Az Android-értesítések szinkronizálása a Windows 10 rendszerben

A Windows 10 Creators Update intelligensebbé tette a Cortanát. Dalszövegeket adhat meg a Microsoft Edge-ben, és pontszámokat biztosíthat egy folyamatban lévő játékhoz. Ennél is fontosabb, hogy képes szinkronizálni az Android értesítéseit a Windows 10 rendszeren. Ez egy új funkció, amely némi beállítást igényel, de nagyon nagyszerű. Az értesítések még nem interaktívak. Nem küldhet válaszokat a Hangouts szolgáltatásban kapott üzenetekre. Jelenleg csak az Android értesítéseit lehet szinkronizálni a Windows 10 rendszeren, de nem kommunikálhat velük. A funkció a Cortanán keresztül működik az asztalon. Telepítenie kell a Cortana alkalmazást Android telefonjára. Itt van, hogyan kell mindent beállítani.

Amire szükséged van

Windows 10 Creators frissítés. Ez többnyire béta funkció, és csak az Alkotók frissítésével működik.
A Cortana alkalmazás Androidra. Ha az Ön régiójában nem érhető el, letöltheti a fájl APK-ját, és oldalról töltheti be Android-eszközére. Valójában nincs sok kompatibilitási probléma, még akkor sem, ha a Play Áruház szerint van.

A Cortana beállítása Androidon

Telepítse a Cortana alkalmazást androidos telefonjára, és futtassa. Egy sor engedélyt fog kérni. Miután megadta a számára szükséges engedélyeket, jelentkezzen be Microsoft-fiókjába. Ennek meg kell egyeznie az asztalon használt fiókkal.

Miután bejelentkezett, koppintson profilja ikonjára a jobb felső sarokban, és lépjen a Cortana beállításaihoz. A Beállítások képernyőn érintse meg az „Értesítések szinkronizálása” lehetőséget. Itt engedélyezheti az értesítéseket. Az alkalmazás további engedélyt kér az értesítések kézbesítéséhez. Az Alkalmazásértesítések szinkronizálásának bekapcsolása után ki kell választania, hogy mely alkalmazásokhoz szeretné szinkronizálni az értesítéseket.

  Hogyan ellenőrizhető, hogy mely alkalmazások fogyasztják a legtöbb akkumulátort a Windows 10 rendszerben

Az értesítési szinkronizálás engedélyezése Windows 10 rendszeren

Windows 10 rendszeren győződjön meg arról, hogy a Microsoft-fiókját használja. Ha helyi fiókot használ, akkor nem tudja szinkronizálni az Android értesítéseit a Windows 10 rendszeren. A Cortana szolgáltatást is be kell kapcsolnia. Ha még nem tette meg, lépjen tovább, és engedélyezze.

Nyissa meg a Cortanát, és kattintson a beállítások ikonra a bal oldali oszlopban. Görgessen le a beállítások képernyőn, és engedélyezze az „Értesítések és információk küldése eszközök között” lehetőséget.

Várd meg, amíg a varázslat megtörténik

Amikor új értesítést kap Android-telefonján, asztali figyelmeztetést kap. A riasztás általában elég gyorsan megjelenik. A figyelmeztetések szinte azonnal megjelennek az asztalon. Figyelmeztetéseket fog kapni az alkalmazásokról, az új szövegekről és egyebek mellett, ha az akkumulátor lemerül.

  A GZ fájl megnyitása a Windows 10 rendszerben

Az értesítést manuálisan is elvetheti. Ha nem teszi meg, az értesítési beállításoktól függően egy idő után eltűnik.