Xiaomi, Redmi és POCO telefonok

Az Android OEM-ek arról híresek, hogy a háttérben megölték az alkalmazásokat. A MIUI a múltban különösen agresszív optimalizálási megközelítést alkalmazott az akkumulátor-optimalizálás terén. Előnyben részesíti az akkumulátor egy kis élettartamának megőrzését az alkalmazások normál működésével szemben. Ennek a megközelítésnek köszönhetően azonban az értesítések késnek, és néha csak akkor kap értesítést, ha megnyitja az alkalmazást. Ezért a MIUI 13, 12.5 és 12 leküldéses értesítési problémáinak kijavításához elkészítettük ezt az oktatóanyagot. Segítünk megoldani a késleltetett push értesítési problémát, és kijavítjuk a tartós értesítési hibát a MIUI-alapú telefonokon is. Ezzel kapcsolatban nézzük meg, hogyan háríthatjuk el az értesítési problémákat Xiaomi, Redmi és POCO telefonokon.

Push értesítési problémák megoldása a MIUI-n (2023)

Ebben az útmutatóban öt különböző módszert említettünk a push értesítési problémák megoldására a MIUI telefonokon. Legyen szó késleltetett push értesítésről vagy állandó értesítésről, mindkét probléma megoldására utasításokat adtunk.

A legjobb tippek az értesítési késleltetési probléma megoldására a MIUI-n

A késleltetett leküldéses értesítések MIUI-n történő kijavításához módosítania kell minden olyan alkalmazás beállításait, ahol ezzel a problémával szembesül. Itt például bemutatom a WhatsApp utasításait, de a lépések hasonlóak az összes többi alkalmazáshoz. Íme, hogyan kell eljárni.

  Hogyan ellenőrizhető, hogy az Xbox Live nem működik-e

Állítsa be az alkalmazások automatikus indítási engedélyét

Azok számára, akik nem ismerik, ha engedélyezi az automatikus indítást egy alkalmazáshoz a MIUI-n, az alkalmazás automatikusan elindul, amikor újraindítja Xiaomi-, Redmi- vagy POCO-telefonját. Így működik:

1. Nyissa meg a Beállítások alkalmazást, és lépjen az „Alkalmazások” részhez. Ezután lépjen az „Engedélyek” beállításokhoz.

2. Az „Engedélyek” beállítások alatt lépjen az „Automatikus indítás” szakaszra, és engedélyezze az újraindításkor aktiválni kívánt alkalmazások kapcsolóját.

3. Alternatív megoldásként ugyanezt az egyes alkalmazásoknál is megteheti ezzel a módszerrel. Nyomja meg és tartsa lenyomva az alkalmazás ikonját (ebben az esetben a WhatsApp), és válassza ki az „Alkalmazásinformáció” lehetőséget a felugró menüből. Ezután érintse meg az „Autostart” kapcsolót, és engedélyezze. Ez lehetővé teszi a WhatsApp automatikus futtatását az újraindítás után.

Nincs korlátozás az akkumulátor használatára

Ezután görgessen le, és nyissa meg az „Akkumulátorkímélő” lehetőséget. Itt válassza a „Nincs korlátozás” lehetőséget. A MIUI szigorú akkumulátor-optimalizálása le lesz tiltva az adott alkalmazásban. Ismételje meg ezt a lépést más alkalmazásoknál, amelyek késleltetett értesítéseket kapnak. Mostantól azonnal megkapja a push értesítéseket.

Alkalmazások zárolása a Xiaomi telefonon

Ha továbbra is valamilyen értesítési problémával szembesül MIUI-eszközén, kövesse az alábbi lépéseket a probléma megoldásához. Ezzel a módszerrel zárolhatja az alkalmazásokat, és a MIUI nem fogja megölni őket. Így működik:

1. Nyissa meg a Biztonság alkalmazást az Alkalmazásfiókból, és lépjen a „Beállítások” elemre a jobb felső sarokban. Ezt követően érintse meg a „Sebesség növelése” lehetőséget.

2. Ezután érintse meg az „Alkalmazások zárolása” elemet, és engedélyezze a kapcsolót azoknál az alkalmazásoknál, amelyeket nem szeretne bezárni a RAM törlése közben. Ez megakadályozza, hogy a MIUI leállítsa az alkalmazás folyamatát, és Ön mindig azonnal megkapja az értesítéseket.

  Konvertálja az időzónákat akár öt helyszínre, bárhonnan iPhone-ján

Kapcsolja ki a MIUI optimalizálást

Ha MIUI 12-t használ, a MIUI optimalizálásait is letilthatja. Ehhez nyissa meg a „Beállítások” elemet, és lépjen a felül található „A telefonról” elemre. Itt ismételten érintse meg a „MIUI verzió” elemet 10-szer. Ez engedélyezi a Fejlesztői beállításokat.

4. Ezután keresse meg a „fejlesztő” kifejezést a Beállításokban, és nyissa meg a „Fejlesztői beállítások” lehetőséget. Most görgessen le az aljára, és tiltsa le a „MIUI optimalizálás bekapcsolása” lehetőséget. Ez az.

Ellenőrizze, hogy az alkalmazásértesítések engedélyezve vannak-e

Végül, ha Ön nem kap értesítést egy bizonyos alkalmazásról, javasoljuk, hogy ellenőrizze még egyszer az értesítési beállításokat MIUI-alapú telefonján. Ezt a következőképpen teheti meg:

1. Nyissa meg a Beállítások alkalmazást, és lépjen az „Értesítések és vezérlőközpont” részre. Ezután lépjen az „Alkalmazásértesítések” részhez itt.

2. A következő oldalon megjelenik az alkalmazások teljes listája. Engedélyezheti azon alkalmazások kapcsolóját, amelyekről értesítést szeretne kapni. Ezenkívül görgessen le az alkalmazás oldalán, és ellenőrizze az egyes értesítési csatornák beállításait.

Az állandó értesítési probléma megoldása a MIUI-n

A MIUI-n különösen a MIUI 12.5-öt futtató eszközökön van ez a bosszantó, állandó értesítési hiba, amely az alkalmazás bezárása és az áttekintő képernyőről való törlése után is megjeleníti a médiaértesítést. A probléma megoldásához be kell állítanunk az ADB-t, és le kell futtatnunk egy parancsot az állandó értesítés letiltásához. Itt vannak a követendő lépések.

1. Először is állítsa be az ADB-t a számítógépén, és USB-kábellel csatlakoztassa a Xiaomi eszközt a számítógéphez.

  A Google Zene megtisztítása eltávolítja az összes javaslatkártyát a Google Zenékből [Firefox]

2. Ezután futtassa az alábbi parancsot a kapcsolat ellenőrzéséhez. Ha sorozatszámot ad vissza, akkor kész. Ha a „Nem engedélyezett” felirat jelenik meg, vagy üres kimenetet ad vissza, kövesse a fent hivatkozott útmutatót, és állítsa be megfelelően az ADB-t.

adb devices

3. Ezután futtassa az alábbi parancsot az állandó értesítés letiltásához a MIUI-n. Végül indítsa újra az okostelefont, és az értesítési problémát meg kell oldani.

adb shell settings put secure qs_media_resumption 0

Azonnal oldja meg a push értesítésekkel kapcsolatos problémákat a MIUI-n

Tehát ezeket a lépéseket kell követnie a push értesítésekkel kapcsolatos problémák megoldásához a MIUI-ban a Xiaomi telefonon. A MIUI 14-ben az értesítési probléma nagyrészt megoldódott, de ha hasonló problémákkal szembesül, ezt az oktatóanyagot használhatja a módosításokhoz. Mindegy, ez mind tőlünk származik. Ha fel szeretné oldani a MIUI-t, és eltávolítani szeretné az erőforrásokat felhalmozó alkalmazásokat és szolgáltatásokat, tekintse meg a hivatkozott útmutatónkat. Továbbá az „Egyéb” fájlok Xiaomi eszközökön való törléséhez kövesse oktatóanyagunkat, és szabadítson fel fontos tárhelyet. Végül, ha bármilyen kérdése van, tudassa velünk az alábbi megjegyzés részben.