Virtuális gépek exportálása és importálása a VMware Workstationben

Ha a VMware Workstation 16-ot Linuxon használja, és szeretné tudni, hogyan exportálhat és importálhat virtuális gépeket, akkor ki kell használnia az OVF fájlformátum előnyeit. Ebben az útmutatóban bemutatjuk, hogyan használhatja a VMware-t virtuális gépek exportálására és importálására OVF formátumban Linux rendszeren.

Mielőtt elkezdenénk

Ebben az útmutatóban a VMware Workstation 16 exportálási és importálási funkciójára összpontosítunk. Emiatt a legújabb VMware Workstationre lesz szüksége, hogy kövesse ezt az útmutatót.

Ha a VMware egy későbbi kiadását használja a számítógépén, célszerű eltávolítani azt, és letölteni a legújabb kiadást. Ha az Ubuntu Linuxot használja a VMware-hez készült gazda operációs rendszerként, akkor részletes útmutatót kapunk a VMware Workstation 16 Ubuntu rendszerre történő telepítéséről, amelyet követve az alkalmazás működéséhez szükséges.

VMware Workstation VM exportálása OVF-ként

A VMware virtuális gépek OVF-be exportálása kiváló szolgáltatás, mivel a legtöbb virtualizációs eszköz ezzel a formátummal működik. Az OVF fájlformátumnak (nyílt virtualizációs formátumnak) köszönhetően exportálhat egy virtuális gépet a VMware Workstationről gyors biztonsági mentésként, vagy megoszthatja az egyetemekkel és barátaival, vagy akár online is feltöltheti.

  Elveszett iPhone, iPad vagy Apple Watch megtalálása a Siri segítségével

A legújabb VMware Workstation 16-ban bármilyen virtuális gép exportálása olyan egyszerű, mint valaha. A kezdéshez nyissa meg a VMware Workstation alkalmazást a gazdagép operációs rendszerén. Ebben az útmutatóban a Linux lesz a gazdagép operációs rendszer, de ez a módszer minden olyan operációs rendszeren működik, amelyen a VMware Workstation 16 fut.

Ha a VMWare Workstation 16 meg van nyitva és készen áll a használatra, kövesse az alábbi lépésenkénti utasításokat a virtuális gépek OVF-fájlként történő exportálásához.

1. lépés: Keresse meg a „Könyvtár” oldalsávban az exportálni kívánt virtuális gépet, és válassza ki az egérrel.

Ha nem lát virtuális gépet a „Könyvtár” oldalsávon, először létre kell hoznia egy virtuális gépet, mielőtt megpróbálná exportálni. Nem exportálhat virtuális gépet OVF-be a VMware 16-ból virtuális gép nélkül!

2. lépés: Miután kiválasztotta a virtuális gépet a VMware Workstation 16 alkalmazásban az egérrel, keresse meg a „Fájl” gombot a felhasználói felületen, és kattintson rá. Amikor a „Fájl” gombra kattint, megjelenik néhány lehetőség, amelyek közül választhat.

A „Fájl” menüben válassza ki az „Exportálás OVF-ként” gombot az egérrel.

3. lépés: Miután megnyitotta az „Exportálás OVF-ként” ablakot, a fájlböngészővel keresse meg, hová szeretné menteni az OVF-fájlt. A legjobb eredmény elérése érdekében mentse el egy olyan helyre, ahol nincs más fájl, így mindent könnyen megtalálhat.

  Fájlok tömörítése vagy kibontása Chromebookon

Ne feledje továbbá, hogy az OVF-export nem csak egy OVF-fájlt ment el. Ezenkívül exportálja a VMDK merevlemez-fájlt (ha VMDK-t használ), valamint egy MF-fájlt és bármi mást, amely a virtuális géphez kapcsolódik.

4. lépés: Az exportálás nem azonnali. Időt vesz igénybe. Ha az exportálás befejeződött, nyissa meg a fájlkezelőt, és mentse el az OVF-fájlt, az MF-fájlt és a VMDK-fájlt egy biztonságos helyre, például a Dropboxba és a külső merevlemezre stb.

OVF VMware VM importálása a VMware programba

Ha egy korábban exportált Vmware virtuális gépet próbál importálni a VMware Workstation 16-ba OVF segítségével, akkor a „Megnyitás” funkciót kell használnia.

A „Megnyitás” funkció, ha OVF-fel használja, a VMware Workstation automatikusan importálja az exportált OVF virtuális gépet. Ehhez kövesse az alábbi lépésenkénti utasításokat a rendszerén.

1. lépés: Indítsa el a VMWare Workstation 16 alkalmazást az asztalon. Miután megnyílt, keresse meg a „Fájl” menüt, és kattintson rá, hogy felfedje az összes lehetőséget.

A „Fájl” menüben keresse meg a „Megnyitás” gombot, és kattintson rá a „Megnyitás” fájlböngésző ablak megnyitásához.

2. lépés: Keresse meg a VM OVF fájlt a fájlböngészővel, és válassza ki. Ha ezt választja, megjelenik a „Virtuális gép importálása” ablak. Válassza az „Importálás” gombot.

  A FirewallD egyszerű beállítása az Ubuntu szerveren

Ne feledje, hogy a VMDK-fájlnak, az MF-fájlnak és az egyéb kapcsolódó virtuálisgép-fájloknak ugyanabban a könyvtárban kell lenniük, mivel a VMWare az OVF-fájlt utasításkészletként használja egy új virtuális gép létrehozásához.

3. lépés: Az „Importálás” gomb kiválasztása után a VMware lassan importálja a virtuális gépet a VMware Workstation 16-ba. Ez a folyamat eltart egy ideig, különösen, ha a virtuális gép nagy merevlemezzel és sok fájllal rendelkezik.

Amikor a folyamat befejeződött, az importált virtuális gép megjelenik az oldalsávon. Innentől válassza ki a virtuális gépet az oldalsávon. Miután kiválasztotta a virtuális gépet az oldalsávon, a VMware felfed néhány lehetőséget.

A Vmware Workstationben elérhető különféle lehetőségek közül keresse meg a „Vendég operációs rendszer indítása” elemet, és kattintson rá az újonnan importált virtuális gép használatának megkezdéséhez! Azonnal elindul, és készen áll az összes virtualizációs igény kielégítésére!

Importálás a VirtualBoxba

Ha exportált egy virtuális gépet OVF-be a VMWare-ből, és szeretné használni a VirtualBoxban Linuxon, megteheti. Ehhez nyissa meg a Linux fájlkezelőt, és kattintson a jobb gombbal az OVF fájlra. Ezután válassza az „Open With”, majd az „Oracle VM VirtualBox” lehetőséget a virtuális gép importálásához!