Több fájl kiválasztása Mac rendszeren

Kulcs elvitelek

  • Tartsa lenyomva a Shift billentyűt több szomszédos fájl egyszerű kiválasztásához a Finderben. Használja a Shift billentyűt, és kattintson egymás után az első és az utolsó fájlra, hogy kijelöljön mindent, ami a kettő között van.
  • Tartsa lenyomva a Command billentyűt a nem szomszédos fájlok kiválasztásához. Kattintson az első kívánt fájlra, majd tartsa lenyomva a Command billentyűt, és kattintson a többi fájlra a kijelöléséhez.
  • Kattintson és húzza a kurzort több fájl gyors kiválasztásához. Nyomja le a görgetőpadot, miközben húzza a kurzort egy kijelölőmező létrehozásához, majd engedje fel a zárt fájlok kiválasztásához.
  9 legjobb Markdown szerkesztő jobb dokumentáció írásához

A macOS nagyon egyszerűvé teszi több fájl egyidejű kiválasztását, lehetővé téve több elem gyors másolását, áthelyezését vagy törlését. Számos kiválasztási módszert tanítunk meg, amelyek működnek fájlokon, alkalmazásokon és szinte bármin a Mac számítógépen.

Több szomszédos fájl kiválasztásához tartsa lenyomva a Shift billentyűt

Ha a kiválasztani kívánt fájlok sorrendben vannak, a kijelölésük egyszerű. Menjen a kívánt helyre a Finderben, és válassza ki a Lista, Oszlopok vagy Galéria nézetet a Nézet ikonról. Ez a módszer ehhez a három nézethez működik, az Ikon nézethez azonban nem.

Most válassza ki a sorozat első fájlját. A billentyűzeten tartsa lenyomva a Shift billentyűt, és kattintson a kiválasztani kívánt sorozat utolsó fájljára.

Ennek ki kell választania az összes fájlt a kettő között. Mostantól áthelyezheti, törölheti vagy másolhatja és beillesztheti Mac fájljait egy másik helyre.

  Javítsa ki az Amazon Firestick képernyőtükrözési problémáit

Tartsa lenyomva a Parancsot több nem szomszédos fájl kiválasztásához

Ha nem szomszédos fájlokat szeretne kiválasztani Mac számítógépén, nyisson meg egy mappát a Finderben. Kattintson az első kiválasztani kívánt fájlra. Most tartsa lenyomva a Command billentyűt a billentyűzeten, és kattintson az összes többi fájlra, amelyet ki szeretne választani.

A Command billentyűt lenyomva tartva több fájlt is hozzáadhat a kijelöléshez. Ha lenyomva tartja ezt a gombot, ismét rákattinthat a kiválasztott fájlra, hogy törölje a véletlenül a kijelöléshez hozzáadott fájlok kijelölését.

Kattintson és húzza át a több fájl kiválasztásához

Egy másik egyszerű módja több fájl kiválasztásának Mac számítógépén, ha rájuk kattint, és rájuk húzza a kurzort. Ehhez egyszerűen kattintson a görgetőpadra, és tartsa lenyomva a kurzort, miközben húzza a kurzort, és hozzon létre egy kijelölőmezőt, amely tartalmazza az összes kijelölni kívánt fájlt.

  Hogyan készítsünk olyan tartalmat, amely vonzza a visszamutató hivatkozásokat

Engedje fel a mellékelt fájlok kiválasztásához. Ha véletlenül kiválasztott vagy kihagyott néhány fájlt, tartsa lenyomva a Command billentyűt, és kattintson azokra a fájlokra, hogy hozzáadja vagy eltávolítsa őket a kijelöléshez.

Válassza ki az Összes fájl egy mappában

A billentyűzet Command + A billentyűkombinációjával kiválaszthatja az összes fájlt és alkalmazást egy adott helyen. Ha azonban el szeretne távolítani néhány fájlt a kijelölésből, tartsa lenyomva a Command billentyűt, és kattintson az egyes fájlokra egyenként a kijelölésük megszüntetéséhez.

Válasszon több fájlt könnyedén Mac számítógépén

Amint látja, négyféleképpen lehet fájlokat kiválasztani a macOS rendszeren. Kijelölheti egyszerre a szomszédos fájlokat, külön-külön kiválaszthatja a nem szomszédos fájlokat, billentyűparancs segítségével kijelölheti az összes fájlt egy ablakban, vagy kattintson és húzza át a kiválasztott fájlokat. A választott módszer attól függően változhat, hogy mit kell kiválasztania.