Teljes útmutató az Apple Health App mentális jólét funkciójának használatához

Kulcs elvitelek

  • Az Apple Health alkalmazás az iOS 17 rendszerben olyan mentális egészségügyi funkciókat tartalmaz, mint a hangulatkövetés, az edzéspercek, az alvási adatok és a mentális egészséggel kapcsolatos kérdőív.
  • A mentálhigiénés kérdőív kitöltése segíthet felmérni a szorongás és a depresszió kockázatait, erőforrásokat biztosíthat, és lehetővé teszi az eredmények exportálását.
  • Az alkalmazás lehetővé teszi lelkiállapotának nyomon követését és érzelmeinek naplózását, valamint informatív cikkeket kínál, amelyek segítenek megérteni és javítani mentális egészségét.

Az Apple az iOS 17 kiadásával mentális egészségügyi funkciókkal egészítette ki Health alkalmazását. Ezeket a funkciókat a Mentális jólét részből érheti el, és nyomon követheti lelkiállapotát, szorongásos kockázatát, figyelmes perceit stb.

Itt megvitatunk mindent, amit tudnia kell az Apple Mental Wellbeing funkciójának használatához iPhone vagy iPad készülékén.

Amit a Mentális jólét rovatban láthat

Számos különböző adatot talál a Mentális jólét részben, kezdve az edzéspercekkel, amelyek azt mutatják, hogy mennyi időt töltesz lendületes mozgással vagy edzéssel, és alvási adatokkal, amelyek több napon keresztül az ágyban töltött időt mutatják.

Ha Apple Watch-ot párosít iPhone-jával, és naponta használja, az edzéspercek és az alvásadatok pontosabbak lesznek, mivel érzékelői lehetővé teszik az ilyen adatok jobb nyomon követését.

Ha egy kicsit lejjebb görget ugyanabban a menüben, akkor nappali fényben is megtalálja a figyelmes perceket, lelkiállapotot és időt. Az ebben a részben található egyik legjobb szolgáltatás azonban egy átfogó mentális egészségügyi kérdőív és egy kifinomult hangulatkövető, amely segít jobban megérteni mentális egészségét.

  7 legjobb idézet-ellenőrző eszköz a kutatás fejlesztéséhez

Miután végiggörgette ezeket a funkciókat, megjelenik egy Névjegy szakasz, amely kizárólag az információszolgáltatásra és a figyelemfelhívásra szolgál tájékoztató cikkeken és kutatásokon keresztül.

Töltse ki a Mentális Egészség kérdőívet

Most, hogy megvan a Mentális jólét rész elrendezésének és annak tartalmának általános lényege, kezdjük el a legjobb tudása szerint használni. Javasoljuk, hogy kezdje a jelenlegi mentális egészségi állapotának felmérésével, hogy tudja, hol tart, mielőtt eldönti, hogyan tovább. A legjobb módja ennek az lenne, ha kitölti a mentális egészséggel kapcsolatos kérdőívet, és beállítja az iPhone mentális egészségügyi nyomkövetőjét.

Csak annyit kell tennie, hogy görgessen lefelé a Mentális jólét részben, és érintse meg a kék Kérdőív kitöltése gombot. Ezután nyomja meg a Kezdés gombot, és válaszoljon minden kérdésére. Válassza a Kész lehetőséget az eredmények megtekintéséhez, amely megmutatja a szorongásos és depressziós kockázatot előrejelző skálát, tanácsokat ad a továbblépéshez, lehetővé teszi az eredmények PDF formátumú exportálását későbbi felhasználásra, és több forrást biztosít arra az esetre, ha segítségre van szüksége.

Ha végzett, a szorongás kockázata és a depresszió kockázata megjelenik a Mentális jólét szakasz tetején. Rájuk koppintva külön kérdőíveket tölthet ki a szorongásról és a depresszióról további értékeléshez.

Kövesse nyomon lelkiállapotát

Most, hogy kitöltötte az összes mentális egészséggel kapcsolatos kérdőívet, elkezdheti használni a mentális egészség nyomon követési funkcióit, kezdve az Állapottal.

  Állítsa helyre az iPhone-t profi módon adatkatasztrófa nélkül

A State of Mind pontosan azt követi nyomon, amit a név mond: hogyan érzi magát a nap folyamán, és milyen érzelmeket él át egy adott időpontban. Nyissa meg a State of Mind-et, majd érintse meg az Első lépések lehetőséget az adatok naplózásához. Amikor megérinti a Kezdés gombot, a rendszer megkérdezi, hogy kíván-e naplózni egy érzelmet vagy hangulatot. Válassza ki a kívánt beállítást, és koppintson a Tovább gombra. Kövesse az utasításokat a végéig, és nyomja meg a Kész gombot.

Ha nem Ön a legjobb az adatok rendszeres naplózásában, bekapcsolhatja az emlékeztetőket a bejegyzés végén. Ha visszatekint ezekre az adatokra, segít átgondolni érzelmi mintáit, azonosítani a kiváltó okokat, és szükség esetén határozottan lépést kell tartania egy cselekvési tervvel. Ha úgy gondolja, hogy ez nem elég, bármikor optimalizálhatja Apple Watch-át, hogy támogassa mentális egészségét is.

Egyéb hozzáadható adatok

A testmozgás és a napfény közvetlenül összefügg a szerotonin felszabadulásával a szervezetben, amely felelős az általános jólét és boldogság érzéséért. Ez az oka annak, hogy az Apple Health alkalmazás nyomon követi az edzéssel töltött perceket és a nappali fényben eltöltött időt.

Alvásadatokat is hozzáadhat, amelyek segítségével láthatja, hogy átlagosan mennyi időt töltött ágyban a héten. Ezek az adatok általában automatikusan rögzítésre kerülnek, de manuálisan is hozzáadhatja őket az alvó állapotba lépve, majd a jobb felső sarokban található Adatok hozzáadása elemre koppintva. Végül van egy szakasz a Mindful Minutes-hoz, amelyet az alkalmazás „a jelenre való aktív, nyitott figyelem állapotaként” és „a pillanatban élésként” ír le.

  A legjobb mesterséges intelligencia-generátorok fényképekből művészet létrehozásához

Ha tisztában vagyunk az alvási ciklusoddal, az edzési rutinoddal, a kint töltött idővel, a környezeteddel, érzelmeiddel és hangulatoddal kapcsolatos tudatosság szintjével, ez kiváló módja annak, hogy elindítsd a mentális egészséged, és kiegészítheted azt. a mentális wellness tanfolyamok legjobb mobilalkalmazásainak letöltésével.

Olvassa el az elérhető cikkeket

Információk és ötletek által vezérelt világban élünk, és a tudás birtokában lévők tagadhatatlanul erősek. Ők azok, akik képesek eligazodni a kihívásokban, megalapozott döntéseket hoznak, és pozitív változásokat idézhetnek elő. A találékony anyagok olvasása létfontosságú az alapvető ismeretek elsajátításához.

A Mentális jólét rész alján talál néhány cikket. Néhány példa a gyakori mentális egészségügyi problémákra, a mentális egészségének gondozására, valamint az alvás és a nappali órák fontosságára. Ezek a cikkek értékes betekintést és perspektívákat kínálnak, és segítenek hasznosítani a mentális egészséged megőrzéséhez szükséges tudást.

Csak annyit kell tennie, hogy megérinti a cikkeket az olvasás megkezdéséhez. Egyes cikkek külső hivatkozásokat is tartalmaznak az Apple támogatási forrásaira, amelyek a szervezetek azon oldalára vezetnek, amelyek a szükséges segítséget nyújtják.

Kezdje wellness utazását az Apple Mental Wellbeing funkciójával

Az Apple elkötelezettsége a felhasználók jólétének javítása iránt nyilvánvaló az iOS 17 frissítésével, mivel mentális egészségügyi funkciókat visz a beépített Health alkalmazásba. A többszörös kérdőívek, hangulatkövetők és jó minőségű cikkek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy mélyebb betekintést nyerjenek mentális egészségükbe.

Ha szeretne elindulni a mentális egészség útjára, és nem tudja, hol kezdje, az Apple Health alkalmazás Mental Wellbeing része hasznos társnak és útmutatónak bizonyulhat.