Több monitor csatlakoztatása Windows 11 rendszeren

A Windows 11 jobb többmonitoros támogatással rendelkezik. Képes megjegyezni, hogy melyik monitoron volt megnyitva egy alkalmazás, amivel a Windows 10 küzdött. Leválaszthat egy második monitort, és amikor újra csatlakoztatja, az ablakok továbbra is ott lesznek. Nem ugranak automatikusan az aktuális monitorra.

több monitor Windows 11 rendszeren

Több monitor Windows 11 rendszeren

A monitorok továbbra is plug & play maradnak. Csatlakoztathat monitort asztali számítógépe vagy laptopja kijelzőportjához, és a rendszer automatikusan észleli. Előfordulhat, hogy a Windows 11 nem jelenik meg rajta, de ez könnyen javítható.

  A Windows 10 számítógép zárolása a parancssor használatával

Több monitor csatlakoztatása – Windows 11

Windows 11 rendszeren több monitort is csatlakoztathat a Beállítások alkalmazásból. A beállítások lehetővé teszik;

Válassza ki az elsődleges monitort
Módosítsa a monitor felbontását
Módosítsa a monitor elrendezését
Módosítsa a monitorok méretezését
Módosítsa a monitor tájolását
Nyissa meg a Beállítások alkalmazást a Win+I billentyűkóddal.
Lépjen a Rendszer>Kijelző menüpontra.

Kattintson az Azonosítás gombra, hogy megtudja, melyik kijelző melyik (vegye figyelembe a kijelzőn megjelenő számot).
Kattintson a Megjelenítések másolása legördülő menü megnyitása lehetőségre, és válassza ki, hogyan szeretné a második monitor működését: kiterjeszteni a kijelzőt, tükrözni a megjelenítést, vagy csak egy monitoron megjeleníteni.

A monitorok elrendezéséhez húzza át őket.
Válasszon ki egy monitort, és görgessen lefelé. Válassza ki a ‘Make this my main display’ lehetőséget, hogy elsődleges monitorként állítsa be.

  YouTube, Hulu és Netflix megtekintése mini nézetben Windows 10 rendszeren

Egyéb beállítás

Más beállításokhoz, amelyek mindkét monitorra alkalmazhatók, először válassza ki a monitort, majd görgessen lefelé a beállítások módosításához. A kiemelt monitor az, amelyre a beállítás vonatkozik. A méretezési beállításokhoz előfordulhat, hogy ki kell jelentkeznie, majd újra be kell jelentkeznie ahhoz, hogy ezeket az összes alkalmazásra alkalmazni tudja.

Változtassa meg a vetítési módot

A Windows 11 lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy módosítsák a vetítési módot, azaz a megjelenítési módot több monitoron a gyorsvetítő panelről. A panel máshogy néz ki, mint amilyen volt

Érintse meg a Win+P billentyűparancsot a vetítési panel megnyitásához.
Válassza ki a vetítési módot.
A Windows 11 megváltoztatja a vetítési módot.

Következtetés

A Microsoft javította a Windows 10 több monitoron történő kezelését, de a tálca nem javult. Azok a felhasználók, akik egy teljesen működőképes tálcát reméltek az összes monitoron, csalódottak lesznek, amikor megtudják, hogy a másodlagos monitor tálcájának sarkában megjelenő időt eltávolították. A Start gomb továbbra is megjelenik az összes tálcán, azaz minden monitoron. Az ablakok ikonjai a megfelelő monitor tálcáján is megjelennek. A felhasználók megváltoztathatják az ikonok megjelenését, de nem sok mást.

  A 0xc1900101 számú hiba javítása a Windows 10 frissítésekor