Webhely hozzáadása a gyorstárcsázóhoz a FirefoxbanA Chrome és a Firefox új lapoldala olyan webhelyeket tartalmaz, amelyeket gyakran látogat. Ez a különleges funkció, azaz a gyorstárcsázás idővel beépül. Felveszi a gyakran látogatott webhelyeket, és frissíti azokat, hogy tükrözze azokat. Egy lényeges különbség van aközött, ahogy a Firefox gyorstárcsázási funkciója és a Chrome böngészőben működik. A Chrome gyorstárcsázása nem igazán kér, és nem engedi meg a felhasználónak, hogy bármilyen bevitelt adjon meg. Az új lap oldalon látható webhelyek a böngészési előzmények szerint frissülnek. Ha egy bizonyos webhelyet rövid ideig gyakran meg kell látogatnia, akkor az a Chrome új lapján fog helyet foglalni. A Firefox hasonlóan működik, de lehetővé teszi egy webhely hozzáadását a gyorstárcsázáshoz. Ha nem tetszenek a Firefox által kiválasztott webhelyek, lecserélheti egy Önnek tetszőre.

Ha hozzá szeretne adni egy webhelyet a Firefox gyorstárcsázásához, először fel kell vennie a könyvjelzők közé. A gyorstárcsázáshoz való hozzáadás megkönnyítése érdekében jobb, ha nem adja hozzá mappához. A könyvjelzőt később eltávolíthatja, miután hozzáadta a webhelyet a gyorstárcsázáshoz.

Miután felvette a webhelyet a könyvjelzők közé, nyisson meg egy új lapot. Húzza a könyvjelzőt a gyorstárcsázási webhely egyik helyőrzőjére. A weboldal hozzáadásra kerül a gyorstárcsázáshoz. Természetesen le fogja váltani az előző webhelyet, ezért gondosan válassza ki, hová dobja a könyvjelzővel ellátott webhelyet. Kihúzhat egy könyvjelzőt a könyvjelzők valamelyik mappájából. Nem arról van szó, hogy a funkció nem működne így, de csak egy kicsit nehezebb megtenni. A gyorstárcsázás azonnal frissül, de előfordulhat, hogy az indexkép nem megfelelően jelenik meg. Valójában előfordulhat, hogy többször is használnia kell a gyorstárcsázást a webhely eléréséhez, mielőtt megjelenik. Nem lehet rákényszeríteni a Firefoxot arra, hogy frissítse a gyorstárcsázó webhelyhez mentett bélyegképét.

Ugyanez a trükk nem működik Chrome-ban. Ha áthúz egy könyvjelzőt a Chrome új lapján, az egyszerűen megnyitja a hivatkozást. Ha jobban szeretné szabályozni a gyorstárcsázást a Chrome-ban, próbálkozzon egy bővítmény, például a Speed ​​Dial 2 használatával.

A Firefox ezen rugalmassága lehetővé teszi, hogy soha ne veszítsen el egy webhelyet. Ha a Chrome-ban véletlenül eltávolít egy webhelyet a gyorstárcsázásból az új lapon, nem egyértelmű, hogyan állíthatja vissza. A Firefox gyorstárcsázási funkciója jó néhány iteráción ment keresztül az elmúlt néhány évben. Egy ponton akár kilenc webhelyet is támogatott. Amikor mindössze hatra csökkent, a felhasználók érthető módon fel voltak háborodva. Ugyanez történt a Chrome-mal is.