A ChatGPT legújabb frissítése lehetővé teszi, hogy teljesen egyéni GPT-modelleket hozzon létre

Kulcs elvitelek

  • A GPT-4 Turbo megjelenése jelentős fejlesztéseket vezet be a ChatGPT-ben, beleértve a nagyobb kontextus ablakot, a naprakész tudásbázist és a továbbfejlesztett oktatáskövetési képességeket. A kereskedelmi forgalomban kapható AI chatbotok közül a legnagyobb kontextusablakot kínálja.
  • Az egyéni GPT-k létrehozásának lehetősége lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a ChatGPT-t meghatározott célokra szabják. A felhasználók elkészíthetik a ChatGPT mini-verzióit, amelyek előre feltöltve vannak releváns adatokkal, így egyszerűbbé és hatékonyabbá tehetik az olyan feladatokat, mint az okostelefonok azonosítása vagy a filmajánlások beszerzése.
  • A felhasználók az előre beépített GPT-k széles skálájából választhatnak, amelyek bizonyos funkciókhoz vannak optimalizálva, hogy fokozzák a felszólítás élményét. Ezek a speciális GPT-k különböző területeket fednek le, mint például a kreatív írás, a matematikai magyarázatok, az utazástervezés, a foltok eltávolítása és a játékszabályok, így kiváló teljesítményt nyújtanak a szűkebb felhasználási területeken.

A ChatGPT, az OpenAI zászlóshajója, a mesterséges intelligencia terméke játékot megváltoztató frissítést kapott egy csomó új funkcióval. A számos kulcsfontosságú frissítés egyidejű megjelenésével az OpenAI valóban elkényezteti a ChatGPT felhasználókat, különösen a ChatGPT Plus előfizetőket.

Sok mindenen kell keresztülmenni, és nem akarjuk, hogy lemaradjon – ezért megvizsgáltuk a legújabb ChatGPT-frissítést, hogy megnézzük, milyen hatással lesz az AI chatbottal kapcsolatos élményére.

1. A GPT-4 Turbo érkezése

Kétségtelenül a ChatGPT legjelentősebb kiegészítője a GPT-4 Turbo modell. Bár a GPT-4 Turbo nem egy teljesen új mesterséges intelligencia-modell, számos játékot megváltoztató fejlesztést tartalmaz, beleértve a nagyobb kontextus ablakot, a frissebb záródátumot, a továbbfejlesztett utasításkövetési képességeket és a továbbfejlesztett multimodális képességeket. Milyen hatással lesz ez a ChatGPT-élményére?

  A 7 legjobb PDF-szerkesztő Mac rendszeren a termelékenység fokozása érdekében

Az OpenAI szerint a GPT-4 Turbo lényegesen nagyobb, 128 000-es token környezeti ablakkal érkezik. Ez azt jelenti, hogy a ChatGPT-felhasználók lényegesen hosszabb és részletesebb utasításokat használhatnak az AI chatbottal való foglalkozás során. A perspektívát tekintve technikailag képes lesz akár 300 oldalas szöveges promptokat adni. Ez a kereskedelmi forgalomban kapható mesterséges intelligencia chatbotok közül a legnagyobb kontextusablak, amely felülmúlja az Anthropic Claude 2-jét, a korábbi címtulajdonost, amely 100 000 token kontextusablakkal rendelkezik.

A GPT-4 Turbo naprakész tudásbázissal is rendelkezik, amely 2023 áprilisáig terjed, így az egyik legfrissebb AI-modell az AI chatbot terén. A modell működésének műszaki fejlesztései azt is megkönnyítik, hogy eltévedés nélkül kövesse az utasítások apró részleteit.

Érdemes megjegyezni, hogy az adatlezárás a GPT-4 Turbo általános ismereteire vonatkozik. Ha konkrét kérdést tesz fel, a GPT-Turbo most az integrált böngészési módba kapcsol, hogy megválaszolja a kérdéseket, így Ön technikailag korlátlan a lekérdezések köre. Például az alábbi képen a ChatGPT megerősíti az új adatok határértékét, majd helyesen megválaszolja, hogy ki nyerte meg a 2023-as F1-es pilóta-világbajnokságot.

A ChatGPT Plus felhasználói is örülhetnek – a modellek közötti váltáshoz szükséges nehézkes legördülő menü hamarosan megszűnik. A ChatGPT továbbfejlesztett multimodális képességei a GPT-4 Turbo frissítéseinek köszönhetően lehetővé teszik, hogy automatikusan kiválaszthassa az adott feladathoz az optimális modellt, búcsút a kézi váltásnak. Ez a javulás csekélynek tűnhet, de a tapasztalt felhasználók értékelni fogják, hogy nem kell állandóan modellt váltaniuk beszélgetés közben.

2. Egyéni GPT-k létrehozásának képessége

A GPT-4 Turbo érkezése nagy hír, de amit talán még izgalmasabbnak talál, az a GPT-k képessége. A legegyszerűbb formában az egyéni GPT-k lehetővé teszik a ChatGPT mini verzióinak létrehozását, amelyeket meghatározott célokra szabnak. Másodpercek alatt elővettem egy példát egy rendkívül egyszerű egyedi GPT-re, és megkértem a modellt, hogy segítsen nekem a Football Manager 2024-ben.

  Merítsen ihletet a nehezen írható e-mailekhez automatikusan generált sablonok használatával

Tegyük fel például, hogy okostelefonokat szeretne azonosítani és megcímkézni a képekről a ChatGPT Vision segítségével. A ChatGPT nem ismeri az összes legújabb telefont, ezért minden alkalommal meg kell tanítania. Ez bosszantóan ismétlődő lehet. Egyéni GPT-vel létrehozhat egy mini GPT-t, amely előre feltöltött okostelefon-adatokkal, így bármikor azonnal ráugorhat az új eszközök azonosítására való felszólításra.

Készíthet más egyedi GPT-ket is, például egy filmajánlót, amely filmek adatbázisával van feltöltve. Ezután bármikor kérheti egyéni filmrobotját, ha ajánlást szeretne. A legjobb az egészben az, hogy végül nyilvánosan megoszthatja ezeket a speciális GPT-ket, és potenciálisan profitálhat, ha mások hasznosnak találják őket. Az egyéni GPT-k segítségével egyszerűen testreszabhatja a ChatGPT-t speciális célokra az általános ismeretein túlmenően, anélkül, hogy kódot kellene írnia.

3. Használjon előre listázott GPT-ket

Létrehozhat egyéni GPT-t, vagy választhat a több száz előre elkészített opció hosszú listája közül, hogy fokozza a felszólítás élményét. Mivel bizonyos funkciókhoz vannak optimalizálva, még jobb válaszokat kaphat, mint a hagyományos ChatGPT résfelhasználásra. Az előre elkészített GPT-k speciális tudással lettek felkészítve, hogy a teljesítményt a célzott felszólítás érdekében növeljék.

A sok közül választhat, így szinte bármilyen célra találhat személyre szabott GPT-t. A lehetőségek között szerepel egy kreatív írási edző, aki visszajelzést ad a munkájáról, egy matematikai mentor, aki elmagyarázza az összetett fogalmakat, és egy utazástervező a tökéletes nyaraláshoz. Még egy Laundry Buddy-t is beszerezhet foltjavításért, vagy egy Game Time asszisztenst, aki elmagyarázza a családi játékest szabályait. Mindegyik előre beépített opció rendelkezik szakértelemmel, hogy kiváló teljesítményt nyújtson a fókuszterületéhez kapcsolódó promptoknál. A GPT-k e kiterjedt választékával könnyedén találhat egy személyre szabott mesterséges intelligenciát, amely ideális készségekkel és tudással rendelkezik ahhoz, hogy az Ön egyedi érdeklődési területén felülmúlja a kéréseket. A GPT-k lehetővé teszik, hogy kiaknázhassa a testreszabott mesterséges intelligencia erejét anélkül, hogy sajátot kellene létrehoznia.

  A 10 legfontosabb ok, amiért érdemes Cloud PC-t vásárolni távoli alkalmazottai számára

A ChatGPT evolúciója folytatódik

A ChatGPT meteorikus emelkedése nem mutatja a lassulás jeleit. Valahányszor úgy tűnik, hogy a ChatGPT veszít, az OpenAI kulcsfontosságú frissítéseket vezet be, amelyek jelentősen javítják a chatbot képességeit. A mesterséges intelligencia chatbot meredek növekedési pályán halad, amit a játékot megváltoztató kiegészítések, például a nagy teljesítményű GPT-4 Turbo modell és a speciális GPT-k építésének képessége is bizonyít.

A jövőre nézve még több fejlesztésre számíthatunk, ahogy az OpenAI tovább finomítja és bővíti a ChatGPT készségeit. Hamarosan a ChatGPT sokak számára nélkülözhetetlen napi segédeszközzé válhat, amely hasznos információkat és igény szerint személyre szabott segítséget nyújt. Rendszeres fejlesztései olyan jövőt vetítenek előre, ahol a funkciókban gazdag mesterséges intelligencia általánossá válik. Egyelőre azt javasoljuk, hogy szerezzen ChatGPT Plus fiókot, dőljön hátra, és élvezze az első sor üléseit, mivel a ChatGPT gyorsan fejlődik a szemünk előtt.