A 4 legjobb külső SSD a Linux-felhasználók számára 2021-ben

Új külső SSD merevlemezt keres Linuxon való használatra? Nem tudja, mit használjon tárolási igényeinek kielégítésére? Tudunk segíteni! Íme a 4 legjobb Linuxon használható külső SSD listánk!

SSD-k Linuxon

Mielőtt SSD-t vásárolna Linuxon való használatra, ismerje meg, hogy Linux fájlrendszer-formátumot kell használnia, hogy a legtöbbet hozhassa ki belőle. Bár kiváló és kompatibilis a Linuxszal, a listán szereplő összes eszköz NTFS-be van formázva, amely egy Microsoft Windows formátum.

Ha a legtöbbet szeretné kihozni külső SSD-jéből Linux rendszeren, kérjük, tekintse meg az SSD optimalizálására vonatkozó útmutatónkat. Feltétlenül olvassa el az SSDS-hez használható legjobb Linux fájlrendszerekről szóló útmutatónkat is.

A legjobb külső SSD-k Linux-felhasználók számára (a mi választásunk)

Nagyon sok külső SSD létezik Linux támogatással. Ennek ellenére sok közepes külső SSD létezik, és az átlagos felhasználó nem tudja, hogyan lehet megkülönböztetni a jót a rossztól. Ezért készítettük ezt a listát. Íme a legjobb választásunk a Linuxon használható legjobb külső SSD-khez.

1. SAMSUNG T7 hordozható SSD 1TB

Samsung a szilárdtestalapú meghajtók vitathatatlan királya, és ennek jó oka van. Hihetetlen olvasási és írási sebességük van, és megfizethetőek is (hacsak nem a hatalmas tárhely mellett dönt). Ha a Linuxon használható külső SSD-kről van szó, ne keressen tovább, mint a SAMSUNG T7 hordozható SSD.

  Szöveg másolása és beillesztése a Linux Bash Shellben

Miért? Kezdetnek a T7 egy szupergyors SSD bőséges tárhellyel, 1 TB-tól kezdve egészen 2 TB-ig. Másodszor, a készülék támogatja a szabványos USB-csatlakozást és az USB-C-t is a mellékelt kábelekkel, a meghajtó pedig opcionálisan titkosítható a Samsung szoftverével.

Profik

Szupergyors SSD bőséges tárhellyel, 1 TB-tól egészen 2 TB-ig.
A Samsung saját SSD-ket tartalmaz a termékben, amelyek a leggyorsabb és legmegbízhatóbb meghajtók a piacon.
A nagy adattárhely ellenére az ár rendkívül kedvező.
A meghajtó akár 1050 MB/s adatátviteli sebességet is támogat, ami 4,9-szer gyorsabb, mint a külső merevlemezek.
A meghajtó opcionálisan titkosítható a Samsung szoftverével (amely Linux kompatibilis).
A készülék támogatja mind a szabványos USB-csatlakozást, mind az USB-C-t a mellékelt kábelekkel.

Hátrányok

A fájlrendszer NTFS-ben van formázva, ami kompatibilis a Linuxszal, de nem nagyszerű azok számára, akik csak Linuxot terveznek használni.

2. SanDisk Extreme hordozható SSD

Ha a Samsung nem az Ön stílusa, egy másik kiváló választás egy hordozható Linux SSD számára SanDisk Extreme. Rendkívül mobil, és beépített karabineres kampóval is rendelkezik a könnyű szállítás érdekében. Ezenkívül sokféle tárolási lehetőséget kínál, így biztosítva, hogy elegendő hely álljon rendelkezésére minden cuccának tárolására.

Az Sandisk Extreme kiváló és szupergyors, akár 1050 MB/s sebességgel, USB-C támogatással, valamint ütésálló kialakítással, amely megvédi adatait a véletlen leejtéstől.

Profik

A kialakítás beépített karabineres kampóval rendelkezik a könnyű szállítás érdekében.
A külső merevlemez támogatja a szabványos USB-csatlakozást, valamint az USB-C-t a mellékelt kábelekkel.
Tárolási lehetőségek széles skálájával kapható, 250 GB-tól kezdve a hatalmas 4 TB-ig.
Hólyagos átviteli sebessége akár 1050 MB/s (USB-C).
Ütésálló kialakítás megvédi adatait a véletlen leejtéstől.

  Hogyan állítsunk be egy gyerekbarát Linux PC-t

Hátrányok

A meghajtó USB-C eszköznek készült, és két külön kábel helyett USB-adaptert tartalmaz. Ez azoknak való, akik nem akarnak USB-C-t használni, és jó minőségű kábelt szeretnének.
A meghajtó NTFS-ben, a Windows fájlrendszer-formátumban van formázva. A Linux képes olvasni, de előfordulhat, hogy a Linux-felhasználóknak újra kell formázniuk, hogy manuálisan a legtöbbet hozhassák ki belőle.

3. WD 1 TB My Passport külső hordozható szilárdtest-meghajtó

A Samsungon kívül Western Digital elég jó SSD-ket gyárt, és az egész termékcsaládjuk ezt bizonyítja. Ez a WD 1TB külső SSD nem más. Kiváló minőség és minden Linux rendszeren tökéletesen működik.

A nagyszerű külsőt kereső Linux-felhasználóknak figyelniük kell a My Passportra, mivel nagyon lenyűgöző, a szupergyors olvasási és írási sebességétől (1050 Mbps olvasási és 1000 Mbps írási sebességtől) egészen a 256 bites titkosítás és USB-csatlakozás támogatásáig. . Ha kiváló külső SSD-re van szüksége Linuxon, nézze meg ezt a WD 1 TB My Passportot!

Profik

A ház sokféle színben kapható, és az ügyfelek kiválaszthatják a személyiségükhöz leginkább illő tokot.
A belső meghajtó egy szupergyors NVMe chip-alapú SSD, amely hihetetlen 1050 Mbps olvasási és 1000 Mbps írási sebességet biztosít.
Támogatja a 256 bites jelszavas titkosítási technológiát.
Az SSD burkolata ütésálló, adatai pedig védve vannak a véletlen leejtéstől.
Támogatja a hagyományos USB-csatlakozást, valamint az USB-C-t. Mindkét kábel mellékelve van, így nincs szükség további kiegészítők vásárlására.

  Hogyan nézhet YouTube-ot Linux asztalon a FreeTube segítségével

Hátrányok

NTFS-re van formázva, amely működik Linuxon, de nem kiváló fájlrendszer adatok tárolására Linux rendszeren. Előfordulhat, hogy a felhasználóknak kézzel kell formázniuk a meghajtót, mielőtt a legtöbbet hoznák ki belőle.
Nem világos, hogy a Linux támogatja-e a titkosítási funkciót.

4. Seagate bővítő SSD 500 GB SSD meghajtó

Költségvetésben vagy? Nem tud olyat szerezni, ami tönkreteszi a pénzt, de megbízható, gyors külső SSD-re van szüksége Linuxon való használatra? Ha igen, vessen egy pillantást a Seagate bővítő SSD. 500 GB-os, és bár lassabb, mint a Samsung, a Sandisk vagy a WD, kiváló teljesítményt és megbízhatóságot kínál.

Az Seagate bővítő SSD elég lenyűgöző. Szupergyors USB 3.0 kábellel érkezik, amely megfelelő olvasási és írási sebességet biztosít bármely számítógépen (400 Mbps). Erős, robusztus, ütésálló tokban is kapható, amely biztosan megvédi adatait.

Profik

A szupergyors USB 3.0 kábel tekintélyes 400 Mb/s olvasási és nagy írási sebességet biztosít.
Az 500 GB-os modell hihetetlenül megfizethető. Azok, akik minőségi külső merevlemezt szeretnének egy olyan megbízható márkától, mint a Seagate, anélkül kaphatnak egyet, hogy tönkretennék.
A meghajtó USB-C eszközökön is működhet, a Seagate pedig adaptert is kínál azoknak, akiknek szüksége van rá.
A masszív, ütésálló tok azt jelenti, hogy adatai védve vannak utazás közben.

Hátrányok

Az USB-C kábeladapter nem tartozéka, a felhasználóknak külön kell megvásárolniuk.
Az SSD, bár gyors és megfizethetőbb, egy hagyományos SATA SSD, és sokkal lassabb sebességet biztosít, mint a más márkák NVMe hordozható eszközei.

Következtetés

Ebben a listában több mint 4 kiváló SSD-t mutattunk be, amelyeket Linux alatt használhatunk. Azonban több mint 4 külső SSD van a piacon. Tehát melyik a kedvenc külső SSD merevlemeze, amelyet Linuxon használ? Mondja el nekünk az alábbi megjegyzésekben!