WhatsApp audio-/videohívási hivatkozások létrehozása és megosztása

Több mint 2 milliárd felhasználót számláló felhasználói bázisával a WhatsApp már ma is a legnépszerűbb audio- és videohívási szolgáltatás sok felhasználó számára világszerte. És most a Meta tulajdonában lévő üzenetküldő cég további együttműködési funkciókat készít elő a várva várt közösségek megjelenése előtt. A legújabb kiegészítés a WhatsApp Call Links névre hallgat, és olyan videokonferencia-alkalmazásokat céloz meg, mint a Google Meet vagy a Zoom. Mostantól video- és hanghívási linkeket hozhat létre a WhatsAppban, és megoszthatja azokat másokkal. Bárki, aki rendelkezik WhatsApp-fiókkal, bármikor csatlakozhat a híváshoz a link segítségével, így könnyebben indíthat konferenciahívásokat és csatlakozhat azokhoz. Ha felkeltette az érdeklődését a WhatsApp „Híváshivatkozás létrehozása” opciója, a következőképpen használhatja ki ezt a funkciót a lehető legteljesebb mértékben.

Ahogy a WhatsApp elmagyarázza támogatási oldal, A hívási hivatkozások egyedi URL-ek 22 karakteres azonosítókkal, amelyek segítségével könnyedén kapcsolatba léphet másokkal az üzenetküldő alkalmazásban. Ezek a hivatkozások könnyen létrehozhatók, hosszú ideig érvényesek, és újra felhasználhatók, amint azt ebből az útmutatóból megtudhatja. Tehát ne vesztegessen több időt, és tanulja meg az új WhatsApp funkció használatát.

Mielőtt továbblépne és létrehozna WhatsApp híváslinkeket, amelyeket megoszthat barátaival és családjával, tudnia kell néhány dolgot erről az új funkcióról. Íme a funkció használatának előfeltételei:

  • A híváslinkek jelenleg csak Android és iOS rendszeren támogatottak. A Call Links asztali vagy webes használatáról az alábbi, erre a célra szolgáló részben olvashat.
  • A WhatsApp híváslinkek 90 napig érvényesek, és lejárnak, ha ilyen ideig nem használják őket. Ez két dolgot jelent – ​​egyrészt a hivatkozásokat újra felhasználhatja, hogy később kapcsolatba léphessen ismerőseivel, másrészt nem törölheti manuálisan a hivatkozásokat.
  • Bár a felhasználók nem törölhetik ezeket a linkeket, a WhatsApp biztonsági és adatvédelmi okokból visszavonhatja őket. Ne feledje azonban, hogy ezek a video- és hanghívások végpontok között titkosítva maradnak.
  • A link birtokában bárki csatlakozhat a híváshoz, ezért csak megbízható személyekkel ossza meg ugyanezt. A letiltott felhasználók nem csatlakozhatnak a híváshoz. Ha azonban nem vigyáz, ez egy magánéleti rémálommá válhat az Ön számára.
  Hogyan ellenőrizhető, hogy valaki más használja-e az Ön WhatsApp-fiókját

1. Először nyissa meg a WhatsApp alkalmazást, és lépjen a „Hívások” fülre iPhone vagy Android telefonján. Itt találja felül az új „Híváshivatkozás létrehozása” opciót.

2. Ha megérinti a „Create Call Link” opciót, az alkalmazás alapértelmezés szerint automatikusan létrehoz egy új videohívás hivatkozást. A link alatti opcióból azonban kiválaszthatja a „Hívás típusát” (Videó vagy Hang).

3. Miután létrehozta a WhatsApp híváslinket, három lehetősége van megosztani azt barátaival vagy családjával. Egyszerűen megoszthatja a hivatkozást egy névjegyhez a WhatsApp-on belül, kimásolhatja a hivatkozást, vagy koppinthat a „Link megosztása” lehetőségre, hogy elküldje e-mailben, Instagramon, Discordon vagy más platformokon.

Miután megosztotta a video- vagy audiohívás linkjét, a felhasználók egyszerűen megérinthetik azt, hogy csatlakozzanak a híváshoz a WhatsApp-on. Ha megosztotta a linket a WhatsApp-on keresztül, a felhasználók még a „Csatlakozás a híváshoz” gombot is láthatják a beszélgetésben a link alatt. A gomb megérintésével a hívás képernyőre kerül, ahol a „Csatlakozás” gomb megérintésével részt vehet a hívásban. Igen, ez ilyen egyszerű.

  Az archivált csevegések törlése a WhatsAppban

Mivel a hívási hivatkozások 90 napig érvényesek, a hivatkozásokat később újra felhasználhatja barátaival vagy családtagjaival való kapcsolattartásra. Így használhatja újra a meglévő hívási linkeket.

Nyissa meg a WhatsApp-ot, és lépjen a Hívások fülre. Ezután a hívásnaplóban keresse meg azokat a kapcsolatokat, amelyek nevük alatt egy hivatkozásikon található. Most érintse meg a partner nevét a meglévő hívási hivatkozás eléréséhez. Ezután a „Csatlakozás” gombbal azonnal használhatja a linket, és új résztvevőket hívhat meg.

Az olyan népszerű videokonferencia-alkalmazások, mint a Zoom és a Google Meet, lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy bármilyen platformról csatlakozzanak a hívásokhoz – legyen szó mobilról, asztali számítógépről, webről vagy akár okostévéről. A WhatsApp híváslinkeknek azonban jelenleg hatalmas korlátai vannak.

Ha rákattint, hogy csatlakozzon egy video- vagy hanghíváshoz Windows vagy Mac asztali számítógépén a Call Link használatával, a hivatkozás hibaablakot nyit meg a böngészőben. „A WhatsApp híváslinkek jelenleg nem támogatottak asztali számítógépen” – olvasható a hibaüzenetben. Hozzá tartozik a híváslink QR-kódja, amelyet a telefonon található QR-kód olvasó alkalmazással beolvashat, hogy részese legyen a megbeszélésnek.

Tehát igen, jelenleg nem csatlakozhat hang- és videohívásokhoz az asztali számítógépén vagy a webböngészőjén található Call Links segítségével. Arra számítunk, hogy a Meta tulajdonában lévő üzenetküldő alkalmazás az elkövetkező hetekben asztali számítógépes támogatást nyújt majd.

  Hogyan találhat barátokat a WhatsApp-on

Ez nagyjából minden, amit tudnia kell a WhatsApp újonnan hozzáadott Call Link funkciójáról. Bár ez a funkció megadja a Metának a Zoom és más videokonferencia-alkalmazások arzenálját, úgy gondolom, hogy személyesebb felhasználása lesz az életünkben. Mostantól előre ütemezheti a baráti és családi telefonhívásokat ahelyett, hogy az utolsó pillanatban próbálna meghívni mindenkit. A WhatsApp Call Linkek hasznos kiegészítésként szolgálnak, de a funkció jelenleg félkész. Két dolgot szeretnék, ha a vállalat hozzáadna: a megbeszélés időpontjának beállítása és emlékeztetők küldése a WhatsApp-on belül.

Sőt, a WhatsApp néhány új funkciót is bevezetett a közelmúltban. Mostantól elrejtheti online állapotát a WhatsApp-on, és több eszközön is használhatja az üzenetküldést, még akkor is, ha az elsődleges eszközén nincs internet. További tippekért és trükkökért kövesse a Beebomot, és ossza meg velünk visszajelzését az alábbi megjegyzésekben.