Útmutató kezdőknek az egyirányú videointerjúkhoz [+2 Platforms]

Ön állásjelölt vagy toborzó? Új számodra az egyirányú videointerjú kifejezés? Akkor ez a végső útmutató, hogy megtanulja ezt a munkaerő-felvételi technológiát az alapítványtól kezdve.

A munkaerő-toborzási technológiai agytrösztök mindig olyan újszerű koncepciókat keresnek, amelyek költséghatékonyabbá, megfizethetőbbé és gyorsabbá tehetik a toborzási folyamatot, mint a meglévő folyamat.

Az ilyen ötletbörze néhány fenomenális munkaerő-felvételi technológiát eredményezett, például jelentkezők nyomkövető rendszereit (ATS), toborzó szoftvereket stb.

Egy kevésbé feltárt technológia az egyirányú videointerjú a felvételi folyamat szűrési szintjének automatizálására.

Folytassa az olvasást, hogy megismerje az egyirányú videointerjú folyamatának alapjait, előnyeit, hátrányait és fejlesztési tippjeit. A munkaerő-felvételi vezetők és a jelöltek egyaránt profitálnak ebből a tömör és rövid beszélgetésből.

Mi az egyirányú videointerjú?

A távoli és hibrid munkamodell elősegítette a munkaerő-toborzási ágazat fejlődését. Manapság az iparág az automatizálást helyezi előtérbe a jelenlegi kézi folyamatnál gyorsabb szűrés, szűkített listák, interjúk, értékelés és ajánlattétel érdekében.

Az egyirányú videointerjú az ilyen automatizálási koncepciók sarokköve. A legjobb multinacionális és a Fortune 500 listán szereplő vállalatok egyirányú videointerjúkhoz folyamodnak, hogy álláskeresők milliói közül kiválasztsák a legjobb jelölteket.

#1. A jelölt perspektívája

Ez lényegében egy aszinkron interjúmódszer, amelyet főként a tömeges jelentkezésekből származó jelöltek kiszűrésére használnak. Álláskeresőként okostelefonja vagy számítógépe előtt ülhet le az interjúra.

Az egyirányú videointerjú alkalmazásokon keresztül a munkáltatók feltesznek néhány előre beállított kérdést, amelyekre webkamera és mikrofon segítségével kell válaszolnia. A videointerjú platformok rögzítik a videót, és elküldik a munkáltatónak.

A felvételi menedzser átnézi az összes videót, hogy kiszűrje a legjobb jelentkezőket, akik járatosak a videokonferenciákban és jó kommunikációban. Arról nem is beszélve, hogy az interjú kérdéseire adott pontos válaszok is szerepet játszanak a szűrés folyamatában.

#2. Toborzó perspektívája

A videókhoz elsősorban olyan platformokon keresztül férhet hozzá, amelyek segítenek az ilyen rövid interjúvideók rögzítésében. A platform szolgáltatásaitól függően előfordulhat, hogy laptopot, okostelefont vagy mindkettőt kell használnia az interjúfelvételek megtekintéséhez.

A videointerjúplatform további tartalmakat is biztosíthat, például videó átiratát, jelölt önéletrajzát stb., így könnyen megjelölheti a sikeres és sikertelen jelentkezőket.

Az egyirányú interjúk munkafolyamata

Íme egy egyszerűsített változata a folyamat működésének:

 • A jelölt kap egy interjúlinket a toborzótól.
 • Kinyitják egy laptopon, asztali számítógépen vagy okostelefonon, amely képes videót és hangot rögzíteni.
 • Először egy tesztmenetet tartanak, amely az utolsó interjú rögzítése előtt értékeli a tartozékokat.
 • A jelölt a tesztelési fázisban navigálhat az egyirányú videointerjú alkalmazásban, hogy magabiztossá váljon.
 • Ezután kezdődik a fő esemény, ahol az interjúplatform szöveges vagy hangalapú kérdéseket jeleníthet meg.
 • Lehetne szakterület-specifikus értékelés is.
 • A kérdésekre meghatározott időkereten belül kell válaszolnia.
 • Lehet újrafelvétel vagy nem. Ez a munkáltatótól függ.
 • A felvételt a jelölt benyújtja.
 • Az interjúplatform továbbítja a videókat a toborzó eszközére.
 • A toborzó megvizsgálja a testbeszédet, a virtuális kommunikációba vetett bizalmat, az értékelési válaszokat stb.
 • Ezután kiválasztják vagy elutasítják a jelentkezőket a következő felvételi szintre.
  Valóban rengeteg sávszélességet használ az online játék?

Az állásra jelentkezőnek rendelkeznie kell olyan eszközzel, amelyre hang- és képfelvételt készíthet. Az interjú hivatkozásának eléréséhez az e-mailt is meg kell nyitnia egy alkalmazásban vagy webböngészőben.

Toborzóként olyan laptopra vagy okostelefonra van szüksége, amely képes elérni webhelyeket vagy alkalmazásokat a rögzített videók letöltéséhez. Az Ön cége toborzási CRM-et is használhat további folyamatok automatizálására a munkaerő-felvételi folyamatban.

Arról nem is beszélve, hogy ezeket a videókat le kell tudni játszani. Az egyirányú videointerjú platformok azonban főként beágyazott rendszert kínálnak a videolejátszáshoz és a jelöltek pontozásához.

Mikor használnak a toborzók egyirányú videóinterjúkat?

Jelölt átvilágítás

Előfordul, hogy a telefonos előválogatott jelöltek nem teljesítenek jól a velük interjút készítő menedzser előtt. Ez a menedzser ütemtervének nem produktív felhasználása. Ezért a munkaerő-kölcsönző ügynökségek és a toborzó személyzet ezt a technológiát használja, hogy magabiztosabbá váljanak, mielőtt átadnák őket a vezetői interjúknak.

Távoli munka

Amikor a vállalkozások alkalmazottakat vesznek fel távoli és otthoni munkavégzésre, az összes jelentkező videóinterjúját használják. Segít a toborzónak megérteni a jelölt önbizalmát a kamera, a mikrofon és a monitor előtt.

Mivel a személyzetnek a vállalatnál töltött idő hátralévő részében a videokonferencia-médiumot kell használnia.

Tömeges alkalmazások feldolgozása

Egyes vállalati szintű vállalkozások teljes automatizálást alkalmaznak a jelöltek egyirányú videointerjúkból történő elemzéséhez. Ezek az automatizálási technológiák magukban foglalják:

 • Hang átírása
 • A jelölt testbeszédének elemzése a videóból
 • A pályázók pontozása az értékelések alapján

Ha a fentiek mindegyike elkészült, a felvételi CRM csak továbbítja az előre átvizsgált jelöltlistát a következő interjúfordulóhoz.

Időt takarít meg

Egy toborzó több száz jelöltet tud kiválasztani az aszinkron videointerjúk áttekintésével, összehasonlítva az egyéni telefonhívásokkal vagy videokonferenciákkal. Így gyorsabban vesz fel.

A készségek gyors azonosítása

Az egyirányú videointerjúk gyorsan felfedik az ügyes jelölteket, ha okosan strukturálja fel kérdéseit.

A személyiség megértése

Könnyebb megérteni a jelölt személyiségét, ha átnézi a videóinterjúit. A telefonhívások során a jelentkező követhet egy forgatókönyvet, de ez videohívások előtt nem lehetséges.

Szervezett adatok gyűjtése

Sok felvételi ügynökség és toborzó szeretne szervezett adatokat gyűjteni a jelöltről egyirányú videointerjúk segítségével. Segít nekik adatbázist készíteni a jövő lehetséges jelöltjeiről. Arról nem is beszélve, hogy a toborzók könnyedén pontozhatják a jelentkezőket a videóból összegyűjtött adatok alapján.

Csökkentse az interjúfolyamat hosszát

A toborzók ezt a felvételi technológiát használják a felvételi folyamat egyes lépéseinek csökkentésére és a teljes folyamat lerövidítésére. Például egy egyirányú videointerjú helyettesítheti az olyan lépéseket, mint az önéletrajz áttekintése, telefonhívás, személyiségteszt, értékelés stb.

  28 Legjobb ETL-eszközök listája

Csökkentse a munkaerő-költségvetést

Néha a bérbeadó vezetőknek különböző helyekre kell utazniuk a következők miatt:

 • Szűrőinterjúk készítése az intézményekben
 • Interjúzzunk tömeges jelöltekkel a munkaerő-közvetítő irodákban

Az ilyen utazások költséggel járnak. A vállalkozások egyirányú videointerjúk használatával csökkentik ezt a költséget.

Az egyirányú videóinterjúk előnyei

 • A felvételi közeg kényelmes a jelentkező és a toborzó számára.
 • Pályázóként otthona kényelméből vagy egy gyakran látogatott kiberkávézóból a legjobbat nyújthatja.
 • Mind a munkaerő-kölcsönző cég, mind a jelölt utazási kiadásait megtakarítja.
 • A toborzók gyakran kapnak egy esélyt a jelölt értékelésében a személyes vagy telefonos interjúk során. Az egyirányú videointerjúk során azonban a toborzó többször is megnézheti a videót, mielőtt sikeresen teljesítene vagy megbukna egy jelöltet.
 • A jelentkezők bármikor megjelenhetnek az interjúra, ha talál egy kis szabadidőt. Az állásra jelentkezőknek nem kell előre nem tervezett szabadságot kivenniük a meglévő irodából.
 • A videókat mesterséges intelligencia-alapú munkaerő-felvételi megoldásokhoz is továbbíthatja, hogy az előre beállított mutatók szerint automatikusan szűrjék a jelölteket.
 • Egy szervezet az összes jelentkezőt egyirányú videointerjúkon keresztül tekintheti át. Az ATS-eszközök néha olyan hibákat követnek el, amelyeket elkerülhet ennek a munkaerő-felvételi technológiának a használatával.
 • Azok a pályázók, akik megjelennek a folyamatban, rendelkeznek a videokonferencián való részvételhez szükséges eszközzel és tartozékokkal. Akik nem lépnek ki a felvételi folyamatból. Ezért tudja, hogy az előzetesen átvizsgált személyek alkalmasak távmunkára.

Az egyirányú videóinterjúk hátrányai

 • A távoli helyekről, ahol az internet nem könnyen elérhető, nem jelentkezhetnek.
 • Azok az álláspályázók is kilépnek a rendszerből, akik nem bíznak a kamera előtt.
 • Ha helyszíni álláshirdetésekre vesz fel, és az egyirányú videóinterjút választja a pórusszűréshez, túl nagy terhet ró a jelöltekre. Mert most olyan videokonferencia-eszközöket kell beszerezniük, amelyekre nem lesz szükségük, ha bérelnek.
 • A legtöbb esetben ez az interjú folyamat a jelölt számára meghatározott időkorláttal jár. Ezért előfordulhat, hogy egyes jelentkezők nem teljesítenek azonnal jól, de rendelkeznek a szükséges készségekkel.
 • Ha rossz kérdéssort állít fel egy ilyen felvételi folyamathoz, előfordulhat, hogy az interjúk egyáltalán nem lesznek eredményesek.
 • A legtöbb vállalat külső videointerjúszolgáltatókra támaszkodik. Ha egy adott napon túl sok munka hárul a szolgáltatóra, az befolyásolhatja a felvételi folyamatát. A kezelt szolgáltatót az átvilágítás elvégzése után kell kiválasztania.
 • Az ilyen videók megfelelő megsemmisítése vagy megőrzése szükséges, különben szervezete adatvédelmi perekkel szembesülhet.

Egyirányú videóinterjú platformok

Most, hogy jól ismeri az egyirányú videóinterjú folyamatát, ideje felfedezni néhány olyan platformot, amelyek gyakran segítenek az ilyen interjúkat készítő szervezeteknek:

Kritériumok

A Criteria egy teljes körű szolgáltatást nyújtó platform egyirányú videointerjúk készítésére. Tartalmaz egy drag and drop interjúkészítő munkaterületet. Választhat interjúkérdéseket és tartományértékeléseket a kritériumok hatalmas könyvtárából. A könyvtár a legtöbb iparágból kínál kérdéseket.

Közvetlenül küldhet meghívókat a jelölteknek a Kritérium munkaterületről. Nem kell linket másolnia az eszközből, és megosztani azt e-mailben vagy más adathordozón.

  Hogyan változtasd meg az aktív állapotodat a LinkedIn-en

A kritériumok biztosítják a videokonferencia felületet is, amelyet a jelöltek válaszaik rögzítésére fognak használni. Ezenkívül lehetőséget kínál arra, hogy szervezete népszerűsítése érdekében személyre szabja a felületet a márkaelemekkel.

Végül a toborzók áttekintik és pontozzák a jelölteket egy interjú-áttekintő platformon, amelyet a Criteria biztosít az Ön számára. Az eszköz számos automatizált munkaerő-felvételi megoldással is integrálható arra az esetre, ha a szűrési adatokat CRM-be szeretné exportálni.

Hireflix

A Hireflix segít egyirányú videointerjúk lebonyolításában a nemzetközi adatvédelmi előírások betartásával. A platform SOC 2 megfelelőségi tanúsítvánnyal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy az ügyfelek adatait a lehető legszigorúbb módon kezelik az adatvédelmi jogsértések kiküszöbölése érdekében.

A videóinterjúszolgáltató főbb jellemzői a következők:

 • Csökkenti az ütemezési időt
 • Lehetővé teszi a toborzóknak, hogy az interjúkra és a munkaerő-felvételre összpontosítsanak
 • Interjúzzon több ezer jelöltet egyetlen digitálisan rögzített interjúval
 • Lehetővé teszi a toborzóknak az együttműködést az interjúvideók megosztásával
 • Jelöltbarát felhasználói felület
 • Integrálható a népszerű ATS megoldásokkal

Jelenleg a Hireflix ingyenes demót és 1 hónapos ingyenes próbaverziót kínál. Így regisztrálhat a platformon, és saját maga is kipróbálhatja, hogy megtapasztalja a különbséget.

Tippek az egyirányú videointerjúk minőségének javításához

#1. Állásra jelentkezők

 • A munkaadók felhasználhatják az ilyen videointerjúkat annak megítélésére, hogy képes-e követni az utasításokat. Ezért, mielőtt folytatná, figyelmesen olvassa el az interjú utasításait.
 • Öltözz fel profin a videóinterjúhoz.
 • Tesztelje videó- ​​és audiotartozékait, mielőtt az utolsó interjúrögzítésre lép.
 • Keressen egy elszigetelt helyet az interjúhoz.
 • Ügyeljen arra, hogy a megadott határidőn belül válaszoljon minden kérdésre. A toborzók jobb pontszámokat adnak az időhöz kötött válaszokért.
 • Az interjú megkezdése előtt gyakoroljon néhány nyilvánvaló interjúkérdést a tükör előtt.
 • Üljön egyenesen és profin, mint egy kérdező előtt.

#2. Toborzók/Munkáltatók

 • Bölcsen válasszon interjúkérdéseket és értékeléseket. Ez a szakasz határozza meg, hogy kap-e végrehajtható adatokat vagy sem.
 • Használjon online egyirányú videointerjú eszközt a folyamathoz.
 • Csatlakoztassa videointerjú eszközét a munkaerő-felvételi menedzsment szoftverhez.
 • A videókat a nemzetközi és helyi adatvédelmi szabályok betartásával semmisítse meg.
 • Használjon időhöz kötött válaszadási eljárást.
 • A személyazonosításra alkalmas adatokat törölje le az elfogulatlan videointerjú folyamata érdekében.
 • Engedjen meg néhány újbóli választási lehetőséget, mivel egyes jelöltek a felvételi folyamat során hibákat követhetnek el.

#3. Személyzeti ügynökségek

 • Tekintse át a több munkakörhöz gyűjtött videointerjúkat. Segít abban, hogy kiváló minőségű jelölteket szerezzen több ügyfél számára.
 • Ha tárolja a videókat vetítés céljából a jövőbeli álláshirdetéseknél, titkosítsa a tartalmat, hogy ne sértse meg az adatvédelmi szabályokat.
 • A legmegfelelőbb kérdőív kiválasztásához szorosan együttműködjön az ügyféllel, akit felvesz.

Következtetés

Az egyirányú videointerjú meg fog maradni, mivel a vállalkozások digitalizálódnak, és digitalizált módszerekre van szükségük az álláspályázók értékeléséhez.

Azoknak a pályázóknak, akik nem ismerik ezt a felvételi technológiát, át kell menniük a fenti tudásforrásokon, hogy felkészüljenek a közelgő csúcstechnológiás interjúkra.

Azok a toborzók, akik frissen beléptek a toborzási ágazatba, a teljes cikk elolvasásával magabiztossá válhatnak ebben az új munkaerő-felvételi technológiában.

Arról nem is beszélve, hogy fentebb mindketten megtalálják azokat az eszközöket, amelyeket a vállalatok az egyirányú videointerjúkhoz használnak.

Érdekelheti azt is, hogy megismerje a legjobb fejlesztői interjúplatformokat, amelyek segítségével a legjobb fejlesztőket alkalmazhatja projektjeihez.