A Bejelentkezés funkció használata barátokkal és családtagokkal iPhone-ján

A bejelentkezés az Apple által az iOS 17 mellett bevezetett funkció, amely lehetővé teszi, hogy automatikusan értesítse barátait és családtagjait, amikor megérkezik úticéljához. Rendkívül hasznos, ha nem szeretné állandóan megosztani tartózkodási helyét vagy minden lépését, de mégis szeretne valakit tájékoztatni a biztonságáról utazás közben.

Még azokban az egyszerű időkben is, amelyeket mindannyian ismerünk, például amikor elfelejtünk értesíteni valakit, amikor hazaértünk, a Bejelentkezés funkció jól jön.

A bejelentkezés beállítása iPhone-on

A bejelentkezés egyike az iOS 17 számos rejtett Messages funkciójának. Ne feledje, hogy a funkció csak az iMessage-en keresztül működik, és ha mindkét felhasználónak iOS 17 vagy újabb rendszert futtató eszköze van. Egyszerre csak egy személlyel működik. Értesíti őket, amikor először kezdeményezi, majd ismét, amikor befejezi a bejelentkezést, vagy ha probléma merül fel.

  A szürkén megjelenő „Nem megbízható parancsikonok engedélyezése” javítása iPhone vagy iPad készüléken

Kezdje azzal, hogy megnyit egy beszélgetést valakivel, akivel bejelentkezni szeretne. Ezután érintse meg az üzenetmező melletti Plusz ikont, koppintson a Továbbiak elemre, és keresse meg a Bejelentkezés lehetőséget a többi iMessage-alkalmazás mellett. Az Apple végigvezeti a funkción, ha először indítja el.

Bejelentkezés adatmegosztás: korlátozott vagy teljes adat

Ön teljes mértékben szabályozhatja, hogy az Apple mennyi adatot oszt meg a Check In címzettjével, ha valami baj van. Az Apple két csoportba sorolja az adatvédelmi beállításokat: korlátozott és teljes. Ez a beállítás univerzálisan működik a névjegyeinél, de bármikor módosíthatja a Beállítások > Üzenetek > Adatok bejelentkezése menüpontban. Az iOS 17 számos adatvédelmi beállításának egyikeként kínálja.

A korlátozott adatmegosztással kapcsolattartója csak a legutóbbi tartózkodási helyét, az akkumulátor töltöttségi szintjét és a jelerősséget kapja meg. Ha Apple Watch-ot használ, az is elküldi ezeket az adatokat. A teljes adatmegosztással azonban a kapcsolattartó mindent megkap, amit már említettek, valamint a teljes útvonalat, amelyet megtett a térképen, és azt az időpontot, amikor utoljára feloldotta iPhone készülékét vagy eltávolította az Apple Watchot.

  Javítsa ki a hiányzó HID-kompatibilis érintőképernyőt

Függetlenül attól, hogy a Korlátozott vagy a Teljes lehetőséget választja, a Bejelentkezés kapcsolattartója csak akkor kapja meg ezeket az információkat, ha nem válaszol a hollétéről szóló értesítésre.

Az első bejelentkezési időzítő létrehozása

Miután megkezdte a bejelentkezést, kiválaszthatja az Amikor megérkezem vagy az Időzítő után lehetőséget az értesítéshez. Helyalapú bejelentkezés esetén válassza ki a helyét a térképen való kereséssel.

Amikor kiválaszt egy helyet, iPhone-ja megjeleníti az ETA-t (becsült érkezési időt) a vezetés, a tömegközlekedés és a gyaloglás esetén. Válassza ki a használni kívánt szállítási módot, és opcionálisan adjon hozzá extra időt az ETA-hoz az Idő hozzáadása elemre koppintva – akár egy további órával.

Az időalapú bejelentkezés esetén az időzítőt 5 perctől egészen 23 óra 55 percig állíthatja be.

A bejelentkezés befejezése

Ha a beállítás befejeződött, érintse meg a Kész gombot. Ezután küldje el a bejelentkezést az iMessage-en keresztül a címzettnek.

  Ismerősök blokkolása vagy törlése a WeChat szolgáltatásban

Ha helyalapú bejelentkezést használ, a címzett automatikusan értesítést kap, amikor megérkezik. Időalapú bejelentkezés esetén 15 perce van válaszolni a bejelentkezésre, miután az időzítő lejárt.

Ha nem válaszol időben, vagy túl sokáig letér a pályáról, amikor a kiválasztott helyen várható, a személy figyelmeztetést kap. Mielőtt ez megtörténne, egy értesítésen keresztül lehetősége lesz némi időt megnövelni a Bejelentkezéshez, ha késést tapasztal.

A bejelentkezés a személyes adatok veszélyeztetése nélkül értesíti szeretteit

Az Apple Check In funkciója lenyűgöző, mert kihozza a legjobbat az iPhone birtoklásából. Lehetővé teszi, hogy kapcsolatban maradjon az Önt érdeklő emberekkel, és tájékoztassa őket az Önnel kapcsolatos hasznos információkról, amikor szükségük van rá, anélkül, hogy feláldozná a magánéletét, amikor erre nincs szükség.

A Check In beállítási lehetőségei kezdetben elsöprőnek tűnhetnek, de idővel másodlagossá kell válniuk. És ne felejtse el, hogy bármikor módosíthatja az adatvédelmi beállításait.