A legjobb projektmenedzsment szoftver kiválasztása

Tegyük fel, hogy olyan eszközt keres, amely csapatjátékosként vagy projektcsapatvezetőként segíti a munkafolyamat egyszerűsítését. Ebben az esetben a ClickUp vs. Trello valószínűleg szerepelni fog a valós idejű együttműködéshez, tervezéshez, ütemezéshez, időkövetéshez, feladatok kiosztásához és határidők meghatározásához szükséges alapvető eszközök szűkített listáján.

Bár mindkét eszköz továbbra is népszerű az egyének, csapatok és szervezetek körében szerte a világon, a vállalkozása számára legjobb eszközök kiválasztása nehézkes feladat lehet.

Ez a cikk alaposan megvizsgálja a Trello és a ClickUp projektmenedzsment-szoftvereket, felmérve azok erősségeit és gyengeségeit, hogy segítsen meghozni az igényeinek megfelelő döntést.

A ClickUp áttekintése

Az „Az egyetlen alkalmazás, amely mindegyiket helyettesíti” becenévvel ellátott ClickUp egy projektmenedzsment szoftver, amely az összes PM-eszközt igyekszik lecserélni, és azokat egyetlen helyen elhelyezni. A vállalat egyetlen ClickUp munkaterületet hirdet, amely annyi eszközt lefed, amennyire csak szükség lehet az összes szükséges termelékenységi igény növeléséhez egyetlen projektmenedzsment platformon.

Az egyetlen ClickUp munkaterület olyan jelentős funkciókat tartalmaz, mint a táblák, listák, naptárak, táblázatok, idővonalak, diagramok, tevékenységtérképek, gondolattérképek, dokumentumok, megjegyzések, munkaterhelések és űrlapok. Az irányítópultok és több munkaterület létrehozásának lehetősége mellett mellékleteket és megjegyzéseket is hozzáadhat a sablonok testreszabása mellett, amelyek lefedik a személyes használatot, a műveleteket, a projektmenedzsmentet és az emberi erőforrásokat. További funkciók a következők:

 • Értékesítés és ügyfélkapcsolat menedzsment.
 • Toborzás.
 • IT szakmai szolgáltatások és támogatás.

A ClickUp kezdettől fogva funkciókkal teli, kifinomult PM-eszközként jelenik meg, amely képes kielégíteni a különböző használati eseteket, beleértve a teljes automatizálást, a feladatkezelést és a csapat együttműködését.

A felhasználók valós időben állíthatnak be mérföldköveket, vizualizálhatják a jelentéseket és értékelhetik a projekt céljait. Számos integrációjának köszönhetően a ClickUp a megfelelő felügyeleti eszköz egy nagy ügyfélkört érintő projektek futtatásához. Elkötelezett felhasználói közé tartoznak olyan cégek, mint a Samsung, az IBM és a Presidio.

A Trello áttekintése

Projektmenedzsment Trello úgy lett kialakítva, hogy elsődleges és rendkívül felhasználóbarát felületet kínáljon, amely nem tartalmazza a versenytárs ClickUp által biztosított számos funkciót. A „termelékenységi erőműnek” nevezett Trello továbbra is jól teljesít, mivel olyan PM-vizualizációs eszközt kínál, amely lehetővé teszi a csapatok és az egyének számára, hogy hatékonyan működjenek együtt a projekteken, amelyeken dolgoznak.

A Trello felhasználók hozzáférhetnek a kártyákhoz, táblákhoz, listákhoz és egyéb kapcsolódó funkciókhoz, amelyek megkönnyítik a feladatok nyomon követését, kezelését és rendszerezését.

Azoknak a felhasználóknak, akik gyorsan szeretnének belemenni a dolgokba, a Trello egy egyszerű tanulási módszert mutat be, amelyhez csak egy fiók létrehozása és az építkezés megkezdése szükséges, amint végeztek.

Ezenkívül a felhasználó egy egyszerű sablon segítségével több munkaterületet hozhat létre, amelyeket Kanban-táblákon, irányítópulton, naptáron, idővonalon és térképeken keresztül tekinthet meg. Egyéb elérhető elemek közé tartozik a feladatok kezelésének, nyomon követésének és szervezésének képessége.

A Trello népszerű a felhasználók körében, lehetővé téve számukra, hogy egyszerűsítsék üzleti területeik működését néhány jó hírű szervezettel, mint például a Zoom, a Coinbase és a Google. Ezenkívül a Trello sokoldalúsága átjárja a vállalati teret és azon túl is, és olyan személyes kérdéseket is beépít, mint a tartalomnaptárak készítése, könyvek írása vagy akár esküvők tervezése.

  Az összes névjegy törlése az iPhone 5-ről iCloud nélkül

A projektmenedzsment szoftver használatának fő előnyei

A projekttervezés elengedhetetlen minden csapat sikeréhez, és a munka manuális, e-mailben, öntapadós jegyzetekkel, jegyzettömbökkel és táblázatokkal történő kezelése nem működik hatékonyan. Amellett, hogy a feladatokat és fájlokat mindenhol szétszórva hagyja, és nem tudja, ki miért felelős, a régi rendszer rengeteg időt veszít el.

szerint a Wellington tanulmány 2020-ban 111 szervezet részvételével, 29 országban, a projektcsapatok több mint negyede arról számolt be, hogy a megfelelő együttműködési eszközök hiánya miatti frusztráció miatt dolgozik.

Ráadásul a válaszadók 36%-a azt tapasztalta, hogy napi 5 órán keresztül manuálisan gyűjtötte össze a projektállapot-információkat. Az ilyen csapatok számára a projektinformációs szoftver tökéletes megoldás lett volna.

A prioritások kommunikálása és annak biztosítása, hogy mindenki ugyanazon az oldalon könnyebben kommunikáljon, ha olyan projektmenedzsment szoftvert használ, amely minden kommunikációt egy központosított helyre helyez, és megkönnyíti a csapat minden tagjának, hogy megismerje a rájuk osztott feladatokat és prioritási területeket. A PM szoftver használatának főbb jellemzői a következők:

 • Továbbfejlesztett tervezés és ütemezés
 • Továbbfejlesztett együttműködés
 • Távmunka
 • Hatékony feladat delegálás
 • Stresszmentes fájlhozzáférés és -megosztás
 • Az új tagok nyugodt integrációja
 • Hatékony kockázatcsökkentés
 • Költségvetési menedzsment
 • Fokozott termelékenység

Ha elege van a lógó cetlikről, a rendetlen táblákról vagy az egész irodában való kiabálásból, amivel eredményeket követelnek a csapattársaktól, akkor a Trello & ClickUp-hoz hasonló projektmenedzsment szoftverek a modern módja annak, hogy visszaszerezze az irányítást és leküzdje a munkaterületi káoszt. a szállítmányait nyugodt szívvel.

Trello vs. ClickUp: Szolgáltatások összefoglalása

FeatureTrelloClickUpIntegráció más eszközökkel✅✅Testreszabás és rugalmasság✅✅Könnyű használat✅❌Együttműködés✅✅✅Időkövetés és jelentés❌✅Mobil kompatibilitás✅✅Ügyféltámogatás✅✅✅visszaküldés✅✅visszajelzések✅✅

Árazás

Mind a Trello, mind a ClickUp különböző árlistákat mutat be, ami azt jelenti, hogy lebontásra van szükség, hogy megalapozott döntést hozhasson.

Trello

 • Ingyenes terv: Alapfeladatokkal foglalkozó kis csapatok számára készült, ingyenes verzióként elérhető.
 • Normál előfizetési csomag: Havi 6 USD-tól felhasználónként, de havi 5 USD-ra csökken, ha éves fizet. A csomag tartalmazza az ingyenes csomag minden szempontját, de további egyéni mezőket is tartalmaz, beleértve a mentett kereséseket és a korlátlan tárhelyet.
 • Prémium csomag: Több projektet futtató felhasználók számára készült, mivel táblázatokat, naptárakat, térképnézeteket és irányítópultokat tartalmaz. A csomag 12,50 dollárba kerül felhasználónként, de havi 10 dollárra csökken, ha évente számlázzák.
 • Vállalati terv: Az éves számlázás esetén felhasználónként havi 17,50 dollárba kerülő Vállalati terv nagy szervezetek számára készült. A prémium projektek összes funkciójával, több táblás vendégekkel és korlátlan számú munkaterülettel rendelkezik.

Kattintson a Fel gombra

 • Ingyenes csomag: A ClickUp ingyenes programja korlátlan számú projektet, feladatot és tagot tesz lehetővé a kétfaktoros hitelesítésen keresztüli hozzáférés biztosítása és a hét minden napján 24 órában elérhető ügyfélszolgálaton kívül.
 • Korlátlan előfizetés: havi 9 dollártól felhasználónként vagy 5 dollártól éves számlázás esetén, ez a csomag az ingyenes program összes funkciójával rendelkezik az egyéni mezőkön, a korlátlan tárhelyen és számos integráción kívül.
 • Business és Business Plus csomag: Az előbbi havi 19 dollárba, vagy éves számlázás esetén 12 dollárba kerül, míg az utóbbi havi 29 dollárba, vagy éves számlázás esetén 19 dollárba kerül. Tartalmazza az összes korlátlan tervfunkciót, de olyan fejlett funkciókat is bevezetnek, mint a több listában szereplő részfeladatok vagy a részletes időbecslés.
 • Vállalati terv: A Vállalati terv személyre szabott árazást kínál a nagy szervezetek egyedi igényei és kívánt jellemzői alapján. A felhasználók 30 napos ingyenes próbaverziót élvezhetnek az Unlimited, Business és Enterprise csomag iránt érdeklődő felhasználók számára.

A mi ítéletünk

A ClickUp a legvonzóbb árazási tervet kínálja, figyelembe véve az ingyenes csomagban biztosított funkciókat és a fizetős csomagok dinamikusabb elemeit.

  Hogyan írjunk sajtóközleményt [+ 4 Templates]

Trello

A többi projektmenedzsment eszközhöz hasonlóan az integrációk is növelik a termelékenységet; integrálhatja a Trellót olyan eszközökkel, mint a Slack, Zapier, Evernote, Microsoft Teams, Google Drive, Dropbox, JIRA, GitHub, Asana és Salesforce.

Kattintson a Fel gombra

A ClickUp használható interakcióinak listája olyan eszközöket tartalmaz, mint a Zoom, a Hubspot, a Harvest, a Trello, a Google Drive, a JIRA, a Zapier, az Evernote, a GitHub és a Slack.

A mi ítéletünk

Míg a Trello és a ClickUp közel azonos számú integrációt tartalmaz, a ClickUp legyőzi riválisát, mivel integrálódik a Trellóval.

Testreszabás és rugalmasság

Trello

A Trello lehetővé teszi a munkaterületek, a tervezési listák, a tábla és a kártyák létrehozását a semmiből, úgy, ahogyan szeretné. Mindazonáltal vannak egyéni sablonok, amelyek közül választhat, hogy elkerülje a létrehozásával járó gondokat. A felhasználók maketteket és fényképeket csatolhatnak, hogy illusztrálják ötleteiket a csapat többi tagjának.

Kattintson a Fel gombra

A felhasználók szabályozhatják, hogy milyen értesítéseket szeretnének kapni, vagy megemlíthetik a csapattagokat a beszélgetés során a „@” gomb megnyomásával vagy a már elküldött megjegyzések szerkesztésével. A számos testreszabható előre összeállított sablon mellett a felhasználók egyéni mező- és feladatalapú állapotokat is létrehozhatnak.

A mi ítéletünk

A ClickUp átveszi a koronát azáltal, hogy testreszabhatóbb funkciókat kínál a feladatok hatékony kezeléséhez.

Egyszerű használat

A projektmenedzsment eszköz csak annyira jó, amennyire intuitív, beleértve azt is, hogyan tud navigálni a platformon különösebb segítség nélkül, mivel ez határozza meg, hogy a projekt milyen jól fut.

Trello

A Trello használatához regisztráljon, hozza létre a munkaterületet, vegyen fel más csapattagokat, és kezdje el a feladatkártyák hozzárendelését. Az alkalmazás fogd és vidd felülete lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan mozgassák az elemeket a táblán, amikor szükség van rá.

Kattintson a Fel gombra

A ClickUp beállítása nehézkesnek tűnik a felhasználónak választható funkciók széles tárháza miatt, így az avatatlanok számára is nehézkes. Ráadásul a felhasználói felület sem tűnik túl vonzónak.

A mi ítéletünk

Itt a Trello a győztes; néhány percen belül üzembe helyezheti.

Együttműködés

Trello

A Trello kommentálási funkciót biztosít, ahol a tagok szabadon kommunikálnak részletes kártyákon vagy feladatokon. Továbbfejlesztett együttműködést is kínál azáltal, hogy integrálja a harmadik féltől származó eszközöket, például a Slack-et.

Kattintson a Fel gombra

A ClickUp együttműködési eszközöket kínál, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy megosszák a képernyőket és fájlokat, jelentéseket készítsenek, és megemlítsék magukat a valós idejű csevegésben. A beépített tevékenységi hírcsatorna lehetővé teszi a csapattagok számára, hogy nyomon kövessék a változásokat útközben.

A mi ítéletünk

Itt a ClickUp nyer, mivel több független együttműködési funkciót kínál.

Időkövetés és jelentés

Trello

A Trello jelentéskészítési és időkövetési funkciót futtat harmadik féltől származó integráción keresztül, naptárbekapcsolással, amellyel megjelenítheti a határidőket tartalmazó kártyákat, valamint lehetőséget ad a hetek vagy hónapok közötti váltásra, a kívánt módon. A nyomkövetési funkció lehetővé teszi ellenőrzőlisták létrehozását, megoldott vagy folyamatban lévő feladatok megjelölését, valamint testre szabott állapotokat az előrehaladás leírásához.

Kattintson a Fel gombra

A ClickUp beépített időkövető funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi a csapattagok számára, hogy nyomon kövessék a feladattal vagy projekttel töltött időt. Választhat a platformon belüli kézi követés és az időzítő használata között. Ezenkívül feladatkezelési jelentéseket is készíthet, és különféle formátumokba exportálhatja, beleértve a táblázatokat vagy PDF-eket.

A mi ítéletünk

A ClickUp jobb nyomkövetési és jelentési funkciókat kínál a beépített időkövetővel, azonosítva a parkban tett séta előrehaladásának nyomon követésével kapcsolatos problémákat.

Mobil kompatibilitás

A Trello és a ClickUp befektetett a felhő, web és SaaS kompatibilitásba, és kompatibilis az iOS és Android eszközökkel.

A mi ítéletünk

Mindkét eszköz ehhez a mérőszámhoz kapcsolódik, mivel útközben is használhatja őket, amíg van internetkapcsolata.

Vevőszolgálat

Trello

A Trello ügyfélszolgálati osztálya lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a webhelyükön található kérdőív segítségével vagy e-mailben kérdezzenek. Az eszköz egy dedikált YouTube-csatornát és egy több száz cikkből álló tudásbázist is kínál felhasználói segítségnyújtáshoz. A Trello legalább tíz igény szerinti webináriummal rendelkezik az alapokról, az automatizálásról, a feltörésekről stb.

  A 8 legjobb SMS-küldő alkalmazás Androidra

Kattintson a Fel gombra

A ClickUp felhasználók az élő csevegés mellett e-mailben vagy a webhelyen található kérőlapon is kapcsolatba léphetnek az ügyfélszolgálattal. Az élő csevegés funkciónak köszönhetően a ClickUp kiemelkedik a többi PM-szoftver közül, mivel kevésbé gyakori ezen a területen.

Ezenkívül a ClickUp más kommunikációs csatornákkal is rendelkezik, mint például a felhasználó privát Facebook-csoportja, egy YouTube-csatorna, számos élő és igény szerinti webinárium, valamint egy ClickUp Egyetem, amely több mint 20 saját tempójú felhasználói osztályt kínál.

A mi ítéletünk

Mind a Trello, mind a ClickUp különböző módokat kínál a felhasználók számára, hogy segítséget kérjenek, de az élő csevegés támogatása miatt a mérőszámra a ClickUp szavazunk.

Költségvetés

Trello

A Trello-nak számlázással, számlázással vagy költségvetéssel foglalkozó funkciókra van szüksége. Ha projektje megköveteli ezeket a különleges funkciókat, további szoftvert kell használnia az eszköz mellett.

Kattintson a Fel gombra

A ClickUp célja a projekt költségvetésének nyomon követése, ami azt jelenti, hogy pénzügyi céljait könnyedén összekapcsolhatja projektje előrehaladásával. A számlázási és számlázási funkciók azonban nem annyira fejlettek, mivel nem használhatja őket közvetlen fizetésre.

A mi ítéletünk

A ClickUp némi előnyt élvezhet a Trellóval szemben ezen a szavazáson.

Hátrányok és korlátok

Trello

A Trello nem felel meg a nagy csapatoknak vagy szervezeteknek szánt PM-eszköznek, mivel nem kommunikálhat a táblák között. Ezenkívül a kialakítása olyan, hogy a munkafolyamatok bonyolulttá válnak, hacsak nem integrálja a külső eszközöket. Az akadályt jelentheti, hogy teljes mértékben csatlakoznia kell az internethez a maximális funkcionalitás élvezetéhez, mivel az ingyenes csomag 10 MB tárhelyre korlátozódik. Ugyanakkor a többire 250 MB-os figyelmeztetés vonatkozik. Mindezek miatt a Trello alkalmatlan a közepes és nagyméretű szervezetek számára.

Kattintson a Fel gombra

A ClickUp beállításai ijesztőnek tűnhetnek a kezdők számára a túlterhelt funkciók és a felhasználói felület kialakítása miatt. Ráadásul a tanulási görbéje magas, ami azt jelenti, hogy hosszabb időre van szüksége ahhoz, hogy megértse az eszköz teljes használatát. A vásárlói vélemények szerint az eszközt könnyen érintik a hibák, és a Trellóhoz hasonlóan csak akkor férhet hozzá, ha teljesen csatlakozik az internethez, és a fizetős csomagok a legtöbb ember számára elérhetetlenek lehetnek.

Trello kontra ClickUp: használati esetek

Trello

A feltörekvő austini, texasi vállalkozó és a Desk Plants tulajdonosa, Lawrence Hanley 30%-os növekedésről számolt be a Trello elfogadása után. Miután küzdött azért, hogy csapata kapcsolatban maradjon az aktuális információkkal, és belegabalyodott egy kisvállalkozás vezetésének hullámvölgyeibe, Trello lett a megmentője, és segített neki hat héten belül korszerűsíteni vállalkozását.

Kattintson a Fel gombra

David Corner, a Stanley Security munkatársa az e-mailre és az Excelre támaszkodott a feladatkezelésben és a belső kommunikációban, de a Covid-19 világjárvány bonyolította a dolgokat. A termelékenység növelése és az információs silók megszüntetése érdekében skálázható projektmenedzsment eszköz után kutatva integrálták a ClickUp-ot. Ennek eredményeként 80%-kal javult a csapatmunka, 50%-kal csökkent a jelentési idő, és hetente 8 órát takarítottak meg a megbeszéléseken.

Melyik a legjobb projektmenedzsment szoftver az Ön számára?

A ClickUp vs. Trello útmutatónk számos szabványos funkciót és a két PM-szoftver közötti kisebb különbségeket vizsgálta. Még mindig küszködik az összehasonlítással? Az alábbiakban összefoglaljuk az eddig elmondottakat:

Miért válassza a ClickUp-ot a Trellóval szemben?

 • A ClickUp több funkcióval rendelkezik, mint a Trello, amelynek működéséhez további Power-Up-okkal kell rendelkeznie
 • A ClickUp testreszabhatóbb és rugalmasabb
 • A ClickUp kiterjesztett munkafolyamat-automatizálási képességekkel rendelkezik
 • Nyomon követheti a mutatókat, a teljesítménymutatókat, és egyéni irányítópultokat készíthet
 • A ClickUp hosszú távon olcsóbb lehet, mint a Trello, ha figyelembe vesszük a Power-Up-okért fizetett extra díjakat

Miért válassza a Trellót a ClickUp helyett?

 • A Trello könnyen beállítható a meglehetősen összetett ClickUp konfigurációhoz képest
 • A Trello kevesebb funkcióval rendelkezik; ezért könnyebben megfogható
 • A Trello integrációk és Power-Up-ok széles választékát kínálja a kiterjesztett funkcionalitás érdekében
 • A Trello ingyenes csomagot kínál a kisebb projekttulajdonosok számára

A Trello funkciói ideálissá teszik a kis projektekkel foglalkozó egyének vagy az alapvető feladatokat végző kis projektcsapatok számára. Előfordulhat, hogy a Trello lassan válaszol a felhasználók aggályaira, de a csapat elsősorban akkor segít, ha segítségre van szüksége.

A ClickUp viszont olyan nagyvállalati testületek számára készült, amelyek inkább egyetlen platformon találják meg az összes szükséges eszközt. A vásárlói vélemények azt mutatják, hogy az ügyfélszolgálati részleg az egyik legérzékenyebb a piacon, ami azt jelenti, hogy gyors válaszokat kaphat, amikor felveszi a kapcsolatot. A végső szavazásunk a ClickUp-ra megy.

Ezután tekintse meg a legjobb feladatkezelő szoftvereszközöket a munkaterhelés hatékony kezeléséhez.