A „Hibát találtunk” Oculus alkalmazás telepítési probléma megoldása a Windows 11/10 rendszerben

Az Oculus Windows alkalmazás elengedhetetlen szoftver a Rift-felhasználók számára, akiknek virtuális valóságos fejhallgatójukat PC-hez kell csatlakoztatniuk. Ez fontos azoknak a Quest 2 felhasználóknak is, akik a Rift kirakatában lévő alkalmazásokat és játékokat szeretnének használni VR-fejhallgatójukon belül.

Egyes felhasználók azonban nem tudják telepíteni az Oculus Windows alkalmazást a következő hibaüzenet miatt: „Elnézést, hibát észleltünk a telepítés során.” A felhasználók nem használhatják a Rift fejhallgatókat a szoftver telepítése nélkül. A Quest 2 felhasználói a probléma miatt nem játszhatnak Rift PC VR játékokat. Így javíthatja ki a „hibába ütköztünk” Oculus alkalmazás telepítési problémáját.

1. Az Oculus telepítése előtt válassza le a Quest 2/Rift headsetet a számítógépről

Egyes felhasználók azt mondták, hogy megoldották a „hibába ütköztünk” telepítési problémát úgy, hogy az Oculus telepítőjének futtatása előtt leválasztották a VR fejhallgatójukat. Tehát győződjön meg arról, hogy a Rift vagy Quest 2 fejhallgató nincs csatlakoztatva a számítógéphez. Ezután próbálja meg úgy telepíteni az Oculus szoftvert, hogy a VR headset nincs csatlakoztatva a számítógéphez.

  Helyi fiók létrehozása a Windows 10 beállítása közben

2. Futtassa az Oculus Installer fájlt rendszergazdai jogokkal

Egyes Windows-programok telepítéséhez rendszergazdai engedély szükséges. Tehát próbálja meg rendszergazdaként futtatni az Oculus telepítőfájlt, hogy teljes hozzáférést biztosítson a rendszerhez. Ezt úgy teheti meg, hogy jobb gombbal kattint az OculusSetup.exe fájlra, és kiválasztja a Futtatás rendszergazdaként lehetőséget.

3. Törölje a Proxykiszolgáló használata jelölőnégyzet bejelölését

A proxyszerverek letiltása egy másik javítás, amelyről néhány Oculus alkalmazás felhasználója megerősítette, hogy kijavíthatja a „hibába ütköztünk” telepítési problémát. Az Internet tulajdonságai párbeszédpanelen törölheti a jelölést a Proxykiszolgáló használata jelölőnégyzetből. A proxybeállítások Windows rendszerben történő letiltására vonatkozó útmutatónk lépésről lépésre tartalmazza a beállítás kijelölésének megszüntetését.

4. A Microsoft Defender (vagy a harmadik féltől származó víruskereső) ideiglenes letiltása

A valós idejű víruskereső a „hibába ütköztünk” probléma előfordulását okozhatja. Ha ideiglenesen letiltja a vírusvédelmet a számítógépén, akkor az nem tudja blokkolni az Oculus szoftver telepítését. Ez a Windows Defender kikapcsolásával kapcsolatos cikk utasításokat tartalmaz a Microsoft Defender víruskereső letiltására vonatkozóan.

  A Ransomware védelem engedélyezése a Windows 10 rendszerben

Ha harmadik féltől származó víruskereső szoftvert használ, kapcsolja ki az alkalmazás vírusvédelmi pajzsát. Kattintson a jobb gombbal a víruskereső szoftver tálcaikonjára, és válasszon egy lehetőséget, amely kikapcsolja a valós idejű vírusvédelmi pajzsot (lehetőleg legfeljebb 30-60 percre). Ezután próbálja meg az Oculus telepítését kikapcsolt vírusvédelem mellett.

5. Kapcsolja ki a Windows tűzfalat

A Windows tűzfal megszakíthatja a szoftvertelepítéshez szükséges Oculus szerver kapcsolatot. Ezért az Oculus alkalmazás telepítése előtt ideiglenesen tiltsa le a Microsoft Defender tűzfalat. Tekintse meg ezt a Microsoft Defender Firewall kikapcsolási útmutatóját, hogy megtudja, hogyan teheti meg. Ezután telepítse még egyszer az Oculus szoftvert a tűzfal letiltásával.

6. Telepítse a .NET Framework 4.6.1-et

Az Oculus-felhasználók azt is megerősítették, hogy a .NET-keretrendszer 4.6.1 telepítése javíthatja a „hibába ütköztünk” telepítési problémát. Így telepítheti a .NET Framework 4.6.1-et:

 • Nyissa meg ezt Microsoft .NET Framework 4.6.1 honlap.
 • Kattintson a Letöltés lehetőségre a .NET Framework 4.6.1-hez.
 • Hívja elő a letöltött .NET-keretrendszer telepítőfájlját tartalmazó könyvtárat.
 • Kattintson duplán az NDP461-KB3102438-Web.exe fájlra a telepítőablak megjelenítéséhez.
 • Válassza a .NET Framework 4.6.1 telepítését, ha szükséges.
 •   Fájl letöltése PowerShell paranccsal Windows 10 rendszerben

  A telepítővarázsló megmondja, hogy a .NET-keretrendszer 4.6.1 vagy újabb verziója telepítve van-e a számítógépen. Ha nem kell telepítenie ezt a keretrendszert, próbálja meg az alábbi vagy más itt megadott felbontást alkalmazni.

  7. Távolítsa el a maradékot egy korábbi Oculus alkalmazástelepítésből

  Ha megpróbálja újratelepíteni az Oculus alkalmazást az eltávolítás után, akkor az előző telepítésből megmaradt törmelék eltávolítása megoldhatja a problémát. Ez azt jelenti, hogy manuálisan töröljük az előző telepítésből hátramaradt Oculus mappákat. A megmaradt Oculus mappákat az alábbiak szerint törölheti:

 • Nyomja meg egyszerre a Windows logó + X billentyűket, és válassza a Futtatás megnyitásához a Power User menüből.
 • Írja be a %appdata% részt a Futtatásba, majd kattintson az OK gombra.
 • Kattintson a jobb gombbal bármelyik Oculus almappára a Roaming könyvtárban, és válassza a Törlés lehetőséget.
 • Ismételje meg az előző lépést az alábbi helyeken maradt Oculus-almappák törléséhez:
 • C:\Users\<User Folder>\AppData\LocalLow
  C:\Users\<User Folder>\AppData\Local
  C:\Users\<User Folder>\AppData

  Harmadik féltől származó eltávolító segédprogramot, például az IObitUninstallert is használhatja a megmaradt Oculus mappák és rendszerleíró kulcsok eltávolítására. Ha törölte az összes megmaradt Oculus almappát, nyissa meg ezt Meta letöltési oldal. Ezután kattintson a Szoftver letöltése lehetőségre, hogy megszerezze a legújabb Windows Oculus alkalmazást VR fejhallgatójához, és próbálja meg telepíteni.

  Telepítse az Oculus Windows szoftvert

  Sok felhasználó megoldotta a „hibába ütköztünk” Oculus alkalmazás telepítési problémáját a lehetséges megoldások alkalmazásával. Tehát jó eséllyel megjavítják az Oculus alkalmazást, amely nem települ a Windows PC-re. Ezután újra játszhat kedvenc Rift PC VR-játékaival.