Hogyan adjunk témákat Instagram-tárcsáihoz

Fontos, hogy megbizonyosodj arról, hogy Instagram-tekercseid a megfelelő emberekhez jutnak el. Ezt többféleképpen is el lehet érni – az Instagram Témák funkciója pedig az egyik ezek közül.

Nem ismeri teljesen az Instagram-témákat? Íme, miben különböznek a hashtagektől, és hogyan adhatod hozzá őket a tekercseidhez.

Mik azok az Instagram témák?

Amikor témákat ad hozzá a tekercsekhez, az Instagram ennek megfelelően osztályozza azokat, hogy megmutassa azokat azoknak, akiket érdekelhetnek.

Már halljuk a kérdést: „Nem ezt teszik a hashtagek?”.

A témák több szempontból is különböznek a hashtagektől:

 • Az Instagramon nem lehet olyan témákat keresni, mint a hashtagek segítségével. Az alkalmazásban sehol nem találja meg a témák listáját, kivéve, ha hozzáadja őket a tekercsekhez.
 • Hasonlóképpen, nem böngészhet a témák alatt közzétett tartalmakban, mint a hashtagek használatával. Például nem talál Témák lapot az alkalmazásban. Az Instagram az érdeklődési köre és a Te tudta nélkül a Reelshez hozzáadott témák alapján dönti el, hogy milyen orsókat mutasson meg.
 • A témák a tekercsekre korlátozódnak, míg a hashtagek sokféle tartalomhoz adhatók hozzá.
 • Csak korlátozott számú témát adhat hozzá, míg egy bejegyzéshez akár 30 hashtaget is hozzáadhat.
  Hogyan lehet törölni/törölni az Instagram keresési előzményeit, valamint egyéb adatvédelmi műveleteket, amelyeket megtehet

A vonzereje az, hogy nagyobb valószínűséggel fogja élvezni a kategóriákba sorolt ​​témák alapján megjelenített tekercseket. A hashtagek segítségével a felhasználók hívószavakat és irreleváns kifejezéseket adhatnak hozzá, hogy tartalmukat több ember számára lássák. Így előfordulhat, hogy olyan tartalmat fog látni, amely valójában nem érdekli a kulcsszótömés miatt.

A témák fókuszáltabb megközelítést kínálnak a megfelelő közönség elérésére.

Hogyan adjunk témákat Instagram-tárcsáihoz

A TikTok For You oldala olyan tartalmakat jelenít meg, amelyeket már kedvelhetsz. Ez hasonló a témák működéséhez, tehát olyan témákat szeretne hozzáadni, amelyek a megfelelő emberek hírcsatornáihoz juttatják.

Kövesse az alábbi lépéseket témakörök hozzáadásához, és növelje a vírusos Instagram-tekercsek létrehozásának esélyét:

 • Nyissa meg az Instagram alkalmazást mobiltelefonján, és érintse meg a Feltöltés gombot (+ ikon).
 • Válassza a Tekercs opciót.
 • Válassza ki a feltölteni kívánt tartalmat, és kezdje el a szerkesztést a szokásos módon.
 • Amikor a közzététel előtti utolsó oldalra ér, koppintson a Témák hozzáadása elemre, és válasszon legfeljebb hármat. Különböző kategóriákból választhat témákat.
 • Ha elkészült, koppintson a Kész gombra, majd nyomja meg a Megosztás gombot a tekercs közzétételéhez.
 •   Képek és videók kivágása az Instagram Stories számára

  A kiválasztott témák nem jelennek meg a tárcsán. Nincs közvetlen mód a hozzáadott témák hatékonyságának ellenőrzésére, de ez nem jelenti azt, hogy ne próbálnád ki.

  Játssz körbe a különböző témákkal, hogy megtudd, mennyire hatékonyak. Kezdje azzal, hogy ugyanazokat a témákat használja a tekercseiben (győződjön meg arról, hogy ugyanabban a résben vagy kapcsolódó résekben vannak). Tegye ezt egy ideig a teljesítményük nyomon követéséhez, majd próbáljon ki egy másik témakört, és hasonlítsa össze az eredményeket. Vegye figyelembe a profillátogatások, elköteleződések és követések változásait. Ez segít felmérni, hogy mely témák és témakombinációk adják a legjobb eredményeket.

  Ha az Instagram-tekercseid nem kapnak megtekintést, a témák beépítése segíthet visszatérni a helyes útra.

    Hogyan lehet letiltani a történetek újramegosztását az Instagramon a fiókjában

  Segítsen a tekercseinek felfedezésében az Instagramon

  Valószínűleg minden tőled telhetőt megtesz Instagram-fiókod bővítése érdekében. Lehetséges, hogy következetesen posztol, kiváló minőségű tartalmat készít, és mindent, ami a kettő között van.

  Ha szereti a tekercseket, fontolja meg témák hozzáadását, hogy növelje annak esélyét, hogy azok láthassák azokat, akik valóban törődnek velük. Csak győződjön meg róla, hogy szándékosan foglalkozik a hozzáadott témákkal, ha valódi eredményeket szeretne látni.