11 mesterséges intelligencia utazástervező személyre szabott utazási útvonalak készítéséhez

A világ körüli utazás🌏 valaha is szerepelt a kártyámon, és biztos vagyok benne, hogy a legtöbbeteknek ez van. A személyre szabott utazási útvonalaknak azonban jelentős szerepe van az izgalmas és emlékezetes utazási csomagok elkészítésében.

Ahogy az emberek értesülnek az új helyekről, egyre többet utaznak. Az idegenforgalmi ágazat az internettel együtt segítette az embereket a Föld felfedezésében, a kalandos hegyektől és strandoktól a zarándokhelyekig, bevásárlóutcákig stb.

Nem számít, hová megy, ha jól megtervezi a nagy távolságok megtételét, a mozgások és megállások szerkezeti mintája segít felfedezni több úti célt kiemelkedő élményekkel.

Az utazásszervező alkalmazások jelentősen segítik a turistákat a repülőjegyek✈️ vagy szállodák személyre szabott tervezésében és lefoglalásában, és még sok más funkcióban. De manapság az AI-kompatibilis eszközök egyre híresebbek személyre szabott utazási útvonalak létrehozásáról.

Hatékonyan csökkentik a szállítási útvonalakkal, úti célokkal, szállodákkal, ételekkel, költségvetéssel, értékelésekkel és egyéb szükséges információkkal kapcsolatos részletek felkutatásának erőfeszítéseit.

Az Euromonitor felmérése utazási vezetők felfedték aggodalmukat a mesterséges intelligenciával kapcsolatban. Körülbelül 90%-uk egyetért azzal, hogy az AI-szolgáltatások hatással lehetnek munkájukra a következő öt évben. Sok utazástervező és -foglaló cég mostanra megkezdte az AI-technológiát az együttműködés érdekében.

Nézzük meg, hogyan dolgoznak az olyan generatív AI chatbotok, mint a ChatGPT, a Google Bard és mások a megfelelő utazási útvonalak létrehozásában.

Megéri AI-t használni az utazások megtervezéséhez? Hogyan működik?

Az online információk elérhetőségének ebben az új korszakában a potenciális utazók keresőmotorokat használnak, hogy konkrét részleteket találjanak az expedícióval kapcsolatban. Ez segít a repülőjegy-/szállodafoglalások testreszabásában az utazástervező alkalmazásokban.

Másrészt a társalgási AI-eszközök hihetetlen élményt kínálnak az utazásszervezéshez szükséges információk generálásában. A Generatív AI jelenségén dolgoznak, hogy az interneten keresztül elérhető információkat nyerjenek ki, és egy tömör megoldással visszatérjenek.

A legjobb eredmények eléréséhez elengedhetetlen, hogy konkrét utasításokat tegyen ezekre a chatbotokra💻. Ezért érdemes leíró lekérdezést írni az utazási preferenciákról, hogy személyre szabott utazási útvonalat kaphasson.

Itt mutatok be néhány példát arra, hogyan használható a ChatGPT és a Google Bard egy utazás megtervezéséhez. Megpróbálom mindkét alkalmazásban ugyanazt a promptot használni, hogy megmutassam az eredmények hasonlóságát/különbségét.

AI által generált utazási útvonal tíz napos európai utazáshoz

Tehát kezdjünk el tervezni egy tíz napos európai utat. Példaként egyidejűleg beírok néhány megfelelő felszólítást e két AI-eszközhöz, hogy bemutassam eredményeiket.

Először nézzük meg, mikor érdemes Európába utazni.

„Melyik a legjobb évszak az európai utazáshoz?”

ChatGPT: Megmutatja a különböző évszakokban történő utazás előnyeit és hátrányait, négynegyed évre osztva. Ezenkívül általános tanácsok vannak a tömeggel, időjárással stb.

Bard: Kifejezetten a nyárról beszél, mint a csúcsszezonról, olyan eseményekkel és tevékenységekkel, amelyek ebben az időszakban élvezhetők. A választ képek hozzáadásával teszik érdekessé.

10 napos országúti utazást szeretnék tenni Londonból Svájcba.

„Javasljon nekem egy 10 napos európai utat, Londontól kezdve Rómáig.”

ChatGPT: A tíznapos útiterv különböző turisztikai látványosságokat fed le meghatározott helyeken. Különböző helyeken ütemezi a napokat, valamint felfedezési javaslatokat tesz.

  Hogyan találja meg kedvenc dalait, előadóit és egyebeket

Bard: Tíz napos útvonalat hoz létre, és a napokat meghatározott tevékenységeknek szenteli. Vonzó képek is szerepelnek itt.

Ezt követően tisztában kell lenni az ilyen utazások költségeivel.

„Mekkora a fenti utazás átlagos költségvetése?”

ChatGPT: Megjegyzi az utazással kapcsolatos előző lekérdezést, és valójában részletes bontást ad a szállítási, étkezési, szállás stb. költségekről, 1500 és 4800 dollár között.

Bard: Emlékszik az előző lekérdezésre is, és a költségvetés számítása lényegre törő. Az alkalmazás előnyben részesítette az utazás gazdaságosságát; ezért a becslés 500 és 1000 dollár között mozog.

Akkor beszéljünk az étkezésről.

„Vegetáriánus vagyok. Mondd, hol találok zöldséges ételt a fent tervezett kiránduláson?”

ChatGPT: A beszélgetési nyilatkozatokban az alkalmazás a zöldségételeket kínáló éttermekről és szállodákról ír, és javasolja, hogy próbáljanak ki néhány különlegességet ezeken a helyeken.

Bard: Három éttermet sorolt ​​fel minden úti célhoz, és azt tanácsolja, hogy próbáljon ki néhány népszerű zöldségkonyhát, amelyet itt szolgálnak fel.

Végül egy utazási tervet kell készítenünk a költségek kettéosztásával.

„Készíthet egy személyre szabott utazási útvonalat a fenti adatokkal? Tartalmazza minden nap költségeit, figyelembe véve az átlagos szállásárat, az élelmiszert és az üzemanyagot.”

ChatGPT: Megadja a középkategóriás szállodák átlagos árát, a helyi éttermekben kínált ételeket, valamint az útvonalakon felszámítható üzemanyagárakat.

Bard: Egyszerűen felsorolja a minden nap elköltendő szállást, étkezést és üzemanyagdíjat, a lefedett helytől függően.

Az utazó vagy egy csoport igényei szerint ezeken az AI chatbotokon több lekérdezés vagy felszólítás is feltehető. Pontosabban megadhatja a szállodákat, a híres turisztikai helyeket, az adott járatokat, a kedvező árú jegyeket és a családi adatokat, például a gyerekeket, az idősebbeket és még sok mást.

A ChatGPT és a Bard megfelelően reagál. Azonban kipróbálhatja ezeket a mesterséges intelligencia utazástervező eszközöket az utazás azonnali megtervezéséhez.

Aicotravel

Aicotravel honlapján felsorolta a felkapott városokat. Miközben kereshet egy úticélt, hogy megtalálja a híres helyeket rövid információkkal, képekkel és a tevékenység megvásárlásának lehetőségeivel. A World Feed rész a világhírű helyek útvonalait tartalmazza.

Regisztráljon személyes túratervek készítéséhez. Az utazástervezőnek lehetősége van olyan érdeklődési körök kiválasztására, mint az ételek🍝, történelem, vásárlás stb., valamint számos olyan nap, amelyeket az Ön által választott városokban szeretne tölteni. Körülbelül öt percet vesz igénybe egy túraterv elkészítése és ajánlott levélben történő elküldése.

Az útvonal napi ütemtervet tartalmaz, számos tevékenységgel, figyelembe véve az Ön által választott érdeklődési köröket. Ezen túlmenően az egyes helyeken megtalálhatók a releváns Google-képekre és -videókra mutató hivatkozások.

Barangolni

Nyissa meg a hivatalos webhelyét Barangolni és adja meg annak a helynek a nevét, ahová menni szeretne. A terv elkészítése néhány másodpercet vesz igénybe. Választhat egy úti cél nevét is a weboldal alján található népszerű keresések listájából.

A felhasználónak nem kell bejelentkeznie a webhelyre az útvonaltervhez. Valójában az eszköz alapvető használatra szolgál, és lehetőség van túraterv létrehozására az AI-n keresztül. A felhasználók közösségi média linkeken keresztül léphetnek kapcsolatba a csapattal.

Az útiterv formátuma négy részből áll: Reggel, Délután, Este és Lefekvés az egyes helyszíneken. Különféle tevékenységeket javasol a nap első három negyedében, rövid részletekkel a tervezett úti célról.

Különleges kéréseket is benyújthat a tervhez, mint például családi kirándulások, zöldséges ételek🥗, kávézók, fix napi tervek stb.

Wonderplan

Az AI utazástervező által Wonderplan kiszűr néhány alapvető kérdést az utazó utazási preferenciáiról, és ennek megfelelően az algoritmus személyre szabott útvonalat alakít ki.

  Bármilyen képernyőről elérheti a WiFi kapcsolót, a hálózatot és az információkat [Jailbreak]

Kezdje az utazás tervezését az úti cél nevének, az utazás kezdeti dátumának és az utazáshoz szükséges napok számának megadásával 1-7 között. Kiválaszthatja költségvetési tartományát is alacsony, közepes vagy magas között, az utazók adataival, például egyedül, párral, barátokkal stb.

Végül válasszon ki néhány tevékenységet, például strandokat, éjszakai életet, gyógyfürdőket és egyebeket, majd válassza ki a halal, zöldség vagy mindkettő ételpreferenciát.

Körülbelül 1-2 percet vesz igénybe az utazási útvonal elkészítése. Addigra néhány általános információval szolgál, mint például a valuta árfolyama, az időzóna, a nyelv stb., a helyről szóló szokásos tényekkel.

A terv jól láthatóan tartalmaz egy rövid ismertetést a turisztikai helyről vagy éttermekről és annak elhelyezkedéséről a Google Térképen. A szállodák, autókölcsönzők és járatok gombjai egy foglalási oldalra irányítanak át. Megbecsüli a szállás, tevékenységek vagy étkezés költségeit is.

YaatriAI

YaatriAI az utazás megtervezését gyors és egyszerűvé teszi, külön oszlopokkal adja meg a beállításokat. A YaatriAI utazástervező pontokban ad napi szintű utasításokat. Tartalmaz egy rövid összefoglalót a helyi tevékenységekről, amelyeket egy adott helyen élvezhet, valamint finomságokat.

Írja be a város vagy ország nevét a cél oszlopba. Továbbá írja be az utazók, a család👨‍👩‍👧‍👦 vagy a barátok számát, a hozzávetőleges költségvetést és az utazás kezdetétől a végéig tervezett dátumot.

Végül kiszámítja a szállás, étkezés, szállítás és tevékenységek hozzávetőleges kiadásait. Az utazási útvonalat további hivatkozás céljából külön dokumentumként másolhatja.

PlanTripAI.com

PlanTripAI.com kizárólag olyan oldalt fejlesztett ki, amely híres úticélokról szóló írásokat tesz közzé. A világutazók áttekinthetik a „Discover the World” oldalt, hogy megtudják, mi a legjobb tennivaló a következő útjuk során🛬.

A cég élethosszig tartó tagságot kínál 10 dolláros egyszeri fizetés ellenében, bár az első nap ingyenes mintaútvonalakat készíthet. A fizetett tagok olyan funkciókhoz férhetnek hozzá, mint a korlátlan utazások, a tervek örökre mentése, gyors reagálás stb.

Az utazás megtervezéséhez el kell döntenie egy úti célt a tartózkodási napok számával. Ezenkívül megadhat néhány alapvető részletet, mint például a szállás, a költségvetés, a közlekedési preferenciák a város felfedezéséhez és az utazás jellege.

Az útitervben szereplő tevékenységek jellemzően 09:00 és 21:00 óra között zajlanak. Minden hely alatt egysoros leírás található, meghatározott látogatási idővel és átlagos költséggel. A prémium tagok rákattinthatnak, hogy megkapják az útbaigazítást a helyhez, és elmentsék a fájlt PDF formátumban.

GeniusTrip

GeniusTrip egy ingyenes mesterséges intelligencia-úttervező, amely zökkenőmentesen működik a szűrőkkel a legjobb választási útvonal létrehozásához.

Kezdje az utazás tervezését az úti cél nevével és néhány feleletválasztós kérdéssel az utazás részleteihez. Válassza ki a dátumokat a naptárból📆, és döntse el az alacsony, közepes, magas vagy luxus költségvetési tartományt. Ezenkívül válassza ki a nyaralás típusát, és sorolja be a romantikus, buli, vegyes stb. kategóriába. Vegán, pescatarian és öt ilyen lehetőség áll rendelkezésre az étrendi lehetőségek között.

Az útvonal a költségvetés szerinti szállásjavaslattal kezdődik. A megjelölt helyekre megfelelő közlekedési módot ajánl, látogatási idővel. Egy rövid ismertető elmondja a különböző helyszíneken zajló tevékenységeket, valamint minden nap javaslatokat tesz a sajátos helyi ételekre, amelyeket érdemes megkóstolni.

Wayfind

Wayfind egy interaktív mesterséges intelligencia-úttervező, és korlátlan számú személyre szabott útvonalat biztosít akár két hétig, havi 4,99 USD-ért.

Adja meg az úti cél nevét, majd az utazás teljes napjait. Írhat néhány sort arról is, hogy milyen utazási tervet vár. Megkezdődik az útiterv folyamata, és az eszköz arra kéri, hogy saját maga állítsa elő vagy generálja automatikusan az ütemezést minden napra.

  Mi az a „hamis HDR”, és érdemes HDR Blu-ray-ket vásárolni?

Saját készítésű tervek esetén lehetőséget ad az utazás típusának kiválasztására, mint például első utazó, ínyenc, természetkedvelő stb., hogy konkrétan megtervezze a napot. Néhány további kérdés következik a típusok szűréséhez, mielőtt tervet készítene.

Az útvonal minden nap háromnegyedét lefedi, és egyedi tippeket tartalmaz a helyi látogatásokkal kapcsolatban. Elegendő információt ad a helyről, valamint minimális órákat rendel hozzá. További tevékenységeket is hozzáadhat a tervhez.

Curiosio

Hozzon létre egy túratervet a huszonnégy ország egyikére a Curiosio utazástervezők listája. Továbbá válassza ki a felfedezni kívánt célpontot, és nyomja meg a Get Trip gombot. Az eszköz azonnal létrehoz néhány útvonalat, miközben további szűrők alkalmazásával újra finomíthatja.

Kifejezetten arra szolgál, hogy útiterveket generáljon az útitársak számára. A weboldalon elemzés céljából felsorolunk néhány túratervet a világ legjobb helyszíneiről, amelyeket személyre szabhat. Ezzel együtt az izgalmas utazási történeteket is megtekintheti a blogbejegyzésekben.

Az utazásban megadhat néhány átutazási pontot, valamint a költségvetést, az utazókat, a dátumokat stb. Minden tervben elérhető egy útvonaltérkép a hely gazdagságát ábrázoló képekkel, míg a helynevek Wikipédia-oldalakra mutató hivatkozásokat tartalmaznak.

Tripbot

Az utazás megtervezéséhez Tripbot, ki kell választania egy úticélt és az utazás dátumait. Adjon meg egyéb részleteket, például a költségvetést, a szállást, valamint a szállítással és a látogatásokkal kapcsolatos preferenciákat.

Egy perc alatt elkészíti az útvonalat, amely helyek vagy éttermek képeit mutatja be rövid információkkal. Az utazási célpontokról szóló cikkeket is felkeresheti a weboldalon.

A Tripbot fizetős tagságot igényel 10 és 25 dollár havi díjjal.

Az alapterv szöveges útvonalakat kínál, míg a frissített változat a közlekedésre, éttermekre és tartózkodásra vonatkozó ajánlásokat tartalmaz térképnézettel együtt. A frissített verzió kompatibilis a mobiltelefonokkal📲, ahol letöltheti az útvonalat az azonnali áttekintéshez.

Éld a világot

Éld a világot egy népszerű útikönyv szinte minden szegletből származó történetekkel. Állításuk szerint helyi ismereteket és hiteles tapasztalatokat gyűjtenek a helyszínekről a távoli csapattagok révén, akik szerte a világon dolgoznak. Azok az utazók, akik regisztrálnak a webhelyükön, személyes segítséget kapnak a csapattól az utazási tervek elkészítéséhez.

A cég bemutatott egy mesterséges intelligencia utazási partnert is, és Mayának nevezte el. A felhasználóknak csevegniük kell a bottal, és meg kell adniuk a kiválasztott célállomást. Egyszerű kérdéseket tesz fel a látogatás helyéről🗼, a költségvetésről, a csatlakozókról és a tervezett időpontról.

Az útiterv a hely részletes bemutatásával kezdődik, és képeket tartalmaz a meglátogatandó helyekről. Ezek a helyek jól fel vannak tüntetve a tervben, valamint az egyes helyeken elérhető szállodák listája.

PlanTrip

PlanTrips az utazási útvonalak hosszú listája található a táblán az utazók számára, hogy ötleteket kapjanak az eszközzel kapcsolatos tájékoztató jellegű kérdésekről. Ez egy egyoldalas portál, amelyen nincs lekérdezés az utazás részleteiről.

A generált utazási terv elmagyarázza az utazást annak nyugalmával, kultúrájával, konyháival és számos turisztikai látványosságával. A tevékenységeket minden napra jól időzítik a reggeli, délutáni és esti órákra. A helyi ételeket az ajánlott étteremben kóstolhatja meg, míg a szállások külön költségvetési kategóriákban kereshetők.

Ez a kidolgozott útiterv segít az utazóknak a csomagolási listák, például a ruhák és kiegészítők, a helyi kultúra és a pénzügyi ismeretek kezelésében.

Hogyan válasszunk megfelelő utazásszervezőt

Az elmúlt években több helyre utaztam. Tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy az utazási útvonalak elkészítése rengeteg időt és energiát emészt fel, ami végső soron elodázza az egész ötletet.

Az AI által támogatott utazástervezők megbízhatóak és kényelmesek a személyre szabott útvonalak létrehozásában, mivel különféle forrásokból tudnak információkat kinyerni.

Különféle ingyenes és fizetős eszközök állnak rendelkezésre, amelyek exkluzív funkciókat kínálnak a hellyel kapcsolatos információkkal. Mivel a tervek elkészítése kevés időt vesz igénybe, több eszközből is átvehet hivatkozásokat, amelyek segítenek jobb utazások megtervezésében. Összességében az lenne a legjobb, ha előnyben részesítenék azokat, amelyek több információt adnak a helyről, ami egy utazó számára elengedhetetlen⛷️.

Fedezhet fel néhány utazástervező alkalmazást/platformot is, hogy útvonalakat készítsen a következő nyaralásához.