Teljes képernyő váltás Windows 10 rendszeren

Élvezetes elmerülni a játékokban és koncentrálni anélkül, hogy elterelnénk. Teljes képernyős mód használata esetén a zavaró tényezők csökkennek. A teljes képernyős mód lehetővé teszi a játékosok számára, hogy jobban átlássák a játékot, miközben csökkentik a zavaró tényezőket. Bár a legtöbb játék és alkalmazás játszható teljes képernyős módban, bizonyos játékok és alkalmazások ezt megtagadják. Ebben a bejegyzésben megtanítjuk, hogyan válthat teljes képernyőre Windows 10 rendszeren. Remélhetőleg ennek a cikknek tisztáznia kell, hogyan állíthat be teljes képernyőt laptopokon, és hogyan javíthatja a Windows 10 élményét.

Teljes képernyő váltás Windows 10 rendszeren

Ebben a cikkben bemutattuk az összes lehetséges lépést a teljes képernyős megjelenítéshez PC-n. Az alábbi módszereket követheti a játék teljes képernyős megjelenítéséhez Windows 10 rendszeren.

1. módszer: Használja a Billentyűparancsot

A leggyorsabb módja annak, hogy egy alkalmazásban vagy játékban teljes képernyőt váltson, az Alt + Enter billentyűparancs használata. Ez a stratégia a legtöbb játékhoz és alkalmazáshoz működik, hacsak nem használják fel további funkciók feloldására.

  • Ez lehetővé teszi az ablakos és a teljes képernyős mód közötti váltást a játékokban. Ez az egyszerű parancsikon a DOSBox-szal is működik, amelyet sok régebbi játék használ.
  • Egyes játékok azonban különböző célokra használják ezt a billentyűparancsot. Ennek eredményeként az In-Game opciót kell használnia a teljes képernyős Windows 10 kényszerítéséhez.
  • Ne feledje, hogy az Alt + Enter billentyűparancs nem működik online böngészőkben. Nyomja meg az F11 billentyűt, hogy a böngésző teljes képernyőre váltson.
  • Nyisson meg egy weboldalt egy böngészőben, például a Google Chrome-ban, a Firefoxban vagy az Edge-ben, és nyomja meg az F11 billentyűt. Most a webhely kitölti a teljes képernyőt, és szegély nélkül lesz.
  A Cortana (Windows 10) aktiválása, ha hiányzik

2. módszer: A kijelző méretezése 100%-ra

Egyes felhasználók szerint sok játék nem fog megfelelően működni, ha a kijelző méretezése nincs 100%-ra állítva. A számítógépes kijelző méretezése miatt több játék nem működik megfelelően teljes képernyős módban. Annak érdekében, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem ez a probléma, kövesse az alábbi lépéseket, hogyan válthat teljes képernyőre PC-n.

1. Nyomja meg együtt a Windows + I billentyűket a Beállítások elindításához.

2. Kattintson a Rendszer elemre.

3. A Szöveg, alkalmazások és egyéb elemek méretének módosítása beállítást állítsa 100%-ra.

Megjegyzés: Mindig tanácsos a skálát az ajánlott beállításra állítani, hogy a rendszer megfelelően reagáljon.

3. módszer: Kapcsolja át a fő monitort

Egyes játékok problémákat okozhatnak a kétmonitoros beállítások miatt. Ha két monitoron futtatja a Windows 10 rendszert, akkor problémái lehetnek a teljes képernyős játékokkal. Kövesse az alábbi lépéseket a teljes képernyő beállításához laptopon a főképernyő váltásával.

1. Nyomja meg a Windows + I billentyűket a Beállítások elindításához.

2. Kattintson a Rendszer elemre.

3. Lépjen a Kijelző menübe a kijelző testreszabásához. Ha az Azonosítás gombra kattint, egy szám jelenik meg a képernyőn.

4. Állítsa az elsődleges képernyőt az azonos számú monitorra húzással.

5. Mentse el a módosításokat, és ellenőrizze, hogy a teljes képernyős probléma megoldódott-e.

4. módszer: A grafikus kártya beállításainak módosítása

Módosíthatja a fő monitort, a kijelző felbontását és a Windows 10 egyéb szabványos alkalmazásbeállításait. Másrészt a GPU-gyártók adják az eszközeiket. A grafikus hardvertől függően előfordulhat, hogy néhány változtatást kell végrehajtania ezeken a programokon belül. Az Nvidia Vezérlőpult beállításainak módosításával teljes képernyőre válthatunk.

A Windows Start menüje vagy a keresőmező használható ezeknek a programoknak a megtalálásához. A grafikus kártya beállításainak módosításához nyissa meg az alábbi alkalmazások egyikét:

  • Az Nvidia felhasználóinak az Nvidia Vezérlőpultját kell használniuk.
  • Integrált Intel grafikus kártyákhoz használja az Intel Graphics Command Center-t.
  • AMD felhasználók számára AMD Radeon szoftver

1. Kattintson jobb gombbal az Asztal üres helyére, és válassza az Nvidia Control Panel lehetőséget.

2. Kattintson a 3D beállítások kezelése elemre a 3D beállítások lapon. Nyissa meg a Globális beállításokat.

  Windows hibanaplófájlok keresése és olvasása

3. Ha a Preferált grafikus processzor beállítása Automatikus kiválasztás, módosítsa a beállítást Nagy teljesítményű Nvidia processzorra.

Megjegyzés: Ezt a lehetőséget csak akkor használhatja, ha több GPU-ja van. Ez az opció alapértelmezés szerint engedélyezve van, ha az egyetlen Nvidia GPU van.

4. Kattintson az Alkalmaz gombra.

5. A beállítások elvégzése után tesztelje a teljes képernyős módot valamelyik játékban.

5. módszer: Méret és pozíció módosítása

Ha a fenti módszer nem működik, próbálja meg megváltoztatni az asztal méretét és pozícióját. A következőképpen kell eljárni:

1. A kezdéshez lépjen az Nvidia Vezérlőpultjára.

2. A Megjelenítés legördülő menüből válassza az Asztal méretének és pozíciójának beállítása lehetőséget.

3. Kattintson az Alkalmaz gombra, miután a méretezési beállítást No scaling értékre változtatta.

Megjegyzés: Ha Ön AMD-felhasználó, az Nvidia Control Panelhez hasonló módosításokat hajthat végre az AMD Radeon Software panelen.

6. módszer: Állítsa a Tálcát az alapértelmezett beállításokra

Előfordulhat, hogy egyes játékok és programok nem működnek megfelelően teljes képernyős módban, ha módosítják a tálca beállításait. Egyes felhasználók azt mondják, hogy a Tálca áthelyezése a képernyő aljára javította ezt a tárgyalt problémát.

1. Kattintson a jobb gombbal a tálcára, és törölje a jelölést a Tálca zárolása jelölőnégyzetből, ha az nincs a normál helyén.

2. Most húzással vigye az aljára. Ha a helyére került, zárja le a fenti lépést követve, nehogy véletlenül újra elmozduljon.

Ha bebizonyosodik, hogy ez a probléma, de továbbra is át szeretné helyezni a tálcát, engedélyezheti az automatikus elrejtést asztali módban.

1. Nyomja meg egyszerre a Windows + I billentyűket a Beállítások elindításához.

2. Kattintson a Testreszabás elemre.

3. Kattintson a Tálca beállításaira a bal oldali panelen.

4. Kapcsolja be a Tálca automatikus elrejtése asztali módban beállítás kapcsolóját.

7. módszer: Futtassa a programot kompatibilitási módban

Ha egy adott programot vagy játékot nem tud teljes képernyős módban futtatni, akkor valószínűleg kompatibilitási problémákkal kell szembenéznie. A teljes képernyős játékmód nem mindig teljesen kompatibilis a Windows 10 rendszerrel. Ha ezzel a problémával találkozik, fontolja meg a játékok kompatibilitási módban való futtatását. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket a játék teljes képernyős megjelenítéséhez Windows 10 rendszeren:

  Hogyan automatizálható az egérkattintás Windows 10 rendszeren

1. Kattintson a jobb gombbal a játék parancsikonjára az Asztalon, és válassza a Tulajdonságok menüpontot.

Megjegyzés: A Steam-et mutattuk be példaként.

2. Lépjen a Kompatibilitás fülre.

3. Jelölje be az Alkalmazás futtatása kompatibilitási módban jelölőnégyzetet.

4. Válasszon egy régebbi Windows-verziót a legördülő menüből.

4. A módosítás mentéséhez kattintson az Alkalmaz és az OK gombra.

8. módszer: Állítsa a játékon belüli megjelenítési beállításokat Teljes képernyőre

Az On-Game menü egy másik egyszerű módja annak, hogy a játékot teljes képernyőre állítsuk a Windows 10 rendszerben. Mielőtt továbblépne, ellenőrizze a játékon belüli beállításokat, hogy megtudja, a játék teljes képernyős módban indul-e. A legtöbb esetben a megjelenítési mód alapértelmezés szerint ablakos.

  • A játéktól függően a menüterület Graphics Options, Display Settings vagy Video Settings feliratú lehet a megjelenítési beállítások módosításához.
  • Keresse meg a Megjelenítési mód vagy hasonló lehetőségeket, és válassza a Teljes képernyő (vagy a Széles képernyő) lehetőséget.
  • Alkalmazza és mentse el a módosításokat.

Megjegyzés: A változtatások bizonyos játékokban nem mennek végbe automatikusan. Ilyen esetben indítsa újra a játékot.

***

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt az információt, és megtanulta, hogyan lehet teljes képernyős módot váltani Windows 10 rendszeren. Kérjük, ossza meg velünk, melyik technika volt a legelőnyösebb az Ön számára. Kérjük, használja az alábbi űrlapot, ha kérdése vagy észrevétele van. Azt is tudassa velünk, hogy mit szeretne legközelebb megtanulni.