Új Apple Headgear, Google AI eszközök és GPT-4 bevezetése

Az Apple vegyes valósághű fejfedője a 2023-as WWDC-n debütál

A Bloomberg legfrissebb jelentése szerint az Apple az idei Worldwide Developers Conference-en (WWDC) állítólag bemutatja a régóta pletykált, vegyes valósággal kapcsolatos fejfedőt, amelyet hagyományosan 2023 júniusában rendeznek meg.

A leleplezés dátumát többször is elhalasztották technológiai nehézségek miatt. Eredetileg tavasszal kellett volna megjelennie, de most a WWDC-n jelentik be, mielőtt 2023 végén kerül forgalomba.

Úgy gondolják, hogy a cég fejhallgatója, amelyet a pletykák szerint „Reality Pro”-nak hívnak, egy nagyon erős eszköz lesz, amely hasonlít a síszemüvegre, és képes 3D tartalmat sugározni. Számos funkcióval rendelkezik, mint például a fejlett kézi követés, a FaceTime hívók valósághű megjelenítésének képessége, a digitális korona, amely lehetővé teszi a virtuális valóság elhagyását, és még sok más.

A legfrissebb rendelkezésre álló információk szerint az Apple nagyjából 3000 dollárért kívánja eladni a fejfedőt, így ez a cég eddigi legdrágább hordható tárgya.

Amint azt mindannyian tudjuk, az ilyen úttörő termékek megjelenési dátuma változhat, de ezúttal az Apple azt reméli, hogy 2023 végére elérhetővé teheti a terméket. Ha minden a tervek szerint alakul, az Apple MR fejfedők nagy valószínűséggel megteszik a nemzetközi bevezetést a WWDC-n, és a kütyü 2023 végén kerülhet a boltokba.

  A Google Fordító offline használata a telefonon

Előfordulhat, hogy az Apple vegyes valósághű fejhallgatója nem fog olyan népszerűségre szert tenni, mint a többi Apple termék, amint debütált. Ennek ellenére számos technológiai vélemény szerint az Apple vegyes valósággal rendelkező headsetje megvan a növekedési potenciál, és a közeljövőben jelentősebb bevételtermelővé válhat az Apple számára.

A Microsoft, az Alphabet és más vállalatok dollármilliárdokat költenek mesterséges intelligencia technológia fejlesztésére és bevezetésére, hogy piaci részesedést szerezzenek a különböző iparágakban.

Az OpenAI ChatGPT-vel való versenyezésére (a Microsoft dollármilliárdokat fektetett be ebbe a cégbe), a Google anyavállalata, az Alphabet elindította a LaMDA által hajtott AI-szolgáltatást, a Bard AI-t.

A Google a közelmúltban több mesterségesintelligencia-integrációt jelentett be, amelyek lehetővé teszik Workspace-termékei gépi tanulását szövegek és grafikák generálására. Bejelentettek több jövőbeli generatív AI-funkciót a Google Workspace-alkalmazásaihoz, köztük a Google Dokumentumok, a Gmail, a Táblázatok és a Diák számára.

A szolgáltatások közé tartozik:

  • A Google Documents mesterséges intelligencia új módjai ötletelésnek, összegzésnek és tartalom generálásának.
  • A Gmail kapacitása teljes e-mailek létrehozására a felhasználók gyors pontjaiból.
  • A Google Diák lehetősége mesterséges intelligencia-képek, hangok és videók létrehozására prezentációk illusztrálására.

A vállalat bemutatta, hogyan használhatják a felhőkliensek az AI-t e-mailek küldésére munkatársaiknak, prezentációk és értékesítési képzési dokumentumok készítésére, valamint jegyzetek készítésére az értekezletek során. A fejlesztők most már létrehozhatnak alkalmazásokat a Google technológiáját használva, mivel a vállalat kiadta néhány mögöttes AI-modelljét.

  A 10 legjobb alkalmazotti létszámkövető kis- és középvállalkozások számára

A ChatGPT tavaly debütált, a Microsoft pedig 2023 februárjában kiadta Bing chatbot-kompatibilis keresőmotorját. A Google azóta is eltökélt szándéka, hogy megelőzze a versenytársakat az új mesterségesintelligencia-versenyben azáltal, hogy egy sor AI-frissítést jelentett be termékeihez.

Az egyesült államokbeli „megbízható tesztelők” csoportja számos új mesterséges intelligencia-funkcióhoz fog hozzáférni, amelyeket a vállalat ebben a hónapban vezetett be. A Google azt állítja, hogy ezeket és más funkciókat még az év folyamán hozzáférhetővé teszik a nyilvánosság számára, de nem közölte a pontos dátumot.

Az OpenAI bejelenti a GPT-4-et, amely képes szöveg- vagy képbevitel fogadására

Az OpenAI kutatási blogjában közzétette a legújabb GPT-4 verziót. A jelentés szerint a GPT-4 egy méretes multimodális rendszer, amely képes kép- és szövegbevitelt fogadni, miközben csak szövegkimenetet hoz létre.

Hónapokig tartó suttogás és találgatás után az OpenAI végre bemutatta a GPT-4-et, a problémamegoldó képesség forradalmi fejlesztését.

Az Open AI azt állítja, hogy a GPT-4 „innovatívabb és együttműködőbb, mint valaha”, és „pontosabb a nehéz helyzetek kezelésében”. Bár képes szöveg- és képbevitelt is megérteni, csak szöveges válaszokat készít.

A GPT-4 hat hónapos biztonsági képzésen esett át az OpenAI szerint, amely azt is kijelentette, hogy a belső tesztek során „82%-kal kisebb valószínűséggel válaszolt a korlátozott tartalomra vonatkozó kérésekre”, és „40%-kal nagyobb valószínűséggel adott tényszerű válaszokat, mint a GPT -3,5”

  Így nézheti meg a Trónok harca utolsó évadát online

Egy nem hivatalos beszélgetés során az OpenAI azt állította, hogy „finom” különbség van a GPT-4 és elődje, a GPT-3.5 között (a GPT-3.5 a ChatGPT-t működtető modell). Sam Altman, az OpenAI vezérigazgatója kijelentette, hogy a GPT-4 „még mindig tökéletlen, még mindig korlátozott”, hozzátéve, hogy „figyelemreméltóbbnak tűnik az első használat során, mint azután, hogy több időt töltünk vele”.

A rendszerek továbbra is sok azonos problémával küzdenek, beleértve azt, hogy sok valós körülmények között kevésbé hatékonyak, mint az emberek, és emberi szinten teljesítenek különböző szakmai és tudományos kritériumok szerint – figyelmeztet az OpenAI.

A nyilvánosság hozzáférhet a frissített GPT-4-hez a ChatGPT Pluson keresztül, az OpenAI havi 20 dolláros ChatGPT-tagságán keresztül, amely a Microsoft Bing chatbotját támogatja. API-ként lesz elérhető, amelyre a programozók építhetnek.