Védje meg magát és autóját ezzel a 9 legjobb műszerkamerával

A műszerkamerák az autó műszerfalára vagy szélvédőjére szerelt kompakt videokamerák, amelyek vezetés közben rögzítik a környezetet. Általában egy USB-port táplálja őket. A műszerkamera videót rögzít a memóriakártyára, amely könnyen elérhető.

A műszerkamerák számos célra használhatók, például bizonyítékok rögzítésére baleset esetén, a járművezető viselkedésének megfigyelésére és a festői kilátások rögzítésére. Biztonsági intézkedésként is használhatók a lopás és vandalizmus megakadályozására, ami segíti a biztosítás igénylését és a lopás bejelentését.

A modern műszerkamerák szabványos GPS-követéssel, Wi-Fi-kapcsolattal és mozgásérzékeléssel rendelkeznek. Egyes modellek beépített képernyővel is rendelkeznek az élőkép megtekintésére vagy a rögzített felvételek lejátszására. A felvételt pedig könnyedén átviheti mobilra a Wi-Fi segítségével.

A Dashcam használatának okai

Felsoroltuk a dashcam fontosságát. Számos oka van annak, hogy miért van szükség a műszerkamerákra, a használattól, a technológiától, a vezető viselkedésétől stb. függően.

Bizonyíték baleset esetén: A műszerkamerák felvételeket készíthetnek egy balesetről vagy bármilyen tévedésről, értékes bizonyítékot szolgáltatva ezzel a biztosítási igényekhez vagy a jogi eljárásokhoz. Ez a dashcam fő előnye.

Csalás elleni védelem: Segíthetnek a sofőröknek a csalárd követelésekkel szemben, ideértve a rendezett baleseteket vagy az ütközéseket. A felvétel szilárd bizonyítékként szolgál az ilyen típusú esetekben.

Vezetési viselkedés figyelése: A műszerkamerák segítségével a felvételek segítségével nyomon követhető a vezetési viselkedés és készségek, ami segíthet azonosítani a nem biztonságos szokásokat és javítani a vezetési képességeket.

Biztonság: A műszerkamerák elrettentő eszközként szolgálhatnak a lopás ellen, és bizonyítékot szolgáltathatnak betörés vagy lopás esetén. Autóvezetés közben elengedhetetlen a biztonság, ezért javasolt műszerkamera felszerelése.

Tájképi meghajtók dokumentálása: A műszerkamerák dokumentálják a látványos meghajtókat, és gyönyörű képeket készíthetnek HD vagy full HD minőségben. Ez lehetővé teszi a járművezetők számára, hogy megörökítsék és megosszák tapasztalataikat.

Hogyan működnek a Dashcamok egyszerű módszerekkel

Miután megvizsgálta a műszerkamerák használatának előnyeit, a működésük ismerete lehetővé teszi az eszköz jobb megértését.

Tápellátás: A műszerkamerák vagy a jármű akkumulátorától vagy egy külön belső akkumulátortól kapják az áramot. Először is a dashcam ezekből a forrásokból származó áram segítségével indul el. A piacon kapható legtöbb műszerkamera automatikusan elindul, amikor a jármű motorja beindul, és leáll, amikor a jármű motorját leállítják.

Videórögzítés: A Dashcam széles látószögű kamerával rendelkezik, amely az autó előtti területek széles skáláját rögzíti. A rögzítés után a fényképezőgépben lévő felvétel a memóriakártyán vagy a belső tárhelyen tárolódik. A legtöbb dashcamban a kamera a hurok alapján rögzíti a videókat, ahol a régi felvétel felülíródik, amikor az új felvételt rögzít a kamera.

  Fénykép készítése Chromebookon

G-szenzor: A G-szenzor a műszerfal egyik kulcsfontosságú része is, amely segít észlelni az ütközés vagy erős fékezés miatti mozgásváltozásokat. Ilyen helyzetekben ez az eszközrész automatikusan elmenti az aktuális videoklipet, hogy megakadályozza annak felülírását.

GPS nyomkövetés: Ez egy másik lényeges része a vezetésnek, lehetővé téve a műszerkamera számára, hogy nyomon kövesse a helyét és az autó sebességét. A legtöbb műszerkamerában látni fogja a GPS funkciót, amely egy hasznos funkció, amely egyszerű módon rögzítheti a helyet és a sebességet.

Lejátszás: A felvétel dashcamban történő rögzítése után a felvétel egyszerűen elérhető a beépített képernyő segítségével, vagy áttölthető számítógépre vagy mobileszközre, hogy megtekinthesse vagy megoszthassa a rögzített videót.

Hogyan állítsunk be és telepítsünk műszer kamerát az autóba

A műszerkamera beszerelése az autóba egyszerű, és néhány perc alatt elvégezhető. Ez végső soron segítséget nyújt az autóvezetőnek balesetekben vagy más hasonló helyzetekben. Kövesse az alábbi lépést a beszereléshez az autóba.

1. Válassza ki a műszerkamera telepítésének helyét: Az első és legfontosabb dolog, amit el kell döntenie, az a hely, ahová a műszerfalat telepíteni kívánja. A visszapillantó tükör mögött kell elhelyezkedni, hogy vezetés közben akadálymentesen láthassa a kilátást. Tehát győződjön meg arról, hogy a megfelelő hely van a műszerkamera telepítéséhez.

2. Tisztítsa meg a műszerfal felszerelési területét: A műszerkamera helyének kiválasztása után megfelelően meg kell tisztítani ott, ahol az autóban elhatározta, hogy felszereli. A tisztításhoz használhat mikroszálas kendőt vagy más nem súroló anyagot, amely hatékonyan tisztítja meg a területet.

3. A tartókonzol rögzítése: Először is rögzítenie kell a konzolt a helyére a műszerfali kamera kézikönyvében megadott utasítások szerint, és ez az utasítás a műszerfali kamera modelljétől függően változhat. Ügyeljen arra, hogy figyelmesen olvassa el az utasításokat, hogy a rögzítés során ne találjon zavart.

4. Műszerkamera a szélvédőre: A műszerkamera felszerelésekor távolítsa el a ragasztópárnát a tartókonzolról, majd helyezze a műszer kamerát a szélvédőre. Győződjön meg arról, hogy a műszerkamerát a megfelelő szintre csatlakoztatta, hogy ne szembesüljön a problémával a felvétel rögzítése közben.

5. Csatlakoztassa a tápkábelt: Miután felszerelte a műszerfalat az autóba, meg kell adni az áramellátást. Ehhez tápkábelre van szüksége, amely az autóban található konnektorból biztosít áramot.

6. Módosítsa a dashcam beállításait: Annak érdekében, hogy a kamera megfelelően rögzítse és tárolja a felvételt, a műszerkamerát is megfelelően be kell állítania a kamerabeállításokban megadott utasítások alapján.

  Hogyan készítsünk Dot Grid papírsablont a Microsoft Wordben

Most, hogy tudja, hogyan kell felszerelni egy műszerkamerát, itt található a legjobb műszerkamerák listája, amelyek közül választhat.

Nextbase 622GW Dashcam

A NEXTBASE 622GW műszerkamera Alexával és polarizáló szűrővel a tökéletes társ utazásaihoz. 4K Ultra HD felbontásának és polarizáló szűrőjének köszönhetően még erős napfényben is lenyűgöző felvételeket készít.

A What3Words funkció biztosítja az Ön tartózkodási helyének pontos pontosságát, így a segélyszolgálatok könnyebben megtalálhatják Önt baleset esetén. Intelligens parkolási módja észleli a parkoló autó körüli mozgásokat, és rögzíti azt. Csatlakozzon a NEXT BASE alkalmazáshoz, hogy könnyen hozzáférhessen felvételeihez, és megoszthassa azokat barátaival és családjával.

Garmin Dashcam Tandem, első és hátsó kettős objektív

A Garmin Dashcam Tandem egy jól ismert dashcam, amely 80 fokos látómezővel rendelkezik, és ez egy kompakt fényképezőgép. Ami a kamera minőségét illeti, 1440p kamerafelbontással érkezik. Ezenkívül a Garmin Clarity HDR 720p-s, belső oldali objektívvel rendelkezik.

Hangvezérléssel és GPS-szel is rendelkezik, amelyek segítenek megtalálni az autót. Különféle funkciókkal rendelkezik, beleértve a dashcam automatikus szinkronizálási funkciót, amely segít szabályozni a videó minőségét és a rögzítési lehetőségeket.

A Garmin műszerfalat úgy tervezték, hogy kompaktnak tűnjön, és egyszerű lépésekkel felszerelhető az autóra. Sőt, jár hozzá töltő és USB port a tápegységhez.

Vantrue N1 Pro Mini

A Vantrue N1 Pro Mini Dashcam Full HD 1920x1080P kompakt kivitelben érkezik. Mindenféle akadály nélkül felszerelhető. A műszerkamera Full HD felbontású, és akár 30 képkocka/mp-es felvételt készít a Sony érzékelőjével együtt. 160 széles szögből képes rögzíteni a képet.

Ezenkívül a Loop Recording funkcióval is rendelkezik, amely segít a fényképezőgépnek felülírni a legrégebbi felvételeket, és automatikusan rögzíteni az új felvételeket.

Támogatja a 256 GB-os memóriatárolást is microSD-kártyákon keresztül, amelyek nagy mennyiségű felvételt rögzíthetnek és tárolhatnak a kamerában. Ennek a fényképezőgépnek a felépítési minősége is kiváló és merev, szilárd anyagból készült.

Nexar Beam GPS Dashcam

A Nexar Beam GPS műszerkamera egy változást hoz a közúti biztonság világában. 1080p HD kamerájával megörökítheti vezetési élményének minden részletét, így biztos lehet benne, hogy rögzíti az esetleges eseményeket.

A mellékelt korlátlan tárhelynek köszönhetően soha nem kell attól tartania, hogy kifogy a tárhely az eszközön.

Az igazi varázslat azonban akkor következik be, amikor a Nexar alkalmazás működésbe lép, így könnyen hozzáférhet a felvételeihez, és baleset esetén megoszthatja azokat biztosítótársaságokkal, rendészeti szervekkel vagy szeretteivel. A Nexar műszerkamera nyugalmat biztosít az úton, így az előtted álló utazásra koncentrálhat.

  OLED képernyő beégés: Mennyire kell aggódnia?

THINKWARE U1000

A THINKWARE U1000 zászlóshajó kétcsatornás 4K Ultra HD videóminőséggel rendelkezik, amely 30 képkocka/mp sebességgel rögzít. A 60 képkocka/mp sebességű rögzítéshez módosítania kell a beállítást 2K QHD-re. A legtöbb dashcamban látható a széles látószög, amely 160 fokban rögzít, de akár 150 fokban is rögzít.

Összességében a fényképezőgép minősége fenomenális. 4K felbontásban is rögzíthet a legnagyobb hatékonysággal. Ennek a kamerának a dizájnja is egyedülálló a piacon kapható többi dashcamhoz képest.

Nextbase 522GW Dashcam

A Nextbase néhány egyedi funkcióval rendelkezik, beleértve az 1440p HD felvételt, amelyek eltérnek a piacon elérhető műszerkameratól. Beépített Alexa-val érkezik, amely használható dalok lejátszására és telefonálásra. A Nextbase dashcam SOS vészhelyzeti funkcióval is rendelkezik, amely vészhelyzetekben hasznos. Wi-Fi kapcsolattal rendelkezik a fájlok egyik eszközről a másikra való átviteléhez.

Beépített szoftverrel érkezik, amely egyszerű lépésekkel segíti a felvételeket a számítógépre. Ezen túlmenően a műszerkamera egyik nagyszerű tulajdonsága, hogy rendelkezik az intelligens parkolási móddal, amely segít a parkolásban.

Garmin Dashcam Mini 2

A Garmin Dashcam 140 fokos széles látószöggel rendelkezik, és akár 1080p-ig is rögzíthet full HD felbontásban. Hangvezérlési funkciókkal is rendelkezik, amelyek támogatják a videórögzítés vezérlését különböző nyelveken. Sőt, a videókat is automatikusan mentheti a Wi-Fi kapcsolat segítségével.

Ha nehézségekbe ütközik az autó parkolása közben, akkor ez a műszerkamera segít a parkoláskor. A parkolóőr elképesztő funkciójával figyelemmel kísérheti a parkolási tevékenységet.

Nexar Pro Dual Dashcam

A Nexar Pro rendelkezik minden olyan alapfunkcióval, amely megfelel az Ön igényeinek. Okostelefonokhoz csatlakoztatható, beleértve az iPhone 7 és újabb készülékeket is. A műszerkamera videofelbontása 1080p, és 135°-os szélességű videót is rögzíthet. Ha sok felvételt szeretne rögzíteni a műszerkamerában, ezt akár 256 GB-ot támogató memóriakártya segítségével is megteheti.

Megkapja a parkolási módot, amely a legtöbb műszerkamerában elérhető, és az egyik alapvető funkció, amelynek elérhetőnek kell lennie. Sőt, ha a videófelvételt a telefonon szeretnéd látni, akkor azt közvetlenül is átviheted. A minősége és a támogatási szolgáltatása miatt ezt a műszer kamerát megfontolhatja autójában.

Vantrue E1 Lite 1080P WiFi Mini

Ha megnézte az ebben az útmutatóban említett összes lehetőséget, és szeretne néhány más lehetőséget is megfontolni, akkor választhatja a Vanture E1 Lite-ot.

160 fokos széles látószöggel rendelkezik, és 1080p felbontásban tud videót rögzíteni. A csatlakoztathatóság ebben a dashcamban is kifogástalan. 2,4G Wi-Fi-vel és ingyenes APP-vel érkezik, amely segít a videófelvételek átvitelében néhány perc alatt más eszközökre.

Utolsó szavak

Ha tökéletes autós műszerkamerát keres, kutasson és tanulmányozzon, mielőtt bármilyen terméket vásárolna. A legjobb módszer az, ha felsorolja a prioritásait, például a költségvetést, a csatlakozást, a támogatást, a szoftverfrissítést stb., majd megkeresi a műszer kamerát. Válassz olyat, amely tartós, kategóriájában a legjobb, és megfelel az elvárásainak.