A ChatGPT-előfizetések bezártak, de miért és mikor nyitnak újra?

Kulcs elvitelek

  • A ChatGPT regisztráció jelenleg le van zárva, mert az OpenAI legutóbbi Dev Day eseménye után megnövekedett a használat, ami megterheli a szervereiket.
  • Nincs konkrét időkeret arra vonatkozóan, hogy mikor nyílnak meg újra a regisztrációk, így a potenciális új felhasználók bizonytalanok, mennyi ideig kell várniuk.
  • Az OpenAI aktívan dolgozik a probléma megoldásán és a kiváló felhasználói élmény biztosítása érdekében, de az előfizetések bezárása elégedetlenséget okoz a meglévő előfizetők körében.

Szeretne regisztrálni a ChatGPT-re? Nos, elkéstél.

Az OpenAI vezérigazgatója, Sam Altman hivatalosan is felfedte, hogy a vezető generatív AI-eszközre való regisztráció leállt – legalábbis egyelőre. Mivel azonban nincs meghatározott időkeret arra vonatkozóan, hogy a ChatGPT-regisztráció mikor folytatódik, bárki találgathatja, mennyi ideig kell várnia a potenciális új felhasználóknak.

  A Babbel vagy a Duolingo jobb nyelvtanuláshoz?

Miért zárják le a ChatGPT regisztrációkat?

A ChatGPT használata hatalmas növekedést tapasztalt az OpenAI ChatGPT fejlesztői napja óta, 2023. november 6-án.

Az OpenAI a Dev Day alkalmával bemutatta a ChatGPT legújabb frissítéseit, beleértve a GPT-4 Turbót, a továbbfejlesztett LLM-et és az új egyedi GPT-opciót. Mindkettő azonnali sikernek bizonyult a meglévő felhasználók körében, és az izgalmas ChatGPT-tartalommal teli közösségimédia-hírcsatornákkal minden eddiginél többen szeretnének egy darabot az AI tortából.

Az új eszközöket felfedező felhasználók és a ChatGPT használatára ugráló felhasználók hirtelen felfutása jelentős megterhelést rótt az OpenAI szervereire, ami arra késztette a vállalatot, hogy bezárja előfizetéseit, amíg a helyzetet nem sikerül ellenőrizni.

Mikor nyílnak meg újra a ChatGPT-előfizetések?

Jelenleg nincs hivatalos információ a ChatGPT regisztráció újranyitásáról. Az OpenAI hardvere dübörög, és több mint néhány meglévő előfizető fejezi ki elégedetlenségét a csökkenő szolgáltatás miatt.

  Hogyan lehet nyomon követni a hálózathasználatot a Mac dokkolóján

A lassabb feldolgozási idők, az időszakos leállások, az áramkimaradások és egyebek jelentős növekedést mutattak a november 6-i esemény óta. Azok számára, akik gyorsan integrálták a ChatGPT-t és a generatív mesterséges intelligenciát a munkafolyamatokba és máshol, minden leállás nagyon érezhető.

A ChatGPT-előfizetések bezárása ellenére azonban nem tart sokáig az újranyitásuk. Minden nap, amikor a ChatGPT ajtói zárva maradnak az új felhasználók előtt, bevételkiesést jelent az OpenAI számára, és ez egy olyan helyzet, amelybe egyetlen vállalkozás sem szeretne kerülni – még akkor is, ha a problémát a hatalmas siker okozza.

Ha szeretne első lenni a sorban, amikor a ChatGPT-előfizetések újraindulnak, menjen a ChatGPT regisztrációs oldaladja meg adatait, és várjon egy e-mailt.

  Hogyan lehet bash szkripteket futtatni Python használatával?

A ChatGPT saját sikerének áldozata

Mint fentebb említettük, ez egy olyan probléma, amelyet minden induló vállalkozás alapítója szeretne. De amikor olyan sokan integrálták a szolgáltatást, vagy támaszkodnak rá, a ChatGPT stabilitásának és teljesítményének biztosítása a meglévő felhasználók számára ugyanolyan fontos, mint több előfizető felvétele.

Ennek ellenére biztosan nem tart sokáig, amíg megváltozik.