A némítás letiltása a Discordban

Mindannyian tudjuk, milyen bosszantóak lehetnek az értesítések. Főleg egy nagy téttel rendelkező online meccs közepén. Ez a legrosszabb pillanat egy felugró és csengő értesítésre.

Az értesítések kezelése a Discordon nem túl bonyolult, de van néhány hasznos beállítás, amelyek sokkal nyugodtabbá teszik a játékidőt. Nos, legalábbis ami a játékodon kívül történik. Így kezelheti az értesítéseket a Discordon.

Némítás feloldása

Kezdjük az összes értesítés engedélyezésével. Ha valóban szeretne értesítést kapni mindenről a Discordon, van egy egyszerű módja ennek. A Discord némítás letiltásához a Discord mobilalkalmazásban az alkalmazásban navigáljon a profilikonhoz, és koppintson rá. Ezután keresse meg az Értesítések bejegyzést. Az Értesítés menüben egyszerűen kapcsolja be mindhárom csúszkát.

Az asztali/webes verzióban lépjen a Discord ablak bal alsó részére. Itt látni fogja a profil ikonját. Ne kattintson rá. Ehelyett válassza ki a fogaskerék alakú ikont. A kijelölése után felugró Felhasználói beállítások menüben keresse meg az Értesítések bejegyzést. A képernyő bal oldalán található. Ezután engedélyezze az összes csúszkát.

Megvan, sikeresen letiltottad a némítást a Discordon!

Értesítések testreszabása

A Discord alkalmazás mobil verziója nem kínál túl sok értesítési beállítást. Alapvetően kiválaszthatja, hogy a Discordon belül kapjon-e értesítést, a Discordon kívül kapjon-e értesítést, és hogy integrálja-e a hívásokat a telefonalkalmazással.

A Discord asztali verzióján kiválaszthatja az AFK (billentyűzettől távol) push értesítési időtúllépést. Azt is megadhatja, hogy kapjon-e szövegfelolvasó értesítéseket. De ami a legfontosabb, kiválaszthatja, hogy mely események indítsanak hangértesítést. A hangértesítések meglehetősen kiterjedt listája található itt, amelyeket be-/ki lehet kapcsolni. A Discord nagyon testreszabható ezen az osztályon.

Egy adott felhasználótól érkező értesítések letiltása

Lehet, hogy idegesítőnek találja ezt az egy személyt. Vagy csak néhány kiválasztott kivételével mindenkit el akar némítani. Mindkét esetben két lehetőség közül választhat. Felhasználó némítása és felhasználó letiltása.

Némítás

A felhasználó elnémítása csak az asztali alkalmazásban működik. Ehhez először lépjen a privát üzeneteihez. Nem némíthat el egy felhasználót a barátlistáról. A felhasználó elnémításához lépjen a Főmenübe a képernyő jobb felső részén található Discord ikonra kattintva.

Ezután a bal oldali panelen megjelenik a névjegyek listája. Görgessen végig rajta, keresse meg a némítani kívánt névjegyet, és kattintson rá jobb gombbal. A felugró menüben menjen le egészen, és vigye az egérmutatót a Némítás @ fölé.[contact name]. Ezután kiválaszthatja, mennyi ideig tartson fenn a némítás. Mindig választhatja az Amíg vissza nem kapcsolom opciót.

Blokkolás

Szélsőségesebb lehetőségként, ha letilt valakit, akkor teljesen megakadályozza, hogy üzeneteket küldjön Önnek. Ezenkívül nem fogja látni megemlítéseiket, és üzeneteik el lesznek rejtve az Ön által megosztott közös szervereken. Az üzenetek megtekintéséhez azonban rákattinthat egy gombra.

Az asztalon/weben keresse meg egy személy bejegyzését, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Blokkolás lehetőséget. Most erősítse meg, hogy biztos abban, hogy le szeretné tiltani a felhasználót. Ez az. Sikeresen letiltottad őket.

A mobilalkalmazás verziójában keresse meg a profilbejegyzést, koppintson rá, majd válassza ki a menü jobb sarkában található hárompontos ikont. Most érintse meg a Blokkolás elemet, és erősítse meg.

Függetlenül attól, hogy az asztali/webes alkalmazás vagy a mobil/táblagép alkalmazás használatával letilt valakit, a rendszer eltávolítja az összes listáról. A letiltásának feloldásához meg kell keresnie a profilját. Amint megnyílik a csevegőablak, keresse meg a felhasználónevét a képernyő tetején, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a Blokkolás feloldása lehetőséget.

Értesítések kikapcsolása bizonyos csatornákon

Ez az egyik leggyakoribb némítási beállítás a Discord felhasználók számára. Alapértelmezés szerint minden egyes csatornán folyamatosan értesítést kapsz az új üzenetekről. Láthatja, hogy ez nagyon gyorsan tud bosszantóvá és elvonóvá válni.

A megoldás? Értesítés kikapcsolása egy adott csatornán. A vicces az, hogy továbbra is értesítést kapsz, ha valaki üzenetet küld neked, így alapvetően ez az alapértelmezett beállítás a legtöbb Discord-felhasználó számára.

Az értesítések egy adott csatornán történő kikapcsolásához először nyissa meg a kérdéses szervert. Ezután navigáljon a némítani kívánt csatornához. Kattintson rá a jobb gombbal, és vigye az egérmutatót a Csatorna némítása fölé. Ezután válassza ki, mennyi ideig szeretné némítani. Határozatlan idejű némításhoz válassza az Amíg vissza nem kapcsolom lehetőséget.

A Discord mobileszközön ki kell választania a némítani kívánt csatornát. Ezután a csatorna beállításainak eléréséhez csúsztassa az ujját balra. Ekkor megjelenik az Értesítések opció. Válassza ki, és kiválaszthatja, mennyi ideig szeretné némítani a csatornát.

Értesítések kikapcsolása bizonyos szervereken

A szerver némítása lényegében minden egyes csatornát elnémít rajta. Akár mobilalkalmazáson keresztül, akár asztali számítógépről éri el a Discord-ot, a használt szerverek listája a bal szélső panelen jelenik meg.

Csatorna elnémításához a Discord alkalmazás asztali verziójában keresse meg a kérdéses kiszolgálót, és kattintson rá jobb gombbal. Ezután vigye az egérmutatót a Kiszolgáló némítása lehetőség fölé, és válassza ki, mennyi ideig szeretné némítani a szervert. Ennyire egyszerű.

A Discord mobileszközön válassza ki a kiszolgálót a listából. A képernyőn, ahol a csatornák listája látható, navigáljon a tetejére, és érintse meg a szerver nevét. Megjelenik egy képernyő. Válassza az Értesítések lehetőséget, és válassza ki, mennyi ideig szeretné némítani a csatornát.

Discord némítás

A Discord kiterjedt némítási és értesítési beállításokat kínál. Végtére is, ez egy játékra szabott kommunikációs alkalmazás, és a játék gyakran hatalmas összpontosítást igényel. Kiválaszthatja, hogy egy egyént, csatornát vagy egész szervert némít-e el. Hatékonyan letilthatja azokat a személyeket is, akikről nem szeretne hallani. Ha ezek a némítási/blokkolási beállítások nem elegendőek, fontolja meg a kiszolgálók közötti szűrést, és elhagyja azokat, amelyekre valójában nincs szüksége. A zűrzavar valós dolog.

Hasznosnak találta ezt a cikket? Sikerült az értesítési/némítási/letiltási beállításokat a stílusodnak megfelelően alakítani? Nyugodtan írja meg gondolatait és kérdéseit az alábbi megjegyzések részben.