A 8 legjobb könnyű emulátor Android-játékokhoz PC-n és Mac-en

Gyors linkek

Szeretné megtapasztalni kedvenc mobiljátékait egy nagyobb képernyőn, például laptopján vagy asztali számítógépén? Talán szeretné kihasználni a billentyűzet és az egér előnyeit a jobb vezérlés érdekében. Szüksége lesz egy ilyen Android emulátorra PC-n vagy Mac-en.

MAKEUSEOF A NAP VIDEÓJA

Az Android emulátorok futtatásának rendszerkövetelményei

Mielőtt elkezdené, ismernie kell az Android emulátorok számítógépen való futtatásának követelményeit. Íme a minimális rendszerkövetelmények egy népszerű Android emulátor, például a BlueStacks 5 futtatásához:

 • OS:
  Windows 7 vagy újabb

 • Processzor:
  Bármilyen Intel vagy AMD kétmagos processzor

 • Memória:
  4 GB RAM

 • Tárolás:
  5 GB szabad lemezterület

Egyes emulátorok, például a Nox Player, szigorúbb minimumkövetelményeket írnak elő, például 8 GB RAM és 64 GB tárhely. Tehát a telepítés előtt ellenőrizze a megfelelő emulátor követelményeit.

Ha olyan grafikailag igényes játékokat szeretne játszani, mint a PUBG Mobile vagy a Genshin Impact, akkor számítógépének meg kell felelnie az ajánlott rendszerkövetelményeknek:

 • OS:
  Windows 10 vagy újabb

 • Processzor:
  Bármely Intel vagy AMD többmagos processzor, amely támogatja az Intel VT-x vagy AMD-V virtualizációs technológiát

 • Memória:
  8 GB RAM

 • Tárolás:
  16 GB hely SSD-n vagy hibrid meghajtón

 • Videó:
  OpenGL 4.5 vagy újabb

Noha itt nem a Mac-ekre koncentrálunk, ezek közül néhány emulátor elérhető Intel Mac-ekre is. Ha azonban modern Apple szilícium Mac-je van, akkor a felhőalapú Android emulátorokra vagy a fejlesztőeszközökre, például az Android Studiora korlátozódik.

A Windows és macOS rendszereken tesztelt számos emulátor közül kiválasztottuk a legjobbakat, és teljesítmény és stabilitás alapján rangsoroltuk őket. Lássuk.

1. MEmu Play

A MEmu az egyik legerősebb emulátor ezen a listán, ami kiváló választássá teszi az Android játékok PC-n való lejátszásához. Tehát, ha egy meglehetősen erős Windows PC-vel rendelkezik különálló NVIDIA vagy AMD GPU-val, akkor nem lehet gond a grafikailag igényes játékokkal.

Még a Play Áruházon kívülről is telepíthet játékokat és alkalmazásokat úgy, hogy egyszerűen húzza át az APK fájlokat a számítógépéről. Ennél kényelmesebb tényleg nem lehet.

A MEmu támogatja a billentyűleképezést, ami praktikus az érintőképernyős játékok PC-n való játszásához. Egyszerűen fogalmazva, a játékban végrehajtandó műveleteket hozzárendelheti a billentyűzet, az egér vagy a játékvezérlő billentyűihez. Például használhatja a WASD billentyűket mozgáshoz, bal egérkattintással fegyvert lőhet, és így tovább.

Letöltés: MEmu for ablakok (Ingyenes, előfizetéssel)

2. NoxPlayer

A NoxPlayer egy másik népszerű Android emulátor, több mint 150 millió felhasználóval. Elérhető Windows és macOS számára, de ne feledje, hogy a macOS verzió csak Intel Mac gépekre vonatkozik. Tehát a letöltés előtt ellenőrizze, hogy a Mac-et Intel vagy Apple szilícium táplálja-e.

Az emulátor úgy lett optimalizálva, hogy stabil és zökkenőmentes játékmenetet biztosítson még intenzív grafikai játék közben is. A NoxPlayer támogatja a billentyűzet-leképezést és a szkript rögzítését is. Ha nem tud róla, a szkript rögzítése lehetővé teszi, hogy egyetlen gombnyomáshoz műveletsort rendeljen hozzá.

2024-ben a NoxPlayer Android 9 Pie rendszeren fut, de a webhelyéről letölthet egy Android 12-t futtató béta buildet, ha érdekel. Az egyéb funkciók közé tartozik az opcionális root hozzáférés, az alkalmazások telepítése APK-fájlok áthúzásával, valamint a CPU- és memóriahasználat korlátozásának lehetősége.

Letöltés: NoxPlayer for ablakok | Mac (Ingyenes, előfizetéssel)

3. BlueStacks

A BlueStacks a legrégebbi és vitathatatlanul a legnépszerűbb Android emulátor ezen a listán. A fejlesztők több mint egy évtizede támogatják, és több mint 500 millió felhasználója van.

2024-ben a BlueStacks két verzióját töltheti le: BlueStacks 5 és BlueStacks 10 (vagy X). A kettő között azonban óriási különbség van. Míg a BlueStacks 5 a szokásos Android emulátor, amely helyileg fut a számítógépen, a BlueStacks 10 egy felhőalapú emulátor.

A BlueStacks 5 tökéletes azoknak a Windows-felhasználóknak, akik Androidos játékokat szeretnének játszani számítógépükön. Támogatja a billentyűzet-leképezést előre beállított vezérlőkkel néhány népszerű játékhoz. Játék közben képernyőképeket készíthet, és rögzítheti a játékmenetet.

Sajnos a BlueStacks 5 nem érhető el macOS rendszeren, ezért ha Mac gépe van, telepítenie kell a BlueStacks 10-et, hogy Android-játékokat játszhasson a felhőn keresztül. Azonban a játék kiválasztása tovább BlueStacks 10’s now.gg A platform nem nagyszerű, de még mindig találsz olyan népszerű játékokat, mint az EA Sports FC Mobile és az EA Sports UFC Mobile 2.

A listán szereplő legtöbb emulátorral ellentétben a BlueStacks 5-nek nincs szüksége prémium előfizetésre, hogy megszabaduljon a hirdetésektől. Ezt egyszerűen megteheti az alkalmazás Beállítások > Beállítások menüjéből.

Letöltés: BlueStacks ehhez Windows és Mac (Ingyenes)

4. Google Play Játékok (béta)

A Google Play Games a PC-n a Google hivatalos Android emulátora. Szinte semmilyen Android-alkalmazás vagy játék futtatására nem használható. Ehelyett a játékok válogatott választékára korlátozódhat. 2024 márciusa óta több mint 120 játékhoz férhetsz hozzá a Google Play Játékokon.

A népszerű címek közé tartozik az Asphalt 9: Legends, az Alto’s Odyssey és a Genshin Impact. A népszerű játékok mellett érdemes megnézni kedvenc játékainkat a Google Play Games for PC oldalon.

A Google Play Games PC-re való durva megjelenése óta frissítve lett, hogy támogassa a billentyűzet újrakiosztását a vezérlők ízlésének megfelelő finomhangolásához.

A Google Play Games Asphalt 9: Legends játékkal kapcsolatos tapasztalataim vegyesek voltak. Stabil maradt, miközben zökkenőmentes képkockasebességet nyújtott az Intel-alapú laptopomon. Amikor azonban megpróbáltam futtatni a játékot csúcskategóriás PC-n AMD CPU-val, gyakran láttam fekete dobozokat, amelyek textúrákat takartak el több verseny során.

Letöltés: Google Play Games for ablakok (Ingyenes)

5. LDPlayer

Az LDPlayer az egyik újabb Android emulátor, amely 2016-ban jelent meg. Ennek ellenére viszonylag rövid idő alatt az LDPlayer átlépte a 100 millió letöltést, több mint 2 millió napi aktív felhasználóval.

A listán szereplő többi Android-emulátorhoz hasonlóan az LDPlayer is támogatja a billentyűleképezést, a szkriptrögzítést és az opcionális root hozzáférést. Az emulátor számos népszerű grafikai igényes játékhoz van optimalizálva, hogy játék közben magas képkockasebességet biztosítson.

Az LDPlayer megjelenít néhány hirdetést, de ezek eltávolításához prémium tagságot vásárolhat.

Letöltés: LDPlayer for ablakok (Ingyenes, előfizetéssel)

6. GameLoop

A GameLoop egy népszerű játékemulátor, amelyet a Tencent fejlesztett ki. Több mint 500 millió letöltéssel a cég azt állítja, hogy ez a legtöbbet letöltött Android emulátor. Míg eredetileg Tencent Gaming Buddy néven volt ismert, a cég később GameLoop névre keresztelte.

Ha a Tencent által fejlesztett játékokkal szeretne játszani, mint például a PUBG Mobile és a Call of Duty Mobile, a GameLoop a legjobb emulátor az Ön számára. Valójában ez a Call of Duty Mobile hivatalos emulátora, így nem kell attól tartanod, hogy fiókodat kitiltják, miközben online játszik vele.

Körülbelül 200 népszerű játékra van optimalizálva, beleértve néhány más fejlesztő játékát is, hogy biztosítsa a stabil teljesítményt magas képkockasebességgel.

A GameLoop csomagban nincs előre telepítve a Google Play Áruház, de szükség esetén manuálisan is telepítheti.

Letöltés: GameLoop for ablakok (Ingyenes)

7. MuMu Player

A MuMu Player az egyik kevésbé ismert emulátor a feladathoz. A NetEase, a sok népszerű okostelefonos és PC-s játék mögött álló cég fejlesztette ki ezt az emulátort. Ha a NetEase által fejlesztett játékokkal szeretne játszani, mindenképpen próbálja ki ezt az emulátort.

A MuMu Player 12 a dobozból kivett Android 12-t futtatja, és egyike azon kevés emulátoroknak, amelyek támogatják ezt a verziót. A MuMu Player több példányát is futtathatja egyszerre, hogy különböző játékokat játszhasson.

A GameLoophoz hasonlóan a MuMu Playernek sincs sok játék a boltjában. Szerencsére azonban előre telepítve van a Google Play Áruház.

Letöltés: MuMu Player for ablakok (Ingyenes)

8. Android Studio

Az Android Studio nem játékemulátor; valójában egy eszköz a fejlesztők számára Android-alkalmazások létrehozásához. Nem javasoljuk, hogy játékhoz telepítse Windows PC-re, mivel az összes többi lehetőség jobb.

Ha azonban Apple szilikon Mac-et használ, az Android Studio az egyetlen lehetőség, ha Androidos játékokat szeretne helyileg futtatni a gépén.

Az Android Studio telepítése után létre kell hoznia egy új projektet, és be kell állítania egy Android-eszközt az Eszközkezelő részben. A folyamat egy kicsit bonyolult, de követtem az alábbi YouTube-videó utasításait, hogy elindítsam és működtessem.

Az Android Studio nem ideális olyan grafikailag igényes játékok futtatására, mint a Genshin Impact, mivel azok akadoznának. Mindazonáltal tökéletesen alkalmas olyan könnyed, hétköznapi játékokhoz, mint a Fruit Ninja, Angry Birds, Planets vs. Zombies stb.

Ha a streaming minősége miatt nem rajong az olyan felhőalapú emulátorokért, mint a BlueStacks 10, az Android Studio megér egy próbát.

Letöltés: Android Studio for Windows és Mac (Ingyenes)

Amint látja, sok Android emulátor áll rendelkezésre. Attól függően, hogy milyen játékokat szeretne játszani, a választása változhat. De ha zökkenőmentes játékélményt szeretne, győződjön meg arról, hogy a letöltött emulátor támogatja a billentyűzet-leképezést.

Míg a Mac-felhasználók, különösen az Apple szilícium Mac-eket használók, nagyon korlátozott lehetőségeket kínálnak, a felhőalapú emulátorok, például a BlueStacks 10 továbbra is lehetővé teszik néhány Android-játék lejátszását a számítógép hardverére való támaszkodás nélkül.

  Flash-értesítések beállítása Android telefonján