Megéri az előfizetés?

Kulcs elvitelek

  • A CapCut ingyenes verziója számos hasznos funkciót kínál, például videószerkesztő eszközöket, betűtípusokat és TikTok-sablonokat.
  • A CapCut Pro prémium szűrőket, átmeneteket és mesterséges intelligencia eszközöket ad hozzá a jobb videószerkesztés érdekében.
  • A CapCut Pro előfizetés megfizethetőbb, mint a többi videószerkesztő szoftver, és választhat, hogy egyszeri díjat fizet a Pro funkciók egy hónapig történő eléréséhez.

A CapCut nagyszerű videószerkesztési szolgáltatásokat kínál ingyenesen, tehát érdemes fizetni a CapCut Pro előfizetésért? Beszéljük meg, mely szolgáltatások érhetők el ingyenesen, és érdemes-e váltani.

Mit kapsz a CapCut Free segítségével?

A CapCut ingyenes videószerkesztő szoftvere meglepően sok funkciót kínál ingyenesen. A videókat asztali számítógépen és mobileszközön egyaránt szerkesztheti, és bárhol elmentheti őket. Az ingyenes verzió a videó előnézeti minőségét csak 720p-re korlátozza, bár az exportált videók akár 4k felbontást is elérhetnek.

A CapCut ingyenes videók szerkesztésekor a videó természetesen CapCut logóval végződik a záróképernyőn. Bár ez automatizált, a videó mentése előtt eltávolíthatod.

Akár 15 perces professzionális minőségű videókat is szerkeszthet; azonban a CapCut a dinamikus, rövid formátumú videók készítésében ragyog a legjobban – különösen a TikTok számára. Kép- és hangtárát, valamint elérhető eszközeit folyamatosan frissítjük; nem csak a trendeket, hanem új, intuitív módszereket is hozzáadhat videóid javításához.

Több száz TikTok-sablont és szűrőt talál, amelyeket ingyenesen alkalmazhat videóira. A CapCut emellett kiemelt hangot is tartalmaz a felkapott TikTok-videókhoz, jogdíjmentes hangkönyvtárakat és felkapott sablonokat, amelyek készen állnak a testreszabásra. Ha a CapCat hangkönyvtára nem elég, tekintse meg azon helyek listáját, ahol legálisan tölthet le zenét ingyen.

Bár a CapCutból közvetlenül ütemezheti a videókat a TikTokra, a videókat kívülről mentheti, hogy máshová töltse fel büntetés nélkül – ne feledje, hogy a hang- és betűtípusok kereskedelmi licencei csak a TikTok és a CapCut használatához vannak felsorolva.

Mit tartalmaz a CapCut Pro?

A CapCut Pro mindent kínál, ami az ingyenes verzióban elérhető, plusz prémium sablonokat, szűrőket, átmeneteket, hangot és exkluzív Pro eszközöket. A prémium ajánlatok segíthetnek videóidnak trendben maradni, gyorsabban létrehozni új trendeket, vagy kevésbé elhasznált szerkesztési lehetőségeket kínálnak, hogy videóidnak előnyt szerezzenek.

A CapCut Pro megfizethető a többi prémium videószerkesztő eszközhöz képest. Összevettük a CapCutot az Adobe Premiere Pro-val, és azt találtuk, hogy a CapCut komoly versenyző, de könnyebben megtanulható felülettel és sokkal kedvezőbb áron.

A CapCut Pro különböző árbeállításokkal érhető el, beleértve a havi vagy éves előfizetést, valamint egyszeri árat egy hónapos használatért. Ez utóbbi ajánlat a CapCut Pro-t sok előfizetéses szoftver fölé helyezi, amelyek gyakran csak drága éves vagy havi szerződéseket kínálnak, amelyekből nehéz kilépni.

A CapCut ingyenes verziójával manuálisan írt feliratokat is hozzáadhat, de az automatikus feliratozáshoz CapCut Pro szükséges (vagy használja azt a böngészőverziót, ahol ingyenes). Feliratok hozzáadása a videókhoz munkaigényes lehet, ha nem automatizáltak, ezért érdemes lehet fizetni érte.

Bár a videokimenet ugyanaz a CapCut ingyenes és Pro verziójában, ha GIF-et szeretne készíteni, jobb, ha a CapCut Pro-t használja, mivel az jobb kimeneti minőséget biztosít a GIF-ekhez. Tekintse meg útmutatónkat a GIF-ek használatáról, ha kíváncsi.

A CapCut Free és a CapCut Pro összehasonlítása

Átfésültük a CapCut és a CapCut Pro különböző szolgáltatásait, hogy segítsünk eldönteni, megéri-e az előfizetés.

Jellemzők

CapCat ingyenes

CapCut Pro

Ár

Ingyenes.

7 napos ingyenes próbaverzió, majd 7,99 USD/hó vagy 9,99 USD egyszeri hónapban. Éves előfizetés 74,99 dollártól.

Sablonok

Több ezer felhasználó által generált sablon.

Több ezer felhasználó által generált sablon. Nincsenek Pro-specifikus sablonok.

Betűtípusok

Több száz betűtípus – beleértve a kereskedelmi licencet, az összes előre beállított szöveget, néhány szövegsablont előre megtervezett vagy animált szöveghez és néhány művészi szövegeffektust.

Kereskedelmi használatra szánt betűtípusok (bekapcsoláshoz), extra szövegsablonok és szövegeffektusok.

Hang

Kereskedelmi licenchang a TikTok használatához. Minden hanganyag ingyenesen elérhető a felhasználók számára.

Kereskedelmi licenchang a TikTok használatához. Minden hang minden felhasználó számára elérhető. Hangszigetelő funkció.

Átmenetek

Korlátozott átmenetek.

Minden átmenet, beleértve a felkapott és művészi átmenetstílusokat.

AI jellemzők

AI karakterek, mesterséges intelligencia modellek termékekhez, hosszú formájú rövidnadrágok konvertáló és termékfotók.

Szkriptből videóba, klipekből videóba, szövegből tervezésbe, termék URL-címe hirdetésekbe és hirdetésszkript-generátorba.

Képszerkesztés

Szöveg-kép és kép-kép generátorok, mind a 17+ képszűrő és háttéreltávolító.

Kötegelt szerkesztés, régi fényképek helyreállítása, portrégenerátor, képjavító, képstílus-átvitel, fényképszínező és gyenge megvilágítású képjavító.

Színosztályozás

Alap, HSL, Curves és AI színkorrekció.

Alap, HSL, Curves és AI színkorrekció.

Ütemező

Az ütemező minden felhasználó számára ingyenes.

Az ütemező minden felhasználó számára ingyenes.

Márkakészlet

Márkakészlet több videó márkás dizájnjához.

Márkakészlet több videó márkás dizájnjához.

Feliratok

Feliratok, feliratkiemelések, automatikus feliratok* csak a böngésző verziójától mentes.

Automatikus feliratok*, kétnyelvű feliratok, kitöltőszó-azonosító és néhány felirattervezési beállítás.

Tárolás

1 GB felhőtárhely. A tárhely kis feladatokkal bővíthető, például barátok meghívása a CapCutba.

100 GB felhőtárhely.

Platform támogatás

Böngésző, Windows, Mac, Android, iOS.

Böngésző, Windows, Mac, Android, iOS.

Letöltés minősége

Videó: 480p, 720p, 1080p, 2k/4k. GIF: 240p.

Videó: 480p, 720p, 1080p, 2k/4k. GIF: 240p, 320p, 640p.

Ingyenesek a CapCut béta funkciói?

A béta funkciók nagyrészt mesterséges intelligencián alapulnak, és főleg a CapCut képszerkesztő részében találhatók meg, nem pedig a videószerkesztőjében.

A cikk írásakor a béta funkciók elérhetőek az ingyenes felhasználók számára, de nincsenek szigorúan az ingyenes szolgáltatások közé sorolva. Ez azt sugallja, hogy a béta verzióból ezek a funkciók csak Pro-funkcióként lesznek elérhetők, ezért ezeket ilyenként soroltuk fel. Előfordulhat, hogy néhány funkció ingyenesen használható a CapCut böngészőverziójából, de az asztali számítógépen vagy mobilalkalmazásokból nem.

Azt is meg kell jegyezni, hogy a különböző globális régiók különböző ingyenesen elérhető funkciókhoz férhetnek hozzá, míg más régiók csak Pro-ként férhetnek hozzá. Kutatásom során találtam néhány ingyenesen elérhető funkciót, de a különböző régiók fórumaiban a felhasználók azt javasolták, hogy ezek a funkciók csak a CapCut Pro-n érhetők el.

Megéri a CapCut Pro?

A CapCut ingyenes videószerkesztője annyi mindent kínál, hogy Pro-előfizetés nélkül is összehasonlítható néhány professzionális videószerkesztővel. A CapCut Pro előfizetés fő előnyei az átmeneti animációk és szűrők széles választéka, valamint az AI-eszközök kiegészítései.

Az, hogy megéri-e az előfizetés, attól függ, hogy a CapCut-ot használja videószerkesztőként. Rengeteg átmenet és szűrő áll rendelkezésre ingyenesen, frissítés nélkül. Vitathatatlanul nagyszerű videókat készíthet az extra Pro-eszközök nélkül.

Amint már említettük, a CapCut azon kevés videószerkesztők egyike, amelyek egyszeri havi Pro-tervet kínálnak. Javasoljuk, hogy vásárolja meg ezt az előfizetést a Pro-funkciók és -eszközök használatához, amikor és amikor szüksége van rájuk, vagy hogy kipróbálhassa őket, ahelyett, hogy kárba menő eszközökért fizessen.

Összességében a CapCut nagyszerű ingyenes eszköz, és a CapCut Pro előfizetés nem éri meg, de az egyszeri havi fizetés jó lehetőség.