Több sor hozzáadása egy cellában a Google Táblázatokban

A Google Táblázatok az egyik legjobb eszköz, amellyel minden tevékenységét nyomon követheti. A napi feladatok elvégzésétől a havi kiadások nyilvántartásáig a Google Táblázatok egyablakos ügyintézés. A Google Táblázatokban azonban gyakran egy cellába kell szöveget halmoznia, ami sok ember számára jelenthet feladatot. Ne aggódjon, mert ebből a cikkből megtudhatja, hogyan működik a google munkalapok több sora egy cellában.

Több sor hozzáadása egy cellában a Google Táblázatokban

Olvassa tovább ezt a cikket, hogy felfedezze a hozzáadást Google Táblázatok több sornyi szöveg hozzáadása egyetlen cellában.

Google-táblázat törésvonal

A Google Táblázatok cellái több karaktert is tartalmazhatnak. De ahogy az információ növekszik, a karakterek vagy a szomszédos cella felett jelennek meg, vagy elrejtődnek a szemünk elől. Azt gondolhatja, hogy az oszlop szélességének növelése segíthet, de ez egyáltalán nem valósítható meg nagy adatkészlettel rendelkezők számára.

Ilyenkor sortörés jön a segítségedre. A lehető leghatékonyabb módon jeleníti meg a tartalmat anélkül, hogy a cella eredeti méretét befolyásolná.

1. módszer: Használjon gyorsbillentyűket

Könnyedén beírhat sortörést egy cellába a Google Táblázatokban a gyorsbillentyűk segítségével, az alábbiak szerint.

  A 8 legjobb SMS-küldő alkalmazás Androidra

1. Nyissa meg a Google Táblázatok alkalmazást Windows laptopján.

2. Kattintson duplán arra a cellára, amelybe sort szeretne hozzáadni.

3. Sortörés hozzáadásához nyomja le egyszerre az Alt + Enter billentyűket.

2. módszer: Cserélje ki a karaktert sortörésre

A billentyűparancs használata mindaddig lehetséges, amíg manuálisan viszi be az adatokat. Nagy adatkészletekkel azonban időt és energiát takaríthat meg egy egyszerű képlet használatával. Tehát abban az esetben, ha az adatok vesszőt tartalmaznak az egyik dolog elválasztására, egyszerűen lecserélheti a vesszőt egy sortörésre. Ez egy hatékony módja annak, hogy egy cellában több sort adjon a Google Táblázatokhoz.

Megjegyzés: A képlet használata előtt győződjön meg arról, hogy a cellák tördelése engedélyezve van. Ehhez alaposan tekintse át a Szöveg gyors tördelése a Google Táblázatokban című útmutatónkat?

1. Nyissa meg a Google Táblázatokat

2. Adja meg az adatokat és különítse el az értékeket vesszővel a választott cellába

3. Kattintson egy üres cellára, és írja be az alábbi képletet. Ne feledje, hogy ez a cella tartalmazza az új értékeket.

=SUBSTITUTE(A2,", ",CHAR(10))

Megjegyzés: Ne próbálja meg a kimenetet ugyanabban a cellában generálni, ahol az adatok találhatók, mert az hibát fog kiütni. Az A2 azt a cellaszámot jelöli, amelyben az adatok találhatók, a vessző pedig azt az értéket, amelyet sortöréssel szeretne helyettesíteni. Hasonlóképpen, a CHAR(10) a sortörés ASCII-kódja.

  Hogyan kell játszani az Overlordot Linuxon

Hogyan oszthatok fel egy cellát 3 sorra a Google Táblázatokban?

Gondolkozott már azon, hogyan oszthat fel két különböző típusú információt egy cellán belül különböző sorokra? Ha igen, nem vagy egyedül, mivel ez a gondolat gyakran zavarja a kezdőket.

1. Nyissa meg a Google Táblázatokat, és kattintson a felosztani kívánt cellára

2. Kattintson az Adatok, majd a Szöveg felosztása oszlopokra elemre

3. Amint megjelenik az Elválasztó ablak, válassza az Automatikus észlelés lehetőséget

Hogyan tehetek mindent egy cellába a Google Táblázatokban?

Eddig talán megértette, hogyan működik a Google Spreadsheet törésvonala, ezért lépjünk tovább a következő részre. Hát nem frusztráló, amikor egy nagy adatbázist próbál egy cellába illeszteni, és hamisnak tűnik. Nos, egy egyszerű trükk segítségével megtanulhatod, hogyan illeszthetsz be mindent, és így is rendezettnek tűnhetsz. Kövesse ezeket a lépéseket a szöveg egy cellába halmozásához a Google Táblázatokban.

1. Jelölje ki az összes cellát a Ctrl + A billentyűkkel együtt.

2. Kattintson a Formátumra, majd a Csomagolásra.

3. Most válassza a Wrap lehetőséget a menüből, és íme!

Így halmozhat szöveget egy cellába a Google Táblázatokban.

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Q1. Beszúrhat egy törést a Google-táblázatba?

Ans. Igen, a fent említett módszerekkel beszúrhat egy törést a Google-táblázatba.

Q2. Hogyan illeszthet hosszú szöveget egyetlen cellába több sorral a Google Táblázatokban?

Ans. Ahogy korábban említettük, a Google Táblázatok egyetlen cellájába több sort is hozzáadhat az Alt + Enter billentyűkombinációval. Egy másik helyettesítő megoldás több sor hozzáadására a Google Táblázatokban a Ctrl + Enter billentyűk lenyomása.

  Javítsa ki a Google Voice-t. Nem tudtuk befejezni a hívást

Q3. Hogyan helyezhetek el több sort egy cellába a Google Táblázatokban?

Ans. Néhány másodperc alatt manuálisan is hozzáadhat több sort egyetlen Google Táblázathoz. Csak annyit kell tennie, hogy kiválasztja azt a cellát, amelybe több sort szeretne hozzáadni, és a kurzort oda kell helyeznie, ahová a sortörést be kívánja szúrni. Ezután nyomja meg az Alt + Enter billentyűket, és nézze meg a varázslatot.

Q4. Hogyan lehet beszúrni egy sortörést?

Ans. Amint azt korábban említettük, a Google Táblázatokban az Alt + Enter billentyűkkel egyszerre adhat meg sortörést.

Q5. Hogyan rakhat szavakat egy cellába a Google Táblázatokban?

Ans. Ehhez kattintson a cellára > Formátum > Csomagolás > Csomagolás.

***

Az évek során a Google Táblázatok nélkülözhetetlenné vált az oktatási intézmények és szervezetek számára. Megfelelő irányítással segíti az embereket, hogy egy lépéssel előrébb maradjanak a játékban. De a különböző típusú információk kezelése, és azok rendszerezettnek tartása, gondot okozhat. Szerencsére a fent említett módszerek a Google Táblázatok több sorát egy cellában egy szelet tortává teszik. Ossza meg velünk, melyik módszer vált be Önnek. Ha bármilyen javaslata vagy kérdése van számunkra, kérjük, ossza meg velünk a megjegyzés rovatban.