Videóvágás a Windows 10 rendszerben

A Windows 10 számos videószerkesztő programot kínál, amelyekben alapvető videószerkesztési feladatokat hajthat végre. Egyszerű videók szerkesztéséhez nem kell drága szoftverekre hagyatkoznia. Szerkeszthetsz családi videót szórakozásból vagy videót a YouTube-csatornádra is. Ebben az esetben a Windows 10 Video Editor segít a videók tökéletes szerkesztésében. Olvassa el a végéig, hogy megtudja, hogyan lehet videót vágni a Windows 10 rendszerben.

Videóvágás a Windows 10 rendszerben

Néha, ha okostelefonon vagy akár digitális fényképezőgépen rögzíti a videót, túl hosszú lehet. Az okostelefonok nem támogatják az ilyen hosszú fájlok szerkesztését vagy a nem kívánt klipek ilyen egyszerű kivágását.

 • A Windows 10 Video Editor segítségével nem kell harmadik féltől származó eszközöket telepíteni erre a célra.

 • A Windows 10 Photos alkalmazás egy fantasztikus videószerkesztőből áll, amellyel egyszerűbben vághatja ki a videó egy vagy több részét.

Ebben a Windows 10 útmutatóban a Videók Fotók alkalmazással történő kivágásának lépéseit nagyon egyszerűen ismertetjük.

1. módszer: A Fotók alkalmazás használata

Ha Windows rendszerben a Fényképek alkalmazással szeretne videót vágni, kövesse az alábbi lépéseket:

1. Válassza ki a szerkeszteni kívánt videót a Fájlkezelőben.

2. Kattintson a Megnyitás a következővel > Fényképek elemre.

3. Válassza a Szerkesztés és létrehozás gombot a jobb felső sarokban.

4. Most kattintson a Vágás lehetőségre.

5. Használja a fehér tűket (jobb és bal oldali) a videó vágni kívánt részének kiválasztásához.

6. A kék gombostű segítségével állítsa le a felvételt, és ellenőrizze, hogy a megfelelő részt vágja-e.

7. Kattintson a Mentés másként lehetőségre a jobb felső sarokban, és mentse el a szerkesztett videót.

A fenti lépések végrehajtása után a Photos feldolgozza a videót, és sikeresen elmenti a vágott fájlt a kívánt helyre. Ez a folyamat az eredeti videót nem érinti; egy másik területen csak egy eredeti videofájl rövidített változata jön létre.

2. módszer: A Photos Video Editor alkalmazás használata

Míg a videó vágása a Fotók alkalmazásban rendkívül egyszerű feladat, csak egy adott szakasz mentését teszi lehetővé. Mi a teendő, ha el kell távolítania néhány részt, és el kell mentenie a videó többi részét? Itt jön jól a Photos alkalmazásba épített fejlett videószerkesztő. A Videoszerkesztő lehetővé teszi több videó egyesítését, zenék, effektusok, szövegek stb. hozzáadását. A következőképpen vághatja le a videót a Windows 10 Photos Video Editor alkalmazásban:

1. Keresse meg a Video Editor alkalmazást a Cortana keresősávjában.

2. Kattintson az Új videóprojekt gombra.

3. Megjelenik egy előugró ablak a videó elnevezéséhez. Írja be a megfelelő nevet, és nyomja meg az Enter billentyűt, vagy kattintson a Kihagyás gombra.

4. A Project Library ablaktáblában kattintson a + Hozzáadás gombra, és válassza az Erről a számítógépről lehetőséget.

5. Keresse meg és válassza ki a vágni kívánt videofájlt, majd kattintson a Megnyitás gombra.

6. Várja meg, amíg az alkalmazás befejezi a videofájl hozzáadását a projekthez.

7. Húzza a videofájlt a Projektkönyvtár panelről a Storyboardra, és válassza a Felosztás lehetőséget.

Megjegyzés: A videofájlt először több kisebb (kezelhető) részre osztjuk, majd szükség szerint vágjuk le az egyes részeket. A levágott részeket ezután összefűzi a végső videó létrehozásához.

8. A következő ablakban húzza a kék mutatót az időbélyegre, amely a teljes videóidő egyharmada. Például – Ha a videó 38 másodperces, mint esetünkben, helyezze a mutatót 38/3 = 12,7 másodpercre.

9. Kattintson a Kész gombra, hogy szétválassza ezt a részt az eredeti videóból.

Ekkor visszakerül a projekt főképernyőjére. A Storyboard első videója az előző lépésben létrehozott rész (első 12,7 mp), a tőle jobbra lévő pedig a fennmaradó rész lesz. Ezután kövesse a fennmaradó lépéseket a videó kivágásához a Windows 10 rendszerben.

10. Válassza ki a fennmaradó részt, és kattintson ismét a felosztásra.

11. Ezúttal helyezze a felosztási mutatót az időbélyegzőre, amely a fennmaradó videót két egyenlő részre osztja, majd kattintson a Kész gombra.

A fő videót most három különálló videóra osztották.

Megjegyzés: A videód teljes hosszától függően előfordulhat, hogy több részre kell osztanod, nem csak háromra. Ezenkívül a hasításoknak nem kell tökéletesnek vagy azonos hosszúságúnak lenniük.

12. Válassza ki az első videót a Storyboardon, és kattintson a Vágás gombra.

13. Vágja ki a kívánt részt a végső videóban a két csúszka segítségével (csak befelé mozgassa).

Megjegyzés: A kiválasztás finomhangolásához használja a vissza és előre keretgombokat.

14. Mentse el a levágott részt a Kész gombra kattintva.

15. Ismételje meg az előző lépést a Storyboard többi videójához, és vágja le az összes szükséges részt.

16. Az utolsó videó előnézetéhez kattintson a Lejátszás gombra.

17. Kattintson a Videó befejezése gombra a jobb felső sarokban a másolat mentéséhez.

18. Állítsa be tetszés szerint a Videó minőségét.

Megjegyzés: A videofájl mérete megfelel a kiválasztott videóminőségnek, tehát minél jobb a minőség, annál nagyobb a fájlméret.

19. Bontsa ki a további beállítások menüt, és jelölje be a következőt a Hardveres gyorsított kódolás használata mellett.

20. Végül kattintson az Exportálás gombra, és válassza ki a célmappát.

Az exportálási idő a végső videó hosszától, az exportálás minőségétől és a rendszertől függ. Az exportálás után a videó automatikusan megnyílik egy új ablakban, ahol lejátszhatja és ellenőrizheti. Így így vághatja le a videót a Windows rendszerben.

A Photos Video Editor alkalmazás jellemzői

Függetlenül attól, hogy hogyan hoz létre egyéni videoprojektet, mindig a projektkönyvtárral, a videó előnézetével és a Storyboard panellel rendelkező képernyőn ér véget. Miután hozzáadott egy videót, néhány szerkesztőeszközt fog látni a Storyboard panelen. Átméretezheti, hozzáadhat szűrőket, vizuális effektusokat, mozgási effektusokat, és még 3D effektusokat is alkalmazhat.

 • A Vágó eszköz ugyanúgy működik, mint az egyéni videó szerkesztésekor látható vágóeszköz. Egy videóból több videót is kivághat és körbevághat.
 • Az Átméretezés eszközzel eltávolíthatja a fekete sávokat a videókról, ami elengedhetetlen, ha több videót kombinál.
 • A Szűrők eszköz számos szűrőt biztosít – a szépiától a pixelig mindent.
 • Különféle stílusú és elrendezésű animált szövegeket is elhelyezhet a Szöveg eszközzel.
 • A Mozgás eszközzel különböző típusú kameramozgásokat választhat a videóhoz vagy fényképhez.
 • A 3D effektusok eszköz 3D effektusok könyvtárát kínálja, amelyeket a videóhoz alkalmazhat.
 • Ahelyett, hogy minden egyes választást saját maga módosítana, a Témák lehetővé teszik különböző témák kiválasztását. Ez kiválasztja a szűrőket, a zenét és a szövegstílusokat, amelyek együttműködnek – a felülvizsgálati felvételekkel együtt, amelyek megmutatják, hogyan fognak kinézni.
 • Ha zenét szeretne alkalmazni egy videóra, kattintson a Zene gombra a felső sávon. A Fotók alkalmazás tartalmaz néhány zenei lehetőséget, amelyek között böngészhet. Egyéni zenei rekord beágyazásához a Saját zenét is kiválaszthatja.
 • Ezenkívül van egy Képarány opció az eszköztáron. Segítségével válthat a videó különböző tájolási és képi tájolásai között.
 • A videófájlt a Hozzáadás a felhőhöz gombbal viheti át a Microsoft felhőbe. Ezután folytathatja a módosítását a Fotók alkalmazásban egy másik számítógépen, amelyet egy hasonló Microsoft-fiókkal jóváhagyott.
 • Az Automatikus videózás zenei funkciókkal lehetővé teszi a fényképek vagy videók kiválasztását is. A Fotók alkalmazás automatikusan egyéni videóvá egyesíti őket. Egyéni videó létrehozásához ki kell választanod legalább egy videót vagy fotót. Diavetítést kell készítenie képek hozzáadásával vagy az ötletek kombinálásával, hogy videót készítsen.

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Q1. Hogyan vághat le videókat a Windows Movies & TV alkalmazásban?

Válasz: Így vághatja le a videókat a Windows Movies & TV alkalmazásban:

1. Nyissa meg a videót a Filmek és TV alkalmazásban.

2. Ezután kattintson a ceruza (vagy Szerkesztés) ikonra a képernyő jobb alsó sarkában.

3. Válassza a Vágás opciót.

4. A bal és jobb csúszkákkal válassza ki a videónak azt a részét, amelyet ki szeretne vágni.

5. Ezután kattintson a Mentés másként gombra, és válassza ki a mappa helyét a vágott videó mentéséhez.

Q2. A Windows 10 rendelkezik videószerkesztő szoftverrel?

Válasz: Igen, a Windows 10 tartalmaz egy natív Video Editor alkalmazást, amely az eredeti Movie Maker utódja. Az új Videoszerkesztővel zenét, szöveget, 3D effektusokat stb. adhat hozzá, hogy saját remekművet készítsen.

***

Bár lehet, hogy nem ők a leglenyűgözőbb videószerkesztő a Windows rendszeren, megdöbbentően képzettek, minden Windows 10 PC-n megtalálhatók, és számos alapvető szerkesztési feladatot el tudnak végezni egy vonzó és egyszerű felülettel. Próbálja ki legközelebb, amikor Windows PC-n kell módosítania egy videót. Reméljük, hogy elsajátíthat különféle módszereket a videók kivágására Windows 10 rendszerben. Ha továbbra is kérdései vannak a videók kivágásával kapcsolatban Windows PC-jén, forduljon hozzánk bizalommal a megjegyzés rovatban.

  A tárhelyhasználat megtekintése mappa szerint a Windows 10 rendszerben