Hogyan lehet Facebook-oldalt létrehozni vagy törölni 2023-ban?

Ha útmutatót keres a „Facebook-oldal létrehozása/törlése” témakörben, akkor jó helyen jár.

A közösségi média életünk nélkülözhetetlen részévé vált. Legyen szó politikai vitákról, hírességekről szóló hírekről, vírusos trendekről vagy bármilyen más témáról, amelyet világszerte követ, most a kommunikáció elsődleges forrásaként működik.

Népszerűségének fő érdeme pedig a Facebooké. Világszerte mintegy 3 milliárd aktív felhasználójával a Facebook a vezető közösségi média platform, amely összeköti felhasználóit barátaival, családjával és hasonló érdeklődésű emberekkel.

Ezzel a vállalkozások ezt a közösségi média platformot marketingeszközként használták fel az ügyfelek vonzására és minőségi leadek generálására. A Facebook-oldalak lehetővé tették a vállalkozások és közéleti szereplők számára, hogy nagy közösségeket építsenek, tájékoztassák közönségüket termékeikről és szolgáltatásaikról, és növeljék online jelenlétüket.

Nem csoda, hogy több mint 200 millió vállalkozás használja aktívan a Facebookot.

Olvassa el ezt a cikket, miközben a Facebook üzleti oldalainak fontosságáról és a Facebook-oldal létrehozásának és törlésének lépésről lépésre történő folyamatáról beszélünk.

Miért érdemes Facebook oldalt létrehozni?

A vállalkozás méretétől függetlenül a Facebook üzleti oldal ingyenes online hirdetést jelent az Ön üzleti ajánlatainak. Egy fillér ráfordítása nélkül a vállalkozások elérhetik célközönségüket, és zökkenőmentesen gyűjthetik össze az organikus leadeket.

Forrás: Facebook

Még a fogyasztók is passzívvá váltak, és jobban érdekli őket, ha a vállalkozások organikusan megkeresik őket. A Facebook-oldalak különféle előnyöket kínálnak a vállalkozások számára (legyen szó helyi vagy globális, kicsi vagy nagy), ezek mindegyike az alábbiakban található:

#1. Közvetlenül összeköti az ügyfeleket a vállalkozásokkal

A Facebook üzleti oldalai aktív közösségi fórumként működnek, ahol az ügyfelek közvetlenül kapcsolatba lépnek a márkákkal. Úgy működik, mint egy digitális szájhagyomány, ahol a fogyasztók azonnal kapcsolatba léphetnek egymással, megvitathatják, kérdéseket tehetnek fel, és megismerhetik a márkát.

Legyen szó építő vagy romboló megjegyzésekről az ügyfelektől; a márkák azonnal reagálhatnak a visszajelzésekre, ami nagyban hozzájárul a vásárlói hűség növeléséhez. Minél jobban érzik magukat az ügyfelek, hogy meghallják, annál valószínűbb, hogy ragaszkodnak az Ön vállalkozásához.

Ezenkívül a Facebook-oldaladon történő rendszeres közzététel nagyobb elköteleződést vált ki, és vonzza a legtöbb potenciális célközönséget.

#2. Költséghatékony megjelenést biztosít márkájának

Mennyibe kerül egy Facebook oldal létrehozása? Abszolút semmi!

Csak egy Facebook-profilra van szükséged egy üzleti oldal felépítéséhez. Ha minden releváns adatot megad az oldalon, például címet, nyitvatartási időt, időpontokat és webhelycímet, az úgy működik, mint az Ön üzleti címtára egy adott kategóriában, hasonlóan a LinkedIn vállalati oldalához.

  Hogyan lehet kikapcsolni az élő videóértesítéseket a Facebookon

Az iparág, a munkaidő és a cím megadásával, valamint a tartalom követésével a célfelhasználók eldönthetik, hogy a vállalkozás megfelel-e az igényeiknek.

#3. Érje el célközönségét

A Facebook mindenkié! Ez azonban nem jelenti azt, hogy a vállalkozásoknak mindegyiket el kell érniük. A Facebook cégeknek célja, hogy elérje a célközönségüket, amely bizonyos helyeken található, és demográfiai vagy faji csoporthoz tartozik. Ez hatékony ügyfélszegmentációhoz vezet.

Forrás: Freepik

Ha következetesen közzéteszi a tartalmat, és bizonyos tartalomtípusokat használ, a Facebook algoritmusai azonosítják az üzlettípust, és megcélozzák a megfelelő közönséget. Ha Facebook-hirdetéseket jelenít meg üzleti oldalán, akkor gyorsan elérheti célközönségét a földrajzi hely, életkor, érdeklődési körök és egyebek megadásával. Ez javítja a piaci szegmentációt, ami hatással van a konverziós arány optimalizálására.

Tegyük fel, hogy van egy fitneszstúdiója, és Facebook-hirdetéseket futtat. Ebben az esetben növelheti, ha megadja földrajzi helyét 10 km-es körzetben, és megcélozza a 15-50 év közötti férfiakat és nőket.

#4. Tesztelje a márka tartalmát és üzeneteit

Mi különbözteti meg közösségi médiáját az olyan offline hirdetésektől, mint az óriásplakátok vagy szórólapok?

Minden költség nélkül tesztelheti és testreszabhatja a márkaüzeneteket. A Facebook-hirdetések A/B tesztelésével tesztelheti és elemezheti, hogy mi működik a megfelelő irányba a márkája számára. Ezenkívül a Facebook-bejegyzések csak az Ön meghatározott közönségét érik el, és ezzel racionalizálják a költségeket, miközben mindegyik megjelenítheti az óriásplakátokat.

Miért van szükségük a közéleti személyiségeknek Facebook-oldalakra?

Facebook-oldal létrehozása nyilvános hírességek számára olyan, mint a márkaépítés. Egy közéleti személyiség Facebook-oldala személyes márkaépítést végez helyetted.

Például egy politikai vezető megoszthat olyan bejegyzéseket, amelyek pártja eredményeiről beszélnek, megvitatják a problémákat az emberekkel, és felvilágosítják követőit a politikai célokról.

Íme néhány jó ok, amiért a közösségi oldalak nagy előnyt jelentenek a közéleti szereplők számára:

#1. Márkaépítés

Legyen szó LinkedInről vagy Facebookról, követőit jobban érdekli egy személyes történet, nem pedig egy üzleti eredmény. Ezt szeretik a márkák Cred megtette és sikerült is.

A Cred vezérigazgatója, Kunal Shah először személyes márkát hozott létre, majd az anyamárka felé fordította a sebességet. A tekintélyes személy követésével az emberek kíváncsiak lesznek arra, hogy milyen márkát birtokol!

Ezenkívül a vezérigazgatók történetmesélésen keresztül megoszthatják üzleti sikertörténeteiket, és beszélhetnek az embereket érdeklő problémákról és megoldásokról.

#2. Információterjesztés

A közéleti személyiségek használhatják Facebook-oldalaikat fontos frissítések, hírek és információk megosztására. Ez értékesnek bizonyul azon politikusok és közalkalmazottak számára, akik kommunikálni akarnak választóikkal vagy hírességeikkel.

Tekintsük a Facebook oldalt közösségnek. Nyilvános Facebook-oldala úgy működik, mint egy követők közössége, akik részt vehetnek egy témában, megoszthatják gondolataikat, és személyes üzenetet küldhetnek.

Forrás: Freepik

A megjegyzésekre válaszolva és olyan funkciók használatával, mint az élő közvetítés, a közéleti személyiségek kijelenthetik oldalaik hitelességét, és megkülönböztethetik hiteles profiljukat a potenciális megszemélyesítőktől vagy a hamis fiókoktól.

Miben különbözik a Facebook oldal a nyilvános profiltól?

A sok közül az egyik oka annak, hogy miért van szüksége Facebook üzleti oldalra, az a platform szigorú feltételei és szabályzata. Alapján Facebook szabályzat, feltételeikbe ütközik, ha üzleti célból nyilvános profilt hoznak létre.

Ennek következménye lehet Facebook-fiókod törlése vagy végleges kitiltása. Mindenekelőtt egy Facebook-oldalnak számos olyan előnye van az Ön vállalkozása számára, mint egy nyilvános profilnak.

  Hogyan ossza meg élő helyét a Facebook Messengeren a barátokkal

#1. Page szereti a munkát, mint a tekintély bizonyítékát

A fő különbség a nyilvános profil és az oldal között a tekintélyben rejlik. Míg a nyilvános profil az ismerősök számát mutatja, egy Facebook-oldal a kedveléseket és a követőket.

Ha valaki kedveli az oldaladat, követőjévé is válik. Íme a Facebook oldal és a követők pillanatképe:

Forrás: Facebook

Meglehetősen könnyű hozzáadni és barátkozni bárkivel a Facebookon. De nem szerezhetsz mindenki tetszését az oldalon. Amikor értelmes és hiteles tartalmat teszel közzé a Facebookon, valószínűleg felkeltheted az érintett közönség figyelmét.

A nagyobb oldalkedvelések azt bizonyítják, hogy a vállalkozás meghatározott közönségnek és iparágnak megcélzott tartalmat tesz közzé.

#2. Az oldalak részletes betekintést és elemzést nyújtanak

Vállalkozása nem futhat találgatásokra! A számok kulcsfontosságúak annak nyomon követéséhez, hogy a dolgok jó irányba mennek-e. A Facebook-oldal segítségével betekintést nyerhet bejegyzéseibe, és nyomon követheti a felhasználók elköteleződését.

A Facebook analitika különféle mutatókat kínál, többek között:

 • Az oldal kedvelései és megjegyzései (átlagosan 30 nap alatt)
 • Teljes elköteleződés utáni arány,
 • Összehasonlítja az oldal teljesítményét egy adott időszakon belül
 • Kattintások közzététele

Nincs ilyen funkció az oldal kedvelések, megjegyzések és bejegyzésekre leadott kattintások összeállított rekordjának lekéréséhez.

#3. Futtasson hirdetéseket az elköteleződés fokozása érdekében.

Amikor közzétesz egy bejegyzést a Facebook-oldaladon, észrevehetsz egy kis gombot, amely hirdetésként emeli ki. Sajnos a Facebook nyilvános profilján nincs ilyen lehetőség, mert a hirdetéseket csak kereskedelmi célokra szánják.

Még ha nagy közönség körében szeretnéd kiemelni személyes eredményeidet vagy tanulságaidat, Facebook hirdetésekkel ez lehetséges. A bejegyzések fellendítésével megcélozhat egy adott közönségrészt, és nagyobb elköteleződést érhet el oldala iránt.

#4. Rugalmasság több szerepkör hozzárendeléséhez

Egy üzleti oldal a Facebookon lehetővé teszi az adminisztrátor számára, hogy szerepeket rendeljen hozzá, ha az oldalnak több felhasználója is van. Az adminisztrátorok különböző szerepköröket rendelhetnek hozzá, például szerkesztőt, moderátort és feladatkezelőt, amelyek mindegyike korlátozott engedélyekkel és korlátozásokkal rendelkezik.

Ily módon az oldaltulajdonosok különböző szerepköröket rendelhetnek felhasználóikhoz, például válaszolhatnak az ügyfelek kérésére, tartalmat hozhatnak létre és megoszthatnak, munkákat tehetnek közzé stb.

#5. Különféle oldalak létrehozása és kezelése

Képzelje el, hogy különböző profilokba jelentkezik be és ki, ha több vállalkozást kell kezelnie. Szerencsére a Facebook-oldalak lehetővé teszik több oldal kezelését egyetlen nyilvános profilból.

A tartalom kezeléséhez és közzétételéhez zökkenőmentesen válthat egyik oldalról a másikra. És a legjobb az egészben az, hogy nincs korlátozva a létrehozható oldalak száma. Így a Facebook oldalak a legjobbak, ha több üzleti oldalt szeretnél üzemeltetni.

Minden közösségi média ügynökség ezt csinálja.

Olvassa el még: Közösségi médiakezelő eszközök több fiók kezeléséhez.

Hogyan készítsünk Facebook oldalt?

Most, hogy megismerte a Facebook-oldalak előnyeit, ugorjunk bele a Facebook-oldalak létrehozásának lépésenkénti folyamatába.

Akár vállalkozása, akár közszereplő számára szeretne oldalt létrehozni, különböző lehetőségek közül választhat.

1. lépés: Válasszon személyes Facebook-fiókot

Az üzleti vagy közéleti oldal létrehozásához személyes Facebook-fiókra van szüksége. Az oldal létrehozásához használt fiók lesz az adminisztrátori fiókod. Jelentkezzen be Facebook-fiókjába, és menjen a Oldal létrehozása választási lehetőség.

Használhatja a bal oldalon található Menü opciót is az „Oldal létrehozása” opció kiválasztásához.

2. lépés: Töltse ki adatait

A következő lépés az oldal alapvető adatainak megadása. A későbbiekben további részleteket kell kitölteni, de a folytatáshoz három alapvető információra van szükséged, mivel ezek az oldalad elején lesznek.

  Facebook-bejegyzések ütemezése, online állapot elrejtése és egyebek [Jailbreak]

 • Név: Ez a mező a vállalkozás neve vagy az oldal címe. Ha ugyanaz a vállalkozás vagy cég van a Facebookon, mint az Öné, akkor hozzá kell adnia egy leírót, hogy ez egyértelmű legyen követői számára.
 • Kategória: Különféle kategóriák közül választhat. Kezdje el beírni a kategória nevét, és ez felajánlja a lehetőségeket.
 • Leírás: Egy vagy két sorban írja le vállalkozását, és győződjön meg arról, hogy szerepel egy kulcsszó.

Ezután érintse meg az „Oldal létrehozása” elemet a folytatáshoz.

Ez az; Facebook-oldalad él és kész!

3. lépés: Adjon hozzá további információkat

Most van néhány további információ, amelyek segítségével vállalkozása láthatóbbá válik. Adjon hozzá üzleti információkat, például nyitvatartási időt, helyet, webhely címét és bármely más releváns részletet, hogy márkája jobban észrevehető legyen.

4. lépés: Adja hozzá a profilképet és a borítót

Annak érdekében, hogy márkája jobban felismerhető legyen, ajánlatos hozzáadni a vállalkozás logóját és borítóképét. A profilképen szerepelnie kell a márka logójának és egy kreatív borítóképnek.

A borítóképen szerepelhet csapatoldal, színes szöveg és jelmondat.

Az oldal logójának és borítóképének optimális mérete a következő:

 • Profilkép: Négyzet formátum, legalább 170x170px
 • Borítókép: 851x315px

5. lépés: Adjon hozzá egy CTA gombot

Szeretné, hogy követői az Ön webhelyére vagy nyitóoldalára érkezzenek? Próbálja ki a CTA gomb funkciót üzleti oldalán, mivel a cselekvésre ösztönzés a gyorsabb konverziók szerves része.

Módosíthatja a cselekvésre ösztönző gombját annak megfelelően, hogy mit szeretne elérni a követőitől. A bal oldalon kattintson a „Hívás szerkesztése” gombra, és számos lehetőség közül választhat a CTA testreszabásához.

Válassza ki, hogy szeretne-e időpontot foglalni, feliratkozni, üzletet nézni, vagy szeretné, hogy ügyfelei Whatsapp-üzeneteket küldjenek Önnek.

A gombot is tesztelheti vagy törölheti, ha nem szükséges.

Így hozza létre a Facebook oldalát. A következő lépésben meghívhatod Facebook ismerőseidet, hogy lájkolják céges oldaladat, ami az oldalad lépcsőfoka lehet.

Kezdje el közzétenni bejegyzéseit, és legyen szemtanúja az elköteleződés kialakulásának.

Miért kell törölni egy Facebook oldalt?

Számos oka van annak, hogy miért van szüksége Facebook-oldalra, és néhány jó ok is van az oldal törlésére.

Vessünk egy pillantást azokra az okokra, amelyek miatt törölnie kell oldalát:

 • Adatvédelmi aggályok: A közelmúltbeli adatvédelmi botrányok felfedték a Facebook sebezhető oldalát. Sok vállalkozás és közéleti személyiség kilépett a Facebookból, és az Instagram-fiókja törlésének küszöbén áll, mert kényelmetlenül érzik magukat a Meta adatgyűjtési gyakorlata és az esetleges visszaélés miatt.
 • Nincs tevékenység: Rengeteg halott oldal van a Facebookon, amelyek évek óta inaktívak maradtak. Még ha újra elkezdi publikálni a posztokat, akkor is nehezen fogja megszerezni az eljegyzést, mint korábban.
 • Az újrakezdés vágya: Vannak, akik újra akarják kezdeni, és a semmiből akarnak létrehozni egy oldalt a régi Facebook-oldaluk poggyásza nélkül. Ebben az esetben jó megoldás lehet egy új oldal indítása.

Hogyan lehet törölni a Facebook oldalt?

Kövesse az alábbi lépéseket a Facebook-oldal törléséhez:

1. Jelentkezzen be Facebook-fiókjába, és navigáljon az oldalakra.

2. Válassza ki a törölni kívánt oldalt.

3. Az oldalon görgessen lefelé a Meta Business Suite elemre.

5. Nyomja meg a Beállítások gombot.

4. Kattintson az „Általános beállítások” elemre.

5. Görgessen le az oldal aljára, ahol megjelenik az „Oldal eltávolítása” lehetőség.

6. Nyomja meg a „Szerkesztés” gombot.

7. Kattintson a Végleges törlés: XYZ oldalra.

8. Kattintson az Oldal törlése gombra. Kész!

Továbbra is lehetősége van az oldal visszaállítására a törléstől számított 30 napon belül. 30 nap elteltével oldalát véglegesen eltávolítjuk.

Következtetés

A nyilvános Facebook-oldal nagyszerű módja annak, hogy márkád láthatóvá váljon, és megelőzze a versenytársakat. Ilyen nagy ügyfélkörrel a Facebookon logikus, hogy miért van szükséged egy oldalra a vállalkozásod számára.

Csak egy nagyszerű tartalomstratégiára van szükséged, és maradj következetes a bejegyzéseiddel. Ismerje meg a Facebookon való közzététel legjobb időpontját, és ha szükséges, alkalmazza a Facebook optimalizálási eszközeit a gyakorlatban, hogy nagyobb elköteleződést érjen el.