8 költségvetési koncepciósablon a pénzügyek egyszerűsítéséhez

Pénzügyeinek nyomon követése nem egyszerű, különösen szűkös költségvetés mellett.

Szerencsére a Notion nevű többfunkciós munkaterület-alkalmazás óriási segítséget jelenthet ebben a kérdésben. Számos költségvetési sablont tartalmaz, amelyek segítségével hatékonyan kezelheti pénzügyeit.

A költségvetési sablon használatával kristálytiszta képet kaphat pénzügyi helyzetéről a napi ügyekben. A nap végén egy egyszerű rendszert kell követnie, amellyel kézben tarthatja pénzügyeit, és rövid időn belül elérheti pénzügyi céljait.

Mivel sok Notion költségvetési sablon létezik, elvégeztem a nehéz munkát Ön helyett néhány kedvencem véglegesítésével.

Biztos vagyok benne, hogy ezek segítenek visszaszerezni a pénze feletti teljes irányítást, függetlenül attól, hogy üzletember, diák, szabadúszó vagy csak családtag, akinek pénzügyekkel kell foglalkoznia.

Hogyan segíthetnek a költségvetési sablonok a pénzügyek egyszerűsítésében?

Ha költségvetési sablont használ, több módon is racionalizálhatja pénzügyeit. Először is világos áttekintést ad bevételeiről és kiadásairól, így egyértelművé teszi, hogy nyomon tudja követni, hová megy a pénze, és azt is megtudhatja, hol költhet többet a szükségesnél.

Ezen túlmenően az alábbiakban felsorolunk néhány további módszert, amellyel egyszerűsítheti pénzügyeit:

#1. Az Önre szabott költségvetés

A Notion költségvetési sablon használatával olyan költségvetési tervet hozhat létre, amely megfelel Önnek. Lehetővé teszi a sablonok tetszés szerinti testreszabását, ahol kiválaszthatja, hogy mit vegyen fel és mit hagyjon ki, például konkrét bevételi forrásokat és kiadásokat.

Mindezek együttesen segítik, hogy mindig a pályán maradjon.

#2. Rengeteg időt takaríthat meg

Ezt már biztosan sejtette – a költségvetési sablon bizonyos pénzügyi feladatok automatizálásával időt is takaríthat meg. Például importálhatja és kategorizálhatja az összes tranzakciót, ha összekapcsolja banki adatait és kártyaadatait.

  Készítsen Python szorzótábla alkalmazást az OOP segítségével

#3. Egyszerűsítsen egy meglehetősen ijesztő feladatot

Végezetül, a költségvetési sablon használata a Notion szolgáltatással sokkal könnyebbé teheti a pénzügyek kezelésének teljes folyamatát. Észre fogja venni, hogy kevesebb időt tölt a pénzével való törődéssel, és több időt tölt a prioritások elérésével és a célok leküzdésével.

Olvassa el még: Igen, használhatja a Fogalmat egyéni tartományban

Költségkeret-sablon hozzáadása a Notionban

Többféle módon is hozzáadhat új sablont a Notionhoz, de nézzük meg a legegyszerűbb módszert.

Először nyissa meg a kívánt sablonletöltési oldalt, és egy Letöltés vagy egy Sablon megkettőzése gombnak kell megjelennie. Menj, és kattints rá.

Ha ezt megtette, a sablonnak meg kell jelennie a bal oldali menüben.

Ennyi, ilyen egyszerű. Azonnal elkezdheti használni a sablont.

Most pedig ugorjunk bele a Notion-fiókkal használható legjobb költségvetési sablonok listájába.

Költségvetési tervezés

Ezzel a Költségvetés-tervezési sablonnal zökkenőmentesen megszervezheti pénzügyeit és költségvetést hozhat létre. Ingyenes, személyre szabható, és az egyszerűséget szem előtt tartva tervezték, hogy ne vonja el a figyelmét a fő célról.

Magába foglalja:

 • Táblázatok a bevételek, kiadások és megtakarítások nyomon követéséhez
 • Irányítópult a kiadási kategóriák azonosításához és beállításához
 • Képletek, amelyek automatikusan kiszámítják a teljes bevételt, kiadást és egyebeket

Miután letöltötte ezt a sablont, és használta a Notion-fiókjával, teljesen megváltoztathatja, hogy megfeleljen az Ön igényeinek. Nagyszerű forrás mindenkinek, aki jobban szeretné megszervezni és kezelni a pénzét.

Költségkeret-követő sablon

A Költségvetés-követő sablon segítségével világos képet kaphat költési szokásairól. Számos hihetetlen funkcióval rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy naprakészen tartsa pénzügyeit.

Ezek közül néhány:

 • Figyelmeztetések és emlékeztetők
 • Tippek és források a folyamat egyszerű átvészeléséhez
 • Testreszabható táblázatok
 • Irányítópult kényelmes áttekintéssel
  Hogyan árulhatják el a ClickStream adatok, hogy mit nem tud a Google Analytics?

Ez a sablon segít könnyen kitalálni, hová megy a pénz, és mit tehet a hosszú távú megtakarítás érdekében. Ezenkívül képleteket is használhat a folyamat további egyszerűsítésére.

Ezt a sablont teljesen ingyenesen letöltheti és használhatja.

Pénzügyi Tracker

Ismerje meg jobban pénzügyi helyzetét, hozzon létre egy olyan költségvetést, amely kifejezetten az Ön számára működik, és hozzon okosabb döntéseket a Financial Tracker for Notion segítségével. Ez egy átfogó sablon, amely megkönnyíti pénzügyeinek nyomon követését.

Nyomon követheti bevételeit, kiadásait, megtakarításait és egyéb olyan területeket, amelyekre összpontosítani kell. Valójában kiválóan alkalmas az adósság megfigyelésére, valamint megtakarítási célok kitűzésére.

Kezdje bankszámláinak hozzáadásával, és szorosan figyelemmel kísérheti azok tranzakcióit.

A sablon másik hasznos funkciója, hogy lehetővé teszi a visszatérő kiadások időben történő nyomon követését is.

Olvassa el még: Pénzszerzés az Airtable-ból és a fogalmak ezeknek az eszközöknek a használatával

Pénzügyi és költségvetési sablon

Nagyon felhasználóbarát és könnyen testreszabható, a Pénzügyi és költségvetési sablon segítségével nyomon követheti pénzügyeit. A Prototion tervezte, és elképesztően illeszkedik a Notionhoz.

Ha ezt a sablont használja, a következőket teheti:

 • Adjon hozzá külön költségvetési részeket
 • Hozzon létre különféle kategóriákat
 • Bemeneti ráfordítások különböző pénznemekben
 • Kövesse nyomon a megtakarítási célokat
 • Szerezze meg anyagi helyzetét
 • Tekintse meg kiadásainak kategóriák szerinti bontását

Ez egy nagyszerű sablon az Ön számára, ha szereti nyomon követni az előrehaladást az idő múlásával. Nagyon egyszerű formátumot határoz meg az adatok megértéséhez és beviteléhez.

Költségek Tracker

A Expenses Tracker egy fejlett sablon, amely segít nyomon követni napi kiadásait, és azonosítani, mely területeket kell korlátozni. Lehetővé teszi az ismétlődő fizetések automatikus frissítését, így időt takaríthat meg azáltal, hogy nem kéri meg minden tranzakció adatainak megadását.

Megjeleníti a teljes költséget és a havi költségkeretet, valamint egy részletes költségkövetőt az adatok beviteléhez az Ön igényei szerint.

  Affiliate Marketing vs. Network Marketing: Ismerje meg a különbséget

Függetlenül attól, hogy Ön kisvállalkozás tulajdonos, diák vagy szabadúszó, bárki használhatja ezt a sablont a Notion oldalán, hogy egy lépéssel a kiadásai előtt járjon.

Personal Finance Tracker

Ez a Personal Finance Tracker néhány hasznos funkcióval rendelkezik, amelyek kedvelhetővé teszik. Lehetővé teszi kategóriák, szekciók és különböző táblák létrehozását különböző célokra, amellett, hogy teljes részletezést nyújt a pénzügyeiről.

Számos módon testreszabhatja, beleértve a kategóriák módosítását, megjegyzések hozzáadását, nyugták csatolását stb. Ezzel valós időben nyomon követheti kiadásait, és megalapozott pénzügyi döntéseket hozhat.

Ezenkívül lehetővé teszi céljainak testreszabását konkrét célokra, például előlegre vagy nyaralásra.

Egyszerű Finance Tracker

Ahogy a neve is sugallja, a Simple Finance Tracker valóban egy egyszerű sablon, de ez nem akadályozza meg abban, hogy a leghasznosabb funkciókat nyújtsa. Vizuális információkat nyújt pénzügyeinek jobb megértéséhez.

Több fiókot is kezelhet, és részletes betekintést nyerhet éves kiadásaiba és bevételeibe. Ezenkívül tájékoztatja Önt az egyes számlák teljes tőkéjéről és a havi tranzakció részleteiről.

Automatizált költségvetés-követő

A NotionHub által kínált számos sablon közül valószínűleg az Automated Budget Tracker a legnépszerűbb. Segítségével AUTOMATIKUSAN nyomon követheti pénzügyeit.

Létrehozhat és beállíthat kategóriákat különböző kiadásokhoz, például élelmiszerekhez, számlákhoz stb. A túlköltekezés elkerülése érdekében minden kategóriához költségvetést is létrehozhat.

Ez a sablon lehetővé teszi a bankkártyák szinkronizálását a tranzakciók automatikus importálásához és kategorizálásához. Ez a nagyszerű funkció hosszú távon időt takaríthat meg.

Az Automated Budget Tracker nagyszerűen nyújt vizuális információkat, például jelentéseket és grafikonokat, hogy segítsen megérteni és megtekinteni az idő előrehaladását.

Végső szavak

A költségvetés tervezése a pénzügyek lényeges része, és ezt nem szabad figyelmen kívül hagynunk. A Notion és a fenti sablonok segítségével profi módon irányíthatja pénzügyeit, miközben szem előtt tartja a költségvetését.

Ne feledje, hogy a költségvetés tervezése egy utazás, ezért ne féljen módosítani és módosítani a sablon formátumát, ahogy halad, annak érdekében, hogy továbbra is pontosan a kívánt módon szolgáljon.

Ezután tekintse meg a legjobb kész számlasablonokat, amelyeket a Notion és a Word programokkal használhat.