8 mesterséges intelligencia alapú matematikai tanulási platform minden szintű tanuló számára

A mesterséges intelligencia segítségével rendkívül egyszerűvé vált bármit online megtanulni. Ugyanez a helyzet a matematikával az AI-alapú matematikai tanulási platformok miatt.

A matematika tanulása és tanítása mindig is hektikus feladat volt. Mindaddig azonban nem, amíg a modern technológia és a mesterséges intelligencia mellett nem dönt. Ebben a digitalizált világban a mesterséges intelligencia segítségével bármire és mindenre könnyen találhat megoldást.

Az AI piac világszerte virágzik. Körül a mobilfelhasználók 97%-a használjon mesterséges intelligenciával működő hangsegédeket a gyors és produktív válaszokhoz. Ez minden területen észrevehető, beleértve a tudományt, az életmódot, az egészséget és így tovább. Ma ebben a blogban valami hasonlóról fogunk beszélni.

Gondolta volna valaha, hogy a drága oktatók és a bonyolult matematika könnyen helyettesíthető és megoldható? Nem, igaz, de ez lehetséges egy AI-alapú matematikai platformmal.

Ma megvitatjuk a legjobb AI-alapú matematikai tanulási platformokat, és megvitatjuk azokat a tényezőket, amelyeket figyelembe kell vennie, mielőtt kiválasztana egyet.

Hogyan könnyíthetik meg az online platformok a matematika tanulását?

Nem mondhatjuk, hogy a mesterséges intelligencia jobb, mint egy valódi oktató, de kétségtelenül bölcs helyettesítő lehet. A matematika tanulása nem olyan egyszerű, mint a többi tantárgy. Ezért több időt és erőfeszítést igényel. Ebben segítenek az AI-alapú matematikai tanulási platformok.

Ezeket a platformokat úgy alakították ki, hogy a matematikát könnyebben hozzáférhetővé tegyék a diákok számára a különféle fogalmak megértéséhez. Az online mesterséges intelligencia alapú platformok több szempontból is megkönnyíthetik a matematika tanulását. Íme néhány közülük.

Adaptív tanulás

Az AI-alapú platformok személyre szabott ajánlásokat és gyakorlatokat kínálnak a tanuló matematikai erősségei és gyengeségei alapján. Ennek eredményeként ez a megközelítés biztosítja, hogy a hallgatók célirányos instrukciókat és gyakorlatokat kapjanak.

Intelligens korrepetálás

Az AI-alapú platformok virtuális oktatóként működnek. Lépésről lépésre útmutatást és magyarázatot adnak a matematikai megoldás megkönnyítése érdekében. Ezek a platformok elemzik a tanulók viselkedését, és igyekeznek további támogatást és alternatív megközelítéseket kínálni a nehézségek leküzdésére.

Természetes nyelvi feldolgozás

Az AI-alapú tanulási platformok lehetővé teszik a hallgató számára a kívánt nyelv kiválasztását. Ennek eredményeként a tanulók írhatnak vagy beszélhetnek problémáikról anélkül, hogy aggódnának a tolmácsolás miatt.

Adatvezérelt betekintés

Az AI-algoritmusok képesek elemezni és tárolni a diákok interakcióiból származó nagy mennyiségű adatot. A tanárok és a szülők tovább használhatják ezeket az adatokat, hogy tájékozódjanak a tanulók haladásáról és fejlődéséről, és bölcs és szükséges döntéseket hozzanak.

Személyre szabott tanítási sebesség

Nem minden diák egyforma, és a megragadási sebességük sem. Az AI-alapú tanulási platformokat úgy tervezték, hogy az utasítások sebességét és ütemét az egyes tanulók tanulási képességei alapján állítsák be. Ezek a platformok jellemzői biztosítják, hogy a diákok ne érezzék túlterheltnek vagy unatkoznak.

  Az OfferUp bejegyzésének törlése

Szabályos evolúció

Az AI-alapú platformok valós idejű visszajelzéssel szabályozzák a tanulók haladását és teljesítményét. Ez a funkció célzott támogatást biztosít a tanulók gyengeségei és erősségei alapján. Ennek eredményeként a tanulók kezelhetik tévhiteiket, és jobban megérthetik a fogalmat.

Ahogy korábban említettük, az AI az alkalmazottak, a vállalkozások és mindenki, aki használja, legjobb barátja lett. Mindez a gyors és megbízható eredményeknek köszönhető.

Tehát mivel az AI-t mindenhol széles körben használják, hogyan maradhatna le az oktatásban, különösen a matematikában? Ezért elhoztuk a legjobb megbízható AI-alapú matematikai tanulási platformokat, amelyeket ki kell próbálnia.

Dreambox

Ha már ismeri az AI-alapú matematikai tanulási platformokat, akkor hallott volna róluk Dreambox. A Dreamboxot 2006-ban alapította Lou Gray vállalkozó és a Microsoft korábbi alkalmazottja, Ben Slivka. Ennek a platformnak az egyértelmű küldetése, hogy javítsa és bővítse a tanulók matematikáját az osztálytermen kívül.

Annak ellenére, hogy a Dreambox matematika oktatást kínál általános iskolásoknak, még mindig a fiatalabb gyerekek számára ajánlott! A Dreambox azonban kiemelkedik a legtöbb tanulási platform közül az értékelés és a személyre szabás terén.

Ennek a tanulási térnek a játék által ihletett környezete leköti a tanulókat, és lehetővé teszi a tanárok és a szülők számára, hogy naponta nyomon követhessék a fejlődést. A Dreambox 2013-ban iOS-alkalmazást is kínált a hatékony tanulás érdekében.

Jelenleg a Dreambox az egyik leginkább adaptált AI-alapú matematikai platform. Körülbelül van 21,4 millió dollár bevétela 3M megbízható ügyfelekkel 2023-ban. Összességében a Dreamboxot érdemes kipróbálni olyan platformként 4 csillagos minősítés.

Eduten

Semmi sem lehet megbízhatóbb, mint egy megbízható egyetem által épített tanulási platform. Ez az Eduten van. Finnország egyik leghíresebb egyeteme megépítette az Edutent, amely egy neves mesterséges intelligenciával hajtott tanulási platform.

Az Eduten egy ideális matematikai tanulási platform a K-12 és azon túli osztályok számára. Ez a tanulási platform több mint 50 országban működik, beleértve Indiát is. Tapasztalt tanárok fejlesztették ki az Edutent a tanárok segítésére.

Az Eduten kész heti programokat kínál. Ezek a programok több száz kiváló minőségű feladatot tartalmaznak a tanulók matematikai készségeinek fejlesztésére. Emellett az Eduten azt is lehetővé teszi, hogy a pedagógus személyre szabja a kihívásokat a tanuló képességei alapján. Ez a megközelítés sokoldalúbbá teszi a diákok számára. Ami az értékeléseket illeti, ez a sokoldalú platform világszerte 1 millió felhasználóval rendelkezik pozitív visszajelzésekkel.

Blutick

A matematika hatékony tanulásának kritikus tényezője a kommunikáció. Leggyakrabban a szülők és a gyámok elkerülik az AI-t emiatt. De Blutick mindenre van megoldása. Ezen a mesterséges intelligencia-alapú oktatási oldalon találhatók a leginteraktívabb és legbátorítóbb tanári avatarok.

Ez az egyedülálló koncepció leköti a tanulókat, és segít nekik jobban megérteni hibáikat. A Blutick lehetővé teszi a diákok számára, hogy szabályozzák a tempójukat, így még kompatibilisebb és felhasználóbarátabb.

A Blutick nem csak a diákok oktatását szolgálja. Ehelyett segít a tanároknak abban, hogy könnyen nyomon kövessék a tanulók előrehaladását, és csökkentsék a munkaterhelést. Ezenkívül a Blutick fizetős és ingyenes verziókat is kínál a bölcsebb döntések meghozatalához.

A diákok hatékony irányítása mellett a Blutick több mint 600 videót is kínál a fogalmak jobb elmagyarázása érdekében. A megértés építésétől a bizalomig, a Blutick gondosan ügyel a tanulók viselkedésére és küzdelmére. Ami az értékeléseket illeti, a Blutick pozitív válaszokat kapott, és világszerte több mint 53 000 diák használja.

  Kiváló minőségű podcastok és videók rögzítése a Waveroom segítségével

Amy

Olyan magántanárt keresel, aki állandóan veled tud lenni? Vessen egy pillantást bele Amy. Ez az AI-alapú oktatási eszköz hatékonyan helyettesítheti magánoktatóit. Az Amy-t kifejezetten arra tervezték, hogy visszajelzést adjon a diákoknak, és egyúttal bővítse tudását.

Amy legjobb tulajdonsága, hogy többnyelvű és több tantervű. Ennek eredményeként a diákok nyelvi korlátozások nélkül tanulhatják a matematikát. Más oktatási oldalakhoz hasonlóan még Amy is lehetővé teszi, hogy a szülők és a tanárok nyomon kövessék a tanulók fejlődését és fejlődését.

Amy célja, hogy elemezze a diákok interakcióit. Következésképpen a tanulás optimalizálása érdekében módosítja és személyre szabja a feladatokat. A hasonló platformokkal ellentétben ennek a taneszköznek a feladatai nincsenek előre dokumentálva. Ehelyett a tanulók tanulási jellege és sebessége alapján állítják össze őket.

MATHia

MATHia egy neves egyetem építette, hogy megkönnyítse a matematika tanulását a diákok számára. A Carnegie Mellon Egyetemen alapított MATHia az egyetlen tanulási platform, amelyre minden matematikatanárnak szüksége van.

Ez a tanulási szoftver 1:1 arányú matematikai oktatót biztosít a diákoknak. A MATHia oktató nem csak a hiányosságokat pótolja a tudásban, hanem elemzi és elmenti a hallgatók minden reakcióját, hogy mély betekintést nyújtson a gyámoknak.

A valós idejű visszacsatolás a MATHia fontos jellemzője, amely kiemeli a többi hasonló platform közül. Ez a tanulási eszköz sikeres matematikai élményt nyújt a diákoknak, miközben valós idejű visszajelzést és értékelést biztosít a tanároknak.

Ezeken a csúcsidőszaki jellemzőken kívül azonban hiányzik a MATHia pozitív visszajelzése. A MATHia saját tempójú, és meglehetősen bonyolult a használata. Ezért van pozitív és negatív visszajelzése is.

StepWise Math

A vizsgák tucatnyi szorongással járnak! Főleg a matematikát. A matekvizsga előtti este számos önbizalomhiányt hoz magával, például mi van, ha elfelejtem a lényeges lépéseket? Ki segít abban, hogy az utolsó pillanatban átdolgozzam egy koncepciót? És még sok más. A StepWise itt segít.

StepWise Math egy mesterséges intelligencia alapú oktatási eszköz, amely segíti és irányítja a tanulókat a vizsgákra való felkészülés során. Ez a platform könnyen követhető lépéseket tesz lehetővé, egyszerűbbé téve az előkészítési folyamatot.

Legyen szó algebráról vagy bármely más témáról, a StepWise Math útmutatást nyújt, és megkönnyíti a tanulási folyamatot. Összességében a StepWise az Ön legjobb barátja, aki az utolsó pillanatban segíthet a pontozásban és a matematika elsajátításában.

IntMath

IntMath pontosan olyan, mint a neve. Ezzel az oktatóeszközzel matematikai problémákat oldhat meg a kérdés egyszerű elküldésével a chatben. Az IntMath-ot eredetileg 1997-ben alapították, és naponta 20 000 egyedi látogatója van.

A problémák megoldása tanár vagy szülő irányításával könnyen megoldható. De mi a helyzet a problémák önálló megoldásával? A tanulók sokszor elakadnak, miközben maguk oldják meg a matematikai feladatokat, különösen a házi feladat készítése közben. Ebben segítenek az AI-alapú források.

Az IntMath könnyen problémamegoldó partnere lehet. Sokkal pontosabb, mint a ChatGPT, rugalmasabb, mint egy számológép, és sokkal gyorsabb, mint egy magántanár. Az IntMath mindig lehetővé teszi, hogy kompatibilis oktatókat találjon közvetlenül a webhelyről.

Plaito

Olyan tanulótársat keresel, aki minden témában jártas? Mi fedeztük neked. Plaito egy mesterséges intelligencia alapú alkalmazás, amely segíthet, útmutatást ad és segíthet a vizsgákra való felkészülésben különböző tantárgyakból.

  Hogyan helyezzük vissza az alkalmazást az iPhone kezdőképernyőjére

Ez az oktatási oldal egy helyen segíthet a természettudományok, a fizika, a matematika, az angol, a történelem és egyebek területén. Plaito egy edző és barát, aki hatékonyan segít a házi feladatban és a vizsgákban.

A Plaito csevegési formátumot használ a kérdések megértéséhez és megoldásához. Lehetővé teszi azonban, hogy a problémákat egy pillanat alatt jobban irányítsa, különösen a geometriai feladványok esetében. Az ismertetővel kapcsolatban Plaito pozitív visszajelzésekkel rendelkezik, különösen a játékos felhasználói felülettel és a pontos magyarázatokkal kapcsolatban.

Tényezők, amelyeket figyelembe kell venni a tanulási platform választása előtt

Mielőtt bármilyen AI-alapú tanulási platformot választana, mindig bölcs dolog fontolóra venni néhány dolgot. Hogy a legtöbbet hozza ki az élményből. Ezért mérlegelnie kell ezeket a tényezőket, mielőtt egy tanulási platformra telepszik le.

Tartalom minősége

A megbízható és pontos tartalom mellett fontos ellenőrizni annak szerkezetét és átfogóságát is. A hatékony tanulás érdekében a tartalom minőségének bemutathatónak, strukturáltnak, pontosnak kell lennie, és összhangban kell lennie a jelenlegi iparági szabványokkal vagy tudományos tantervvel.

Felhasználói felület

A tanulási platformok kulcsfontosságúak. Ezért gondoskodjon arról, hogy a választott platformok könnyen navigálhatók legyenek, lehetővé téve a tartalom gyors megtalálását és elérését.

AI képességek

Miközben az AI-alapú tanulási platformokról beszélünk, elengedhetetlen ellenőrizni, hogy az AI milyen értékeket kínál Önnek. Ellenőrizze, mennyire fejlett az AI. Ellenőrizze, hogy alkalmas-e az értékelésre és a személyre szabott tanításra, kínál-e valós idejű visszajelzést és így tovább.

Interaktív funkciók

Mi haszna egy olyan tanulási platformnak, amely csak tartalmat ad, de nem elemzi az Ön igényeit? Keressen olyan tanulási platformot, amely támogatja az interaktív funkciókat, például a vetélkedőket, rejtvényeket, fórumokat stb.

Ezenkívül ellenőrizze, hogy kínálnak-e olyan funkciókat, mint az előrehaladás nyomon követése, csoportos megbeszélések, emlékeztetők stb. a jobb élmény érdekében.

Költséghatékony

Annak ellenőrzése, hogy a tanulási platform megéri-e az árát, ugyanolyan fontos, mint annak ellenőrzése, hogy megfelel-e a költségvetésének. Értékelje, hogy a platform költsége összhangban van-e szolgáltatásaival és értékével.

Adatvédelem és biztonság

Az online tanulási platformok hozzáférhetnek az Ön adataihoz. Mindig bölcs dolog ellenőrizni adatvédelmi szabályzatukat és adatkezelési gyakorlatukat, mielőtt folyamatosan megnyomná az egyetértés gombot.

Támogatás és források

Mindig jobb egy műszaki támogatási rendszerrel rendelkező tanulási platformot választani. Ez lehet csevegés, hívás vagy közösségi fórum. Ez segít, ha problémába ütközik a platform használata során.

Rugalmasság

Ellenőrizze, hogy a választott platform lehetővé teszi-e a tempó és az ütemezés szabályozását. Ez alapvető fontosságú, különösen azok számára, akik a tanulási célok mellett további munkát is mérlegelnek.

Vélemények és értékelések

Végül mindig jobb, ha figyelembe vesszük a jelenlegi felhasználók visszajelzéseit, mielőtt azzá válnának. Mielőtt pénzt vagy erőfeszítést fektetne be, tekintse meg a szoftver értékeléseit és értékeléseit.

Ne feledje, hogy egy tanulási platformon nem biztos, hogy minden fent említett. De az biztos, hogy ezek a pontok segíthetnek hatékony tanulási platform megtalálásában.

Következtetés

Bár a technológia nem helyettesítheti a hagyományos tantermi tanítást, mégis hatékony alternatíva lehet. Ma ebben a blogban az AI-alapú matematikai tanulási platformokat tárgyaltuk. A legjobb mesterséges intelligencia-alapú matematikai tanulási platformok összeállított listájával hatékonyan megtalálhatja a megfelelő tanulási eszközt.

Ezen kívül megemlítettünk olyan tényezőket is, amelyeket figyelembe kell venni, mint például az interfész, az AI-képességek, a támogatási rendszer stb., amelyek segítenek a jobb döntések meghozatalában.

Ezután nézze meg a legjobb angol tanulási platformokat gyerekeknek.