A 10 legjobb nyelvtanulási alkalmazás, amely valóban működik

Függetlenül attól, hogy külföldre készül nyaralni, vizsgázni készül, vagy csak bővíteni szeretné az ismert nyelvek körét, egy jó alkalmazás elegendő ahhoz, hogy a nyelvtanulási folyamatot beépítse a mindennapi rutinjába. Itt vannak a legjobb nyelvtanulási alkalmazások, amelyek közül választhat.

MAKEUSEOF A NAP VIDEÓJA

1 Rosetta kő

A Rosetta Stone több mint 25 éve vezető szerepet tölt be a nyelvoktatásban. A gyakorlati módszerek többnyire szabványosak: hallgasd meg a szavakat és ismételd meg őket, vagy párosítsd a fényképeket a kifejezésekkel.

Ahogy haladsz előre, a tevékenységek egyre nagyobb kihívást jelentenek. Láthatja a nyelvtanulás előrehaladását és azt, hogy hány helyes és helytelen választ adott az egyes leckéken.

Az alkalmazás számos egyéb funkcióval is segíti a tanulást, többek között, de nem kizárólagosan, a különböző társadalmi helyzetekre vonatkozó kurzusokat, a meghallgatható és ismételhető történeteket, a kifejezéstárakat és az oktatóvideókat.

Csak három napos próbaverziót kap az alkalmazás teljes képességeinek tesztelésére. Ezt követően továbbra is használhatja a korlátozott funkciókkal rendelkező ingyenes verziót, vagy fizethet előfizetést.

Összességében a Rosetta Stone a kulcskifejezések elsajátítására szolgál az Önnel együtt fejlődő tevékenységek során.

Letöltés: Rosetta Stone for Android | iOS (Ingyenes, előfizetéssel)

2 Duolingo

A világos és intuitív kezelőfelülettel a Duolingo lehetővé teszi, hogy a saját tempójában haladjon. Egyszerű kifejezésekkel kezdi, és fokozatosan áttér a bonyolultabb mondatokra.

A Duolingo prémium verziója lefedi az olvasást, az írást és a kiejtést, és számos szórakoztató tevékenységgel várja Önt. Felveheti az alapokat anélkül, hogy észrevenné.

Könnyű újranézni a leckéket, és dolgozni a gyengeségein, ami a tanulás egyik legjobb módja. Versenyezhetsz más felhasználókkal, jutalmakat gyűjthetsz, avatart hozhatsz létre stb.

Számos különbség van a Duolingo és a Rosetta Stone között. Például a Duolingo gyakorlati oktatási módszerei nem olyan változatosak. A játékszerű kialakítás, valamint a nyelvek és eszközök széles választéka azonban joggal teszi az egyik legjobb nyelvtanuló alkalmazást a környéken.

Letöltés: Duolingo for Android | iOS (Ingyenes, előfizetéssel)

3 Busuu

A világszerte több millió felhasználóval büszkélkedő Busuu legjobb tulajdonsága a zökkenőmentes interaktivitás. Figyelembe véve, hogy a közösségi média mennyire hasznos az új nyelvek elsajátításában, az alkalmazás felhasználóbarát kialakítása előnyt jelent.

A 14 nyelv, az akcentusképzést is magában foglaló teljes tanfolyamok és az anyanyelvi beszélők közösségének gyakorlati értékelései révén a Busuu kiváló nyelvtanulási élményben részesül.

  A Java vs JavaScript megértése

Az elhelyezési teszt biztosítja, hogy a megfelelő szinten kezdjen. Ez nagyszerű, ha például nem vagy teljesen kezdő, de szeretné gyakorolni a korábban tanult nyelvi készségeket.

Az alkalmazás offline hozzáférést is biztosít, személyre szabott leckéket a jobb nyelvtani és szókincs tippekért, hivatalos tanúsítványokat és még sok mást a prémium frissítéssel.

Ha marad az alkalmazás ingyenes verziója, akkor hirdetésekkel és állandó felszólításokkal kell megküzdenie, hogy prémium minőségű legyen. Az enyhe szóváltás ellenére a Busuunak rengeteg eszköze van a komoly nyelvtanulók befogadására.

Letöltés: Busuu for Android | iOS (Ingyenes, előfizetéssel)

4 Pimsleur

Ha gyakran utazik, és szereti a podcastokat, a Pimsleur a legjobb nyelvtanuló alkalmazás az Ön számára, mivel győztes funkciói a hallgatásra és az ismétlésre összpontosítanak, még vezetési módot is kínálva.

Alapleckéi nagyon magas színvonalúak, a gyakorlati beszélgetések minden szótagját lebontják és nyelvi részleteket magyaráznak el.

A podcast oktatóanyagokon kívül az alkalmazás olyan eszközöket kínál, mint a kártyák, a megfelelő játékok, a beszédgyakorlatok, valamint az adott ország életmódjáról és etikettjéről szóló leckék.

Az egyetlen probléma a Pimsleurrel, hogy nem ingyenes alkalmazás. Kipróbálhat egy leckét, és élvezheti a hét napos próbaverziót, mielőtt fizetne az előfizetésért. Ha azonban nem bánja a költségeket, ez egy kötelező nyelvtanulási alkalmazás.

Letöltés: Pimsleur for Android | iOS (előfizetés szükséges)

5 HelloTalk

A HelloTalk összeköti Önt azokkal az emberekkel, akik beszélik a tanulni kívánt nyelvet. Cserébe segítesz nekik megtanulni a nyelvedet. Ez egy alapvető, de értékes ötlet, amely lehetővé teszi, hogy anyanyelvi beszélőkkel beszélgessen, és teljesen elmerüljön egy nyelvben.

A nyelvek hatalmas listája közül választhat, és finomíthatja a lehetséges oktatók listáját kor, hely, nem stb. szerint.

A HelloTalk a legjobb nyelvtanulási alkalmazások közé tartozik, mert sokoldalú közösségi hálózatnak tervezték. Lebontja az országok közötti korlátokat, és erről szól egy másik nyelv tanulása.

Amellett, hogy anyanyelvi beszélőkkel beszél a világ minden tájáról, csatlakozhat csoportos csevegésekhez és élő eseményekhez, professzionális tanárokat kereshet, és egyetlen érintéssel lefordíthat minden olyan szót, amelyet nem ért.

A legnagyobb hátránya az, hogy mindezen funkciók elsöprővé tehetik az alkalmazást. Az is fontos, mint minden közösségi oldal esetében, hogy biztonságban maradjon, és ne ossza meg személyes adatait online.

  A 8 legjobb e-mail kliens Androidra 2019-ben

Letöltés: HelloTalk for Android | iOS (Ingyenes, előfizetéssel)

6 Memrise

Sok diák kártyákat használ, hogy segítse őket a vizsgákon, és a Memrise is hasonló megközelítést alkalmaz, lassan kezdi.

Az orosz nyelv megtanulásához például a cirill ábécé vezet, miközben új szavakat tanul. A kártyákat gyakran megismétlik, hogy segítsenek a jelentésükben elsüllyedni.

Van valami furcsa és hívogató az alkalmazás leegyszerűsített vizuális segédeszközeiben, mintha egy barát adna személyre szabott tippeket. Sajnos az utasítások nem mindig egyértelműek, és nem kapsz olyan beszédeszközöket, mint más alkalmazásokhoz.

Ennek ellenére a Memrise barátságos, bátorító felülettel rendelkezik a kártyákon túlmenően extra nyelvtanulási funkciókkal, például videós oktatóanyagokkal és szöveges beszélgetésekkel. A Memrise Pro játékokat, chatbotokat és offline módot kínál az útközbeni tanuláshoz.

Letöltés: Memrise for Android | iOS (Ingyenes, előfizetéssel)

7 Babbel

A Babbel egy előfizetésen alapuló alkalmazás, ahol ingyenesen kipróbálhatja az első leckét és néhány további funkciót.

Válasszon 14 nyelv közül, hallgassa meg és ismételje meg a szavakat, majd tesztelje a tanultakat. Kikapcsolhatja a mikrofont is, és a végén egy rövid kvízzel hallhatja a kimondott szavakat.

Amikor befejezte a leckéket, megtekintheti a szókincslistákat, és választhat kártyák, beszéd- vagy írásgyakorlatok közül, hogy áttekintse a tanultakat.

Ha komolyan szeretne egy másik nyelvet tanulni, és nem bánja az előfizetési árat, a Babbel kézenfekvő választás.

Ne feledje, hogy az alkalmazás kezdőknek szóló kurzusai némelyike ​​nem könnyű, és nem csak azért, mert a kérdéses nyelv nehéz. Ez azonban tökéletessé teszi a Babbelt a kihívásokat kedvelő tanulók számára is.

Letöltés: Babbel for Android | iOS (Ingyenes, előfizetéssel)

8 csepp

A Drops egy rendkívül felhasználóbarát és szórakoztató módszer egy új nyelv gyors elsajátítására. Ahelyett, hogy nyelvtani vagy kulturális ismeretekre tanítana, a Drops az általánosan használt szavakra és kifejezésekre összpontosít, hogy segítse Önt az általános mindennapi kommunikációban.

Ez az alkalmazás nem a legjobb, ha nemrég költözött egy új országba, és gyakorlati kommunikációs készségekre van szüksége. Beszélgetési szempontjai azonban nagyszerű útmutatóvá teszik, amikor egyik helyről a másikra utazik.

Csak napi öt percet kell szánnia a Drops leckékre, és egy új nyelv gyors megértése sokkolni fogja. 51 nyelv és dialektus közül választhat.

  Harmadik féltől származó modulok telepítése a Webminre

A fő hátrány az, hogy az ingyenes terv csak egy munkamenetet tesz lehetővé 10 óránként. A gyorsabb fejlődéshez frissítenie kell a prémium verzióra.

Letöltés: Drops for Android | iOS (Ingyenes, előfizetéssel)

9 Tandem

Míg a legtöbb felsorolt ​​alkalmazás a nyelv megtartására összpontosít, a Tandem inkább a HelloTalk-hoz hasonlít, és nagy hangsúlyt fektet a nyelvcserére. Kiválaszt egy partnert az anyanyelvével, amelyet tanulni szeretne, beszélgetést kezdeményez, és gyorsan fejleszti a természetes nyelvi készségeket.

Ez az alkalmazás fantasztikus, mert felhatalmazza az anyanyelvi beszélőket, és ösztönzi az emberi kapcsolatokat. A kultúrák megosztása a legjobb módja annak, hogy megértsünk egy új nyelvet, ahelyett, hogy egyszerűen memorizálnánk és újra és újra elmondanánk ugyanazokat a kulcsszavakat.

Nagy hátránya, hogy az ingyenes verzió várólistára helyezi az alkalmazáshoz való hozzáférést. Ha azonban jóváhagyták, és barátot kötött, gyorsan elkezdhet csevegni szöveges vagy videó útján. Vannak klubok és élő bulik is, amelyekhez csatlakozhat.

A prémium frissítés lehetővé teszi, hogy kihagyja a várólistát, és feloldja a nyelvtanulási alkalmazás legjobb részeit, beleértve a korlátlan fordításokat és a tagok szélesebb köréhez való hozzáférést.

Letöltés: Tandem for Android | iOS (Ingyenes, prémium verzió elérhető)

10 hétfő

A Mondly klasszikus nyelvtanulási technikákkal büszkélkedhet, mint például a kártyák memorizálása és a beszélgetések gyakorlása, de más nagyszerű funkcióknak is otthont ad, amelyek segítik a nyelvmegtartást.

A Mondly segítségével összekapcsolhatja nyelvtanulását barátaival és családjával, hogy az élményt játékká vagy baráti versennyé alakítsa. Ha nincs a közelben senki, ne aggódjon. A Mondly chatbotja bármikor segíthet a gyakorlásban.

A Mondly még egy AR nyelvtanuló eszközzel is rendelkezik, amely segít jobban megérteni a körülötted lévő világot egy másik kultúra szemszögéből. Az ilyen speciális funkciókat csak prémium csomaggal érheti el, de ha szereti az egyszerű és áttekinthető edzéseket, akkor a Mondly alapverziója is elegendő lehet.

Letöltés: Mondly for Android | iOS (Ingyenes, előfizetéssel)

Ha egynél több nyelvet beszél, fejleszti a memóriáját, javítja a világról alkotott képét, és jobban tudja anyanyelvét. Még az is segíthet, hogy vállalkozása terjeszkedjen, és új barátokkal ismerkedjen meg.

Egyszerűen fogalmazva, ez egy csodálatos módja annak, hogy poliglotttá válj. A legjobb, könnyen használható nyelvtanulási alkalmazásokkal nincs ok arra, hogy ne cseperedjen spanyolul, franciául, gael vagy akár mongol nyelven.