Videók visszafordítása: 3 egyszerű módszer

Egy videó megfordítása egyedi és lebilincselő hatásokat hozhat létre, akár művészi célokra, akár egy adott pillanat kiemelésére, akár egyszerűen szórakoztatás céljából. Ez a technika drámaibbá tehet bizonyos jeleneteket, vagy kreatív csavart adhat a videóihoz.

Szerencsére nem kell profi szerkesztőnek lenned vagy drága szoftverrel kell rendelkezned a videó visszafordításához. A folyamat olyan egyszerű, mint 1-2-3, kezdők, amatőrök vagy profik számára is elérhető.

Ez az útmutató három egyszerű módszert mutat be a videó visszafordítására online, asztali és mobil eszközök használatával. A termékleírásoktól az alapvető lépésekig és tippekig mindenre kiterjedünk, amelyek segítenek elérni a kívánt eredményeket.

Kipróbálható 3 videofordító

1. A Movavi online videószerkesztője

A Movavi leginkább az asztali szoftveréről ismert, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a videók egyszerű és professzionális eredményű szerkesztését. Ugyanakkor hozzáférhet az online videószerkesztőhöz is, amely alapvető szerkesztési funkciókat kínál, például vágást, összevonást és videó visszafordítását.

Ez a webalapú alkalmazás gyors és problémamentes videószerkesztési feladatokra készült. Felhasználóbarát felülete intuitív, és zökkenőmentes navigációt tesz lehetővé.

Előnyök:

 • Könnyen kezelhető.
 • Letisztult felület.
 • Közvetlenül a böngészőben működik.
 • Ajánlatok feltöltése a Dropboxból.

Hátrányok:

 • Korlátozott szolgáltatások az átfogóbb asztali alkalmazásokhoz képest.
 • Fájlméret és formátum korlátozások.

Videó megfordítása a Movavi Online Video Editor segítségével:

1. Látogassa meg a fordított videó oldalon a Movavi honlapján.
2. Válassza a „Fájlok hozzáadása” gombot, vagy dobja be a videót a kijelölt területre. Ne feledje, hogy MP4 formátumúnak és 500 MB-nál kisebbnek kell lennie.
3. A feltöltés után az exportálás képernyőre kerül. Itt megtekintheti a videó előnézetét, és módosíthatja a mentési beállításokat.
4. Az alkalmazás automatikusan megfordítja a videót; ha elkészült, letöltheti a készülékére.

  10 Cardano NFT (CNFT) piactér, ahol vásárolhat és eladhat

2. DaVinci Resolve

Igen, ezzel a szoftverrel megfordíthatod a videót is! A DaVinci Resolve az egyik vezető videószerkesztő szoftver elérhető Mac, Windows és Linux rendszeren. A funkciók széles skáláját kínálja, amelyek lehetővé teszik a fejlett színkorrekciót, vizuális effektusokat, mozgógrafikát stb.

Kezdőként azonban kezelőfelületét és szolgáltatásait elsöprőnek találhatja, mivel elsősorban professzionális használatra készült. Ezzel együtt koncentráljunk a videó visszafordítási folyamatára.

Előnyök:

 • Robusztus funkciókészlet az átfogó videószerkesztéshez.
 • Kiváló minőségű kimenet.
 • Ingyenes verzió elérhető.

Hátrányok:

 • Meredekebb tanulási görbe a kiterjedt funkcióinak köszönhetően.
 • A zökkenőmentes működéshez erős számítógép szükséges.

A videót a DaVinci Resolve segítségével fordítva állíthatja be:

 • Töltse le és telepítse a DaVinci Resolve-ot.
 • Töltse fel a videót a projekt médiapaneljére, és húzza az idővonalra.
 • Kattintson a jobb gombbal a videoklipre, és válassza a „Klipsebesség módosítása” lehetőséget.
 • A megjelenő ablakban jelölje be a „Reverse Speed” opciót.
 • Kattintson a „Módosítás” gombra a módosítások mentéséhez. Játssza le a videót a fordított hatás előnézetéhez.
 • 3. VivaVideo

  A VivaVideo egy népszerű videószerkesztő alkalmazás okostelefonokhoz, olyan felhasználók számára készült, akik szeretnék csinálj egy videót gyorsan és egyszerűen útközben. iOS és Android eszközökön is elérhető, így a felhasználók széles köre számára elérhető.

    A Netflix cookie-k törlése Androidon

  A fordított videoalkalmazás különféle funkciókat tartalmaz, például vágást, vágást, zene hozzáadása és videók visszafordítását, így kiszolgálja azokat a felhasználókat, akik közvetlenül mobileszközükről szeretnének videókat szerkeszteni.

  Előnyök:

  • Tiszta felhasználói felület
  • Gyors és egyszerű szerkesztés
  • Változatos hatások

  Hátrányok:

  • Korlátozott funkcionalitás az asztali szoftverekhez képest
  • Az összes funkció feloldásához alkalmazáson belüli vásárlásra lehet szükség

  Kövesse az alábbi lépéseket a videó visszafordításához a VivaVideo használatával:

  1. Nyissa meg az alkalmazást okostelefonja App Store vagy Google Play Store áruházából.
  2. Érintse meg a „Videó szerkesztése” lehetőséget, és válassza ki a visszafordítani kívánt videót a médiagalériából.
  3. Nyomja meg a „Vissza” gombot, és várja meg, amíg az alkalmazás feldolgozza a videót.
  4. Tekintse meg az előnézetet, és végezzen módosításokat, ha szükséges.
  5. Érintse meg a „Mentés” gombot a fordított videó letöltéséhez.

  Tippek a videó visszafordításához

  • Ne feledje, hogy a videó megfordítása a hangját is megfordítja. Ha meg szeretné tartani az eredeti hangsávot, ne felejtse el leválasztani a videóról, mielőtt visszafordítaná.
  • Próbáljon ki különböző lejátszási sebességeket a fordított videóhoz. Egyes jelenetek jobban néznek ki lassított felvételen, míg mások jól működnek nagyobb sebességgel.
  • További effektusok, szűrők vagy átmenetek hozzáadásával javíthatja a fordított videót, és kiemelheti azt.
  • Mobilalkalmazások vagy online eszközök használatakor ügyeljen arra, hogy eszköze erős és stabil internetkapcsolathoz csatlakozzon a zökkenőmentes feldolgozás érdekében.
  • Mentse el az eredeti videó másolatát, mielőtt visszafordítaná, ha vissza szeretne térni hozzá.
    Jó, de Thunderbolt portokra van szüksége

  GYIK

  1. Mit jelent egy videó megfordítása?
  A videó megfordítása azt jelenti, hogy a videót visszafelé kell lejátszani, így az utolsó képkocka lesz az első, és fordítva. Ez a hatás érdekes és kreatív videótartalmat hozhat létre, amelyet gyakran művészi célokra használnak, kiemelve konkrét cselekvéseket, vagy egyedi történetmesélési elemeket hoznak létre.

  2. Vannak-e korlátozások a videó ingyenes szoftverrel történő megfordítása során?
  A videó visszafordításához ingyenes szoftverek használatakor korlátozások léphetnek fel, például korlátozások vonatkozhatnak a fájlméretre, a videó hosszára vagy a fejlett szerkesztési szolgáltatások elérhetőségére. Számos ingyenes eszköz azonban továbbra is egyszerű megoldást kínál a videók megfordítására alkalmi vagy nem professzionális használatra.

  3. Megfordíthatom a videónak csak egy részét?
  Számos videószerkesztő eszköz lehetővé teszi, hogy a teljes videó megfordítása helyett egy adott részt válasszon ki. Kivághatja vagy levághatja a videótöredékeket, és egyenként alkalmazhatja rájuk a hatást, így nagyobb irányítást biztosít a videoprojektje felett.

  4. Szükséges-e videószerkesztő tapasztalat a videó visszafordításához?
  Nem ez nem. A legtöbb eszköz felhasználóbarát, és egyszerű, lépésről lépésre haladó folyamatokat biztosít, amelyekhez nincs szükség előzetes szerkesztési tapasztalatra.

  Következtetés

  Íme a három egyszerű módszer a videó megfordítására, hogy érdekes elemet adjon a tartalomhoz. Akár az online szerkesztőt, akár az asztali szoftvert, akár a mobil fordított videoalkalmazást részesíti előnyben, mindegyik opció különböző szintű funkcionalitást és hozzáférhetőséget kínál.

  Kövesse a fent vázolt lépéseket, és ne féljen kísérletezni különféle videoklipekkel vagy effektusokkal, hogy egyedi eredményeket érjen el. Ne feledje, a gyakorlat teszi a mestert, ezért folytassa a felfedezést, és érezze jól magát a videómegfordításokkal.