Útmutató az Instagram növekedéséhez 2023-ban

Az Instagram az egyik leghíresebb közösségi média oldal, és ez az átfogó útmutató részletesen bemutatja azokat az Instagram növekedési stratégiákat, amelyeket 2023-ban érdemes elfogadnia.

A vállalkozások világszerte az Instagramot használják arra, hogy bizonyítottan sikeresen elérjék ügyfeleiket. Mindenki, akár márka, akár kisvállalkozás tulajdonosa, az Instagramot használja ügyfélkörének bővítésére. Miért van így? Ez azért van így, mert az Instagram egy sokoldalú és hatékony marketingeszköz, és nem csak mi gondoljuk így. Minden vállalkozás egyetért, és inkább az Instagramot használja marketing célokra.

Az Instagram hosszú utat tett meg attól, hogy puszta fotómegosztó közösségi média platform legyen. Valami sokkal nagyobb dologgá alakult át, és népszerűsége tekintetében a négy legjobb közösségi hálózat közé tartozik.

A platform felhasználóbarát jellege hosszú ideig leköti a felhasználókat, és növeli az esélyeket a nagyobb elköteleződésre. Ez azt bizonyítja, hogy az Instagram a legjobb platform a vállalkozások és a befolyásolók számára, hogy megragadják követőik figyelmét, és könnyen bővítsék ügyfélkörüket.

Ügyfeled kénytelen lesz követni téged az Instagramon, ha olyasmit adsz neki, amivel leköthetik. Az Instagram egy olyan alkalmazás, amely különféle tartalomformákat támogat, például bejegyzéseket, történeteket, kiemeléseket, tekercseket és IGTV-t. Hozzáadhat hashtageket, márkaneveket és helyszíneket, hogy jelezze jelenlétét.

Ha Ön egy márka vagy egy influencer, aki fel akarja erősíteni jelenlétét az Instagramon, olvasson tovább, és gyűjtsön néhány értékes tanácsot, amelyek sokat segíthetnek ebben a tekintetben.

Instagram-fiók létrehozása: Előnyök

Kétségtelen, hogy az Instagram már nem egy közönséges képmegosztó alkalmazás. Rengeteg értéket kínál nemcsak a felhasználóknak, hanem a vállalkozásoknak is. Az Instagram folyamatosan olyan érdekes funkciókat vezet be, amelyek jelentősen segítik a cégeket áruik marketingjében és értékesítésében.

A márka jelenlétének vagy a márkájának befolyásolóként való növelése számos előnnyel jár, mint például a következők:

Forduljon több emberhez

Az Instagramnak több mint 2 milliárd aktív felhasználója van, és ez a szám naponta növekszik. Nincs határa annak, hogy egy vállalkozás meddig mehet el egy hatékony Instagram-stratégiával, ha annyi szempár figyeli a tartalmat.

  Hogyan ellenőrizheti Instagram-tekercseinek megtekintési előzményeit

Befolyásolók kedvence

A jó hírű befolyásolókkal való együttműködés jobb megtérülést biztosíthat a befektetésnek, és tartalmait olyan közönség elé tárhatja, amely máskülönben nem lehetséges. Ezért van értelme, hogy a márkáját a legtöbb influencer által kedvelt platformon növelje.

Vállalkozása méretétől függetlenül növekszik

Ha elkezdi, és szeretné kiemelni kínálatát, az Instagram az ideális platform. Az Instagram segítségével nyilvánosságot és elköteleződést szerezhet, függetlenül attól, hogy vállalkozása jól ismert vagy egyre nagyobb ütemben zajlik.

Kapcsolatba lépni az ügyfelekkel

Az Instagram egy olyan platform, ahol rendszeresen kapcsolatba léphet ügyfeleivel közvetlen üzenetküldés, éleslátó megjegyzések hozzáadásával vagy kérdéseik megválaszolásával. Ez növeli a márka hitelességét.

Segítsen felfedezni ügyfelei preferenciáit

Az ügyfelei által megosztott Instagram-bejegyzések megfigyelésével sokat megtudhat döntéseikről. Bejegyzéseiket és válaszaikat elolvasva megismerheti ízlésüket, és megtudhatja, mit élveznek. Ezek a javaslatok segítenek új tartalom kidolgozásában és a közelgő marketingtervek kidolgozásában.

Hirdesse tartalmait

Míg az Instagram növekedésének organikus módszereinek megvalósítása óriási értéket biztosít, a platform fizetett hirdetési funkciója óriási segítséget nyújt, ha viselkedés, demográfiai adatok és hely alapján szeretné megcélozni a felhasználókat.

Mindabból, amit láttál, egyértelmű, hogy a márkád ápolása az Instagramon segít abban, hogy vállalkozásod sok bevételt termeljen. Az Instagram növeli a márka ismertségét, leadeket generál, ápolja az ügyfelek lojalitását és növeli az eladásokat.

Hogyan szerezz több Instagram-követőt

A trükk az, hogy optimalizálja Instagram-fiókját, és céloldalként kezelje a forgalom és a követők számának növelése érdekében. Így járhatsz hozzá.

#1. Hozzon létre egy Instagram marketingstratégiát

Ismerje meg közönségét: milyen platformokat használnak, mikor és miért látogatják őket, milyen anyagokat élveznek, kit követnek még, és így tovább.

Márkaidentitás: Milyen hírekkel szeretnél eljutni a közönségedhez? Milyen érzelmeket szeretnél bennük a tartalmad megtekintése után?

Tartalomstratégia: Bár az Instagramon van némi spontaneitás, meghatározott tartalomstratégiára van szükség ahhoz, hogy egységes hangot hallhasson, és rendszeresen jó minőségű tartalmat állíthasson elő.

Analitika: A számszerűsíthető információk segíthetnek megtervezni a megközelítést, beleértve azt, hogy kit próbál meg célozni, milyen anyagokat kell biztosítani, mikor kell közzétenni stb.

Rendszeres tevékenység: Az Instagram egy valós idejű platform. Ismételten közzé kell tennie, ha vállalkozása bővítésére szeretné használni.

#2. A versenytársak elemzése

Van olyan riválisa, akit nehéz felülmúlni? Nézze meg, mit tesznek közzé, milyen gyakran, mikor és milyen formában, ha végez egy kis versenyelemzést az Instagramon.

Egy hétig tartsa gondosan szemmel őket, hogy észrevegyen minden finom taktikát, amellyel Instagram-követők számát növelhetik. Tippeket kaphat, hogy mit, mikor és hogyan tegyen közzé az Instagramon, hogy több követőt szerezzen.

  Hogyan készítsünk névtelen Instagram-fiókot

#3. Határozza meg célközönségét

Az Instagramon létfontosságú a megcélozni kívánt felhasználók meghatározása. Ügyfeleit többféleképpen is meghatározhatja. A követői online vásárlási magatartása és követői közötti minták azonosításához javasoljuk, hogy elemezze webhelye és Instagram elemzéseit.

Meg kell vizsgálnia az online viselkedésüket a webhelyén és az Instagram-használatukat. Minél több időt fektet be a célközönség demográfiai adatainak kutatásába, annál nagyobb az esélye, hogy kapcsolódó tartalmat állítson elő, amely kattintásra és konverzióra ösztönöz.

#4. Optimalizálja Instagram-életrajzát

Gondoskodnia kell arról, hogy Instagram-életrajza kitűnjön a versenytársak közül, mert valószínűleg ez lesz az első dolog, amivel az emberek átmennek a márkáját illetően. Többre van szüksége, mint csak az Instagram-fogantyúra.

A kép forrása: Zara

Mivel az önéletrajz megírásához csak korlátozott szavak jutnak hozzá, döntő fontosságú, hogy világosan és tömören fogalmazzon a cég tevékenységével kapcsolatban, és igen. Ne felejtse el megadni a márkáját meghatározó kulcsszavakat, hogy az olvasók pontosan megértsék, mit képvisel.

#5. Maradjon következetes

A következetesség a kulcsa annak, hogy lendületet vegyen bármely közösségi média platformon, beleértve az Instagramot is. Senki sem akar majd olyan Instagram-profilt követni, amely véletlenszerűen tesz közzé, esetleg hetente egyszer. Létrehozása közben a tartalom új követőket vonzhat, így rendszeresen megakadályozza, hogy elrugaszkodjanak.

A tartalomnaptár létrehozása segít a tartalom megtervezésében és következetes viselkedésben. Ezenkívül meghatározhatja a legjobb időpontokat a tartalom közzétételére Instagram-profiljában. Ilyenkor a legtöbb követőd aktív.

#6. Válaszd az Instagram hirdetéseket

Az organikus növekedési módszerek alkalmazása lassú ütemben növeli az Instagram követői számát. De ha fel akarja gyorsítani a növekedési ütemet, az Instagram-hirdetés a megfelelő lehetőség. Az organikus stratégiák fizetős helyettesítője lehetővé teszi a célközönség kiválasztását és a bejegyzések népszerűsítését.

Az Instagram egy sor hirdetéstípust támogat, pl. Képes hirdetések, körhintahirdetések, videohirdetések, történethirdetések, tekercshirdetések, Shopping-hirdetések és felfedezőhirdetések. Meghatározhatja hirdetési költségkeretét, és elkezdheti az Instagram-hirdetéseket.

Az Instagram egy fénykép- és videómegosztó közösségi hálózati platform, ezért a görgetést leállító tartalom létrehozása és közzététele rendkívül fontos. Ez kétféleképpen működik. Megfelelően átadja a továbbítani kívánt üzenetet, és megakadályozza, hogy ötlete elveszjen a felhasználói hírfolyamban található bejegyzések tengerében.

Legyen szó kezdő vagy tapasztalt vállalkozásról, kivételes fotókat és videókat szeretne közzétenni, amelyek felkeltik a közönség figyelmét. Érdekes módon több platform is segít ebben. Megnézheti a legjobb tervezési megoldásokat, amelyek megfelelnek a fotók és infografikák iránti keresletnek, hogy elkövezze követőit és elmondhassa történeteit.

  Az Instagram Wayback Machine használata

Hasonlóképpen, ezek a közösségimédia-kezelő eszközök óriási segítséget nyújtanak több Instagram-fiók tartalmának egy helyről történő kezeléséhez, felügyeletéhez és ütemezéséhez.

Gyakran Ismételt Kérdések

Vásároljak Instagram követőket?

Mindenki a lehető leggyorsabban szeretné növelni Instagram-követési számát. A hatalmas kereslet miatt számos harmadik féltől származó szolgáltatás és alkalmazás létezik, amelyek a követők számának növelését ígérik.
Ezen alkalmazások némelyike ​​azonnali vagy idővel jelentős Instagram-követők számának növekedését garantálja. De nem ajánlott megvásárolni Instagram-követőit, ha értékeli a hírnevét. Ez egy tisztességtelen technika, amely az Instagram shadowban kockázatának teszi ki.

Melyek az Instagram-tartalom különböző típusai?

A felhasználók manapság számos tartalomalternatívát kínálnak az Instagramon, többek között:
Tekercsek, IGTV, egyfotós bejegyzések, körhinta fotóbejegyzések, videóbejegyzések, élő videók és történetek.

Hogyan juthat el az Instagram felfedező oldalára?

Ha növelni szeretné annak esélyét, hogy tartalom jelenjen meg az Instagram Felfedezés oldalán, tegye a következőket:
Legyen nyilvános fiókod
Ha az Instagram-profilod privát, senki sem láthatja a Felfedezés oldalán. Hiszen a személyes fiókot nem arra szánják, hogy idegenek hozzáférjenek, így aki nem követ téged, az nem láthatja a rajta lévő cuccokat.
Tartalmazzon felkapott hashtageket és helyszíneket
A hashtageket tartalmazó bejegyzések megjelenhetnek a felhasználók Felfedezés oldalain, miután végrehajtottak egy hashtag-keresést. A helyek címkézésével tovább szűkítheti célpiacát, és megjelenhet a Felfedező oldalakon, amikor egy adott helyet keresnek. Nagyobb esélye van arra, hogy egy népszerű helyen több felhasználó megtalálja.

Utolsó szavak

Nos, ezek bevált taktikák voltak, amelyeket bevethet, hogy kivételes növekedést tapasztaljon az Instagramon. Ne feledje, hogy a tartalom az a fajta, ezért mindig próbáljon valami újat hozni. A minőségi média átgondolt feliratokkal és releváns hashtagekkel párosulva minden bizonnyal csodákra képes.

Végül maradjon következetes és kreatív, hogy szemtanúja legyen az Instagram követőinek számának lassú és folyamatos növekedésének.

Felfedezhet néhány legjobb Instagram-ütemezőt is, hogy értékes időt takarítson meg, és felgyorsítsa profilja növekedését.