Facebook Messenger ikonok és szimbólumok: mit jelentenek?

A Facebook Messengerben használt sok ikon és szimbólum meglehetősen zavaró lehet. Szóval, mit jelentenek ezek?

Megvizsgáltuk a Facebook Messenger leggyakoribb ikonjait és szimbólumait, hogy megtudjuk, milyen célt szolgálnak. Itt van minden, amit tudnod kell.

1. Nyissa meg a Kék kört

A nyitott kék kör Facebook Messenger ikon azt jelenti, hogy az üzeneted jelenleg elküldés alatt áll.

Ha elnavigál az üzenettől, vagy megszakad a hálózati kapcsolat, miközben a nyitott kék kör látható, a Facebook továbbra is elküldi az üzenetet a kapcsolat helyreállítása után.

2. Nyissa meg a Kék kör + pipa lehetőséget

A nyitott kék kör egy pipával azt jelenti, hogy az üzenetet kézbesítették.

Ezen a ponton a címzett azonnal látni fogja az üzenetet, amint megnyitja a Messenger alkalmazást. De ha nincsenek online, előfordulhat, hogy még nem láthatják.

  Hogyan lehet leválasztani Facebook-fiókját az Instagramról

3. Kitöltött kék kör + csekk

A kitöltött kék kör és egy pipa azt jelenti, hogy üzenetét kézbesítettük.

Bár lehet, hogy a személy még nem látta az üzenetét, biztos lehet benne, hogy az bármikor elérhető lesz, amikor legközelebb megnézi telefonját, táblagépét vagy számítógépét.

4. Piros háromszög + felkiáltójel

Felkiáltójeles piros háromszögnek csak akkor kell megjelennie, ha az üzenetet nem küldi el internetkapcsolat kimaradása miatt. Vitathatatlanul ez a legkevésbé elterjedt Messenger szimbólum.

A piros háromszög mellett egy üzenetnek kell megjelennie, amely ezt írja: „Ezt az üzenetet nem sikerült elküldeni. Ellenőrizze az internetkapcsolatot, és kattintson az újrapróbálkozáshoz.” Kerülje el az oldalról való navigálást, amíg meg nem javítja instabil internetkapcsolatát, vagy mentse az üzenet másolatát offline módban, hogy ne vesszen el adatai.

5. Zöld pont

Egy zöld pont az ismerősök képének jobb alsó sarkában, felül azt jelzi, hogy online vannak, és csevegni is tudnak.

  Ha SMS 2FA-t használ a Facebookon, telefonszáma kereshető

Ha olyan üzenetet küld valakinek, amelynek megjelenített képe mellett zöld pont látható, nagyobb valószínűséggel fogadja, elolvassa és válaszol a csevegésre.

Azt is módosíthatja azonban, hogy mely Facebook-ismerősök láthatnak online, ami elrejti az aktivitási állapot zöld pontját bizonyos felhasználók elől.

6. Kék pont

A csevegés jobb oldalán található kék pont olvasatlan üzenetet jelez. A feladó nem kap visszaigazolást az üzenet elolvasásához, amíg nem kattint a csevegésre.

Ha egy csevegést kék ponttal nyit meg, az eltávolítja a pontot, és azt mutatja, hogy a feladó megnyitotta és elolvasta az üzenetét. Ez a funkció az elolvasni nem kívánt üzenetek gyors rendezéséhez és azonosításához is hasznos.

7. Szürke áthúzott csengő

A csevegés jobb oldalán látható szürke keresztezett csengő azt jelzi, hogy elnémította a csevegést. A némított személy küldhet Önnek üzenetet, de nem kap értesítést arról, hogy üzenetet küldött Önnek.

A Messenger alkalmazásban elnémíthatja a csevegést, ameddig csak akarja, vagy az alapértelmezett időzítések egyikével feloldhatja a némítást, amikor a kiválasztott idő letelik.

  Ikonok eltávolítása a Facebook alkalmazás parancsikonjairól

8. A lakat ikon

A csevegés melletti lakat ikon azt jelenti, hogy a beszélgetés titkos és végpontokig titkosított. Csak Ön és a címzett olvashatja az üzeneteit, kivéve, ha bármelyikőtök úgy dönt, hogy megosztja azokat másokkal.

Hogyan tudhatja meg, hogy valaki látta-e Facebook-üzenetét

Ha valaki látta Facebook-üzenetét a Messenger alkalmazásban, profilképének miniatűr, kör alakú változatának meg kell jelennie az utolsó olvasott üzenet alatt.

Az elolvasott üzenet alatt megjelenik a „Látva” szó, valamint egy időbélyeg, amely jelzi, hogy a címzett mikor nyitotta meg az üzenetet.

Facebook Messenger alternatívák

Bár sok felhasználó megkérdőjelezte a Messenger engedélykövetelményeit, ez továbbra is az egyik leggyakrabban használt üzenetküldő alkalmazás. Az utolsó számláláskor több mint 1,3 milliárd aktív felhasználója volt, és havonta 20 milliárd üzenetet küldenek. Ez azt jelenti, hogy szinte mindig felveheti a kapcsolatot azzal a személlyel, akivel kapcsolatba szeretne lépni.

A Messenger másik népszerű alternatívája a WhatsApp, a Viber és a Telegram. Ha Ázsiában él, nézze meg a WeChat és a Line oldalt. És ne feledd, a Messenger a Facebook másik jelentős szolgáltatásával, az Instagrammal is együttműködik.