Több Chrome vagy Firefox lap kiválasztása és bezárása egyszerre

Fájdalom a böngésző lapjainak egyenkénti bezárása. A Chrome és a Firefox lehetővé teszi, hogy lapokat válasszon ki a címsoron, és gyorsan bezárhatja ezeket a lapokat egy billentyűparancs vagy az egér segítségével.

Több lap kiválasztása és bezárása

Az egyes lapok kiválasztásához tartsa lenyomva a Ctrl billentyűt, és kattintson a bezárni kívánt lapokra. Laptartomány kiválasztásához kattintson egy fülre, tartsa lenyomva a Shift billentyűt, majd kattintson egy másik fülre. A kettő között lévő összes lap ki lesz jelölve. Ezután tartsa lenyomva a Ctrl billentyűt, és kattintson a kiválasztott lapokra a kijelölésük megszüntetéséhez, ha szeretné. A Ctrl billentyűt is lenyomva tarthatja, ha egy tartomány helyett több különálló lapot szeretne kiválasztani.

A kiválasztott lapok bezárásához kattintson az „x” gombra valamelyiken, vagy nyomja meg a Ctrl+W billentyűkombinációt az összes bezárásához. Jobb gombbal kattintson az egyik lapra, és kattintson a „Lapok bezárása” gombra. (Mac rendszeren nyomja le a Command+W billentyűkombinációt a Ctrl+W helyett.)

A Chrome világosabb hátteret jelenít meg minden kiválasztott lap mögött, míg a Firefox egy finom kék vonalat jelenít meg minden egyes kiválasztott lap felett. Abban a pillanatban, amikor a böngészővel normál módon kommunikál – például ha egy weboldalra kattint, hogy megtekinthesse azt – a lapok kijelölése azonnal megszűnik.

Ez ugyanaz a trükk, amellyel több lapot helyezhet át egy új ablakba. Csak válassza ki a lapokat, és húzza ki őket a Chrome vagy a Firefox böngészőablakból, hogy a kiválasztott lapok saját új ablakot kapjanak.

Ez egy apró, de hasznos trükk, amely megváltoztatta a munkafolyamatunkat, amikor megtudtuk. A Chrome egy ideje képes volt erre, de a Mozilla verzióban hozzáadta a Firefoxhoz 64,0. A Firefox beépítette ezt a lehetőséget a 62-es és 63-as verzióba, de csak akkor, ha mindent megtett a beállítás engedélyezése érdekében.

A Microsoft Edge és az Apple Safari még nem rendelkezik ezzel a lehetőséggel, de az Edge hamarosan a Chrome-ot hajtó Chromium motor villáját fogja használni, így akkor meg kell kapnia ugyanazt a képességet.

Hogyan zárhat be több lapot anélkül, hogy kiválasztaná őket

A Chrome, a Firefox és más modern böngészők bezárhatnak több lapot anélkül, hogy először kijelölnék őket. Ez az opció könnyebben megtalálható.

Megtalálásához kattintson jobb gombbal egy lapra a böngésző lapsávjában. Ezután kiválaszthat olyan lehetőségeket, mint a „Más lapok bezárása” az összes lap bezárásához, kivéve az aktuálisat a böngészőablakban, vagy a „Lapok bezárása jobbra” az aktuális laptól jobbra lévő lapok bezárásához. A lapokat húzással átrendezheti, mielőtt ezt megtenné.