Az 1 millió legnépszerűbb webhely biztonsága, teljesítménye és WordPress elemzése

Érdekel tényeket megtudni a világ 1 millió legnépszerűbb webhelyéről?

Ebben a kiterjedt jelentésben a WordPress használatáról, biztonsági elemzéséről és teljesítménytényezőiről beszélünk a bolygó legnépszerűbb webhelyein.

Tudtad, hogy több mint 1,5 milliárd gazdagépnév van forgalomban, és nagyjából 180 millió aktív webhely van? Ha szereti az ilyen típusú statisztikákat, nézze meg a havi kiadványt Webszerver felmérés jelentése a Netcrafttól. A felmérés az összes aktív webhely és domain név webes megfigyelésére összpontosít.

A gazdagépnevek és az aktív webhelyek teljes száma 2019 januárjában.

Mivel ez a sok webhely mindig aktív, pontosan tudja, hogy sok nyertes és sok vesztes van. Olyan oldalak, mint Az internetes térkép éles perspektívát ad arról, hogy bizonyos webhelyek mennyire dominánsak azokhoz a webhelyekhez képest, amelyek a felső 10 milliós tartományba tartoznak, és azt meghaladóan.

Ha ma indítana egy új webhelyet, mennyi időbe telne, hogy bekerüljön a top 1 milliós webhelyek listájába? Mi a helyzet a legjobb 10 000 vagy top 1000? Évekbe telhet, mire a közelébe kerülsz.

De ennek nem kell hosszú és nehéz útnak lennie.

Ha ki tudja deríteni a főbb trendeket a világ legnépszerűbb webhelyein, akkor optimalizálhatja webhelyét oly módon, hogy növekedése stabil legyen.

Ez elemzésünk előfeltétele. Nézzük a a legnépszerűbb 1 millió webhely az Alexa-könyvtár szerint és megpróbálja megérteni, mely technológiák a legnépszerűbbek az egész területen.

Készen állsz, hogy mindent megtudj róla? Térjünk rá!

Mennyire népszerű a WordPress?

Tudjuk, hogy a WordPress rendelkezik a tartalomkezelő rendszerként 60%-os piaci részesedéstde mennyire népszerű a WordPress a legnépszerűbb 1 millió webhelyen?

Ennek kiderítéséhez a következő kritériumokat használtuk a vizsgálat során:

 • Minden webhely forrásában ellenőrizze a wp-content, a wp-json és a wp-includes elemeket.
 • Ellenőrizze a wp-json-t a válaszfejlécben.
 • Ellenőrizze a metagenerátor címkét az oldal forrásában.

És íme az eredmények:

Elemzésünk azt mutatja, hogy a WordPress-t a top 1M listán szereplő webhelyek 26,5%-a használja. A hibahatár nagyjából 2%, mivel egyes webhelyek elrejtik az információkat a nyilvánosság elől.

A WordPress újra és újra bebizonyította, hogy olyan platform, amely bármilyen méretű és népszerű webhelyet képes támogatni.

Nagy nevek, mint pl TechCrunch, Marks & Spencerés Kvarc WordPress-t használnak arra, hogy tartalmat szolgáltassanak ki havi látogatók millióinak.

Használod a WordPress a webhelyén? Az indulás egyszerű, és azonnal élvezheti a több ezer témához és bővítményhez való hozzáférés előnyeit.

Ha segítségre van szüksége a WordPress webhely konfigurálásához, tekintse meg oktatóanyagainkat és cikkeinket, ahol hasznos tippeket osztunk meg!

És ha már szóba került, vessünk egy pillantást a legnépszerűbb WordPress témákra és bővítményekre az 1 millió webhely listáján.

A legnépszerűbb bővítmények

A WordPress nagymértékben támaszkodik a plugin-ökoszisztémára, hogy valóban dinamikus webhelyélményt biztosítson. Ha egy fejlesztőnek egyéni kódot kell írnia ahhoz, hogy szolgáltatást adjon a webhelyéhez, akkor a WordPress-felhasználó egy beépülő modul segítségével teheti meg ugyanezt.

  Hogyan lehet azonosítani a Twitter-botokat

Az egyik dolog, amit elég gyorsan megtanultunk, hogy meglehetősen nehéz pontos listát készíteni a legnépszerűbb bővítményekről. Ennek az az oka, hogy sok WordPress-felhasználó elhomályosítja (minimalizálja) CSS- és JavaScript-fájljait, és blokkolja a hozzáférést bizonyos beépülő modulokhoz.

Mindazonáltal itt van egy naprakész táblázat a legnépszerűbb bővítményekről az összes WordPress-alapú webhelyen a top 1M listán:

Az eredmények nem váratlanok. A Kapcsolatfelvételi űrlap 7 a leginkább ajánlott kapcsolatfelvételi bővítmény, amely szinte minden WordPress beépülő modul listáján szerepel. A Jetpack kiválóan alkalmas arra, hogy számos közösségi funkciót adjon a WordPress blogokhoz, a Visual Composer pedig segít az egyedi webhelyek megtervezésében.

Nekünk is van Cookie-figyelmeztetés ebben a top 10-es listában, amelyhez közvetlenül kapcsolódik GDPR; A OneSignal bekerült a legjobb 10 közé. A OneSignal egy kivételes WordPress-bővítmény, amellyel push értesítéseket adhat hozzá webhelyéhez.

Rendben, most, hogy megnéztük a bővítményeket, vessünk egy pillantást a témákra!

A legnépszerűbb témák

Hasonló problémánk van abban az értelemben, hogy a téma elérési útjai is elhomályosulnak, amikor a WordPress-fájlokat kicsinyítik. A rendelkezésünkre álló adatok azonban pontosak, és nagyon megfelelnek az elvárásainknak.

Úgy néz ki Divi vezető szerepet tölt be, mint a legnépszerűbb WordPress téma az 1 millió webhely listáján. És ez nagyjából jól hangzik, tekintve, hogy az ElegantThemes mennyi pénzt fordított a téma népszerűsítésére.

Következő, van egy Újság és Avada. Mivel az Avada-nak több mint 490 000 eladása van a ThemeForest-en – nem kérdés, hogy a 10 legjobb téma listáján szerepelne.

Az Avada téma által biztosított sok demó dizájn egyike.

Nagyjából két év telt el azóta, hogy a legtöbb WordPress téma témánként több demótervvel is megjelenik. Ennek eredményeként egyetlen téma több százezer felhasználót halmozhat fel pusztán azért, mert olyan sokféle megoldást kínál.

Ami meglepő, hogy nem látunk olyan témákat, mint a Thrive vagy Genesis ezen a listán. Mindkettő hatalmas növekedést ért el az évek során, de talán nem olyan egyenletes, mint azt sokan gondolták volna.

A WordPress 4.x lassan elveszíti felfogását

Az utolsó WordPress-mutatóhoz a még mindig forgó különböző verziókat vizsgáljuk. Még 2018 decemberében A WordPress végre kiadta a „nagyon várt” 5.0-s verziójátamely előre becsomagolva az új Gutenberg szerkesztővel érkezett.

A közösség nem szívesen fogadta Gutenberget merev természete és az írók számára nehézségei miatt. És közben – nyugtatta meg Matt Mullenweg hogy Gutenberg idővel javulni fog, sokan úgy döntöttek, hogy nem váltanak át. A WordPress szerint: a klasszikus szerkesztő 2021-ig támogatott.

Itt vannak az adatok:

Két hónappal a megjelenése óta, és 60 000 webhely a top 1M-listán frissítette webhelyét a legújabb verzióra.

A WordPress 4.x azonban megőrizte domináns pozícióját, és ez valószínűleg azzal függ össze, hogy ügynökségek és külső fejlesztők sok webhelyet építenek. Ennek eredményeként a webhely egyik verzióról a másikra történő frissítése komoly problémákat okozhat.

Most, hogy egy kicsit ismerjük a WordPress-t, vessünk egy pillantást további érdekes tényekre, amelyeket megtudtunk.

Mi a legnépszerűbb webszerver?

Alapos elemzést végeztünk Szerver fejlécek elemezni a legnépszerűbb webszervereket és proxykat az 1 millió legnépszerűbb webhely között. És a megállapítások cseppet sem lepnek meg minket.

  Hogyan lehet automatikusan letiltani a mobil adatokat a WiFi-n Androidon

Az Apache egyértelmű győztesnek tűnik, nem? Nos, bár az Apache határozottan népszerű, ne feledje, hogy a Cloudflare, az OpenResty, a SUCURI az Nginxet használja. Ennek eredményeként az Nginxnek sikerül kissé az élre kerülnie.

Íme a legnépszerűbb webszerverek általános piaci részesedési adatai:

Még néhány évvel ezelőtt ez a jelentés fejjel lefelé állt volna – az Apache javára. De a gyors fejlődésnek köszönhetően Nginx és a teljesítmény előnyeit, amelyeket kihasználhat, tudjuk, hogy az Nginx továbbra is uralni fogja.

Továbbá, ha megnézed a Netcraft legújabb jelentéselátni fogja, hogy a Microsoft és az Apache a piaci részesedési lista élén áll.

De ne feledje, hogy elemzésünk az 1 millió legnépszerűbb webhelyen alapul. Mert Az Nginx a leggyorsabb webszervernek számítnem lep meg minket, hogy a világ legjobb webhelyei ezt választják kiinduló megoldásként.

A PHP domináns pozícióban van

Elemeztük a teljes webhelylistát az „X-Powered-By” fejlécek tekintetében, és az eredmények azt mutatják, hogy a PHP dominánsan vezet az élen.

Joggal mondhatjuk, hogy a WordPress jelentősen hozzájárul ehhez a dominanciához, de az is ismert tény, hogy a PHP régebb óta létezik, mint a legtöbb modern technológia.

X-Powered-By” egy általános nem szabványos HTTP-válaszfejléc (a legtöbb „X-” előtaggal ellátott fejléc nem szabványos). Gyakran alapértelmezés szerint szerepel az adott parancsfájl-technológiával létrehozott válaszokban. Fontos megjegyezni, hogy a szerver letilthatja és/vagy módosíthatja.

A Windows kétszer jelenik meg ASP.NET-tel és PleskLinnel, de nálunk is van Expressz és Utas: két rendkívül robusztus Node.js webalkalmazás-keretrendszer.

És nekünk is van EasyEngine a listán. Az EasyEngine egy kevésbé ismert Nginx-alapú szkript a WordPress webhelyek futtatásához és karbantartásához.

Előre csomagolva érkezik Redis (gyorsítótárazáshoz), Titkosítsuk (SSL-hez), Docker és más csúcsminőségű szoftvermegoldások nagy teljesítményű WordPress-webhelyek létrehozásához.

A PHP melyik verziója van fent?

PHP 7 2015 decemberében jelent meg, de közel sem olyan népszerű, mint a PHP 5.x – enyhén szólva meglepő!

Az 1 millió legnépszerűbb webhely elemzése után azt találtuk, hogy 207 399 webhely nyilvánosan állítja, hogy PHP-t futtatja.

Várni rá…

A top 1M oldalak közül 146 227 még mindig PHP 5.x-el dolgozik! fenébe…

Annak ellenére, hogy a PHP 5 még mindig annyira domináns, jó látni, hogy a fejlesztők egyre kényelmesebben váltanak a PHP 7-re.

A dolog ténye a következő: A PHP 7 jobb teljesítményt nyújt, mint a PHP 5.

És ezt figyelembe véve A PHP 5.6 (a legújabb 5.X kiadás) támogatása 2018 végén megszűntitt a legjobb alkalom a váltásra!

Ezenkívül teszteltünk, hogy megtudjuk, hány WordPress-webhely a top 1M-ben fut PHP 7 vagy újabb.

És… a több mint 82 000 webhely közül, amelyek bemutatták a PHP-verzióját – a bő 40%-a már átváltott a PHP 7-re.

Biztonságos HTTP válaszfejlécek

Egy olyan korban, ahol senki sincs biztonságban a nagyszabású biztonsági támadásoktólmegéri beruházni webhelye megfelelő biztonságába.

Ezért azt akartuk ellenőrizni, hogy hány webhely valósítja meg a OWASP biztonságos fejlécek listát a gyakori webes támadások megelőzésére.

Az eredmény nem túl kopott…

És ha kíváncsi, hogy miért Funkció-politika olyan ritkán van implementálva, ez egy teljesen új fejlécszabályzat.

  Kotlin vs Java: Különbségek és hasonlóságok

A Feature Policy lehetővé teszi a webfejlesztők számára, hogy szelektíven engedélyezzék, letiltsák és módosítsák bizonyos API-k és webes funkciók viselkedését a böngészőben. Olyan, mint a CSP, de a biztonság ellenőrzése helyett a funkciókat vezérli!

Röviden: segít megakadályozni, hogy a böngésző rosszindulatú műveleteket hajtson végre. Különösen az iFrame-ekkel, a médiával és az e-kereskedelemmel kapcsolatos műveletek.

HTTP/2 Felemelkedésben

Kép jóváírása: coolicehost

HTTP/2 volt először 2015-ben mutatták bede az örökbefogadás meglehetősen lassú, enyhén szólva.

Jelentésünk azt mutatja, hogy az első 1 millióban lévő összes webhely közül legalább 260 000 már alkalmazta a HTTP/2-t. Ez majdnem 1/3-a a listán szereplő összes méretnek.

Ennek sok oka van. Sok webhely még mindig régi tárhelyet és szervereket használ, amelyeket egyszerűen nem frissítettek a HTTP/2 támogatására.

Ha Apache-t vagy NGINX-et használ, akkor a HTTP/2 engedélyezése a webhelyen valójában nagyon egyszerű.

A legtöbb modern web hosting cég, beleértve a CDN-szolgáltatókat is, alapértelmezés szerint támogatja a HTTP/2-t. Tehát, ha még nem váltott, talán most van itt az ideje, hogy megtegye!

Az emberek még mindig utolérik az SSL engedélyezését

A Google azt szeretné, ha a megjelenítők HTTPS-t használnának (ami immár a SEO helyezéseket is érinti), a Chrome pedig nem biztonságosként jelöli meg a HTTP-webhelyeket.

Ha ez nem elég nagy ok az átállásra, akkor mi az?

Ennek ellenére elemzésünk szerint a top 1M listán szereplő webhelyek mindössze 50%-a engedélyezte a HTTPS-t. Kicsit őrültség, ha engem kérdezel…

Tekintse meg ezt a videót, hogy megtudja, miről is szól a HTTPS, és miért kell törődnie vele:

Továbbá… teljesen ingyenesen szerezhet SSL-tanúsítványt webhelyéhez a Titkosítsuk szolgáltatás.

Olvassa el cikkünket is arról, hogyan állíthatja be a Let’s Encrypt szolgáltatást webhelyén.

TTFB: Time to First Byte

Mindenekelőtt, ti, teljesítmény nebulók, itt van egy elemzés TTFB.

 • Az első bájtig eltelt idő 343 328 webhelynél kevesebb, mint 300 ms.
 • 284 070 301 és 600 ms között van.
 • 261 629 601 és 1000 ms között van.
 • 110 973 webhely van 1000 ms felett.

Az iparági ajánlás szerint a szerver válaszideje 200 ms-nál rövidebb legyen.

A legtöbb modern oldal 200-500 ms között mozog, ami „normának” számít.

Ha azonban webhelye 600 ms felett ingadozik, érdemes lehet megvizsgálni a szerver konfigurációját.

Záró jegyzetek

 • Adatforrás – Alexa Top 1 millió webhely 2018. december 23-án
 • A tesztet 2019. január 2. hetében végezték el
 • Ahogy sejtheti, a teszteket Python segítségével végezték.
 • A biztonságot tiszteletben tartották, mivel a webhelyek nem tették lehetővé a bot csatlakozását.