12 Star Tracker alkalmazás asztrofotózáshoz (iOS és Android)

A csillagkövető alkalmazások átalakítják az éjszakai égbolt nézetét. Az éjszakai égbolt az a dolog, amely szinte bárkit elbűvöl.

Lenyűgöző érzés az eget nézni, különösen éjszaka, és szemtanúja lenni a csillagok és a hold mozgásának. Az éjszakai égbolt szépsége fokozza az emberekben az asztrofotózás iránti szenvedélyt.

Mi az asztrofotózás?

Az asztrofotózást csillagászati ​​képalkotásnak is nevezik. Csillagászati ​​objektumok, például csillagok, hold, égi események és az éjszakai égbolton megjelenő objektumok fényképezése. A professzionális csillagászati ​​fotósok csúcskategóriás, teleszkópokkal ellátott kamerákat használnak a mély éjszakai égbolt megörökítéséhez.

Láthatta már, hogy sokan szeretnek éjszakai égboltról készült felvételeket megosztani közösségi médiacsatornáikon. Az Instagram tele van csillagászati ​​képekkel. Néhány ilyen Instagram-profil közé tartozik a vanishingphotons, az alexistrigo, a the_ita_moon stb.

Az emberek által készített képek bárkit ilyen rendkívüli munkára ösztönözhetnek. Felmerül azonban a kérdés, hogy meg lehet-e csinálni csúcskategóriás fényképezőgép-költségvetés nélkül. A válasz igen. Az új kornak köszönhetően az okostelefonok zengő kameraminőséggel rendelkeznek az innovatív alkalmazások támogatásával.

A legjobb eszközök asztrofotózáshoz

Egyes eszközök hihetetlen asztrofotózásra képesek, amelyek a következők:

Ezeknek az eszközöknek köszönhetően nem kell drága asztrofotográfiai kamerákra költeni.

Egy megbízható kamera és egy jó feldolgozó alkalmazás az asztrofotózás két alapvető összetevője. Egy jó okostelefonnak szüksége van a legjobb csillagkövető alkalmazásra az éjszakai fotózáshoz.

Ha érdekli az asztrofotózás, nézzük meg a legjobb alkalmazásokat, amelyeket kipróbálhat az éjszakai égbolt fotózásához.

  QR-kód beolvasása a Kamera alkalmazásban iOS 11 rendszerben

Alkalmazások Androidra

Star Tracker – mobil égbolttérkép

Ez a Star Tracker Android-alkalmazás lehetővé teszi a csillagok, bolygók és csillagképek felfedezését és megkeresését. Megtalálhatja az összes mély ég objektumot, és azonnal megörökítheti a mozgást. Ez az alkalmazás offline módban is működik. A 3,5 és 12,9 hüvelyk közötti képernyőmérethez bármilyen felbontásban elfér.

Ezzel az alkalmazással láthatja a napot, a holdat, a Naprendszer egyes bolygóit, több mint 8000 csillagot és 88 csillagképet. A kiváló minőségű grafikus kijelző kivételessé teszi asztrofotózását. Az alkalmazás profi verzióját is élvezheti, és még sok izgalmas funkciót nyithat meg.

Stellarium Mobile – Star Map Androidra

A Stellarium Mobile egy éjszakai égbolt-követő alkalmazás, amellyel bármikor felfedezheti a legvalósághűbb égboltot. A telefont az ég felé kell irányítania, amely észleli az objektumot.

Lehetővé teszi a csillagképek megismerését és a fejünk felett elhaladó műholdak felfedezését. Ráközelíthet műholdakra és bolygókra, és égboltképeket készíthet. Lehetővé teszi, hogy felfedezze a Naprendszer különböző bolygóinak 3D-s megjelenítését. Ez az alkalmazás telepíthető Android 6.0 és újabb verziókra.

Égbolt térkép

A Sky Map alkalmazás planetáriumként működik, amely kézben tartható Android-eszközéhez. Használhatja ezt az alkalmazást csillagok, ködök, bolygók és egyebek észlelésére. Eredetileg Google Sky Map néven fejlesztették ki. De most a nyílt forráskódú közösségnek adományozták.

SkyView® Lite

A SkyView® Lite alkalmazás szükségtelenné teszi professzionális teleszkóp vagy kamera vásárlását, mivel végigvezeti Önt az égbolt objektumok, csillagképek, bolygók és egyebek elhelyezkedésének felfedezésében. Zöld és piros éjszakai üzemmóddal rendelkezik, amelyek segítenek megőrizni az éjszakai látást.

Ez a funkció lehetővé teszi az időutazást, és bármely múltbeli vagy jövőbeli dátum és idő bármely égboltjára ugorhat. Az alkalmazással készített képeket közvetlenül megoszthatja a közösségi médiában.

Star Walk 2 Ads+ Sky Map View

A Star Walk 2 egy csodálatos csillagászati ​​útmutató, amely segít megtalálni és azonosítani az eget nappal és éjszaka. Ezzel az alkalmazással könnyedén azonosíthatja a csillagokat, csillagképeket, aszteroidákat, műholdakat, üstökösöket és egyéb objektumokat.

  Adjon hozzá egy felkapott videócsatornát a Chromecasthoz [Android]

Az okostelefont az ég felé kell irányítania, és az objektumok teljes készlete megjelenik. Lehetővé teszi még a mélyűrbeli objektumok felfedezését is. Ez az alkalmazás, bár ingyenesen letölthető, alkalmazáson belüli vásárlást kínál.

Csillagkövető: Éjszakai égbolt térkép

A Star Tracker egy másik jó asztrofotózási alkalmazás, amely segít a Planetárium gyors észlelésében. A Naprendszer 3D-s modelljét mutatja be. Ez a nyomkövető lehetővé teszi 3D űrhajók és űrkutatási modellek felfedezését is. Csillagászati ​​naptárral rendelkezik, amely tájékoztat a különféle égi eseményekről.

A Star Tracker a tér legjobb 3D szimulációját kínálja, és kivételes fényképeket készíthet az űrobjektumokról. Tartalmaz egy „Újdonságok” részt is, amely lehetővé teszi, hogy folyamatosan tájékozódjon a legfrissebb csillagászati ​​hírekről és frissítésekről.

Sky Tonight – Star Gazer Guide

A Vito Technology bemutatja ezt a Sky Tonight asztrofotográfiai alkalmazást. Ez egyike a nemrégiben elindított alkalmazásoknak, amelyek célja az ég felfedezésének segítése.

Az űrobjektumok valós idejű elhelyezkedését úgy találhatja meg, ha eszközét az ég felé irányítja. A benne található időgép lehetővé teszi az égitestek helyzetének azonosítását különböző dátumokban és időpontokban.

Ezzel az alkalmazással egyszerűen szűrheti az égbolt objektumokat a vizuális fényerő szerint. Segít abban is, hogy naprakész legyen a legfrissebb hírekről és eseményekről.

Az objektumra koppintva részletes információkat találhat róla. Csillagászati ​​naptára különféle égi eseményekről és időjárás-előrejelzésekről ad tájékoztatást.

Alkalmazások iPhone-hoz

PhotoPills

Rögzítse egyedi égbolt pillanatait ezzel az iPhone alkalmazással, a PhotoPills-szel. Lehetővé teszi, hogy fantáziadús Napot, Holdat, csillagokat és Tejútrendszert könnyedén valódi képekké alakítsa.

Számos helymeghatározó eszközzel és információval rendelkezik a napkeltéről/napnyugtáról, a kék óráról, az arany óráról stb. Számológépei segítségével kiszámíthatja a hosszú expozíciót, a spot csillagokat, a timelapse, a hiperfokális táblázatot, a FoV-t, a DoV-t stb.

Sky Guide

A Sky Guide segítségével csillagokat láthat az égen AR segítségével, csillagképeket azonosíthat, égi eseményeket tervezhet stb. Az AR mód különböző alakokat helyez el a valós égbolton, így könnyen megjelenítheti a lenyűgöző pillanatokat.

  Rajzoljon fényképeket, mielőtt megosztaná őket a Facebook Messengeren [iOS]

Segít észlelni a Naprendszert, és információban gazdag grafikával áll elő. Az időutazás segítségével megláthatja az eget a múltban és a jövőben. Az Ön által készített tökéletes fotók szenzációt jelenthetnek a közösségi médiában. Működhet mobilszolgáltatással, Wi-Fi-vel vagy GPS-szel vagy anélkül.

The Photographer’s Ephemeris

A Photographer’s Ephemeris a tökéletes iPhone-alkalmazás, amely lehetővé teszi a szabadtéri fotózások megtervezését természetes fényben. Egy térképközpontú Hold-, Nap- és Tejút-kalkulátorból áll. Ez a számológép segít megtudni, hogyan esik a fény egy adott helyre a Földön.

A Photographer’s Ephemeris eszközkészlettel rendelkezik az összes csillagkövetési igényhez. Akár aktuális fotókat szeretne űrobjektumokról, akár ezek múltbeli vagy jövőbeli helyszíneiről, ezzel az alkalmazással minden lehetséges.

Éjszakai üzemmódja lehetővé teszi az összes űrobjektum 3D-s ábrázolását. Speciális funkciói közé tartozik az automatikus időzóna, a magasságérzékelés, a Nap és a Hold keresése és még sok más.

Stellarium Mobile – Star Map iPhone verzió

A Stellarium Mobile egy planetáriumi alkalmazás iPhone-hoz, amely lehetővé teszi csillagok, bolygók, csillagképek, üstökösök és más égbolt objektumok azonosítását. Felhasználói felülete felnőttek és gyerekek számára egyaránt ideális. Ezzel az alkalmazással pontos égboltszimulációkat láthat éjszaka.

Lehetővé teszi a különböző mélyégi objektumok nagyítását. Felfedezheti az emberek életét a Föld más helyein.

Segít követni a mesterséges műholdakat, és stimulálja a légkört atmoszfératöréssel, naplementével, napsütéssel stb. Ezzel felfedezheti a Naprendszer bolygóinak 3D-s megjelenítését.

Fényszennyezési térkép – Sötét égbolt

A Fényszennyezési térkép segítségével kényelmesen megtalálhatja a sötét égboltot, így a legjobban megfigyelheti az űrobjektumokat. Olyan funkciókat tartalmaz, mint a helyi hőmérséklet-jelző, felhőfedettség-jelző, felhőtakaró-fedő, holdinformáció, sötétség-visszaszámlálás, égbolt-eseménynaptár stb.

Értesítéseket kínál a holdfogyatkozásról, a meteorrajról, a Local Aurora Borealisról, a Global Aurora Borealisról stb.

A térkép funkció lehetővé teszi, hogy navigáljon a mentett helyekre. Az alkalmazáson belüli vásárlásokkal frissíthet egy profi verzióra, és élvezheti a fejlett funkciókat.

Következtetés

Ha Ön a természet szerelmese, és szeretné élvezni és bemutatni az éjszakai égbolt szépségét, ezek az alkalmazások tökéletesen működnek okostelefonjaival. Ezekkel az alkalmazásokkal kivételes minőségű képeket készíthet űrobjektumokról.

Érdemes lehet egy profi fotószerkesztőt is felfedezni.