Vezérlés kérése a Microsoft Teamsben

A csapattal való távoli munka messze van a tökéletességtől. Főleg nem zökkenőmentes az átmenet a személyes munkavégzésről az otthoni munkavégzésre, online eszközökön keresztül. Szerencsére az olyan online eszközök, mint a Microsoft Teams segítettek. Bár bosszantó a virtuális kapcsolat, a Microsoft Teams online értekezletek révén igyekszik jobbá tenni az együttműködést a csapattal. Az ilyen megbeszélések történhetnek audio- vagy videohívásokon keresztül. A videohívások szemtől szembeni interakciót biztosítanak a csapat tagjaival. A többi csapattag résztvevőként ismert. Minden résztvevő rendelkezik egy kamera hírcsatornával, amely lehetővé teszi számukra, hogy megosszák képernyőjüket az értekezletek során. A képernyő megosztásával a felhasználók virtuálisan megtekinthetik a munkafolyamatot. Ebben a cikkben bemutattuk, hogyan kérhet vezérlést és képernyőmegosztást a Microsoft Teamsben.

Vezérlés kérése a Microsoft Teamsben

Az online értekezletek során a Microsoft Teams lehetővé teszi a felhasználók számára a képernyők megosztását. Itt csak egy személy oszthatja meg, míg a többiek megtekinthetik. Ha egy felhasználó feladja az irányítást, akkor az értekezlet egy másik résztvevője átveheti az irányítást. Érdekes módon bármely résztvevő felkérheti a megosztott képernyő vezérlőcsoportjait, hogy dolgozzanak rajta. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos tényt a képernyőmegosztásról és a kéréseket irányító csapatokról:

  • Egy felhasználó nem veheti át egy másik felhasználó képernyőjének vezérlését, hacsak nem engedélyezi Önnek.
  • A felhasználó bármikor visszavonhatja az általa biztosított vezérlést egy másik felhasználótól, amikor szüksége van rá.
  • A Teams értekezletén senki más nem kényszeríthet más felhasználókat arra, hogy biztosítsák saját képernyőik vezérlését. A felhasználó azonban szükség esetén vezérlést kérhet másoktól.
  • A megosztott képernyő vezérlését a megbeszélés bármely másik felhasználója is átadhatja, még akkor is, ha nem kérte.
  • A Teams értekezletének minden résztvevője tisztában lesz azzal, hogy ki vette át a képernyő vezérlését.
  A Hulu betöltési hibájának javítása PS4-en

Remélhetőleg ezek a fent említett pontok átfogó képet adtak a megosztási és kéréseket vezérlő csoportokról. A képernyőmegosztási folyamatban a kérésvezérlési opció arra szolgál, hogy kérjen átvenni a képernyőmegosztó résztvevő asztalát. Így kommunikálhat és feladatokat hajthat végre a megosztott számítógépen. A Microsoft-csapatok így kérik az irányítást.

1. Indítsa el a Microsoft Teams alkalmazást. Ha szükséges, jelentkezzen be, és csatlakozzon egy megbeszéléshez.

2. Várjon, amíg az egyik résztvevő megosztja a képernyőjét.

3. Miután a másik résztvevő megosztotta a képernyőjét, kattintson a Vezérlés kérése gombra, és kérje meg az előadótól a képernyővezérlését.

4. Kattintson a Request (Kérés) gombra a Request Control (Vezérlés kérése) előugró ablakban a kérésvezérlő csoportok véglegesítéséhez.

5. Ha végzett a virtuális rendszer csatlakozási interakciójával, kattintson a Vezérlés leállítása gombra az előadói képernyő megosztott vezérlésének visszavonásához.

Így kérhet vezérlést a Microsoft Teamsben.

A tartalom megosztásának módjai a képernyő bemutatása közben

A tartalommegosztás menüben bizonyos lehetőségek állnak rendelkezésre, amikor kiválasztja azt. Az ilyen lehetőségeket az alábbiakban pontokban adjuk meg. Miután megértette a különböző lehetőségeket és azok használatát, hatékonyan megoszthatja a tartalmat, és a lehető legteljesebb mértékben használhatja a Teamst.

  • Képernyő: Ez az opció lehetővé teszi a teljes asztal megosztását, ami azt jelenti, hogy a többi résztvevő bármit megtekinthet, amit kiválasztott a monitoron.

  • Ablak: Ezzel az opcióval a résztvevők csak azt az ablakot tekinthetik meg, amelyet Ön megjelenít.

  • Tábla: A tábla olyan, mint a hagyományos palatábla, de digitális változata. Amikor kiválaszt egy Whiteboard alkalmazást, az minden résztvevő számára lehetővé teszi az együttműködést.

  • PowerPoint Live: Ezzel a lehetőséggel megoszthat egy PowerPoint-prezentációt. Ezt a beállítást használja a Windows helyett, mivel ez egy PowerPoint-fájlhoz készült, számos további funkcióval.

Hogyan ad irányítást a Microsoft Teams a képernyőmegosztással?

A megosztási képernyő lehetővé teszi az asztal bemutatását, és megkönnyíti, hogy élőben mutassa meg a többi résztvevőnek, min dolgozik. És ha átadja az irányítást bármely másik résztvevőnek, akkor virtuálisan kommunikálhatnak az Ön számítógépével, például gépeléssel, egérrel navigálva stb. Most. ez a funkció jól jött és népszerűvé vált a járványok miatti otthoni munkavégzés során. Ha nincs tisztában azzal, hogy a Microsoft Teams hogyan adja meg a képernyő megosztását, kövesse az alábbi lépéseket.

1. Indítsa el a Microsoft Teams alkalmazást. Ha szükséges, jelentkezzen be, és csatlakozzon egy megbeszéléshez.

2. A Teams Meeting oldalon kattintson a Tartalom megosztása gombra, amely a Kilépés gomb mellett található a jobb felső sarokban.

4. Most egy menüsor jelenik meg több lehetőséggel. Válassza ki a megosztani kívánt tartalom típusát. Például a Képernyő opció van kiválasztva.

Megjegyzés: Az asztal a számítógép asztalát jelenti; A Windows azt az ablakot jelenti, amelyet éppen megnyitott az asztalon; A PowerPoint az Ön által készített prezentációt képviseli; A Tallózás opció lehetővé teszi a számítógépére mentett fájlok megjelenítését. Vannak más érdekes funkciók is, mint például az előadói mód, ahol beállíthat hátteret, számítógépes hangbeállítást stb. a Teams legújabb verziójában.

5. Miután megosztotta a képernyőt, kattintson a Vezérlés átadása lehetőségre az asztali képernyő tetején.

Megjegyzés: Ha átadja az irányítást, a másik résztvevő gyakorlatilag kapcsolatba léphet az Ön rendszerével.

6. Az Irányítás átadása legördülő menüben válassza ki azt a résztvevőt, akinek át szeretné adni az irányítást, hogy virtuálisan átvegye az irányítást az asztalon.

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Q1. Mely böngészők támogatják a Microsoft Teams alkalmazást?

Ans. A Teamst támogató böngészők az Internet Explorer 11, a Microsoft Edge, a Chrome legújabb verziója és a Mozilla Firefox. Sajnos a Teams nem működik Safarin.

Q2. Van a Teamsnek biztonsági másolata az eddig használt fájlról?

Ans. A Microsoft csapatai önmagukban nem tárolnak adatokat. Az adatokat azonban a SharePointban, a csapatcsevegéseket a OneDrive-ban és a beszélgetési előzményeket tárolja, ahol biztonsági másolatot kell készítenie ezekről a saját tárolóalkalmazásokról.

Q3. Miben különbözik a Teams szoftver a versenytárs Zoomtól?

Ans. Ezen alkalmazások mindegyikének megvan a maga előnye. A különbség azonban az, hogy a Microsoft Teams alkalmazás videohívás-szolgáltatást, 2 GB ingyenes felhőtárhelyet és korlátlan chat-szolgáltatást kínál, míg a Zoom-ot elsősorban videokonferenciákra tartják.

***

Reméljük, hogy ez a cikk hasznos volt, és megtudta, hogyan kérhet vezérlést és megoszthatja a képernyőt a Microsoft Teamsben. Ossza meg velünk, mit szeretne legközelebb felfedezni. Bármilyen kérdésével vagy javaslatával forduljon hozzánk bizalommal az alábbi megjegyzés részben.