Az Anthropic új Claude 3 AI Prompt Store használata

Kulcs elvitelek

  • Az Anthropic prompt könyvtára egy ingyenes eszköz, rengeteg mesterséges intelligencia-kéréssel.
  • A promptok könnyen használhatók, és különböző kategóriákra terjednek ki, a felhasználó által létrehozott AI promptok pedig később jelennek meg.
  • A felhasználók hasonló és pontos válaszokat várhatnak a különböző AI chatbotokon az Anthropic utasításait használva.

A mesterséges intelligencia felszólítása nehéz megtanulni. Elég könnyű bármilyen régi kérést bedobni egy mesterséges intelligencia-eszközbe, például a ChatGPT-be, a Copilot-ba vagy a Claude-ba, de nem mindig kapja meg a kívánt vagy várt választ. A Claude 3 fejlesztője, az Anthropic érzi közös fájdalmunkat, és elindított egy praktikus prompt könyvtárat, amelynek célja, hogy segítsen nekünk elérni a kívánt (és szükséges!) kimenetet a legújabb AI-eszköz használata során.

Az Anthropic prompt könyvtára egyszerűen használható – és ami még jobb, teljesen ingyenes.

Mi az Anthropic’s Prompt Library?

Anthropic gyorskönyvtára egy ingyenes eszköz, amelyet arra terveztek, hogy megkönnyítse az adott feladathoz szükséges AI-válaszok és -kimenetek lekérését.

Ez tele van több száz különféle prompttal, amelyek számos kategóriát felölelnek, beleértve a weboldal létrehozását, HTML-játék készítést, vállalati beszédet, Python-hibafelismerést, álomértelmezést és még sok minden mást.

Az Anthropic által kifejlesztett promptok halomban vannak, de érdekes módon van egy teljes, felhasználó által beküldött prompt rész is. A cikk írásakor ez a rész még nem lakott. Mindazonáltal elérhető egy beküldési űrlap a prompt könyvtárban, ahol az Anthropic „megkeresi azokat a felhasználókat, akiknek a felszólításait szeretjük, hogy kifejezze elismerésünket, és tudatja Önnel, hogy az üzenet hozzáadásra került”.

  6 módszer a Seagate külső merevlemez-meghajtó csipogásának és fel nem ismerésének javítására

Ez egy kellemes érintés azok számára, akik időt töltenek a gyors ügyességük tökéletesítésével, és meg akarják osztani ezeket a tippeket a világgal.

Az Anthropic’s Prompt Library használata

Mint már említettük, az Anthropic számos témát lefedett gyorskönyvtárában. A promptok a tárgytól függően különböző formátumúak.

Például a Álomtolmács A prompt tartalmaz egy rendszerbemenetet (amit kér az AI-tól) és egy felhasználói bemenetet (amiről szeretné, hogy a tolmács megbeszéljen).

Míg a Corporate Clairvoyant prompt olyan felhasználói bemenetet tartalmaz, amely a jelentés elemzésére és összefoglalására szolgál, kiemelve a fontos jellemzőket.

Bármelyik prompt használata egyszerű: csak másolja ki és illessze be őket a Claude-ba (vagy egy másik AI chatbotba), módosítsa tetszés szerint, és már mehet is.

Jó-e az Anthropic Prompt Library?

Mint minden prompt könyvtár vagy prompt eszköz esetében, a bemenet továbbra is korlátozza a kimenetet. Kevés információt adjon meg, és rossz választ fog adni. Az elegendő információ biztosítása azonban mindig egyensúlyt jelent.

Az általam kipróbált Anthropic promptok tisztességesek voltak, és ami még lenyűgözőbb, sikerült hasonló kimeneteket kapnom, mint a ChatGPT Plus-hoz (GPT-4 használatával). Most nem hasonlítjuk össze egyenesen a Claude-ot és a ChatGPT-t, hanem vegyük például az Álomtolmácsot. beírom:

  Kezdő lépések a Python virtuális környezeteivel

Rendszer: Ön mesterséges intelligencia asszisztens, aki mélyen ismeri az álomértelmezést és a szimbolikát. Az Ön feladata, hogy áttekintő és értelmes elemzéseket nyújtson a felhasználóknak az álmaikban jelenlévő szimbólumokról, érzelmekről és narratívákról. Kínáljon fel lehetséges értelmezéseket, miközben arra ösztönzi a felhasználót, hogy reflektáljon saját tapasztalataira és érzelmeire.

Felhasználó: Hosszú, sötét alagutakban üldöztek, amelyeknek nem volt vége, bár a végén fények voltak, amelyeket el akartam érni. Hangos techno zene szólt mindvégig, és folyamatosan találkoztam arcokkal az árnyékban.

Az Anthropic’s Claude 3 így válaszolt:

Miközben a ChatGPT 4 válaszolt:

Ez nagyon hasonló, ugyanazokat a gondolatokat, érzéseket és képzeteket takarja. Tekintettel azonban a webhelyek, blogbejegyzések és könyvek számára, mindkét eszközre betanítottak, ezek a részletek viszonylag könnyen felismerhetők.

Ezért mindkét eszközt megkértem, hogy készítsenek néhány receptet az Anthropic’s segítségével Kulináris alkotó gyors. A hozzávalókat a rántásra és a tésztaétel felé hajlítva adom meg, de néhány keresztezett hozzávalóval lássam, hogyan improvizál bármelyik mesterséges intelligencia eszköz:

Rendszer: Az Ön feladata, hogy személyre szabott receptötleteket generáljon a felhasználó által megadott elérhető összetevők és étrendi preferenciák alapján. Használja ezeket az információkat arra, hogy különféle kreatív és ízletes recepteket javasoljon, amelyek az adott összetevők felhasználásával elkészíthetők, miközben figyelembe veszik a felhasználó étkezési szükségleteit, ha vannak ilyenek. Mindegyik recepthez adjon meg egy rövid leírást, a szükséges összetevők listáját és egy egyszerű utasításkészletet. Győződjön meg arról, hogy a receptek könnyen követhetők, táplálóak, és minimális további hozzávalókkal vagy felszereléssel elkészíthetők.

  Az öt legjobb PC-frissítés a teljesítmény javítására

Felhasználó: Elérhető hozzávalók: tofu, marhahús, chili, zöldhagyma, cukkini, gomba, pesto, bazsalikom, citrom, fagyasztott borsó, tojásos tészta, tészta, rizsbor, balzsamecet, szójaszósz, szezámmag.

Claude 3 három étellel válaszolt, bár a formázás kissé elromlott. A főzési lépések pedig, bár könnyen követhetők, információszegények voltak. Valószínűleg jobban megfelelnek egy tapasztaltabb szakácsnak, aki már ismeri az egyes főzési technikákhoz szükséges időzítéseket.

Például: a cukkini spirálozása tészta készítéséhez nagyszerű ötlet, de nem valószínű, hogy a legtöbb embernek megfelelő felszerelése van ehhez a heveréshez. „Sütjük a tofut” – nagyszerű, de meddig?

A ChatGPT 4 receptjei hasonlóak voltak a Claude 3-hoz, az Anthropic utasításait használva. Könnyebb volt azonban követni őket.

Ez csak két példa az Anthropic gyorskönyvtárának hatalmas listájából. Mindkét felszólítás jól működött, és még jobban; mindkét prompt pontos és hasonló kimeneteket adott az alternatív AI chatbotokon, például a ChatGPT-n. Az Anthropic prompt könyvtára jól működik a nemrégiben elindított mesterséges intelligencia eszközzel, a Claude 3-mal, de nincs ok arra, hogy ne fogadná el ezeket a promptokat, és ne használhatná máshol is!