Valószínűleg rosszul csúsztatja az ujját az iPhone X-en. Így kell csinálni

Az iPhone X bevezetésével az Apple megváltoztatta a felhasználók eszközeikkel való interakcióját azáltal, hogy teljesen megszabadult a Home gombtól. Noha az új gesztusok használata meglehetősen egyszerű, előfordulhat, hogy egyes felhasználók nem egészen megfelelően használják őket, ami némi frusztrációt okozhat.

Főleg az a lényeg, hogy tudd, hogyan kell ujjaddal visszatérni a kezdőképernyőre, előhívni az alkalmazásváltót, és azonnal váltani az alkalmazások között, amelyek mindegyike három különböző mozdulat. Megmutatjuk, hogyan győzheti le ezeket a gesztusokat, valamint néhány másik csúsztatási mozdulatot, amelyek segítenek.

Visszatérés a kezdőképernyőre

Kezdőlap gomb nélkül az iPhone X, XS és XR a képernyő aljáról egy egyszerű felfelé mozdulattal kilép az alkalmazásból, és visszatér a kezdőképernyőre.

Inkább pöccintés, mint csúsztatás, de érted a lényeget. Ezenkívül nem kell felfelé csúsztatnia a képernyő aljáról. Kicsit elnéző, hogy kicsit feljebbről csúsztathatsz felfelé, és nem feltétlenül kell megérintened azt a keskeny sávot a képernyő alján, de attól függ, hogy melyik alkalmazásban vagy, és hogy van-e ott egy gomb, hogy útban legyen. És a legjobb az egészben abban, hogy egy kicsit magasabbról csúsztathat, az az, hogy az emberek megszokták, hogy megnyomják a Kezdőlap gombot, ha régebbi telefonról érkeznek.

  Hogyan ellenőrizhető, hogy valaki elnémította-e a Discordon

Az alkalmazásváltó előhívása

Ha nem szeretne visszatérni a kezdőképernyőre, hanem az alkalmazásváltót szeretné előhívni, akkor ugyanazt a felcsúsztatást hajtsa végre, mint általában a kezdőképernyőre való visszatéréskor, de pöccintés helyett felfelé csúsztatod, és egy másodperc töredékéig tartod.

Innen balra és jobbra csúsztatva böngészhet a háttérben futó összes alkalmazás között, és bármelyikre válthat.

Azonnali váltás az alkalmazások között

Bár ez nem egészen a hivatalos alkalmazásváltó funkció, amint arról fentebb beszéltünk, van egy gesztus, amely lehetővé teszi, hogy azonnal váltson a korábban használt alkalmazásra.

Például, ha megnyitotta a Twittert, majd átváltott az Instagram használatára, a képernyő alján csúsztathat jobbra, hogy azonnal visszatérjen a Twitterhez.

Továbbá folytathatja az ujját, hogy azonnal oda-vissza váltson a háttérben futó összes többi alkalmazás között. Ez egy kicsit gyorsabb lehet, mint az alkalmazásváltó használata, különösen, ha vissza szeretne térni az előző alkalmazáshoz.

  Szimbólumok beszúrása a Google Dokumentumokba és Diákba

Értesítési központ megnyitása

Az Értesítési Központ többnyire ugyanúgy működik, mint mindig. Továbbra is lefelé csúsztathatja a képernyő tetejéről, de az iPhone X és újabb készülékeken a képernyő bal oldaláról, ahol az óra van, lefelé csúsztathatja.

Vezérlőközpont megnyitása

Ez nagy változás az iPhone X és újabb verziók esetében. Ahelyett, hogy a képernyő aljáról felfelé csúsztatna a Vezérlőközpont megjelenítéséhez, csúsztassa lefelé a képernyő jobb felső részét, ahol az akkumulátor ikon található.