A 17 legjobb indie játék a Steamen, amelyeket nem szabad kihagyni

Az olyan platformok népszerűségével, mint a Steam, az indie játékok is visszanyerték nevüket a piacon. Fedezzen fel néhány méltó indie játékot ebben a listában.

Az indie játékok számos egyedi játékélményt kínálnak, és minden nagyobb videojáték-piacon megtalálhatóak. A szórakoztató szektor őrületet tapasztal ezekkel a játékokkal. Nyilvánvalóvá tették, hogy bárki gazdaggá és híressé válhat csak saját képességei és ügyességei alapján.

Ez a cikk megvitatja, hogy melyek az indie játékok, és miben különböznek a hagyományos játékoktól. Megvitatjuk a Steam legjobb indie játékait is, amelyeket érdemes kihasználnod.

Mik azok az indie játékok?

A 2000-es évek közepe óta az indie játékok vírusossá váltak olyan platformok miatt, mint a Steam és az Xbox Live Arcade. Ráadásul a játékipar tendenciája az is, hogy a játékgyártás során a profitot helyezi előtérbe a felhasználói élménynél. A játékosok friss, ötletes és narratíva-központú élményeket kerestek. Ezt a vágyat az indie játékok miatt tudták kielégíteni.

Az önállóan fejlesztett számítógépes játékokat indie játékoknak nevezik. Az „indie játék” kifejezés az „indie mozi” és az „indie zene” kifejezésekkel rokon terminológiából származik, ahol az ötlet gyakran az önkiadáshoz és a nagy stúdióktól vagy forgalmazóktól való függetlenséghez kapcsolódik.

Ezeket a játékokat teljesen a semmiből hozhatja létre egyetlen személy vagy egy 2-10 személyből álló kis csoport. Mivel a független játékokban használt anyagokat vagy a fejlesztők önállóan készítik, vagy ingyenesen szerezték be, alkalmanként ingyenesnek nevezik őket.

Miben különböznek az indie játékok a hagyományos játékoktól?

Az indie játékok mind pénzügyi, mind kreativitás szempontjából függetlenek. Még ha van is kiadójuk, a játékukat függetlenül fejlesztették ki, kevés közreműködéssel, akár az alapjaikon keresztül, akár olyan eszközökön keresztül, mint például a crowdsourcing. Az önálló videojátékokat gyakran egy személy, egy kis csapat vagy egy kis független cég hozza létre, amely csak a játék létrehozására jött létre.

Az indie játékokat gyakran dicsérik eredetiségükért, találékonyságukért és kísérletezőségükért. Az ötletes játékmenet vagy a jellegzetes történetmesélési megközelítések gyakran pótolják a rossz esztétikát.

Ezek a játékok gyakran művészetként vizsgálják a játékot, és nagyon ötletesek és kísérletezők. Megengedhetik maguknak, hogy olyan eredeti kockázatokat vállaljanak, amelyeket a nagy játékok nem vállalnak. A kiadói támogatás szükségessége miatt gyakran digitális terjesztési platformokon keresztül értékesítik őket.

Most, hogy van egy jó ötleted az indie játékokról, hadd fedezzünk fel néhányat a legjobbak közül.

A királyért

A Fahrul uralkodója nevű ország meghalt a For the King című indie videojátékban. Egy ismeretlen támadó meggyilkolja, ami miatt az egykor nyugodt Fahrul királyság anarchiába torkollik.

Ebben a játékban a királynő kétségbeesetten kérte a királyság népét, hogy keljenek fel, és segítsenek megállítani a közeledő katasztrófa áramlását, mivel nincs hova fordulnia, és túl van a határain.

A játékosnak el kell viselnie a zord körülményeket, meg kell küzdenie a gonosz szörnyekkel, körbe kell járnia a tengereket, és fel kell fedeznie az árnyékos alvilágot. A játék célja a gonosz elleni küzdelem és a királyság harmóniájának helyreállítása.

Fejlesztő: IronOak Games

Kiadó: IronOak Games

Megjelenés dátuma: 2018. április 19

  A 2020-ban felülvizsgált 12 legjobb hálózatfigyelő szoftver és eszköz

Elérhető: Steam, Nintendo Switch, Xbox és PS4

Stardew Valley

A valaha készült egyik legélvezetesebb független játék a Stardew Valley. A játék egy egyszerű mezőgazdasági szimulátor, és bár egyes játékosok kiábrándítónak találhatják a pixeles esztétikáját, kiváló anyagokat tartalmaz, amelyek több száz órányi játékot érnek el. A játék középpontjában elsősorban a lazítás és a képzelet áll.

A játékosok szabadon megtervezhetik farmjukat és otthonukat, miközben megpróbálnak becsületesen élni a városban. A játékos kapcsolatba lép a környéken lévő többi NPC-vel, és kiválasztja az ideálist, akivel letelepedhet. A játék szezonjai során romantikus lehetőségek és különleges találkozások adódnak különféle karakterekkel.

Fejlesztő: ConcernedApe

Kiadó: ConcernedApe

Megjelenés dátuma: 2016. február 26

Elérhető: Steam, Xbox és PS4

Bitang

Az egyik legnagyobb és legjobb indie játék vitathatatlanul a Stray. A lelkes válasz egy cyberpunk világban rekedt gyömbércica kalandjaihoz vezetett, és jelentős időt töltött a Steam legjobb független játékok listájának élén.

Neonfényes sikátorokat járhat be, és egyszerű környezeti rejtvényeket oldhat meg a Stray nagy részén. Ennek ellenére vannak olyan szorongó esetek is, amelyek próbára teszik a reflexeit.

Fejlesztő: BlueTwelve Studio

Kiadó: Annapurna Interactive

Megjelenés időpontja: 2022. július 19

Elérhető: Steam és PS 4&5

Öld meg a Spire-t

A „Slay the Spire” indie játékban egyedi paklit készíthetsz, furcsa lényeken futhatsz át, hatalmas ereklyéket találhatsz, és legyőzheted a Spire-t. Ez a játék a legnagyobb egyjátékos pakliépítő, mivel egyesíti a kártyajátékokat a szélhámosokkal.

350+ teljesen elérhető kártya, 200+ egyedi tárgy, 50+ egyedi harci találkozás és 50+ rejtélyes esemény, amelyek hasznosak vagy károsak lehetnek, mind jelen vannak ebben a játékban.

A Spire méretezésének minden egyes próbálkozásával több száz új kártyát találhatsz, amelyeket hozzáadhatsz a paklidhoz. Választhat olyan kártyákat is, amelyek kiegészítik egymást, hogy gyorsan legyőzzék az ellenfeleket és feljussanak a csúcsra.

Fejlesztő: MegaCrit Games

Kiadó: MegaCrit Games

Megjelenés dátuma: 2017. november 15

Elérhető: Steam, Xbox, Android, PlayStation, iOS és Nintendo Switch

Izsák kötése: Újjászületés

A Binding of Isaac: Rebirth egy szélhámos akció-szerepjáték véletlenszerű kreációval. A játékban Isaac fog szerepelni, amint gyorsan megszökik fanatikus keresztény anyjától, aki elhatározza, hogy feláldozza őt a hálószobájában elhelyezett csapóajtó segítségével. Isaac feltérképezetlen környezetben utazik ebben a játékban.

Isaacként emberfeletti képességeket fejleszt, és kincseket tár fel, miközben ellenségek hordáit védi, rejtélyeket tanul, és remélhetőleg biztonságba kerül. Ez egy kihívásokkal teli játék a fajok sokfélesége és a kamrák labirintusa miatt, de érdemes végigjárni az utat az összes lehetséges befejezéshez.

Fejlesztő: Edmund McMillen

Kiadó: Edmund McMillen

Megjelenés dátuma: 2011. szeptember 29

Elérhető: Steam

Geometry Dash

A Geometry Dash nevű indie játék két csoportra osztja a játékosokat. A játékosok megpróbálnak levezetni egy négyzet alakú „karaktert” egy akadályokkal teli pályán a képernyő megérintésével vagy lenyomva tartásával, hogy az ugrást okozzon, vagy fel- vagy lefelé ugorjon a lépcsőre emlékeztető rámpákon. Ha rosszul időzít egy ugrást, vagy akadályba ütközik, elölről kell kezdenie a szintet.

A négyzet gyakran átváltozik középszintű rakétává, amely lehetővé teszi, hogy átrepüljön egy alagúton, miközben a magasság megváltoztatásával elkerüli az akadályokat. A játékkal párhuzamosan játszó hangsáv segíti az ugrások ritmusát.

Fejlesztő: RobTop játékok

Kiadó: RobTop games

Megjelenés dátuma: 2014. december 23

Elérhető: Steam

Kerbal Űrprogram

Ön kezeli a Kerbals in Kerbal Space Program néven ismert földönkívüli fajok űrprogramját. Egy teljesen működőképes űrrepülőgépet összeállíthat különféle darabok felhasználásával, amelyek a pontos aerodinamikai és pályafizika szerint működnek. Három különböző játékmód van a Kerbal Space Programban.

  Hogyan hozhatja ki a legtöbbet a Steam akcióból

Végezzen űrkísérleteket Science Mode-ban a Kerbalkind technológiai képességeinek fejlesztése érdekében. Karrier módban kezelheti az űrprogram minden aspektusát, beleértve a tervezést, a költségvetés-tervezést, a fejlesztéseket és egyebeket. Bármilyen hajót megépíthet a Sandboxban a rendelkezésre álló alkatrészek és technológiák felhasználásával.

Fejlesztő: Squad

Kiadja: Magánosztály

Megjelenés dátuma: 2017. április 27

Elérhető: Steam

Core Keeper

A Core Keeperben kalandorként játszol, aki egy lenyűgöző barlangban ébred, tele lényekkel, erőforrásokkal és kincsekkel. Felépíted a bázisodat, új tárgyakat hozol létre, életben maradsz, és bányarelikviákkal és erőforrásokkal bővítheted a magot.

Az 1-8 fős bányászati ​​homokozó kaland segítségével óriási lényekkel harcolhatsz, rejtélyeket tárhatsz fel, termést gyűjthetsz be, új ételeket készíthetsz, és felfedezheted a dinamikusan generált földalatti birodalmat.

Felfedezhet egy hatalmas földalatti barlangot, amely tele van végtelen készletekkel. Rejtett kristályokat, kövületeket és egyéb kincseket is felfedezhet, miközben érceket bányász, és túlél egy procedúrálisan létrehozott földalatti világban. Akár 7 másik emberrel is játszhat online, vagy egyedül is játszhat. Ez a játék megtanít az erőforrások bányászására, harcra, farmra, kézműveskedésre, élésre és teljes együttműködésre.

Fejlesztő: Pugstorm

Kiadó: FireShine Games

Megjelenés: 2022. március 8

Elérhető: Steam

Szétfőtt

Az Overcooked helyi szövetkezeti játékban házimunkát kell végezned egy adott étel elkészítéséhez és felszolgálásához. A játék mechanikája egyszerűnek tűnhet, de mivel ezeket a feladatokat meghatározott sorrendben kell elvégezni, hatékonyabban kell kommunikálnia barátaival és családjával.

A probléma súlyosbodik, ha olyan szintekkel találkozik, amelyek közé tartozik a kihívást jelentő terep vagy a kihívást jelentő labirintusok a konyhán való áthaladás során. Ha több játékos csatlakozik a szórakozáshoz, a játék, amely akár 4 fővel is játszható, kaotikusabbá válik. Bár az Overcooked rövid és újrajátszható, fantasztikus élményt nyújt Önnek és barátainak vagy családjának.

Fejlesztő: Ghost Town Games

Kiadó: Team17 Digital

Megjelenés: 2016. augusztus 3

Elérhető: Steam

Terraria

A Terraria 2D homokozós túlélési játékban addig áshatsz, fedezhetsz fel, készíthetsz és konstruálhatsz dolgokat, amíg már nem tudsz többet. Mivel minden földgömb véletlenszerűen készül, minden játék más és más lesz. Amint a játék elkezdődik, keresni fogsz forrásokat, és megkeresed a megfelelő helyet a bázisod felállításához. Addig kell keresnie az erőforrásokat és kellékeket, amíg meg nem találja az árukat a következő szinten.

Bármely új szint feloldása után ugyanazt a műveletet ismételten végrehajtja, mert új régiókat nyit meg felfedezésre. A játékban van internetes együttműködés, és mivel a Terraria hatalmas mennyiségű anyagot tartalmaz, a legjobb másokkal játszani.

Fejlesztő: Re-logic

Kiadó: Re-logic

Megjelenés dátuma: 2011. május 16

Elérhető: Steam

Kena: Szellemek hídja

A Kena: Bridge of Spirits egy narratíva-vezérelt akciójáték, amely ötvözi a gyors iramú harcot és a felfedezést. Kena nevű fiatal Spirit Guide-ként, aki a tiszteletreméltó hegyi szentélyt keresi, végig kell válogatnod a történelmet. A Rot, Kena aranyos szellembarátai, segítenek kiszabadítani az elfeledett falucskában bebörtönzött lelkeket.

Fejlesztő: Ember Lab

Kiadó: Ember Lab

Megjelenés: 2022. szeptember 27

Elérhető: Steam és PS4

Gonosz közepette

Az Amid Evil független játékban hét különálló epizód található, mindegyik egyedi környezettel és ellenségekkel. Olyan abszurd erős mágikus fegyvereket használhatsz, amelyeket halottak lelkével lehet feltölteni.

Ebben a játékban gyakorolhatod képességeidet a gonosz soha véget nem érő seregei ellen. Ebben a játékban az ellenségek ördögiek és intelligensek, és üldözni fognak téged szárazföldön, vízen és levegőben. Hatalmas, nem lineáris szintjei is vannak, amelyek tele vannak a múltból származó tudással és titkokkal.

  Hogyan találja meg valakinek a pontos tartózkodási helyét IP-címmel

Fejlesztő: Fáradhatatlan

Kiadó: New Blood Interactive

Megjelenés: 2019. június 20

Elérhető: Steam

Harc nevű robot

A Robot Named Fight egy Metroidvania szélhámos játéka, amely a tárgyak összegyűjtését és felfedezését hangsúlyozza. Átveheti az irányítást egy magányos robot felett, akit a Megabeast elpusztításával bíztak meg. Ebben a pompásan hátborzongató Metroidvaniában véletlenszerűen létrehozott labirintusokon haladhatsz át, titkokat tárhatsz fel, véletlenszerűen kiválasztott erőket és tárgyakat fedezhetsz fel, és szétzúzhatod a húsos ellenségeket.

Fejlesztő: MorningStar Games

Kiadó: MorningStar Games

Megjelenés időpontja: 2017. szeptember 7

Elérhető: Steam és Nintendo Switch

Momodora

A Momodora: Reverie Beneath Moonlight egyike a Bomb Service által kínált számos játéknak. Ebben a játékban a játékos egy elátkozott régión keresztül utazik, amely a kihalás szélén áll.

A halottak feltámadnak, a gonosz terjed, és a korrupció uralkodik. De a Lun faluból származó Kaho nevű papnő számára a remény elszállt. Ha csak Kaho megtalálná a módját, hogy lássa a királynőt, rávehesse, hogy befolyásával segítsen megóvni a régiót és annak népét az elkerülhetetlen pusztulástól.

Fejlesztő: Bomb Service

Kiadó: Playism

Megjelenés dátuma: 2016. március 4

Elérhető: Steam

Mi a Golf?

A „What the Golf” nem a tipikus golfkör. A játék tempója ebben a játékban gyorsabb és arcade-szerűbb. A játék meghatározott golfpályákra visz, amelyek minigolfpályákra hasonlítanak, de további őrült lépésekkel. Ha golflabdát használunk kiindulási pontként, akkor ütheti a labdát, bárhol és bármikor.

Mindaddig megnyerheti a kört, amíg kevesebb ütéssel és rövidebb idő alatt teljesíti a pályát. Nem lesz tanúja a golfütő lengetésének, amikor a pálya akadályait használja. Ehelyett golflabdákat bocsát ki, hogy közelebb hozza őket a lyukhoz. A What the Golf-ot barátaival és családjával játszani csodálatosan szórakoztató lehet.

Fejlesztő: Triband

Kiadó: Triband

Megjelenés: 2022. október 22

Elérhető: Steam és Nintendo Switch

Primal Light

A Primal Light 2D akcióplatformban irányíthatod Krog karaktert. Egy furcsa kék szörnyeteg, aki piros ágyékkötőt visel, az Inhabit Krog. Ebben a játékban létrák, karok, csapdák és lények labirintusában utazik.

Miközben feltöröd a győzelem felé vezető utat, utálatos főnökök temetőjét hagyva a nyomodban, felfedezheted egy furcsa és érdekfeszítő univerzum réseit.

Fejlesztő: Fat Gem

Kiadó: Fat Gem

Megjelenés: 2018. július 9

Elérhető: Steam és Nintendo Switch

Lapátlovag: Kincsesbánya

A Shovel Knight, egy elsöprő klasszikus akció-kalandjáték-sorozat, lenyűgöző játékmenettel, szerethető karakterekkel és 8 bites visszafordítással, végleges és kész verziója a Shovel Knight: Treasure Trove.

Csak gyorsan kell haladnod, és harcba kell szállnod, mint a lapát lovag, a lapátpenge forgatója, aki egy elveszett szerelmet keres. Le kell győznöd a No Quarter rendjének gonosz lovagjait, és szembe kell nézned a Bűbájosnővel, az ijesztő parancsnokukkal. A Shovel Knight: Treasure Trove-ban további négy játék van önállóan.

Fejlesztő: Yacht Club

Kiadó: Yacht Club

Megjelenés dátuma: 2014. július 26

Elérhető: Steam, Xbox és PS4

Következtetés

Körülbelül 2005-től jelentősen megnőtt az indie játékok ismertsége mind a videojáték-üzletben, mind a világ többi részén. Az új digitális terjesztési csatornákra való áttérés, beleértve az olyan piactereket, mint a Steam, amelyek független játékokat tartalmaztak a mainstreamebb játékok mellett, valamint a kifejezetten független játékokhoz készült kirakatokat, nagy motivációt jelentett.

Bár a közvetlen online terjesztés segítette az indie játékfejlesztőket a játékosok elérésében, ezek a kirakatok lehetővé tették a játékfejlesztők számára, hogy közvetlenül közzétegyék, frissítsék és reklámozzák játékaikat. A játékosok bárhonnan letölthették a játékokat, és a kirakat kezelte a terjesztés és értékesítés minden egyéb vonatkozását.

Ez arra késztette az embereket, hogy több indie játékot próbáljanak ki. Tehát átnézheti a fenti listát, hogy megtalálja a legjobb indie játékot magának.

Fedezze fel a legjobb dungeon crawler játékokat is, hogy akciódús küldetésbe kezdjen.