Hogyan szerezzünk PHR-tanúsítványt

Mutassa meg kompetenciáját, mint okleveles HR-szakember PHR minősítéssel.

A Human Resources vagy PHR szakember a HR szakmán belüli jóváhagyás. Méltó versenytárssá tesz az álláskeresés során, mivel a szervezetek vonzóbb jelöltet találnak. Amellett, hogy jobb foglalkoztatási lehetőséget kínál Önnek, ez a minősítés pozitívan befolyásolja fizetését és előléptetését.

Olvasson tovább, hogy mindent megtudjon a PHR akkreditációról, valamint néhány hasznos forrást a vizsgára való felkészüléshez.

Mi az a PHR tanúsítás?

Ha Ön az emberi erőforrások területén dolgozó szakember, akkor az Emberi Erőforrások Szakembere (PHR) megfelelő tanúsítvány az Ön számára. HR Tanúsító Intézet (HRCI) az a szervezet, amely ezt a minősítést a HR gyakorlatban, a humán erőforrás szervezeti felépítésben és a programvégrehajtásban tapasztalattal rendelkező szakembereknek kínálja.

A vizsga próbára teszi az alapvető humánerőforrás-fogalmakkal és témákkal kapcsolatos ismereteit, beleértve a javadalmazást és juttatásokat. Míg a PHR akkreditáció az Egyesült Államokban dolgozó embereknek szól, van néhány változata is:

 • PHRca: Kifejezetten Kaliforniában dolgozó szakemberek számára.
 • PHRi: PHR nemzetközi tanúsítvány nemzetközi székhelyű vállalkozások számára.
 • GPHR: Globális PHR akkreditáció globális szakemberek számára.

Mit tanúsít a PHR tanúsítvány?

A PHR teszt igazolja a humánerőforrás szakember kiváló képzettségét. Amikor egy szervezet felvesz valakit, aki rendelkezik PHR-akkreditációval, biztos lehet benne, hogy az illető magas színvonalú.

A minősítő munkatapasztalat mellett az egyénnek a szokásos HR gyakorlatok jelentős ismeretét igazolja. Ezen túlmenően ezek a tanúsítványok birtokosai is értesülnek a HR területen történt legutóbbi változásokról.

A PHR Tanúsítvány a HR szakember kompetenciáit is igazolja az alábbi tudásterületeken:

Munkaerő és foglalkoztatás

A PHR-minősítéssel rendelkező szakember érti a foglalkoztatást és a munkaerő-gazdálkodást, beleértve a bértárgyalást, a toborzást, a beiskolázást, a tájékozódást, az alkalmazottak megtartását és a kilépést.

Munkavállalói és munkaügyi kapcsolatok

A PHR akkreditációval rendelkezők munkakörülményeket és munkavállalói kapcsolati stratégiákat alakíthatnak ki és valósíthatnak meg. Értékelhetik a szervezeti környezetet, rendezhetik a munkavállalói panaszokat és kezelhetik a felmondási folyamatokat.

Kompenzáció és juttatások

A PHR tanúsítvánnyal rendelkező személyek szervezeteik juttatási programjait is kidolgozhatják, érvényesíthetik és értékelhetik. Kompenzációs és juttatási stratégiákat is létrehozhatnak egy vállalat számára, betartva a törvényeket és előírásokat.

HR fejlesztés

A tanúsítvány birtokosai megtervezhetik és értékelhetik a munkavállalói képzési és teljesítménymenedzsment programokat. Ismerik a HR-fejlesztéssel kapcsolatos globális problémákat és szövetségi törvényeket.

Üzleti menedzsment és stratégia

A PHR akkreditáció azt is biztosítja, hogy a szakemberek megfelelő üzleti stratégiai és menedzsment ismeretekkel rendelkezzenek szervezetük jövőképének támogatásához.

Kockázat kezelés

A tanúsítás a munkahelyi biztonsági kockázatok, a kockázatkezelés, a katasztrófa-helyreállítási tervek és a biztonságos munkakörnyezet előmozdítása érdekében végzett vizsgálati szabályzatok megértését jelenti.

  Szöveg függőleges vagy vízszintes igazítása a Microsoft Word programban

Mi a tanúsítvány érvényességi ideje?

A PHR akkreditáció megszerzése után az három évig lesz érvényes. Ezt követően újra kell vizsgázni. A minősítést azonban fenntarthatja, ha a három év alatt 60 újraminősítési kreditet szerez.

Az újraminősítési kreditek megszerzéséhez egy okleveles HR-szakember különböző szakmai tevékenységekben vehet részt, például online tanfolyamokon vagy szemináriumokon. A kreditszerzés másik módja egy új HR program megvalósítása a munkahelyen.

A PHR-tanúsítványra való jogosultság

Ahhoz, hogy le tudjon tenni a PHR akkreditációs vizsgán, meg kell felelnie az alábbi végzettségre és gyakorlatra vonatkozó kritériumok bármelyikének.

 • Ha rendelkezik érettségivel, legalább négy év szakmai HR pozícióban szerzett tapasztalattal kell rendelkeznie.
 • Bachelor fokozattal rendelkezőként legalább két éves szakmai tapasztalattal kell rendelkeznie humánerőforrás területen.
 • Ha Ön mesterfokozatú, elegendő egy éves humánerőforrás-pozícióban szerzett tapasztalat.

A PHR vizsgálat áttekintése

PHR tanúsítási díj

A tanúsítási teszt ütemezéséhez 395 USD vizsgadíjat és 100 USD jelentkezési díjat kell fizetnie. Ha át szeretné ütemezni vagy törölni szeretné a tesztet bármelyik PearsonVUE tesztközpontban vagy online, 150 dollárt kell fizetnie.

Tesztközpontok

A HRCI a PHR minősítési vizsgát vizsgapartnerén, Pearson VUE-n keresztül végzi. A Pearson Vue számos tesztközponttal rendelkezik az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, az Egyesült Királyságban és más támogatott országokban.

Az Önhöz közeli tesztközpontot a következő oldalon találhatja meg Keressen egy tesztközpontot portálon, és az Ön címére keresve. Alternatív megoldásként néhány országban leteheti a tesztet az OnVUE online proctoring segítségével.

Vizsga időtartama

Két óra áll rendelkezésére a PHR akkreditációs vizsga összes kérdésének megválaszolására. A tesztközpont adminisztrációjára azonban további 30 perc áll rendelkezésre.

Tesztkérdések

A tanúsítási folyamat számítógépes, ha megjelenik egy tesztközpontban vagy a OnVUE eszköz. A teszt 25 teszt előtti kérdésből és 90 pontozott kérdésből áll.

Megfelelési feltételek

A HRCI nem tesz közzé jó és rossz kérdéseket. Csak akkor mutatja az 500-as áthaladási pontot, ha sikerül bebiztosítani.

Próbálkozások száma

A sikertelen vizsgázók 90 napos lehűlési időszak után újra letehetik a tesztet. Egy 365 napos időszakon belül csak háromszor veheti fel újra. Ezenkívül az ismételt vizsgálatért díjat kell fizetni.

PHR minősített szakemberek karrierlehetőségei

A PHR-tanúsítvány azt jelenti, hogy nagyobb eséllyel kerülhet kiválasztásra és felvételre. Az önéletrajzában szereplő igazolással hamarabb felhívja a figyelmet a toborzókra.

A Salary-com tanulmánya szerint a PHR akkreditációval rendelkező HR-esek 3%-kal magasabb fizetést kapnak a minősítéssel nem rendelkezőkhöz képest.

2022 júniusától a átlagos fizetés A PHR-tanúsítvánnyal rendelkezők tartománya az Egyesült Államokban 56 550 és 118 962 dollár között van.

Most, hogy végignézte a PHR akkreditáció alapjait, az alábbiakban fedezzen fel néhány kiváló minőségű tanulási forrást a vizsga sikeres teljesítéséhez:

Felkészülés a PHR vizsgára: Udemy

Ha szeretne befektetni a HR karrierjébe azáltal, hogy megszerezte a Professional in Human Resources akkreditációt, nézze meg ezt Udemy tanfolyam. Az online tanulmányi forrás teljes felkészülést biztosít az online PHR vizsgára. Továbbá részletes áttekintést ad mind az öt HR szakmai kompetenciáról, amelyek alapján értékelni fogják.

Ezek a következők: üzletvezetés, tanulás és fejlesztés, tehetségtervezés és -szerzés, a személyzet teljes jutalmazása, a munkavállalói kapcsolatok kezelése és a szakképzett/szakképzetlen munkaerő irányítása. Ezenkívül a kurzus lépésről lépésre végigvezeti Önt a vizsgára való felkészítésen a könnyű memorizálás és az önbizalom növelése érdekében.

  2016 35 legjobb webalkalmazása és tippje

A kurzus 9 szekcióból és 25 előadásból áll, amelyek 8 és 20 percesek. Minden akadémiai rész végén kvízek találhatók az önértékeléshez. A végén egy moc záróvizsgát is kap, amely segít felkészülni a tényleges Pearson Vue tesztre.

HRCI – PHR/SPHR tanúsítási program: Udemy

Ön friss diplomás, aki magasan kompetens humánerőforrás menedzser szeretne lenni? Hajlandó-e magasabb pozíciókat szerezni a globális vállalatoknál jövedelmező kompenzációs csomagokkal? Akkor ezt meg kell nézni Udemy tanfolyam útmutatást nyújt a kezdőtől a felső szintű PHR-hez.

A szerző a kurzusokat úgy készítette el, hogy az megfeleljen a HRCI minden követelményének. Nem kell átugrani a különböző erőforrásokat, mert ez az egy tanfolyam az aPHR, PHR és SPHR minősítési tesztekre érvényes.

Ezen túlmenően a szerző a tanulmány részeket az Útmutató a humánerőforrás tudásanyaghoz című dokumentumhoz is igazította. Ez az elsődleges referencia, amelyet minden vizsgázó követ, amikor a HRCI vizsgákra készül.

Ez a 31 óra 33 perces kurzus 21 humánerőforrás-menedzsment tanulmányi szekciót és 522 előadást foglal magában. Minden tananyag saját tempójú, így a dolgozó szakemberek is feliratkozhatnak erre a tanfolyamra.

Minősítés előkészítése PHR: LinkedIn Learning

Ez Kapcsolt tanulás A kurzus célja, hogy felkészítse a vizsgázókat arra, hogy a vizsganapjukat biztos sikeres letétellel közelítsék meg, feltéve, hogy szorgalmasan átnézték az anyagokat.

A neves oktató, Joanne Simon-Walters áttekintést nyújt a PHR minősítési vizsga tartalmáról. Áttekinti a kulcsfontosságú HR-kompetenciákat mind az öt területen: tehetségtervezés, üzletvezetés, tehetségszerzés, tanulás és fejlesztés, munkaügyi és alkalmazotti kapcsolatok, valamint a teljes jutalmazás.

A tanfolyam tartalmát táblagépen, laptopon és mobiltelefonon érheti el regisztráció után. A kurzushoz két projektfájl, öt fejezetvégi kvíz, továbbképzési kreditek és egy digitális bizonyítvány tartozik.

A végén exkluzív tippeket és trükköket is tanulhat egy nagy tapasztalattal rendelkező MBA, SPHR és SHRM-SCP szakembertől.

BenchPrep HR egy újabb átfogó online forrás azok számára, akiknek intelligens módon kell felkészülniük az aPHR-, PHR- és SPHR-tesztekre. Ha feliratkozik a tanfolyamra, és szorgalmasan teljesíti az összes modult, megszerzi a tudást, az önbizalmat és a készségeket ahhoz, hogy le tudja tenni mindhárom minősítő vizsgát a HRCI-től.

Ennek az erőforrásnak a legmenőbb része egy intelligens vizsgára való felkészülés irányítópultja, amely nyomon követi tanulmányait, és automatikusan frissíti a mutatókat. Az irányítópulton látható a visszaszámlálás a tesztnapig, a tanulmányi terv előrehaladási szintje és a napi tudáscél.

Ezen túlmenően az online eszköz megjeleníti a százalékos rangot is a próbatesztek, az átlagos gyakorlati pontszámok és az átlagos teszteredmények alapján. Ezen kívül vannak olyan intuitív tananyagok, mint a kártyák, gamified tartalmak, beszélgetések stb.

HR Certification Prep Course Options: HRCP

HRCP évek óta az emberi erőforrás menedzsment tanúsítás előkészítésének dedikált platformja. Különféle HR-tanúsítványokhoz, például aPHR, SPHR, PHR, PHRca, PHRi és még sok máshoz kínál dedikált tanfolyamokat.

A közelgő PHR-tanúsítványhoz való felkészülési forrás néhány figyelemre méltó jellemzője:

 • HR Body of Knowledge linkelt tananyagok
 • A tanfolyam megfelel a HRCI teszt kézikönyvének
 • Kártyákban, próbatesztekben, nyomtatott és digitális másolatokban elérhető tartalom

Továbbá, ha mindenki online kurzusokat kínál Önnek, és ha Ön a régi tanulási módot részesíti előnyben az osztálytermi foglalkozásokon való részvétellel, akkor a HRCP-t kell az első helyen választani. A saját tempójú online tanfolyamon kívül egy oktató által vezetett online tanfolyamot és személyes, oktató által vezetett coachingot is kínál egy közeli osztályteremben.

  A diagram tengelyeinek váltása a Google Táblázatokban

PHR vizsgára felkészítő könyvek

#1 PHR tanulmányi útmutató 2022-2023: Amazon

A Newstone Test Prep készítette ezt a PHR tanulmányi útmutatót elfoglalt dolgozó szakemberek és frissen végzettek számára. Az összes előkészítő papírt, próbatesztet és választ egy puhakötésű példányban kapja meg. Ráadásul a válaszok nem csupán egy- vagy kétszavas szövegek. Teljes magyarázatot kap arról, hogyan juthat el az állásfoglaláshoz.

Az útmutató 525 kérdésből és három teljes hosszúságú próbavizsgából áll. A kérdésbank gyakorlati és elméleti témákat is felölel. Így teljes körű ismeretet szerez a PHR-tanúsítási kompetenciákról. Ezen túlmenően a próbatesztek előnyösek, mivel a HRCI által követett pontos kérdésformátumot és a kérdések számát kapja meg.

#2 PHR tanulmányi útmutató 2022-2023: Amazon

A PHR vizsgára való felkészüléshez és gyakorlati kérdésekhez az Amazonon egy másik puha kötésű forrás a PHR tanulmányi útmutató 2022-2023. Joshua Rueda, a szakmai kurzusok előkészítő anyagainak neves szerzője készítette ezt a fizikai tanulási tartalmat.

A könyv lefedi az összes PHR-kompetenciát, mint például a tanulás és fejlesztés, az üzletvezetés, a munkavállalói és munkaügyi kapcsolatok, a tehetségtervezés és -szerzés, valamint a teljes jutalom. Minden alapelemnek megvan a maga része a hatékony tartalomszervezéshez.

Az alapok mellett az erőforrás tesztfelvételi stratégiákat, magáról a tesztről szóló teljes útmutatót, gyakorló kérdéseket, magyarázó válaszokat és mecset-teszt papírokat is tartalmaz.

#3 PHR tanulmányi útmutató 2022-2023: Amazon

Teljes forrást szeretne a tanuláshoz és a közelgő PHR minősítő vizsga letételéhez? Látogassa meg az Amazon piactér oldalát a PHR tanulmányi útmutató teszt előkészítési titkai könyvéhez.

A tanulmányi útmutató puhakötésű, és a következőket tartalmazza:

 • Minden alapvető tanulmány és HR-kompetencia a PHR vizsgához
 • Sok gúnyos és gyakorló tesztkérdés leíró válaszokkal
 • Stratégiák, tippek és trükkök, amelyekkel a legjobbat nyújthatja a tesztközpontban

Mivel a HRCI teszt kihívást jelent, és nehéz feltörni, gyakorolnia kell a megfelelő kérdéseket és a vizsgatippeket. A Mometrix és Matthew Bowling által készített előkészítő anyagok lehetővé teszik ezt.

Következtetés

A PHR minősítés fordulópontot jelenthet egy HR szakember életében. Ez a haladó minősítés az emberi erőforrások műszaki és működési vonatkozásaiban szerzett jártasságát jelzi.

Most, hogy ismeri az ellenőrző vizsga legfontosabb forrásait, okosan teheti karrierjét a PHR-tanúsítvány megszerzésével. Végtére is, ez a minősítés egy hosszú távú befektetés időbe és pénzbe, hogy javítsa pozícióját kollégái körében.

Emellett érdekelhetnek más HR-minősítések, például az SHRM.