Minden cella azonos méretűvé tétele az Excelben és a Google Táblázatokban

Hogyan tehetjük egyformává az összes cellát az Excelben és a Google Táblázatokban?

Az Excel és a Google Táblázatok olyan sokoldalú táblázatkezelő eszközök, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára az adatok rendszerezését, elemzését és vizualizálását. Néha szükség lehet az összes cella egységes méretűre való beállítására a megjelenés javítása vagy az adatok összehangolása érdekében. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk, hogyan tehetjük egyformává az összes cellát az Excelben és a Google Táblázatokban.

Miért fontos az egyenletes cellák mérete?

* Konzisztens megjelenés: Az egyenletes cellák mérete professzionális és rendezett megjelenést kölcsönöz a táblázatoknak, megkönnyítve az adatok olvasását és értelmezését.
* Adatok összehangolása: Különböző méretű cellák esetén nehéz lehet az adatok kiigazítása és összehasonlítása. Az egyenletes cellák mérete megkönnyíti az adatok rendezését, szűrését és összegzését.
* Automatizálás: Az egyenletes cellák méretével automatizálhatjuk az olyan feladatokat, mint a sorok és oszlopok méretezése, ami időt és erőfeszítést takarít meg.

Az összes cella egyformává tétele az Excelben

1. Lépés: Jelölje ki a cellákat

* Jelölje ki az összes cellát, amelynek méretét egységesíteni szeretné. Ezt a kurzor húzásával a kijelölni kívánt cellákon végezheti el.
* Alternatively, kattintson az „Összes kijelölése” gombra a Kezdőlap lapon.

2. Lépés: Módosítsa a sormagasságot és az oszlopszélességet

* Nyissa meg a „Kezdőlap” lapot, majd kattintson a „Formázás” csoport „Sormagasság” vagy „Oszlopszélesség” opciójára.
* Írja be a kívánt magasságot vagy szélességet.
* Alternatív megoldásként kattintson duplán a sorfejlécre vagy az oszlopszélesség-beállítóra, és húzza a méretezési fogantyút a kívánt méretre.

3. Lépés: Alkalmazza a változtatásokat

* Miután beállította a kívánt méreteket, nyomja meg az „Enter” gombot a változtatások alkalmazásához.

Az összes cella egyformává tétele a Google Táblázatokban

1. Lépés: Jelölje ki a cellákat

* Jelölje ki az összes cellát, amelynek méretét egységesíteni szeretné. Ezt a kurzor húzásával a kijelölni kívánt cellákon végezheti el.
* Alternatively, kattintson a „Szerkesztés” menüre, majd válassza az „Összes” lehetőséget.

2. Lépés: Módosítsa a sormagasságot és az oszlopszélességet

* Nyissa meg a „Formátum” menüt, majd válassza a „Sormagasság” vagy „Oszlopszélesség” lehetőséget.
* Írja be a kívánt magasságot vagy szélességet.
* Alternatív megoldásként kattintson duplán a sorfejlécre vagy az oszlopszélesség-beállítóra, és húzza a méretezési fogantyút a kívánt méretre.

3. Lépés: Alkalmazza a változtatásokat

* Miután beállította a kívánt méreteket, nyomja meg az „Enter” gombot a változtatások alkalmazásához.

Következtetés

Az összes cella egyformává tétele az Excelben és a Google Táblázatokban egy egyszerű, de hatékony módja annak, hogy a táblázatok rendezettebbé, konzisztensebbé és vizuálisan vonzóbbá váljanak. Az egyenletes cellák mérete megkönnyíti az adatok kezelését, elemzését és értelmezését. Az ebben a cikkben ismertetett lépések követésével könnyedén egységesítheti a cellák méretét Excel- és Google Táblázatok-dokumentumaiban.

Gyakran feltett kérdések (GYIK)

1. Mi történik, ha csak néhány cellát szeretnék egységesíteni?
Válasz: Csak a módosítani kívánt cellákat jelölje ki, mielőtt elvégzi a fenti lépéseket.

2. Egyforma méretűvé tehetem az összes celladarabot?
Válasz: Igen, kijelölheti az összes celladarabot, mielőtt módosítaná a méretüket a fenti lépések szerint.

3. Módosíthatom a cellák magasságát és szélességét egyszerre?
Válasz: Igen, használja az „AutoFit” opciót a Kezdőlap lapon az Excelben vagy a Formátum > AutoFit opciót a Google Táblázatokban.

4. Van mód az összes cella alaphelyzetbe állítására az alapértelmezett méretre?
Válasz: Igen, az Excelben válassza a Kezdőlap > Cellaméret > Alapértelmezett lehetőséget. A Google Táblázatokban válassza a Formátum > Alapértelmezett cellás stílusa lehetőséget.

5. Mit tegyek, ha az egyenletes cellák mérete után nem jelenik meg minden adat?
Válasz: Ellenőrizze, hogy a cellák nem burkolódnak-e. Ha igen, módosítsa a sormagasságot vagy az oszlopszélességet, hogy az adatok elférjenek.

6. Egyforma méretűvé tehetem a cellákat különböző lapokon?
Válasz: Az Excelben használja a Másolás > Különleges beillesztés > Formátumok megőrzése opciót a cellák más lapokra való beillesztéséhez. A Google Táblázatokban használja a Formátum > Másolás formátum opciót a formázást különböző lapokra való beillesztéshez.

7. Van olyan bővítmény, amely automatizálja az összes cella egyformává tételét?
Válasz: Igen, számos bővítmény áll rendelkezésre az Excelhez (pl. Kutools for Excel, CellTools) és a Google Táblázatokhoz (pl. CellTools for Google Sheets), amelyek automatizálhatják ezt a folyamatot.

8. Módosíthatom a cellák méretét a billentyűzet parancsikonjaival?
Válasz: Igen, az Excelben használja a Ctrl + Shift + H parancsikont a sormagasság módosításához, és a Ctrl + Shift + W parancsikont az oszlopszélesség módosításához. A Google Táblázatokban használja az Alt + I (Oszlopszélesség) vagy Alt + R (Sormagasság) billentyűkombinációkat.

9. Miért fontos a cellák egységes mérete az adatkezelés során?
Válasz: A cellák egységes mérete megkönnyíti az adatok rendezését, szűrését és összegzését. Megkönnyíti a különböző adatforrások összehasonlítását és elemzését is.

10. Hogyan segítheti az egyenletes cellák mérete a táblázatok vizuális megjelenését?
Válasz: Az egyenletes cellák mérete konzisztens és professzionális megjelenést kölcsönöz a táblázatoknak. Megkönnyíti az adatok olvasását és értelmezését, és javítja az általános vizuális hatást.