A VPN nem csatlakozik? 5 módszer a javításra

Gyors linkek

Kulcs elvitelek

  • Rendszeresen frissítse VPN-alkalmazását a csatlakozási problémák elkerülése érdekében.
  • A VPN-problémák elkerülése érdekében biztosítson stabil Wi-Fi-kapcsolatot.
  • Váltson VPN-kiszolgálót, ha lassú sebességet vagy kapcsolódási problémákat tapasztal.

Számos oka lehet annak, hogy a VPN nem csatlakozik. Szerencsére a legtöbb VPN-kapcsolati probléma percek alatt megoldható, és a megoldások mind egyszerűek!

5 VPN-kapcsolati problémák

A VPN-kapcsolati problémáknak néhány fő oka van.

1. Elavult VPN-alkalmazás

Az elavult VPN-szoftver problémát jelenthet, ha elég sokáig megy anélkül, hogy megadná a nagyon szükséges frissítést. Bosszantó lehet az alkalmazások frissítése, de ez egy szükséges kellemetlenség annak biztosításához, hogy a VPN-szoftver ne legyen túl régi a megfelelő működéshez.

2. Hibás Wi-Fi kapcsolat

A gyenge Wi-Fi kapcsolat problémákat okozhat, beleértve a VPN-hez való csatlakozás nehézségeit. Még maszkolt IP-vel és alagúttal is stabil internetkapcsolatra van szükség az alapozáshoz, enélkül pedig megindul a baj.

  Mi az osztott alagút a VPN-ben?

Ha Ethernet-kapcsolatot használ, akkor kábel-, port- és szolgáltatói problémák is előfordulhatnak, ami VPN-problémákhoz vezethet.

3. Túlterhelt szerverek

Egyes VPN-eknek nincs elég külön szerverük ahhoz, hogy minden felhasználó számára megbízható kapcsolati sebességet biztosítsanak. Minél nagyobb a kereslet, annál feszültebbé válik az egyes szerverek a sávszélesség elérésekor.

4. Kill Switch használata

A VPN-kizáró kapcsoló azonnal megszakítja az internetkapcsolatot, amint a VPN-kapcsolat meghibásodik. Ez automatikusan megakadályozza, hogy az Ön tudta nélkül tudatlanul böngésszen az interneten nem védett IP-címével.

A tiltókapcsoló azonban problémásnak bizonyulhat a bekapcsolás után, mivel megakadályozza, hogy újra csatlakozzon a VPN-hez, miután a Wi-Fi-t kikapcsolta.

5. A VPN-je le van tiltva

A VPN-felhasználók webhelyblokkolással találkozhatnak, amikor VPN-kiszolgálóhoz csatlakoznak. A webhelyek figyelik a csatlakoztatott IP-címeket, és megjelölik azokat, amelyek VPN-kiszolgálótól származnak. Ha a webhely nem fogad potenciálisan ismeretlen eredetű forgalmat, előfordulhat, hogy blokkolja az összes IP-címet az ismert VPN-szervercímekről.

A VPN-eket nyilvános Wi-Fi hálózatok is blokkolhatják, például azok, amelyekhez plázában, repülőtéren vagy szállodában csatlakozna.

VPN-kapcsolati problémák megoldása

Próbálja ki a következő javításokat, hogy a VPN-kapcsolattal kapcsolatos problémák a múlté váljanak.

1. Állítsa újra az internetkapcsolatot

Időnként az eszköz Wi-Fi kapcsolatának ki- és bekapcsolása gyorsan megoldhatja a VPN-kapcsolattal kapcsolatos problémákat, ezért próbálja meg ezt, mielőtt szolgáltatót vagy szerverhelyet váltana. Alternatív megoldásként kikapcsolhatja, majd újra bekapcsolhatja az útválasztót, bár ez egy kicsit tovább tart.

  Miért blokkolják egyes webhelyek a VPN-eket?

Ha Ethernet-kapcsolatot használ, próbálja meg kihúzni a kábelt a készülékből vagy az Ethernet-portból. Vagy ismét megpróbálhatja újraindítani az útválasztót.

Lefuttathat egy internetsebesség-tesztet, amikor nem csatlakozik a VPN-hez, hogy megnézze, a hálózat a probléma.

2. Frissítse vagy telepítse újra a VPN-alkalmazást

A VPN-kapcsolat problémájának gyors megoldása lehet a VPN-alkalmazás frissítése, törlése vagy újratelepítése.

Ha ellenőrizni szeretné, hogy VPN-alkalmazásának szüksége van-e frissítésre, nyissa meg a VPN beállításait, és keressen frissítést. Alternatív megoldásként lépjen be natív alkalmazásboltjába, és keresse meg a VPN alkalmazást.

Ha nincs esedékes frissítés, próbálja meg törölni és újratelepíteni a VPN-alkalmazást.

3. VPN-kiszolgálók váltása

Amint azt fentebb tárgyaltuk, a túlterhelt VPN-kiszolgáló lehetetlenné teheti a csatlakozást, vagy gyenge sebességet biztosíthat, ha sikeresen csatlakozik. Akárhogy is, ez nem nagyszerű. Ebben az esetben fontolja meg szolgáltatója másik VPN-kiszolgálójára való váltást.

Ha prémium VPN-szolgáltatást használ, akkor rengeteg szerverhely közül választhat.

Ha olyan ingyenes VPN-t használ, amely csak egy vagy két szerverhelyet kínál, előfordulhat, hogy nem tud sikeresen csatlakozni egyik elérhető szerverhez sem, ezért fontolja meg a szolgáltató prémium verziójára való frissítést, vagy váltson egy ingyenes VPN szolgáltatásra több szerverrel. választani.

  Így vásárolhatja meg a legjobb VPN-t online biztonsága érdekében

4. VPN-protokollok váltása

A legtöbb VPN-szolgáltatás különféle VPN-protokollokat kínál, mint például az OpenVPN, a WireGaurd és az IKEv2. A VPN-protokollok titkosítják az internetes forgalmat és az IP-címet, de kissé eltérnek a folyamataikban, sebességükben és így tovább.

Ha problémái vannak a szilárd VPN-kapcsolat létrehozásával, próbáljon meg protokollt váltani. Győződjön meg arról, hogy a választott protokoll megbízható, például a fent említettek.

Ha még soha nem hallott az elérhető VPN-protokollról, először végezzen egy kis kutatást, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megbízható. A jó hírű VPN-szolgáltatók nem kínálnak hiányos vagy nem biztonságos protokollokat, de ha ingyenes vagy kevésbé ismert VPN-t használ, mindig fennáll annak a lehetősége, hogy a kapcsolata nem biztonságos.

5. Kapcsolja ki a Kill Switchet

Ha nem bánja, ha néhány percet online tölt VPN-kapcsolat nélkül, fontolja meg a VPN kill switch funkció kikapcsolását. Ezt a VPN-alkalmazás beállításainál vagy preferenciáinál teheti meg.

Alternatív megoldásként válasszon olyan VPN-protokollt, amely nem támogatja a tiltó kapcsolókat, hogy elkerülje a funkció véletlen újraengedélyezését.

6. Váltson VPN-szolgáltatók között

A megoldáslista második pontjában enyhén érintettük a VPN-kiszolgálók közötti váltást, de itt nem a korlátozott VPN-kiszolgálók az egyetlen probléma. A lassú sebesség, az állandó kapcsolati problémák és a gyenge biztonsági funkciók mind hozzájárulhatnak egy silány VPN-hez.

A csatlakozási problémák kockázatának minimalizálása érdekében mindig a legjobb, ha egy jól bevált és alaposan áttekintett VPN-szolgáltatót használ. A legjobb VPN-szolgáltatások általában díjkötelesek, de ha nagyon aggódik az online adatvédelem miatt, ez a költség megéri.

Ha a váltáson gondolkodik, tekintse meg a legjobb VPN-szolgáltatások listáját.