Videó beágyazása a Google Diákba

Ha videókat ad hozzá a Google Diák prezentációihoz, az nagyszerű módja annak, hogy lekötje közönségét. Akár YouTube-videót szeretne hozzáadni, akár videót szeretne feltölteni Google Drive-fiókjából, a videó beillesztése a Google Diákba meglehetősen egyszerű. Olvassa el, hogy megtudja, hogyan kell csinálni.

YouTube-videó beágyazása a Google Diákba

Ha szeretne hozzáadni egy YouTube-videót, hogy prezentációját vonzóbbá tegye, vagy egy összetett témát vizuális eszközökkel magyarázzon el, kövesse az alábbi lépéseket:

 • Nyissa meg a YouTube-ot, és keresse meg a prezentációba beilleszteni kívánt videót.
 • Kattintson a videó URL-címére a címsorban, és nyomja meg a Ctrl + C billentyűket a másolásához.
 • Nyissa meg prezentációját a Google Diákban.
 • Kattintson a Beszúrás gombra, és a megjelenő menüből válassza a Videó lehetőséget.
 • A YouTube lapon illessze be a másolt URL-t az URL mezőbe, és kattintson az Enter gombra.
 • Válassza ki a videót a találatok közül, és kattintson a Beszúrás gombra.
 •   A 10 legjobb videóelosztó szoftver nagyméretű felvételek kisebb klipekre vágásához

  És ez az. A YouTube-videó most be van ágyazva a prezentációdba.

  Videó beszúrása a Google Diákba

  Nincs közvetlen mód a nem YouTube-videó beillesztésére a Google Diákba. Először fel kell töltenie a videót a Google Drive-ra, majd be kell helyeznie a Google Diák prezentációjába. Íme, hogyan kell csinálni:

 • Nyissa meg a Google Drive-ot, és kattintson az Új gombra a bal felső sarokban. Válassza a Fájlfeltöltés lehetőséget a menüből.
 • Válassza ki a videót, amelyet be szeretne illeszteni a Google Slides prezentációjába, majd kattintson a Megnyitás gombra.
 • Nyissa meg a Google Diák prezentációját, és navigáljon ahhoz a diához, amelybe be szeretné szúrni a videót.
 • Kattintson a Beszúrás gombra a felső sávban, és válassza a Videó lehetőséget.
 • Váltson a Google Drive lapra.
 • Válassza ki a videót, és kattintson a Beszúrás gombra.
 • A videó bekerül a prezentációjába.

  Vimeo videó beágyazása a Google Diákba

  A Vimeo videókat a Google Diákba is beágyazhatja, de először le kell töltenie a videókat a számítógépére, fel kell töltenie a Google Drive-ra, majd be kell ágyaznia a prezentációjába.

  Vimeo-videó letöltéséhez nyissa meg a videót, és kattintson a Megosztás ikonra. Ezután másolja ki a videó URL-jét a Link mezőből.

    8 legjobb mélylinkelési eszköz a konverziók javítására

  Most pedig látogassa meg Videó mentése, illessze be a másolt címet az URL mezőbe, és kattintson a Letöltés gombra. Ha a Savevideo nem működik, tekintse meg útmutatónkat a videók internetről történő letöltéséről, hogy megismerje a Vimeo videók letöltésének egyéb platformjait.

  Miután letöltötte a videót, töltse fel a Google Drive-ra. Ezután nyissa meg a Google Diák prezentációját, és kattintson a Beszúrás > Videó > Google Drive elemre. Válassza ki a videót, és kattintson a Beszúrás gombra.

  Beágyazott videó szerkesztése a Google Diákban

  Amikor beágyaz egy videót a Google Diákba, a lejátszás az elejétől kezdődik. Előfordulhat azonban, hogy személyre szabhatja a videólejátszást egy meghatározott kezdési és befejezési időpont beállításával, a hang elnémításával vagy egy árnyékhatás hozzáadásával.

  Szerencsére a Google Diák különféle szerkesztési lehetőségeket kínál, amelyek segítségével személyre szabhatja a videólejátszást az igényeinek megfelelően. Íme az összes testreszabási lehetőség, amelyet a videóhoz megadhat:

  • A Videó lejátszás opcióval konfigurálhatja a videó kezdési és befejezési idejét, elnémíthatja a hangot, és kiválaszthatja, hogy a videót automatikusan lejátssza-e, amikor megjelenik a dia, vagy manuálisan, ha rákattint.
  • A Méret és Forgatás opciók lehetővé teszik a videó szélességének és magasságának módosítását. A videó méretének növeléséhez vagy csökkentéséhez egyszerűen áthúzhatja a videót bármelyik sarokból, de a Méret és elforgatás opciók használata hasznos lehet, ha egy adott méretben szeretné a videót.
  • A Pozíció opció lehetővé teszi a videó pozíciójának megváltoztatását. Kiválaszthat egy pozíciót a dia középső és bal felső sarka között.
  • Az árnyék vető opcióval tetszetősebbé teheted a videót. A beállítások módosítása után azonban mindenképpen jelölje be az Árnyék vetőnégyzetét, különben az opció nem fog működni.
    Képek vágása különböző formákra (négyzet, kör, háromszög)

  Miután elvégezte a módosításokat, megoszthatja prezentációját, vagy más módokat fedezhet fel annak interaktívabbá tételére az előadói nézet használatával.

  Tedd prezentációdat vonzóbbá videókkal

  Nincs annál rosszabb, mint azt látni, hogy a közönség elveszti érdeklődését az előadása iránt. Bár sok mindent megtehet annak érdekében, hogy prezentációja szórakoztató és vonzó legyen, gyakran a videó hozzáadása a leginkább ajánlott lehetőség. A fenti lépések végrehajtásával gyorsan hozzáadhat YouTube-videót vagy nem YouTube-videót a Google Diák prezentációjához.