Zenék, filmek és egyebek ajándékozása az iTunes Store-ból

Kétségtelenül vásárolt már zenéket, filmeket, TV-műsorokat és hangoskönyveket az iTunes-on keresztül, de valószínűleg magának is tette. Ha vásárolni szeretne valamit az iTunes Store áruházból, és elajándékozza valaki másnak, a következőképpen teheti meg.

A digitális tartalom ajándékozásának folyamata az iTunesban meglepően bonyolult, főleg azért, mert nem intuitív módon juthatunk el oda.

Az első dolog, amit meg kell tennie, az az iTunes Store alkalmazás megnyitása.

Innen vagy böngésszen, és keresse meg a keresett digitális tartalmat, vagy kattintson a képernyő alján található „Keresés” fülre.

A képernyő tetején írja be a keresett film, dal, album vagy bármi más címét. Az én esetemben egy konkrét hangoskönyvet keresek Dale Earnhardt Jr.-tól, amit anyámnak adhatnék.

  A legjobb virtuális gép-megfigyelő eszközök a virtuális gépek éber szemmel tartásához

A digitális tartalom kiválasztása után koppintson a „Megosztás” gombra a képernyő jobb felső sarkában.

Érintse meg az „Ajándék” elemet a Megosztás lapon.

Ezután írja be a címzett e-mail címét a „Címzett” mezőbe. Ha már szerepelnek a névjegyei között, akkor ezen a módon is kiválaszthatja őket. A „Feladó” mezőbe írja be a nevét. Ez alatt írhat be üzenetet, ha akarja.

Görgessen le, és az „Ajándék küldése” beállítás alatt kiválaszthatja, hogy mikor szeretné elküldeni az ajándékot a címzettnek – nagyszerű, ha azt szeretné, hogy karácsony reggelén, születésnapján vagy bármi máskor megkapja. Ha végzett, kattintson a jobb felső sarokban található „Next” gombra.

A következő képernyőn válasszon ki egy témát, és nyomja meg a „Tovább” gombot a folytatáshoz.

  Google Meet videokonferencia indítása

Győződjön meg arról, hogy az összes információ helyes, majd érintse meg a „Vásárlás” gombot.

Erősítse meg újra, majd érintse meg a „Vásárlás most” lehetőséget. Előfordulhat, hogy igazolnia kell Apple ID-jét a vásárlás befejezéséhez.

A vásárlás befejezése után a megerősítő képernyőre lép. A befejezéshez nyomja meg a „Kész” gombot a jobb felső sarokban. A címzett e-mailt fog kapni, amelyben tájékoztatják, hogy ajándékba adott neki valamit az iTunes szolgáltatásból, és útmutatást ad a beváltásához.