A 10 legbiztonságosabb ingyenes szoftverletöltő webhely Windows rendszerhez

Kulcs elvitelek

  • Sok esetben ragaszkodjon a hivatalos szoftverwebhelyekhez a legbiztonságosabb letöltések érdekében. Elkerülheti a rosszindulatú programokat és a mellékelt szemetet, ha közvetlenül letölti a népszerű szoftverek kezdőlapjáról.
  • A Ninite megbízható forrás az alapvető Windows-szoftverek tömeges telepítéséhez. Automatikusan elutasítja az eszköztárakat és a szemetet, így biztonságos és problémamentes élményt nyújt.
  • Számos egyéb ingyenes letöltési oldal is elérhető, a maguk kisebb előnyeivel.

Bár az interneten számos hely található ingyenes szoftverek letöltésére, nem mindegyik biztonságos. Sok webhely kihasználja az ingyenes letöltéseket kereső embereket, hogy rosszindulatú hirdetésekkel, hamis vírusfigyelmeztetésekkel vagy akár manipulált fájlokkal csapjanak le. Kerülje az árnyékos letöltési webhelyeket, és ragaszkodjon ezekhez a megbízható forrásokhoz, amikor ingyenes szoftvert tölt le Windows rendszerhez.

Az általános hírnév és a személyes tapasztalat mellett felhasználtuk URLVoid hogy ellenőrizze a webhely biztonságát. Ez az eszköz több tucat biztonsági szoftver feketelistáján ellenőrzi a webhelyeket. Itt minden webhely legalább 38/40 pontot ért el (ez azt jelenti, hogy egy vagy két szkenner kivételével mindegyik tisztának találta a webhelyet).

1. Hivatalos szoftverwebhelyek

Mielőtt rátérnénk a különféle Windows-szoftvereket kínáló webhelyekre, érdemes megjegyezni, hogy a legnépszerűbb szoftverek letöltésének legbiztonságosabb helye gyakran közvetlenül a hivatalos webhelyről van. Ha böngészőt, biztonsági csomagot, médiaalkalmazást vagy hasonlót szeretne letölteni, nem lehet sokkal nagyobb biztonságot nyújtani, mint a kezdőlap.

Egyes szoftverek továbbra is megpróbálhatnak nemkívánatos csomagolt szemetet rászedni a hivatalos webhelyükre, de biztos lehetsz benne, hogy mentesek a rosszindulatú programoktól. Ha nem ismeri egy alkalmazás letöltési oldalát, egy gyors Google-keresés a „download Spotify” vagy hasonló kifejezésre egy mezőt jelenít meg, amely közvetlenül az alkalmazáshoz vezet. Csak győződjön meg arról, hogy a hivatalos oldalon tartózkodik – ha nem biztos benne, használja a gyanús webhelyek ellenőrzésére szolgáló módszereket.

A Ninite egyszerű. A webhely megjeleníti a kiválasztandó népszerű programok listáját, és bejelöli az összes kívánt alkalmazás jelölőnégyzetét. Ezután a Get Your Ninite gombra kattintva egy egyéni telepítőfájl jelenik meg, amely az összes kiválasztott programot egybecsomagolja, és lehetővé teszi azok tömeges telepítését.

A Ninite biztonságáról és biztonságáról ismert. Automatikusan elutasítja az eszköztárakat és a felesleges szemetet, a háttérben fut, és nem szükséges újra és újra a Tovább gombra kattintania. Így nem áll fenn a rosszindulatú programok vagy a csomagolt hulladék kockázata. Ugyanennek a telepítőfájlnak a későbbi futtatásával a Ninite automatikusan frissít mindent, amit eredetileg letöltött.

Bár csak néhány tucat alkalmazás található a Niniten, számos olyan kötelező Windows-szoftvert kínál, mint a Chrome, VLC, Zoom, LibreOffice és még sok más. Tartsa ezt szem előtt, amikor legközelebb új számítógépet állít be.

A Softpedia az egyik legnagyobb letöltési oldal a környéken; az évek során több mint hárommilliárd letöltést ért el. A legnépszerűbb alkalmazások minden nap frissülnek, így tiszta és rosszindulatú szoftverektől mentes szoftverhez juthat, amely a lehető legfrissebb.

Ezen felül egy könnyen használható felülettel rendelkezik, amely lehetővé teszi a programok közötti böngészést bármilyen platformon. Böngésszen a nemrégiben frissített elemek között, vagy kereshet olyan szűrők használatával, mint a kategóriák, az utolsó frissítés és a költség. A Windows mellett Mac-, Linux- és Android-alkalmazásokat is talál.

Annak ellenére, hogy az oldal úgy néz ki, mintha az 1990-es évek óta nem frissítették volna, a MajorGeeks egy ideje az egyik legelismertebb szoftverletöltő oldal.

A Top Freeware Picks listája remek kiindulópont, de ne féljen böngészni a bal oldalsávban, és nézzen át mindenféle magasan értékelt programot, amelyet hasznosnak találhat. Ellenkező esetben a keresés segít megtalálni, amit keres.

A FileHippo egy jól ismert oldal, rengeteg aktív programmal kategóriákra lebontva. Minden oldalon megtalálható a szoftver leírása, valamint a követelményei és a kapcsolódó szoftverek. A webhely időnként felkéri, hogy töltsön le egy másik alkalmazást (például az Opera) a kért alkalmazás előtt. De ez egyértelműen fel van címkézve, könnyen átugorható, és nem tolja el a rossz szemét.

A FileHippo tovább megy azzal, hogy a szoftverek régebbi verzióit is kínálja. Noha biztonsági okokból általában nem szabad elavult szoftvert telepíteni, ez egy hasznos lehetőség arra az esetre, ha problémákba ütközne a legújabb verzióval.

A Download Crew webhelye kiemelkedik az alkalmazásoldalakon található rövid, de informatív leírásoknak köszönhetően. Ezeket valódi felhasználók írják, nem csak az eladó webhelyéről másolják és illesztik be. Megtudhatja, mit csinálnak az egyes alkalmazások, milyen előnyökkel jár, és milyen hibái vannak – valamint egy ítéletet is összefoglalva.

A felső rész a kiemelt letöltéseket tartalmazza, így jó hely a kezdéshez. Ezenkívül a szoftverlicencek széles választékát tartalmazza, beleértve a nyílt forráskódú, próbaverziós szoftvereket és még sok mást. Ez lehetővé teszi, hogy pontosan meghatározza, milyen ingyenes szoftvereket kap.

A FileHorse nem rendelkezik hatalmas szoftvertárral. Ehelyett ez az oldal a legjobb és leghasznosabb programok tárolására összpontosít. Minden termékoldalon képernyőképek találhatók, így tudhatja, mire számíthat, valamint verziókompatibilitás, változásnapló, régi verziókra mutató hivatkozások és még sok más.

Mivel a kezdőlap viszonylag kis számú kategóriára van felosztva, mint például a Video Software és a Cleaning and Tweaking, ez egy jó hely a népszerű szoftverek megbízható alternatíváinak megtalálására is.

A FilePuma meglehetősen egyszerű felülettel rendelkezik, és az egyszerűségre összpontosít. Keresse meg az Önt érdeklő szoftvert, vagy böngésszen a kategóriái között, hogy valami újat találjon. Mivel a kategóriákban a legnépszerűbb eszközök közvetlenül a kezdőlapon találhatók, könnyen áttekinthető a kínálat.

A régi verziókon és képernyőképeken kívül nem sok más található a termékletöltési oldalon. Az egyetlen másik kiemelkedő funkció a FilePuma frissítésérzékelője, amely megkönnyíti a szoftverfrissítések keresését és telepítését a számítógépen.

A SnapFiles úgy néz ki, mint sok más általunk bemutatott letöltési webhely, de van néhány remek funkciója, amelyek miatt érdemes megnézni. Ezek egyike a kezdőlapon található Freeware Pick, amely kiemel egy olyan szoftvert, amelyről esetleg nem tudtál. Az oldal tetején található Továbbiak alatt pedig egy Véletlenszerű választás található, amely kiválóan alkalmas új letölthető szoftverek felfedezésére is.

Van egy külön oldal a hordozható alkalmazások számára is, amely hasznos, ha az alkalmazásokat telepítés nélkül szeretné futtatni. A SnapFiles felhasználói véleményeket tartalmaz a szoftverletöltési oldalakon, valamint figyelmeztetéseket az olyan alkalmazásoknál, amelyek megpróbálják telepíteni a mellékelt szoftvert.

Könnyű figyelmen kívül hagyni a Microsoft Store-t, amely a Windows 10 és Windows 11 rendszeren futó alkalmazások otthona. És bár sok kínálata nem különösebben jó, az Áruházban még mindig talál néhány megbízható alkalmazást.

A Store alkalmazások használata bizonyos előnyökkel is jár a hagyományos társaikhoz képest. Az áruházi alkalmazások frissítései automatikusan frissítik magukat. És ami még fontosabb, homokozóban vannak, így nem tudnak behatolni a rendszer más területeibe. Nézze meg, hogy kedvenc alkalmazásai megtalálhatók-e a Microsoft Store áruházban, és kellemesen meglepheti, hogy mit keres még.

A legjobb ingyenes szoftverletöltő webhelyek

Ne feledje, hogy egyetlen webhely sem lehet 100 százalékosan biztonságos. Egy szélhámos hirdetés átcsúszhat, vagy a webhelyet feltörhetik, vagy eladhatják egy rosszindulatú cégnek. Általában véve azonban az általunk bemutatott letöltési oldalak tisztaak és megbízhatóak.

Használjon egy kis józan észt, és ne telepítsen semmit, ami árnyékosnak tűnik. Ha egy webhely „gyorsabb” letöltéskezelőt kínál, hagyja figyelmen kívül, és használja a közvetlen letöltést. És tartsa szemmel a hamis „letöltés” ​​hirdetéseket bárhol az interneten.