Teljes útmutató az Amazonon található hamis vélemények azonosításához

Nem bízhat meg minden termékben az Amazonon sok 5 csillagos értékelést; sok közülük nincs 100%-ban valódi értékelés.

A hamis vélemények bevett gyakorlat minden online szolgáltatásnál, és az Amazon sem kivétel. Noha Ön egy kicsit óvatos, átfuthat a hamis értékeléseken, és megalapozott vásárlási döntést hozhat a valódi vélemények alapján.

Az igazat megvallva, a kevésbé népszerű eladóknak szükségük van véleményekre új termékeik piacra dobásához. Senki sem próbál ki olyan terméket az Amazonon, amelynek nincs vagy kevés a véleménye, bármennyire is jónak tűnik a termék. Így az eladók hamis véleményeket vásárolnak, hogy korai lendületet kapjanak, vagy hogy a terméket időnként hamis véleményekkel frissen tartsák. Az eladók még azt is belemennek, hogy negatív hamis véleményeket vásároljanak közvetlen versenytársaiknak, hogy elriassák a versenyt.

Ha nem akarja, hogy az ilyen gyakorlatok becsapják, akkor segíthetek azonosítani a hamis értékeléseket az Amazonon azáltal, hogy megérti, hogyan készülnek a hamis vélemények, és melyek a legfontosabb ajándékok.

Hogyan működnek a hamis vélemények az Amazonon?

Mielőtt elmondanám, hogyan lehet azonosítani a hamis értékeléseket, jó tudni, hogyan működik a hamis értékelések piaca. A hamis vélemények könnyen megvásárolhatók online alacsony áron, ingyenes termékért vagy akciós termékért. Az Amazon már régóta felszámol az ilyen gyakorlatokkal. Még be is perelt ilyen szolgáltatásokat nyújtó webhelyek sőt még egyéni hamis bírálók. A hamis értékelések teljes érvénytelenítése azonban lehetetlen, és az eladók és a hamis véleményezők mindig megtalálják a közös alapot ennek a gyakorlatnak a folytatásához.

Csak nézd meg a weboldalakat, mint pl Reviewsub vagy Amzon Review; lehetővé teszik, hogy bárki olcsón vásárolhasson hamis véleményeket, vagy ingyenesen megkapja a saját hamis értékeléséért cserébe. Még ha ezeket a webhelyeket bezárják is, senki sem akadályozza meg az eladókat és az álbírálókat abban, hogy privát vagy közösségi médián keresztül megállapodásokat kössenek, mint pl. ezt a Facebook csoportot.

Korábban gyakoriak voltak az ellenőrizetlen (nem megvásárolt termék) hamis vélemények, de az Amazon alapértelmezés szerint az összes ellenőrizetlen véleményt az aljára kényszerítette, így kisebb a hatásuk. Ezért most a véleményezőnek meg kell vásárolnia a terméket, hogy hamis véleményt adjon hozzá. Általában az értékelő az áttekintést követően visszaküldi a terméket az eladónak, ha külön díjat számított fel. Azonban hamis értékeléseket is adnak ingyenes termékekért vagy nagy kedvezményekért cserébe.

  Minden, amit tudnia kell az Apple iPhone akkumulátorcsere ajánlatáról

Mivel a hamis értékelés valójában mellékes feladat ezeknek az értékelőknek, havonta több tucat terméket néznek át, és általában nem érdeklődnek személyesen ezek iránt a termékek iránt. Ez arra készteti őket, hogy beazonosítható mintákat kövessenek, amelyeket bárki, aki rendelkezik némi tudással, meg tudja különböztetni a valódi értékelésektől. Ugyanezeket a mintákat és néhány más dolgot fogunk kihasználni a hamis értékelések azonosítására; nézzük meg őket.

Megjegyzés: Az alábbi azonosítási módszerek külön-külön nem igazolják, hogy a vélemény hamis-e. Egyesítenie kell őket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a vélemény hamis vagy valódi.

Általános hang

A hamis értékelő általában általános hangot használ a termék értékeléséhez, mivel nem sokat tud a termék műszaki jellemzőiről. Ezért olyan szavakat használnak a termék leírására, mint „jó”, „csodálatos”, „nagyszerű”, „megéri a pénzt” stb. Egyes haladó véleményezők mélyebb részletekbe bocsátkozhatnak, de végül nem adnak hozzá olyan további információkat, amelyek még nem szerepelnek a termékleírásban.

Az áttekintés hossza

A hamis vélemények vagy rövidek, alig egy sornyi tartalommal, vagy legfeljebb 1-2 bekezdésből állnak. A hamis vélemények nem túl hosszúak, mert az értékelőnek kevesebb tapasztalata van a termékkel kapcsolatban, és több véleményt kell írnia. És ha az eladót csak egy gyors, 5 csillagos értékelés érdekli, és nem ösztönzi túlzottan az értékelőt, akkor nagyon rövid és általános hamis értékelést fog hagyni.

Értékelés értékelése

Az eladók mindig utasítják az értékelőt, hogy 5 csillagos vagy 1 csillagos értékelést adjon meg attól függően, hogy pozitív vagy negatív értékelést szeretne-e. Ezek az értékelések befolyásolják az általános értékelést, ezért szükségessé válik ezen értékelések megadása. Ez nem jó ajándék a hamis vélemények számára, mivel többnyire a valódi értékelők is ugyanazt az értékelést hagyják, de érdemes más módszerekkel együtt megfontolni.

Keressen hasonló véleményeket

Sok eladó sablont biztosít a hamis értékelők számára, hogy elkészíthessék véleményüket. Hamis véleményt jelenthet, ha több olyan véleményt is észrevesz, amelyek ugyanazt az információt másként fogalmazzák meg.

Tört angol

Sok hamis értékelő a harmadik világ országaiban él, és nem az angol az anyanyelve. Ha több hibás angol véleményt lát, az azt jelentheti, hogy az eladó fizetett ezekért a véleményekért.

  A részvények nyomon követése a Google Táblázatokkal

Ellenőrizze az időbélyegzőket

Ez egy nagyon jó módja annak, hogy hamis véleményeket találjon, mivel az eladók általában több embert kérnek meg, hogy egyidejűleg adjanak hamis értékelést. Az ilyen szolgáltatók 50 vagy 100 hamis értékelést tartalmazó csomagokat kínálnak egy termékre meghatározott áron, így ezek az értékelések általában gyors egymásutánban készülnek. Állítsa a véleményszűrőt „Legfrissebb” értékre, és görgessen végig. Ha sok 5 csillagos vagy 1 csillagos értékelés van közzétéve rövid időn belül, például 1-3 nap alatt, akkor előfordulhat, hogy ezek a vélemények hamisak.

Ellenőrizze a bíráló előzményeit

Nem célszerű átnézni az egyes véleményezők profilját, hogy megbizonyosodjon arról, hogy hamis véleményezőről van-e szó. Ha azonban egy konkrét vélemény kiemelkedik, és közvetlenül befolyásolja a döntéshozatalt, akkor érdemes áttekinteni a bíráló előzményeit. Az alábbiakban felsorolunk néhány gyakori dolgot, amelyet meg kell keresnie a véleményezői profilokban, hogy megbizonyosodjon arról, hogy hamis értékelőről van-e szó:

  • A véleményező folyamatosan felülvizsgálja a termékeket, például hetente több mint 5 terméket.
  • A bíráló mindig 5 csillagos vagy 1 csillagos értékelést ad.
  • Minden értékelés hasonló hosszúságú.
  • Használjon általános hangnemet minden értékelésben ahelyett, hogy a technikai részletekbe menne bele.

Ha a fenti tippek közül több is szerepel a véleményezői profilban, ez valószínűleg azt jelenti, hogy hamis véleményeket adnak, és ne bízzon a véleményükben.

Használjon hamis véleményeket kereső webhelyet

Számos webhely beolvashat egy adott Amazon-termékről szóló véleményeket az algoritmusa segítségével, hogy észlelje a hamis értékeléseket, és további információkat kínáljon róluk. Ezek a szolgáltatások nem minden alkalommal 100%-ban helyesek, de jó ötletet adhatnak arról, hogy mivel foglalkozik, mielőtt hamis véleményeket keresne egy termékben.

szeretem Fakespot és ottnézetindex erre a célra, mivel mély elemzést nyújtanak az összes véleményről. Kimásolhatja a termék teljes URL-címét az Amazon-on, és beillesztheti bármelyik webhely keresősávjába, és megkapja az elemzést. Az alábbiakban mindkét webhelyről beszerezhető információk találhatók:

Fakespot

A hamis vélemények valószínűségétől függően a Fakespot A-tól F-ig értékeli a keresett terméket. Általában az A és B minősítés nem a riasztás jele. Ez azt jelenti, hogy az értékelések legalább 80%-a kiváló minőségű. A bírálóknak nincs gyanús előzményük. Bár minden e küszöb alatti értékelés gyanút kelthet, és Önnek személyesen kell kivizsgálnia a véleményeket.

  Mit jelent az „IDK”, és hogyan kell használni?

A termékekhez hasonlóan a Fakespot is minősítést ad a termék eladójának az összes felsorolt ​​termék alapján. Ha az eladó gyakran vásárol hamis véleményeket a termékeiről, akkor a Fakespot meg tudja mondani, hogy az eladó megbízható-e vagy sem. Ha mind az eladó, mind a termék rossz minősítést kapott, akkor szinte megerősített, hogy a vélemények hamisak.

Azt is telepítheti a Fakespot Chrome bővítmény ha intuitívabb hozzáférést szeretne.

ottnézetindex

Ez egy kicsit lassú lehet, mivel igény szerint generálja a jelentést ahelyett, hogy frissíthető indexe lenne, mint például a Fakespot, de a vélemények mélyreható elemzését kínálja. A webhelyen van egy Spam Test rész, amely 5 tényező alapján ellenőrzi a hamis véleményeket. Ez magában foglalja a véleményezőnkénti értékelések számát, a nagy sebességű felülvizsgálókat, az inaktív véleményezőket, az ellenőrizetlen értékelési sorozatot és a véleményezői előzmények átfedését.

Amint azt már sejtette, a thereviewindex nem segít felderíteni a hamis értékeléseket; valójában észleli a hamis bírálókat. Tehát az álbírálók felülvizsgálják a terméket, ha sok figyelmeztetést talál a spam részben.

A webhelyen található egy Összefoglaló rész is, amely nagyszerű munkát végez egyéni kategóriák létrehozásában az ismertető tartalomból, hogy megismerje a termék különböző aspektusait. Például kategorizálja a véleményeket a kompatibilitás, a könnyű használhatóság, a hely, a megbízhatóság, a tartósság, az ár, a megtérülés és még a termék konkrét beépített jellemzői szerint is.

thereviewindex is rendelkezik a Chrome bővítmény ha gyorsan szeretné megnyitni az elemzést közvetlenül az Amazon oldaláról.

Ne felejtse el jelenteni a hamis véleményt

A fenti információknak elegendőnek kell lenniük a legtöbb hamis értékelés észleléséhez. Ha hamis véleményt talál, ne felejtse el jelenteni, hogy az Amazon felléphessen ellene. Ha a jelentését elfogadják, az Amazon eltávolítja a véleményt a termékről, és megóvja másokat attól, hogy beleesjenek. Lehetőség van arra is, hogy az Amazon letiltson egy eladót, ha túl sok hamis véleményt észlelnek termékeiken.

Egyszerűen bejelenthet egy véleményt, kattintson a Visszaélés jelentése gombra a vélemény alján, majd a megnyíló új ablakban erősítse meg a bejelentést.

Befejező gondolatok

Mint mondtam, kombinálnia kell a fenti tippeket az Amazon hamis értékeléseinek azonosításához. Azt javaslom, hogy először keressen rá a termékre a Fakespot-on vagy a thereviewindexen, hogy képet kapjon arról, milyen termékkel és eladóval van dolgunk, majd személyesen ítélje meg a véleményeket, ha gyanúsak.

Ezenkívül az lenne a legjobb, ha a véleményeket 4 vagy 3 csillagos értékelés alapján szűrné, mivel ezek a vélemények a legkritikusabbak a termék jellemzőivel kapcsolatban, és általában nem tartalmaznak hamis értékeléseket.

Ha Ön termék- vagy vállalkozástulajdonos, akkor azt egy valós személlyel, ill béreljen tesztelőt.