10 dolog, amit megtehetsz a Google Diákkal

Ami a tervezési és prezentációs eszközöket illeti, a PowerPoint, a Canva és a Keynote a legismertebbek. De van egy sokoldalú eszköz, amely nagyon kevés nyomást kap: a Google Diák.

A Google Slides nem csak ingyenesen használható, de rendkívül kényelmes is. Valós idejű együttműködési képessége, tervezési jellemzői és felhasználóbarát felülete nagyszerű választássá teszik professzionális és kreatív felhasználásra. Ha még nem ismeri a Google Diákat, itt található néhány dolog, amit az eszközzel tehet.

1. Hozzon létre egy prezentációt munkahelyi vagy iskolai használatra

Google Diák kiváló eszköz vizuálisan tetszetős, informatív és vonzó prezentációk készítéséhez. Számos professzionálisan megtervezett sablon közül választhat, vagy a semmiből elkészítheti saját prezentációját.

A platform számos multimédiát is támogat, beleértve a fényképeket, videókat és GIF-eket, és könnyedén integrálhatja prezentációját a Dokumentumokba vagy a Táblázatokba.

A legjobb az egészben az, hogy mindig hozzáférhet az összes szerkesztéséhez a verzióelőzmények funkció használatával, ami azt jelenti, hogy nyugodt lehet, ha tudja, hogy bármikor visszatérhet a prezentáció egy korábbi verziójához, vagy megtekintheti az azóta végrehajtott módosításokat. elkezdtél dolgozni a projekteden.

2. Díszítse újra otthonát

Ha azt fontolgatja, hogy felújítja a terét vagy akár csak egy szobát a házában, az online tervezési és dekorációs platformok segítségével elkerülheti, hogy csak a képzeletére hagyatkozzon, mielőtt drága befektetést hajtana végre. Ebben az esetben a Google Slides tökéletes eszköz lehet a különféle tervezési, bútorelrendezési és színválasztási lehetőségek kijátszására.

Például dolgozhat a Google Diákban található Shapes segítségével rögtönzött bútorok létrehozásához. Hasonlóképpen, ha szeretne kísérletezni a falai kiemelő színeivel, próbáljon meg különböző hexadecimális színkódokat használni a diákon, amíg meg nem talál valamit, ami tetszik, és ami biztos, hogy működni fog otthonában.

3. Tervezz meg egy nyaralást

A Google Diák jelentősen leegyszerűsítheti az utazási útvonalak létrehozásának folyamatát. Mindössze annyit kell tennie, hogy talál egy útiterv-sablont, amely előre meghatározott szakaszokat tartalmaz, amelyekben megadhatja a legfontosabb részleteket, például utazási dátumokat, helyszíneket, lehetséges eseményeket és fényképeket. Ha azonban jobban szeretné, megtervezheti saját egyedi sablonját is.

Ha elkészült a prezentációval, letöltheti vagy megoszthatja online barátaival és családtagjaival, ha szeretné, hogy hozzászóljanak. A Google Diák online együttműködési képességének köszönhetően azok, akikkel megosztja, hozzáfűzhetik jegyzeteiket és visszajelzéseiket, vagy akár módosíthatnak is.

4. Taníts egy osztályt

A Google Diák az egyik legjobb eszköz, amellyel interaktív prezentációkat hozhat létre, amelyek lekötik a hallgatókat. A válogatott ingyenes sablonok, élő feliratok, előadói jegyzetek és egy könnyen használható előadói nézet révén a Google Diáknak köszönhetően továbbfejlesztheti prezentációs játékát.

A Google Diák egyedülálló tulajdonsága, hogy nem korlátozódhat az osztályon belüli prezentációk használatára. Ehelyett megoszthatja őket diákjaival, házi feladatot oszthat ki nekik, vagy interaktív diákat készíthet tanársegédeivel.

5. Együttműködés a csoportos projektekben

Sok Google Workspace-eszközhöz hasonlóan a Google Diák is lehetővé teszi, hogy több felhasználó dolgozzon egyszerre ugyanazon a projekten. Ez ideális prezentációs eszközzé teszi csoportos projektekhez vagy csoportos együttműködésekhez.

Egyes prezentációs eszközökkel ellentétben a Google Diák használatakor több megosztási beállításhoz is hozzáférhet. Így például dönthet úgy, hogy projektjét privátként kívánja kezelni, megengedi másoknak, hogy megtekintsék a projektet, de ne szerkeszthessék, vagy megengedheti másoknak, hogy megtekintsék és szerkesszék a munkáját.

6. Készíts egy emlékezetes fotóalbumot

A fizikai fotóalbumok kiváló digitális helyettesítője, a Google Diák segítségével elkészítheti kedvenc fényképeit, és megoszthatja azokat szeretteivel. Mindössze annyit kell tennie, hogy képeket ad hozzá a Drive-hoz, és helyezze be őket a Diák prezentációjába. Az egyes fényképekhez feliratokat vagy leírásokat is hozzáadhat, így a későbbiekben megtekintőknek lesz némi kontextusa.

A Google Diák digitális fotóalbumként való használatában az a legjobb, hogy egyszerű szerkesztést és testreszabást tesz lehetővé. Ez lehetőséget ad fotók hozzáadására, eltávolítására vagy átrendezésére, így szükség szerint frissítheti albumát.

7. Portfólió készítése

Mindegy, hogy fel kell sorolnia az oktatási eredményeit, vagy egy digitális teret kell használnia az összes munkaprojekt bemutatásához, amelyben együttműködött, a Google Diák a tökéletes platform.

A kezdéshez mindössze annyit kell tennie, hogy használja a portfóliósablont, amely előre feltöltve jelenik meg a Google Diák sablonlistájában. Alternatív megoldásként a sablont a semmiből is létrehozhatja; az előbbi lehetőség azonban kétségtelenül könnyebb.

8. Készítsen szemet gyönyörködtető önéletrajzot

Míg a legtöbben olyan eszközöket használnak, mint a Google Dokumentumok és a Canva önéletrajzok készítéséhez, a Google Diák segítségével interaktív önéletrajzot is létrehozhat dinamikus elemekkel.

A Google Diák összes beépített tervezési funkciójának köszönhetően könnyedén formázhatja önéletrajzát, és készíthet olyat, ami kiemelkedik. Sőt, mivel a Google Diák szerkeszthetők, a jövőben bármikor személyre szabhatja az aktuális dizájnt, hogy megfeleljen az akkori szakmai képességeinek és követelményeinek.

9. Készítsen kártyákat

A kártyák nagyszerűek a memória megőrzésére. Ennek ellenére a tollal és papírral történő létrehozásuk időigényes és erőforrás-pazarló lehet. A jó hír az, hogy a Google Diák segítségével gyorsan készíthet digitális kártyákat.

Ha akarja, kinyomtathatja a kártyákat, vagy használhatja őket online. Sőt, visszatérhet a Google Slides prezentációjához, és szükség esetén szerkesztheti a kártyákat. Ez különösen akkor hasznos, ha valami kihívást jelentő dolgot tanul, vagy tanít valakit.

10. Írjon naplót

A naplóírásnak számos terápiás előnye van. Egy offline folyóirat azonban rengeteg adatvédelmi aggályt vet fel. Ezenkívül előfordulhat, hogy nem mindig érhető el az Ön számára. A Google Slides szerencsére kiváló digitális helyettesítő lehet.

Tekintettel arra, hogy bármikor és bárhonnan használhatja, amíg stabil internetkapcsolata van, a Google Diák segítségével biztonságosan rögzítheti gondolatait, tapasztalatait és gondolatait.

A Google Slides beépített funkcióinak kihasználása

A Google Diák kétségtelenül az egyik leghasznosabb és legsokoldalúbb Google Workspace-eszköz. Noha a népszerűbb alternatívák gyakran figyelmen kívül hagyják, a platform más Workspace-eszközökkel való integrációs képessége és számos hatékony szolgáltatás kiváló lehetőséget kínál professzionális és személyes projektekhez.

Végső soron a Google Diák nélkülözhetetlen eszköznek bizonyul, legyen szó nyerő üzleti prezentációk készítéséről vagy hálószobája tervek megtervezéséről.