Mi volt az Omegle? És miért állt le?

Kulcs elvitelek

  • Az Omegle olyan online csevegőplatform volt, amely az idegeneket világszerte összekapcsolta csevegés és videobeszélgetés céljából. Naponta több mint 3 millió aktív felhasználója volt, mielőtt leállt.
  • A felhasználók véletlenszerűen lettek párosítva egy másik felhasználóval, és azonnal elkezdhettek csevegni anélkül, hogy hozzáadták volna őket a hálózatukhoz. Ha szükséges, befejezhetik a beszélgetést, és újat kezdhetnek.
  • Az Omegle nyomással és kritikával szembesült a viták és az illegális tartalom miatt. Annak ellenére, hogy igyekeztek megőrizni a platform biztonságát, a tulajdonos a munka elsöprő jellege miatt a leállítás mellett döntött.

Az Omegle egy népszerű online csevegőszolgáltatás volt, amely lehetővé tette, hogy csevegésen vagy videón keresztül beszélgessen idegenekkel a világ minden tájáról. De 14 év után az Omegle végleg leállt. Szóval, mi volt az Omegle, hogyan működött, és miért állt le?

Mi volt az Omegle?

A 18 éves vermonti Leif K-Brooks 2009-ben hozta létre az online csevegőplatformot. Elsődleges célja az volt, hogy véletlenszerű idegeneket a világ minden tájáról összekapcsoljon, hogy csevegjenek és eszmét cseréljenek.

  A Slack Workflow Builder használata

2010-re hozzáadott egy videocsevegési funkciót, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy lássák, kivel beszélnek. szerint a K-Brooks nyilatkozataha az internet globális falu, akkor az Omegle az egyik utca volt a faluban, ahol sétálhat és beszélgetéseket kezdeményezhet az emberekkel az út során.

Közvetlenül az Omegle 2023. november 8-i leállása előtt napi több mint 3 millió aktív felhasználóval rendelkezett. Segíts Lamaígy ez az egyik legnagyobb webhely a véletlenszerű idegenekkel való beszélgetéshez.

Hogyan működött az Omegle?

Az Omegle úgy működött, hogy párosította Önt egy másik felhasználóval. Ez véletlenszerűen történt – nem kell hozzáadnia a másik felhasználót a hálózatához, hogy csevegjen vele. Amikor az Omegle még aktív volt, csak fel kellett lépnie a hivatalos webhelyre vagy az iOS-alkalmazásra, és azonnal elkezdhetett csevegni, miután párba került egy idegennel (bár néha be kell bizonyítania, hogy nem bot).

Ha nem tetszett a beszélgetés menete, kattintson a Leállítás gombra a csevegés befejezéséhez, majd az Új gombra kattintva új beszélgetőpartnert szerezhet. Alternatív megoldásként mindkét művelethez megnyomhatja az Esc billentyűt egyszer a billentyűzeten.

Az Omegle lehetővé tette, hogy kapcsolatba lépjen hasonló érdeklődésű személyekkel, amikor kitöltötte a Miről szeretne beszélni? bejegyzés a kezdőlapon. A platform importálhatja az érdeklődési köreit a Facebookról is, ha megengedi, így segít kapcsolatba lépni hasonló gondolkodású idegenekkel.

  Mi történik pontosan, amikor bekapcsolja a számítógépét?

A platformon számos más mód is volt, köztük a Spy (kérdésmód), amely lehetővé tette két idegennek a kérdést, és megnézheti, hogyan vitatják meg azt. Volt még főiskolai hallgatói chat, amely lehetővé tette a hallgatók számára, hogy kapcsolatba lépjenek társaikkal. Ehhez azonban szüksége volt egy ellenőrzött oktatási e-mail-címre, mielőtt használni tudná.

Miért állt le az Omegle?

2023. november 8-án az Omegle rajongóit meglepetés érte, amikor kedvenc csevegőplatformjuk már nem létezett. Az Omegle kezdőlapja helyett a felhasználók Leif K-Brooks Omegle felhasználóinak írt levelében landoltak.

Elmondta, hogy bár az Omegle idejében sok kiemelt esemény volt, nyomással, kritikával és negatív visszajelzésekkel is szembesült a platformmal kapcsolatos viták miatt.

Mivel az Omegle természeténél fogva névtelen volt, egyes felhasználók felbátorodtak illegális tartalom megjelenítésére.

Az Omegle lépéseket tett a biztonság megőrzése érdekében. Bevezette a moderálást, figyelmeztetéseket adott, és még a videocsevegést is „figyelte” a rossz színészek észlelése érdekében. Mindazonáltal ezek a lépések nem voltak túl hatékonyak, néhány felhasználó megtalálta a módját, hogy feloldja az Omegle kitiltását.

  Az aktuális dátum és idő hozzáadása a Google Táblázatokhoz

Bár egyes felhasználókat fel tudott jelenteni a hatóságoknak, és megállította a bűnözést, ezek nagyrészt hatástalanok voltak. Ezen problémák miatt a K-Brooks úgy döntött, hogy végleg leállítja az Omegle-t. Szerinte:

Az Omegle működtetése már nem fenntartható sem anyagilag, sem pszichológiailag. Őszintén szólva, nem akarok szívrohamot kapni a 30-as éveimben.

És ezzel az internet egyik legnagyobb csevegőplatformja már nem létezik.

Ha azt fontolgatja, hogy egy Omegle alternatívára vált, ügyeljen arra, hogy megvédje személyes adatait online a biztonság érdekében. Vannak olyan információk, amelyeket soha nem szabad közzétenni az interneten, még akkor sem, ha egy szolgáltatás névtelen.

Omegle No More

Az anonim chat-platform lehetővé tette, hogy felhasználók milliói véletlenszerűen kapcsolódjanak egymással. Lehetővé tette az embereknek, hogy más kultúrákat lássanak, különböző elképzelésekről beszéljenek, és még néhányan megtalálták lelki társukat a platformon.

Azonban az Omegle-nek is voltak problémái. A tulajdonos úgy döntött, ez a csata túl sok neki. Szóval búcsút veszünk az Omegle-től.