Ubuntu Desktop VMware lemezkép letöltése és beállítása

Be kell állítania egy Ubuntu Desktop virtuális gépet a VMware Workstationben Windows, Mac vagy Linux PC-jén? Nem tudod, hogyan kell csinálni? Tudunk segíteni! Kövesse az Ubuntu Desktop virtuális gép beállítását a VMware Workstationben.

A VMware kép letöltése

Ha létre kell hoznia egy VMware-képet az Ubunturól a VMware munkaállomáson való használatra, van néhány módszer. Felkeresheti az Ubuntu.com webhelyet, letöltheti az ISO-t, és manuálisan telepítheti az operációs rendszert. Vagy letölthet egy kész VMware-képet az OSBoxokról. Az útmutató ezen részében megmutatjuk, hogyan kell mindkettőt megtenni.

Letöltés az Ubuntu.com oldalról

Ha inkább a semmiből szeretné beállítani az Ubuntu VMWare képfájlt, akkor le kell töltenie az ISO fájlt a Ubuntu.com manuálisan. Menjen az Ubuntu.com oldalra, és keresse meg a „Letöltés” ​​lapot.

Kattintson a „Letöltés” ​​gombra. Ha ezt megtette, egy felugró ablak jelenik meg a képernyőn. Ebben az ablakban keresse meg az „Ubuntu Desktop” részt, és válassza a 20.04 LTS lehetőséget. Miután kiválasztotta ezt a gombot, átvezeti a letöltési folyamaton.

  Mi a különbség a digitális és az optikai zoom között?

A letöltési folyamatnak azonnal el kell indulnia. Az Ubuntu ISO fájl mérete körülbelül 2,7 GB. Ennek eredményeként a letöltés néhány percig tarthat. Amikor a folyamat befejeződött, lépjen tovább az útmutató következő részéhez.

OSBoxes VMWare kép beszerzése

Ha egyáltalán nem érdekli az Ubuntu telepítése és az ISO-fájlok kezelése, letöltheti az Ubuntu előre konfigurált, VMware-re szabott kiadását. Ennek a módszernek az egyetlen hátránya, hogy nem szabhatja testre jelszavát vagy felhasználónevét.

A letöltés elindításához lépjen a következőre: Ubuntu OSBox oldal. Ha ott van, keresse meg az Ubuntu 20.04 LTS-t. Ezután kattintson a „VMware” fülre. Ha erre a fülre kattint, megjelenik a „VMware (VMDK) 64 bit”, majd egy letöltési hivatkozás.

Kattintson a letöltési hivatkozásra egy tömörített Ubuntu VMDK-fájl megszerzéséhez. A letöltés nem tarthat sokáig, mivel csak körülbelül 1,9 GB-os. Amikor a letöltés befejeződött, nyissa meg a fájlkezelőt, válassza a „Letöltések” lehetőséget, kattintson a jobb gombbal a „64bit.7z” elemre, és csomagolja ki, hogy VMware-képként használja.

Miután kicsomagolta a VMDK fájlt a „64bit.7z” archívumból, nevezze át „Ubuntu 20.04.2 (64bit).vmdk”-ről „Ubuntu.vmdk”-ra.

Az Ubuntu VMware gép beállítása

Most, hogy az Ubuntu letöltése megtörtént (ISO-val vagy VMDK-val az OSBoxokból), itt az ideje konfigurálni a virtuális gépet a VMware-ben. Kövesse az alábbi, az Ön használati esetének megfelelő utasításokat.

  Szinkronizálás a következőről: config Preferences with Firefox Sync

Az Ubuntu beállítása a VMware-ben letöltött ISO-képen keresztül

Először nyissa meg a VMware Workstation 16-ot Linuxon, Windowson vagy bármilyen operációs rendszeren, amelyet Host OS-ként használ. Miután megnyílt, keresse meg az „Új virtuális gép létrehozása” gombot a VMWare Kezdőlap lapján. Vagy válassza a „Fájl”, majd az „Új virtuális gép” lehetőséget.

Miután az „Új virtuális gép” elemre kattintott, megjelenik egy varázsló. Ez a varázsló segít az új virtuális gép konfigurálásában. Válassza a „Tipikus (ajánlott)” lehetőséget, majd a „Tovább” lehetőséget a következő oldalra való továbblépéshez.

A következő oldalon keresse meg az „ISO kép használata” elemet, és kattintson rá az egérrel. Ezután válassza a „Tallózás” lehetőséget, és keresse meg az Ubuntu ISO fájlt a számítógépen.

Ha az ISO betöltődik a VMware Workstationbe, megjelenik az „Easy Install Information” (Easy Install Information) felirat. Ezen az oldalon adja meg teljes nevét, preferált Ubuntu felhasználónevét és jelszavát. Amikor lefelé áll, nyomja meg a „Tovább” gombot.

Most el kell neveznie a virtuális gépet. Alapértelmezés szerint „Ubuntu 64-bit”-re van beállítva. Hagyja el, és a folytatáshoz nyomja meg a „Next” gombot. Vagy nevezze át, és nyomja meg a „Tovább” gombot.

A következő oldalon válassza a „Virtuális lemez tárolása egyetlen fájlként” lehetőséget. Ezután kattintson a „Tovább” gombra a folytatáshoz. Ezután, miután továbblép a következő oldalra, válassza a „Befejezés” lehetőséget a varázsló bezárásához.

  Mennyibe kerül a Netflix havonta?

Amikor a „Befejezés” gombra kattint, az Ubuntunak azonnal el kell indulnia, és el kell kezdenie a virtuális gép telepítését. Amikor a telepítés befejeződött, használatra kész!

Az Ubuntu beállítása a VMware-ben az OSboxes VMDK-n keresztül

Egy Ubuntu virtuális gép beállításához a letöltött OSBox VMDK-val, tegye a következőket. Először kattintson a Kezdőlap fülre, és válassza az „Új virtuális gép létrehozása” lehetőséget. Ezután válassza a „Tipikus (ajánlott)” lehetőséget.

A következő oldalon válassza a „Később telepítem az operációs rendszert” lehetőséget. Nem kell telepítenünk az operációs rendszert, mivel az már be van állítva az OSBoxokból letöltött VMDK-n.

A „Vendég operációs rendszer kiválasztása” részben válassza a „2. Linux”, és a folytatáshoz nyomja meg a „Next” gombot.

A következő oldalon állítsa be az „Ubuntu” nevet, majd kattintson a „Next” gombra a következő oldalra lépéshez. A név kiválasztása után válassza a „Virtuális lemez tárolása egyetlen fájlként” lehetőséget.

A telepítő bezárásához válassza a „Befejezés” gombot. Amikor a telepítő bezárult, lépjen az „Ubuntu” virtuális gépre a könyvtár oldalsávjában, és kattintson rá jobb gombbal. Ezután válassza a „VM-könyvtár megnyitása” lehetőséget.

A virtuális gép könyvtárának megnyitásakor törölje az Ubuntu.vmdk fájlt. Ezután nyisson meg egy második fájlkezelő ablakot, és húzza be az Osboxes „Ubuntu.vmdk” fájlját (amelyet korábban „Ubuntu 20.04.2 (64bit).vmdk”-ről átnevezett „Ubuntu.vmdk”-re) a virtuális gép könyvtárába.

A VMDK-fájl kicserélése után térjen vissza az „Ubuntu” virtuális géphez a VMware „Könyvtár” oldalsávjában, és válassza a „Vendég operációs rendszer indítása” lehetőséget a bekapcsoláshoz!