Windows alkalmazások futtatása Mac OS X rendszeren Wine segítségével [Guide]

Az élethosszig tartó rajongók/rajongók egyetértenek abban, hogy a Mac OS X működőképes, rugalmas felhasználói felülettel, bővülő alkalmazáskönyvtárral rendelkezik, és egyszerűen gyönyörű. Az Apple OS X rendszerint egyablakos megoldás a szakemberek, például fejlesztők, grafikusok, hang- és videószerkesztők és hasonlók számára. Azonban van néhány olyan forgatókönyv, amikor a Windows-alkalmazások felülmúlják az OS X-en elérhető dolgokat, és talán a játék a legjobb példa. Szerencsére több platformon is futtathat Windows-alkalmazásokat, például Linux-alapú operációs rendszeren és OS X-en, a Windows Wine emulációjának köszönhetően. A következőkben végigvezetjük Önt a csavarokon és csavarokon, hogyan használhatja a Wine-t Windows alkalmazások futtatásához OS X rendszeren.

Bor egy ingyenes szoftver, amely lehetővé teszi Windows alkalmazások futtatását Linuxon és Mac OS X rendszeren, és a Windows 3.x napjai óta létezik. A játékosok által a tömegek körében népszerűvé vált, mivel képes különféle Windows-játékokat futtatni Linuxon és Mac-en, és a Wine számos más típusú Windows-alkalmazást is hibátlanul képes futtatni ezeken a platformokon.

A Wine általunk használt verzió a Wineskin Pincészet, amely a dobozból kiindulva, kevés vagy komplikáció nélkül működik. A Wineskin a futtatni kívánt Windows alkalmazást egy olyan csomagba csomagolja, amely Mac-alkalmazásként is működhet. Tehát a Wineskin létrehoz egy borítót a Windows-alkalmazásokhoz, amelyek futhatnak OS X rendszerben.

Kísérletezni fogunk a Scribblenauts Unmasked: A DC Comics Adventure nevű játék telepítésével – az eljárás ugyanaz minden játéknál vagy alkalmazásnál. Ha a folyamat során bármikor Finder-hibába ütközik , indítsa újra a Mac-et, és folytassa ott, ahol abbahagyta.

A kezdéshez töltse le a Wineskin Winery-t a bejegyzés végén található hivatkozásról, húzza a letöltött fájlt az Alkalmazások mappájába (bárhol működik, de jobb, ha az Alkalmazások közé helyezi), és nyissa meg. Nyomja meg a Frissítés gombot, és töltse le az elérhető frissítéseket, mivel a fejlesztők nagyon gyakran jelentkeznek hibajavításokkal. Ha a legújabb verziót használja, a frissítési mező szürkén jelenik meg.

A legelső lépés egy motor letöltése. Ehhez kattintson a + jelre a motorok panel alatt az „Új motor(ok) elérhető” mellett, és megjelenik egy „Motor hozzáadása” ablak. Válassza ki a legfrissebb listában szereplő motort, kattintson a „Letöltés és telepítés” gombra, és hagyja, hogy az eljárás befejeződjön.

Ezután látnia kell a telepített motort a fő ablakban.

Ezután kattintson az „Új üres burkoló létrehozása” lehetőségre, válasszon nevet az alkalmazásnak, és nyomja meg az OK gombot. Néhány percet vesz igénybe a konfigurálás, és a .NET alkalmazások futtatásához szükséges Wine Mono csomag telepítése, majd a HTML-alapú alkalmazásokhoz a Gecko csomag telepítése. Ha ezek valamelyikét tervezi használni, feltétlenül telepítse a megfelelő csomagokat; ellenkező esetben mindkettőn megnyomhatja a Mégse gombot.

A feldolgozás befejezése után kattintson a „Wrapper megtekintése a Finderben” lehetőségre, és a létrehozott alkalmazáshoz jut.

Ha akarja, húzhatja az alkalmazást az Alkalmazások közé, vagy egyszerűen emlékezhet arra, hogy hol található; alapértelmezett hely ../Felhasználók/[username]/alkalmazások/borbőr . Észre fogja venni, hogy ez a fájl meglehetősen nagy, bár nincs benne semmi, ami normális.

Most kattintson a jobb gombbal az újonnan létrehozott üres burkolólapra, és kattintson a helyi menü „Csomag tartalmának megjelenítése” elemére. A csomag tartalmában lépjen a ‘drive_c’ mappába, és másolja oda a Windows alkalmazást tartalmazó mappát.

Ezután lépjen egy lépést hátra, és nyissa meg a „Wineskin” alkalmazást.

Kattintson a „Speciális”, majd a „Tallózás” gombra a megjelenő Speciális képernyőn, keresse meg a másolt könyvtárat, és válassza ki az alkalmazás vagy játék fő futtatható fájlját. Most már mindent bezárhat, és elindíthatja a csomagolóanyagot; minden rendben lesz vele. A hitelesség kedvéért itt böngészhetsz egy ikon (.icns) fájlt is, és az alkalmazás vagy a játék futtatásakor nem is lesz olyan érzésed, mintha egy wrappert használnál.

Ezenkívül a DotNet keretrendszert és a DirectX-et igénylő alkalmazásokat külön-külön kell telepíteni a fent leírt módszerrel, ugyanabból a burkolóból. Ez megteszi.

Íme a végeredmény – Scribblenauts Unmasked: A DC Comics Adventure a Macbook Pro gépemen.

Ritka esetekben, ha a kiválasztott szoftver nem működik az elvárásoknak megfelelően, érdemes lehet más motor letöltését is megvizsgálni. Ezenkívül előfordulhat, hogy bizonyos alkalmazások időnként nem futnak tökéletesen, ebben az esetben Önnek kell konfigurálnia a Wineskin borítót. Ehhez egyszerűen lépjen a „Speciális” részre a burkolóindítóból, és testreszabhatja és finomíthatja az élményt. Nem minden forgatókönyvre létezik egyhangú megoldás, ezért ki kell kísérleteznie, mi működik az Ön számára. Bár ennek nagyon ritkanak kell lennie.

Töltse le a Wineskin Pincészetet Mac OS X rendszerre